DAIHATSU İLE TANIŞMAK...

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

DAIHATSU İLE TANIŞMAK...

Mesajgönderen trmachine tarih 13 Kas 2011, 23:33

Öncelikle herkese merhaba,

Bir süre sonra ilk arabamı almak istiyorum. Dolayısı ile araştırma aşamasındayım. Rahat kullanabileceğim, sürüşünden keyif alacağım, görüş açısından yüksek, ekonomik ve otomatik vites bir araç ararken nedense daha önce farketgmediğim TERİOS'u gördüm. Aracı bir kez yolda gördüm. Dolayısı ile inceleme fırsatım olmadı. Ancak Sitenizden oldukça fazla bilgi edindim diyebilirim. TERİOS'la her yeni tanışan gibi benimde birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

1- İnternette bir çok fiyat aralığı var(Elbette aracın durumuna göre değişiyor). Ancak bütçem en fazla 30.000 TL olabilecek. Bu fiyata alınabilecek model tavsiyeleriniz ne olabilir?

2- Araca ait videoları internetten görmüş olmama rağmen, boyutları hakkında maalesef bilgi sahibi olamadım. 1,80 m boy ve 120 kg bir kişi için aracın kullanımı rahat mıdır, bu araçla ilgili olarak kullanımla ilgili sorun yaşar mıyım?

3- 4x2 araçlar hangi yıldan itibaren satışa çıktı? Malumunuz 4X4'ler % 10 daha fazla yakıyor. Sonuçta sadece yolda kullanacağım.

4- 1.3 litrelik versiyonunda 86 beygirlik güç üretildiğine göre yukarıda saydığım şartlarda kullanımda sorun yaşar mıyım? Yine 1.3 litrelik versiyonda LPG takılması sorun yaratır mı?

Şimdiden ilginize teşekkür ederim. DAIHATSU'lu olabilmek dileğiyle...
trmachine

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Terios 2. Nesil

Re: DAIHATSU İLE TANIŞMAK...

Mesajgönderen livan08 tarih 15 Kas 2011, 00:08

1.sorun:30000 tlye 2008 üstü kilometresi düşük üst sınıf bir 2.nesil terios alabilirsin .ancak şu yeni vergi artışlarından sonra 2.el piyasası tabiri caizse çoştu. 2004 teriosa 26bin 2006 teriosa 30bin yazanları görüyorum ve gülüyorum.bence acele etmeyin iyi arasştırın ve paarlık edin.ortalık kendini uyanık sananlarla dolu.

2.sorunu araca binerek anlayacaksın .tarifle olacak gibi değil.

4.sorun: lpg montajı iyi yapıldığı taktirde performans binde üç olarak düşmektedir.Bunudu sürücünün farketmesi çok zordur.Motaj ve gaz ayarı iyi yapılmadığında çekiç ve yakıt sarfiyatında problemler yaşanmaktadır.Yani aracın1,3cc veya 2000 cc olması önemli değil.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir