Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

daihatsu charade 1996 1000cc

Cuore'nin atasıdır. Çok farklı olmaları ve iki ayrı isimle ithal edilmeleri nedenleriyle, Charade'a ayrı bir kategori verdik. Döneminin en az yakan / çevreci benzinli otomobilidir.
Sayın Charade Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

daihatsu charade 1996 1000cc

MesajdaihatsuCHARADE1996, 30 Eyl 2009, 10:30

avustralya dan selamlar;

avustralya da kullanimi cok fazla olmasina ragmen daihatsu nun charade modelinin turkiye de taninmamis olmasi turkiye icin buyuk bir eksiklik bana kalirsa.nedenleri cok basit.ekonomik hafif kullanisli.ben sahsen ilk arabami avustralya da almistim.burada benzin fiyatlari turkiye sartlarina gore cok cok uygun olmasina ragmen(lt 1.15 TL)burada neredeyse her 100 arabadan 1 i kesinlikle daihatsu charade.turkiye gibi benzin fiyatinin 4 TL ye dayandigi bir ulkede charade in 1000cc lik motor hacimli modelini bulamamak cok sasirtti beni.sahsen ilk arabam bu modeldi ve ikinci el olarak 147 bin km de 96 modelini burada cok cok uygun bi fiyata buldum(yaklasik 2200TL)ve bana hicbir zaman sorun cikarmadi.motorun gucu yuzunden 90 km nin ustune cikmak biraz araci yoruyor ama turkiye standartlarinda 20 tl lik benzinle 100 km nin uzrerinde yol alinca bu cok fazla rahatsiz edici gozukmuyor.hatta hiz cezalarini bir sure sonra unutabilirsiniz bile.bir arkadasim daihatsu nun 1000cc lik modelinin turkiye nin yol sartlarina uygun olmadigi icin piyasada olmadigindan bahsetmisti.aslinda motor gucu fazla olmadigindan cok yokus yukari alanlarda sorun cikartabilir.ama o tarzda yokuslarla turkiye de bile cok ender karsilasirsiniz.yani sonuc olarak bana kalirsa daihatsunun 1000cc lik modeline turkiye araba piyasasi kesinlikle sans tanimali ve insanlar bu kadar kullanisli ekonomik bir modelden mahrum birakilmamali.sahsen ben bu arabayi seviyorum ve her zaman icin gundelik islerimi yapmak icin bu arabayi kullanacagim.
Kullanıcı avatarı
daihatsuCHARADE1996

Marka: Daihatsu
Model: Charade

Re: daihatsu charade 1996 1000cc

MesajUmut-Gultekin, 30 Eyl 2009, 10:45

Aramıza hoşgeldiniz. Arabanızla nice mutlu kilometreler dileriz :) Türkiye'ye az adetlerde ithal edilen bir araba Charade. O yüzden trafikte gördüğümüz zaman bile şaşırıyoruz. Charade görme ihtimali neredeyse Bentley görme ihtimaliyle aynı :)

Ülkemizde fazla tanınmadığı için değeri bilinmeyen araçlardan.

Bildiğim kadarıyla Daihatsu Avustruralya pazarından çekilmişti. Herhangi bir gelişme var mı bu konuyla ilgili? Orada en çok hangi Daihatsu modeli popüler?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajdaihatsuCHARADE1996, 05 Kas 2009, 17:19

ilk olarak tesekkur ederim

daihatsu nun bence burada en cok tutulan daha dogrusu diger markalardan ayiran modeli charade. burada cok tutuluyor.ozellikle 1000cc lik modelleri ogrencilerin gozdesi.benzin fiyatlari cok ucuz olmasina ragmen bircok insan bu arabayi kullaniyor gundelik isleri icin.o insanlara bende dahilim.burada 1000cc lik araba markasi cok az benim bildigim.kucuk sedan modeller 1.3 ten basliyor genellikle o yuzden daihatsunun 1000cc lik modellerinde pek rakibi yok.en yakin rakibi burda au nun yerli mali olan holden barina modeli.piyasa da hala fabrika cikisi sifir charade ler var.fiyat araligi 15-17 bin dolar.turk lirasi 20 milyar civari.ben sahsen bu arabayi bana ciddi bir sorun cikarana kadar kullanacagim ki su ana kadar hic sorun cikarmadi.cok sevdigim icin bakimini yaptiriyorum.genelde bu tur arabalarin bakimi kendi fiyatndan pahali burada.eski sahibide 2000 dolara almis olmasina ragmen 5000 dolarlik bakim yaptirmis.neden bilmiyorumsatmak hic istemiyorum bu arabayi.cok kullanisli ekonomik.bir depo benzinle rahat rahat 600 km yapiyor.ici ferah kullanimi kolay.kisacasi ozel bir araba.diger model arabalara hic benzemiyor.bende birde 97 model toyota landcruiser var.onu is icin kullaniyorum.ama 4.5 litre oldugu icin heryere onunla gitmek sacma geliyor.o yuzden daha cok charade i kullaniyorum gundelik isler icin(market vs.).ben burada hergun yolda en azindan 2 3 tane charade goruyorum.ama tr olmamasi garibime gitti.bence bu modelin tr de uretime gecmesi lazim.neyse simdilik bu kadar.sormak istediginiz birsey olursa cekinmeden sorun.elimden geldigince cevaplamaya calisirim.

iyi gunler
Kullanıcı avatarı
daihatsuCHARADE1996

MesajSinanATASOY, 05 Kas 2009, 22:28

Bu Holden Barina dediğin araç ve holdenin diğer ürün gamında bulunan araçlar bayağı bayağı bizim ülkemizde satılan çakma Chevrolet'leri andırıyor..

Bu arada 1000 cc araçlar 50-60 beygir civarında olur ki her yolu zorlanmadan kat eder. Kendi tomatik 1000 lik Cuorem hiç zorlanmadan beni 170 lere taşır.. Bu Charade kaç kilo ağırlığında ki 90 dan sonra yoruluyor?

Bu arada yeni Charade'ların Cuoreye tekabül ettiğini gördüm.. Enteresan...
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 05 Kas 2009, 22:37

SinanATASOY yazdı:Bu Holden Barina dediğin araç ve holdenin diğer ürün gamında bulunan araçlar bayağı bayağı bizim ülkemizde satılan çakma Chevrolet'leri andırıyor..

Holden bir Avusturalya şirketi, General Motors'a ait. Chevrolet ile çoğu zaman model paylaşımı yapıyorlar. Toyota-Daihatsu gibi.

SinanATASOY yazdı:Bu arada yeni Charade'ların Cuoreye tekabül ettiğini gördüm.. Enteresan...

Charade modeli sonlandırıldı esasında. Kasa tamamen değiştirilerek Cuore ile aynı hale getirildi. Bir nevi isim aynı kaldı, araba değişti diyebiliriz. Sirion-1 ve Sirion-2 'nin tepeden tırnağa farklı araçlar olup da aynı ismi paylaşmasına benzetiyorum bu durumu. Sonuç itibariyle Cuore'nin Charade, Mira ve Domino gibi alternatif isimleri var :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSinanATASOY, 06 Kas 2009, 09:07

Bilgilendirme için teşekkür ederim Umut :wink:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajdaihatsuCHARADE1996, 06 Kas 2009, 15:05

evet holdenlari bende sevmiyorum ama au lular yerli mali oldugu icin holden i tercih ediyorlar.barina 1.3 luk bir araba.zaten holden in ihracati yok benim bildigim sadece amerikaya ihrac ediliyor.ama 4*4 olarak burada en cok mazda ile toyota tutuluyor.mazda nin tr de hic gormedigim 4*4 leri var burada asagiya bi link yolluyorum oradan fiyatlara bakabilirsiniz.ama genel olarak burada luks araba almak cok kolay mesela simdi asagiya bi mercedes linki yollayacagim sasiracaksiniz fiyatina ama rego denilen kayit isleri luks arabalarda cok pahali mesela ben 1000cc lik charade e 3 aylik 170 dolar arti sigortasi 110 dolar 280 dolar oduyorum.luks arabalarda 3 aylik 1000 dolara kadar cikiyo bu rakam.aslinda eskiden tr lirasiyla au dolari esitti ondan cok ucuz geliyodu arabalar ama su siralar 1.37 oldu ondan arabalar cazip gelmeyebilir.yine de inceleyin bu siteyi.sasiracaksiniz

MAZDA CX-7 2.2 DIESEL
http://www.carsguide.com.au/site/search ... icleType=5

2004 MERCEDES-BENZ C180 KOMPRESSOR CLASSIC
http://www.carsguide.com.au/site/search ... icleType=1

buda biraz ucuk olsun :)

2003 FERRARI 360 SPIDER
http://www.carsguide.com.au/site/search ... icleType=1

birde au da komik olan sey diesel normal petrolden daha pahali.nedeni ise au petrolu kendi cikarmasina ragmen diesel uretecek rafinerisi yok.o yuzden diesel benzini ithal ediyor is makinalari vs. icin.:)
Kullanıcı avatarı
daihatsuCHARADE1996

MesajUmut-Gultekin, 06 Kas 2009, 16:11

Komikmiş sahiden :D Peki oralarda Charade hariç başka hangi Daihatsu modelleri var yollarda?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajdaihatsuCHARADE1996, 06 Kas 2009, 21:43

aslinda verdigim siteden daha detayli arastirabilirsin ama yolda ben genelde charade in disinda sirion a cok rastliyorum.onun disinda bir kac kez terios gordum ama bence terios konsept olarak cok mantikli bir pazari hedefliyor.4*4 pazarinda kesinlikle ucuz dusuk litreli bir arabaya ihtiyac vardi.bu yuzden terios 1.3 luk bir motorla 4*4 pazarinda cok ozel bir yere sahip.ozellikle benim toyota nin 4.5 litrelik koca motorunu dusundugumde 1.3 litre bayagi garibime gidiyor hakkatten.:)
Kullanıcı avatarı
daihatsuCHARADE1996

MesajSinanATASOY, 07 Kas 2009, 09:12

Arkadaşım biz burda 1.5 Terios 1.3 den fazla yakarın hesabını yapıyoruz ayıp ama senin bu anlattıkların ve 4.5 litre arabayı kullanman :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajdaihatsuCHARADE1996, 07 Kas 2009, 09:28

dogru diyosun arkadasim.zaten bir tek is icin gerekiyor o zaman kullaniyorum.ama petrol fiyatlarini goz onune aldiginda au da genelde 4*4 ler bu tur 4-4.5 litre.petrol fiyati uygun olunca (1.05$\1.40tl)genelde cok goze batmiyo ama bu terios aklima cok yatiyor bugunlerde.tasima kapasitesi vs. arastiracagim kesinlikle.olmazsa degistireyim diyorum terios a geceyim :)
Kullanıcı avatarı
daihatsuCHARADE1996

MesajSinanATASOY, 07 Kas 2009, 12:13

Yakıt fiyatları ucuz olmasına rağmen Teriosa geçersen elde edeceğin yakıt tasarrufu ile 2 senede Teriosunu amorti edersin :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

MesajdaihatsuCHARADE1996, 07 Kas 2009, 15:05

:)aslinda kafama yatiyor ikinci el terioslarin fiyatlari da uygun aslinda 6000 bin dolar civari.olmazsa degistiririm yaw ama yuk kapasitesine falan bakmak lazim.butun ozelliklerini incelemek lazim.
Kullanıcı avatarı
daihatsuCHARADE1996

Mesajenkay1905, 06 Eki 2010, 18:18

Hepinize merhaba, bende Charade sahibi olmak isteyen biriyim fakat size bir kaç sorum olacak. Deneyimlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.

* Türkiyede yeteri kadar yaygın olmamasından dolayı en büyük korkum yedek parça sıkıntısı çekmek ve eğer az sayıda yedek parça temin eden yer varsa fiyatları yüksek tutma ihtimalleri.
* Charadelerin motorları nekadar sağlamdır, benim almayı düşündüğüm araç 1,3iCS modeli 1994 model ve 130.000km'de. Bu model için yıla göre km'si bana uygun geldi sizce nasıldır. Ve km'de oynama yapılabilirmi?
* Son olarak bu özellikteki bir araç için 6.000TL nasıl?

Şimdiden teşekkür ederim...
enkay1905

MesajUmut-Gultekin, 06 Eki 2010, 20:15

İlk kaygınızda haklısınız gibi geliyor ama şahsen tecrübe etmediğim için kesin birşey söylemek istemiyorum.
Tüm Daihatsu'ların motorları sağlamdır istisnasız. Bu bakımdan endişeniz olmasın ama araba o kilometreye gelene kadar nasıl kullanıldı veya bakımları ne sıklıkla ve nasıl yapıldı bunları bilmek mümkün değil. Her ikinci el aracın olduğu gibi, onun da kilometresiyle oynanması mümkün.
O fiyatlara Applause'de düşünebilirsiniz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Dön Charade

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir