avustralya dan selamlar;
avustralya da kullanimi cok fazla olmasina ragmen daihatsu nun charade modelinin turkiye de taninmamis olmasi turkiye icin buyuk bir eksiklik bana kalirsa.nedenleri cok basit.ekonomik hafif kullanisli.ben sahsen ilk arabami avustralya da almistim.burada benzin fiyatlari turkiye sartlarina gore cok cok uygun olmasina ragmen(lt 1.15 TL)burada neredeyse her 100 arabadan 1 i kesinlikle daihatsu charade.turkiye gibi benzin fiyatinin 4 TL ye dayandigi bir ulkede charade in 1000cc lik motor hacimli modelini bulamamak cok sasirtti beni.sahsen ilk arabam bu modeldi ve ikinci el olarak 147 bin km de 96 modelini burada cok cok uygun bi fiyata buldum(yaklasik 2200TL)ve bana hicbir zaman sorun cikarmadi.motorun gucu yuzunden 90 km nin ustune cikmak biraz araci yoruyor ama turkiye standartlarinda 20 tl lik benzinle 100 km nin uzrerinde yol alinca bu cok fazla rahatsiz edici gozukmuyor.hatta hiz cezalarini bir sure sonra unutabilirsiniz bile.bir arkadasim daihatsu nun 1000cc lik modelinin turkiye nin yol sartlarina uygun olmadigi icin piyasada olmadigindan bahsetmisti.aslinda motor gucu fazla olmadigindan cok yokus yukari alanlarda sorun cikartabilir.ama o tarzda yokuslarla turkiye de bile cok ender karsilasirsiniz.yani sonuc olarak bana kalirsa daihatsunun 1000cc lik modeline turkiye araba piyasasi kesinlikle sans tanimali ve insanlar bu kadar kullanisli ekonomik bir modelden mahrum birakilmamali.sahsen ben bu arabayi seviyorum ve her zaman icin gundelik islerimi yapmak icin bu arabayi kullanacagim.