Daihatsu'dan yeni MPV: Boon Luminas

Otomotiv dünyası ile ilgili kulağınıza gelen ama henüz kesin duyurusu yapılmamış haberler! Sıcağı sıcağına...

Daihatsu'dan yeni MPV: Boon Luminas

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Ara 2008, 11:12

Toyota Malezya pazarında Proton ile mücadele etmek (Proton'un yeni MPV modeli karşısında) ve Japonya pazarında farklı bir model yaratmak için, Daihatsu ile birlikte çabucak 7 koltuklu bir MPV geliştirdi. Henüz tanıtımı dahi yapılmayan bu çok gizli modeli Daihatsu Aşkına sizin için araştırdı: Modelin isminin "Toyota Passo Sette" ve "Daihatsu Sirion Ruminous" şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Aracın genel görünümü ve satış ismi Sirion iken, çeşitli noktaları farklı Daihatsu modellerini andırıyor. Kimi parçaların ise tamamen aynı olması dikkat çekiyor. Eğer günün birinde Daihatsu bu modeli Türkiye'ye rekabetçi bir fiyatla getirmeyi başarırsa, bu büyük ihtimalle Materia'nın ülkemizdeki varlığının sonu anlamına gelecektir.

toyota-passo-sette-2009-leaked-scans.jpg
toyota-passo-sette-2009-leaked-scans_1.jpg
toyota-passo-sette-2009-leaked-scans_2.jpg
New-Toyota-MPV-Debut-Large.jpg
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Daihatsu'dan yeni MPV araç

Mesajgönderen FaTiH tarih 18 Ara 2008, 11:26

Tr ye geleceğini zannetmiyorum..Fakat Daihatsu kendi marka ve model ismiyle satacaksa illa ki; bu sefer de Malezya pazarında bu modelin olabileceğini zannetmiyorum..Çünkü Daihatsu Malezya da Perodua markası adı altında pazarlıyor modellerini..!Bunun dışında kendi markası altında sadece iki adet ticari modelini pazarlıyor onlar da: Delta ve Hijet Maxx
Bence Tr de Materia ideal bir model tasarım açısından mini MPV segmentinde rakipsiz..!Bu model onun önüne asla geçemez gelse de! Fakat Materia nın motor anlamında revizyona ihtiyacı var!Hadi ondan da geçtim iç mekanda tasarım ve konfor adına mutlaka ama mutlaka Terios da yapılan revizyon Materia ya da uygulanmalı!!! O zaman gerçekten rakipsiz olabilir şu an satıldığı fiyatlarla tabii ki..Bir de bununla doğru orantılı olarak (zaten şımarık olan) fiyatını daha da şımartırlarsa olmaz!!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Ara 2008, 11:47

FaTiH yazdı:Tr ye geleceğini zannetmiyorum..Fakat Daihatsu kendi marka ve model ismiyle satacaksa illa ki; bu sefer de Malezya pazarında bu modelin olabileceğini zannetmiyorum..Çünkü Daihatsu Malezya da Perodua markası adı altında pazarlıyor modellerini..!Bunun dışında kendi markası altında sadece iki adet ticari modelini pazarlıyor onlar da: Delta ve Hijet Maxx
Bence Tr de Materia ideal bir model tasarım açısından mini MPV segmentinde rakipsiz..!Bu model onun önüne asla geçemez gelse de! Fakat Materia nın motor anlamında revizyona ihtiyacı var!Hadi ondan da geçtim iç mekanda tasarım ve konfor adına mutlaka ama mutlaka Terios da yapılan revizyon Materia ya da uygulanmalı!!! O zaman gerçekten rakipsiz olabilir şu an satıldığı fiyatlarla tabii ki..Bir de bununla doğru orantılı olarak (zaten şımarık olan) fiyatını daha da şımartırlarsa olmaz!!

Perodua ucuz fiyatlarla Asya ülkelerinde rekabet edebilmek için Daihatsu modellerini re-badge eden bir marka. Perodua Malezya kökenli bir şirket ve Proton'un en büyük rakibi. Aralarındaki en büyük fark Proton kendi teknolojisini, motorunu, şanzımanını ve araç üretimi için gereken her aksamı kendisi geliştirirken, Perodua Daihatsu araçlarını makyajlayıp, üstüne kendi logolarını koyup satarak pazarda yer ediniyor. Şu anki Malezya pazarında Perodua, Daihatsu araçları sayesinde açık ara önde gidiyor. Bu tabii ki Malezya'nın ulusal gururu ve devlete ait olan Proton'un işini zorlaştırıyor. Çünkü kendi anavatanında dolaylı olarak da olsa Toyota'ya pazarda liderliği kaptırmış olmak demek bu. Yalnız Proton son zamanlardaki modelleri ile bu gidişata dur diyebilecek güçte. Gelişmeler oldukça ve merak eden olursa yazarım yine daha detaylı.

Materia'da ise revizyon gerektiği konusuna katılıyorum.

Ama önceki mesajımda belirttiğim fikrimin de arkasındayım. Yani bu daha alışıldık tasarımlı ve fonksiyonel MPV Türkiye'ye Materia ile aynı fiyata gelirse, bu Materia'ya ciddi zarar verecektir. Materia gibi, Copen gibi farklı tasarımlarıyla pazarda yer bulmaya çalışan araçlar ancak gelişmiş ülkelerde (alım gücü yüksek ülkelerde) düzgün rakamlarda satabilirler. Bu da ülkemizde insanların daha çok fonksiyonellik, bilinirlik gibi konulara para harcamak istemesi ve gösterişe harcayacak paranın, tüketicilerin çoğunluğunda olmamasından ileri gelmektedir. Gerçi diğer yandan Avrupa'da Materia alanlar, gösteriş için almıyorlar Materia'yı. Ucuz olduğu için ve farklı göründüğü için alıyorlar. Bizde diğer markalara kıyasla ucuzluk da pek olmadığına göre, sadece farklılık için Materia alanların sayısı da malesef bu şekilde düşük kalıyor. Ben Materia'nın da aynen Copen gibi Türkiye'de tutmadığını düşünüyorum. Bunda iki ana etken var: Yüksek fiyat ve en önemlisi; tanıtım eksikliği.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 18 Ara 2008, 12:32

7 koltuk ve de vitesin orta ön konsola taşınması dolayısıyla ön koltukda arada boşluk bırakılmadan yapılmış koltuk tasarımı dolayısıyla işte şimdi bu son foto.nun da eklenmesiyle araç gözüme girdi; fikrimi değiştirdi!!Taam biz Türk` lerin seveceği tarzda bir araç olmuş!İçine doluş, gazla gitsin!!Anadolu da ki Daihatsu nun pazar payını bayağı bir artırır bu araç şu haliyle!! :D Bu arada perde havayastıkları en arka koltuk dizisine kadar gidiyor dikkat ettiyseniz!!Çok güzel!!!!
Yalnız bu araç Tr ye geitirlmeye karar verilirse Corolla Verso nun yerine Toyota ca getirilebilinir! Toyota nın gölgesinde yaşayan Daihatsu markası olmaya da devam ederiz bizde bana kalırsa!! :cry:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Otomotiv Fiskos (Dedikodu-Ajan) Köşesi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir