DAİHATSU MODELLERİ İÇERİSİNDE EN DAYANIKLI MOTOR HANGİSİ?

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: DAİHATSU MODELLERİ İÇERİSİNDE EN DAYANIKLI MOTOR HANGİSİ?

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 21 Eki 2011, 16:18

Bizim sorun da aynıydı. Benzin ve LPG ile titreme vardı. Bİr sübap erimiş. 1500 TL sübap değişimi yaptırmıştık.

Değişim sonrası değişiklik varmı açıkcası bilmiyorum. Sormadım bizimkilere.

Bildiğim yetkili servis LPG yüzünden olmuş LPG'siz kullanın demiş. Hesap belli LPG ile 10bin km sonundaki yakıt farkı 1600 TL. Yani 10bin km'de sübap parası çıkıyor zaten. LPG ile devam yani..

Pickup almak için aracı değiştirmek istiyorlardı ama ne ilan verdiler nede bir hareket var. Bakalım kaç km'ye kadar aracı kullanacaklar.

Arkadaşımın ailesinde 91 model corolla vardı. 240bin'de LPG'siz. Sıfır almışlar.
Bazen dalga geçiyorum aldığınızda LPG taksaydınız nedeyse 1 araba parası daha cebinizde olurdu kullandığınız bu arabanın üzerinde şeklinde..
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 28 Eki 2011, 16:08

YağmurAdam,
abi LPG takılırken ona uygun da sübap mübap aksamlar takılmıyor mu abi, paslanmaz çelik falan birşeyler takılıyor diye biliyorum ama. Bir sürü araç LPG'li sonuçta, herbiri sübap eritse, ohooo! Değil mi ama?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen levent7706 tarih 02 Kas 2011, 13:57

İlk teriosum 2006 dx modeldi ve hiç tüp takılmamış bir araçtı ama araç dururken öyle bir titriyorduki nerdeyse ön konsolu yerinden kopartacaktı, hatta titremiyordu araç komple sallanıyordu, sorun motor kulaklarında çıktı sol motor kulağının kauçuğu kopmuş (soldan kazalıydı) kulak değişti aracın sesi değişti. Kulaklarada baktırmanızı tavsiye ederim, ufak bir ayrıntı ama belki işe yarar.
levent7706

Model: Terios 1. Nesil

Önceki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir