Daihatsu Sirion ile ilk tanışmam

Daihatsu ile nasıl tanıştınız? Ilk Daihatsu'nuz ne modeldi? Alırken sevinçten zıpladınız mı? Satarken hüzünden ağladınız mı? Bebeğimiz gibi özenle baktığımız Daihatsu'larımıza dair hatıralarımızı paylaşıyoruz.

Daihatsu Sirion ile ilk tanışmam

Mesajcccengiz, 05 Oca 2008, 20:14

Sirion birden bire karşıma çıkan bir aşk gibiydi. Ki hala arabama ilk günkü kadar aşığım desem yalan olmaz. Her şey yakın bir komşumuzun bir gün Bakırköy trafiğinde Renault Scenic'i ile adım adım ilerlerken, bana Daihatsu Cuore'den bahsetmesiyle başladı. Tekirdağda okuyan oğlunda Cuore vardı ve zaman zaman İstanbula geldiğinde aracı babasına veriyordu. O da Cuorenin İstanbul trafiğinde verdiği rahatlığı yaşayınca ( Otomatik tabi:) Scenic ile trafik ona bir işkence gelmişti.
En kısa sürede Tekirdağa gittim ve hem ziyaret hem ticaret derler ya, Cuoreyi yakından inceledim. O zamanlar Cuore düşündüğüm için, hemen Tekirdağ YÜncüler Daihatsu bayiine gittik. Sıfır km Cuoreler göz alıcı güzelllikleriyle dururken , Yüncüler Otomotiv yetkilisi bana 2. el Sirionu neden düşünmediğimi sordu. O esnada plazada sıfır km Sirionlar vardı ve ben Sirionlara bakarak :
--Bunların tipini beğenmiyorum .. dedim. Bana yardımcı olan abi de;
--Zaten bunların 2. elini demiyorum. Dışarıda eski kasa olanların 2. eli var, gel bi bak. dedi. Ve başladı Sirionu anlatmaya. İşte o gün Sirion'a aşık oldum. Teşekkürler Yüncüler Otomotiv.Beni Sirionla tanıştırdığınız için..İlginiz ve güleryüzünüz için.. O günden bir hatıra, ilk baktığım Sirionun resimleri işte burada:
Eklentiler
S5000619.jpg
S5000607.jpg
S5000604.jpg
S5000620.jpg
Yaris ve Sirion kardeşler
Kullanıcı avatarı
cccengiz

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Daihatsu Sirion ile ilk tanışmam

MesajFaTiH, 05 Oca 2008, 20:25

Vay beaa!Herkesinki de bir ayrı maceraymış..Foto.lar çok hoş!!Bu çelik jant seçeneğini açıkçası bizim sirionların üzerinde nasıl duruyor diye çok merak ediyordum iyi oldu..Fena değilmiş.. :lol:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajemr, 06 Oca 2008, 01:38

öncelikle yeni aracın hayırlı olsun cok sevindim aldığını hiç pişman olmıycaksın gercekten :)

fatih hocam o çelik jant o kasa sirionların aksusuar seceniğinde vardı bizde almıştık gercekten cok hoş duruyor yakından bakınca :)

tekrar hayırlı olsun cok mükemmel bi araç düz viteste mükemmel hız yapıyor :)

saygılarımla YÜNCÜLER OTOMOTİV

TEKİRDAĞ
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

MesajUmut-Gultekin, 07 Oca 2008, 09:20

FaTiH yazdı:Vay beaa!Herkesinki de bir ayrı maceraymış..Foto.lar çok hoş!!Bu çelik jant seçeneğini açıkçası bizim sirionların üzerinde nasıl duruyor diye çok merak ediyordum iyi oldu..Fena değilmiş.. :lol:

Evet, ben de Türkiye'de gerçek fotoğraf olarak hiç görmemiştim. Biliyorsunuz bu jantlar Sirion yani konsept ismiyle NCX'in en orijinal jantları. Araç konsept halde iken üzerinde bunlar vardı!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 07 Oca 2008, 12:16

Hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..Benim gibi takla atmazsın inş :)
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajcccengiz, 07 Oca 2008, 15:58

Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Sizlerden de bekleriz Sirionlarla ilk tanışma anılarınızı..Ne zaman, nerde, nasıl keşfettiniz Sirionları.
Kullanıcı avatarı
cccengiz

MesajSirion gti, 07 Oca 2008, 16:18

Ben onla ilgili görüştüm yeni bir bölüm açacak adminler.
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 22 Şub 2008, 11:11

Muhtemelen hiçbirimiz benim kadar sirion'a sahip olmak için çaba sarf etmemiştir. Etrafındaki büyükleri ikna etmek için harcadığım çaba beni oldukça yormuştu. Sirion'u ona sahip olamadan öncede tanıyordum fakat gaflet ve dalalet içinde olan ben dışarıdan oldukça güzel görünen bu aracı maddi durumuda göz önüne alarak hiç detaylı incelememiştim. aldığım ilk araba ile ilk gün dolanırken yanımdan koyu yeşil bir sirion geçtiğinden beri hep dikkatimi çekmişti ama nadir görülen bir araç olarak hep unutturmayı başardı kendini.
2006'nın eylül ayında tekrar araba aranırken. umutların tükendiği bir pazar günü ( cumartesi günü toyota bayisinden corolla dizel için el sıkışmıştık ) can sıkıntısından araba pazarında dolanırken gördüm arabamı. Babamın "ilk tepkisi bu ne böyle??" oldu. ben arabanın yanına giderken babam sadece uzaktan bakıyordu hiç gemledi arabanın yanına. satan arkadaş 13.000 YTL'ye verebileceğini söylediğinde az kaldı kavga çıkıyordu çünkü babam ben buna 10.000 YTL'den fazla vermem arabamı bu oyuncak gibi diye söylenmeye başladı. pazarda ikna etmek için yapılan bir yarım saatlik turun ardından tekrar aracın yanına gittik, sağolsun babam ısrarıma dayanamayıp bakmaya!! ikna olmuştu.
Ama şans bu ya aracın hala kredi borcu vardı ve devir için önce onların kapanması gerekiyordu. bütün emeklerim boşa gitmişti çünkü babam tekrar vazgeçti. bununla uğraşamam diye. adamın telefonları alıp ayrıldık. bütün akşam ve bir sonraki gün öğlene kadar konuşmaktan çenem çıktı. en sonunda durumu bağladım. satıcı notere temiz kağıtlarını getirmeyi kabul ederse ve eğer araba servisten temiz çıkarsa alabiliriz. tabi hemen satıcıyı aradım. ve duvarları tırmalamaya başladı. çünkü arabayı galeriye bırakmışlardı. galeriden daha fazla para vermeceğim konusunda uzlaşmak ve noterde buluşmaya ikna etmek 1 saatimi aldı. herşey ayarlanmıştı sonunda. 1 gün sonra satıcı aradı ve noterde buluşmak için anlaştık.Kader gene ağlarını ördü ve o saate acil toplantı kondu iş yerinde. :x
sonunda ruhsattında adım yazmasada sirion'a kavuşmuştum. arabayı teslim alan babam hemen ilk denemeyi yapmış akşam bana "ayağıda pek çabukmuş, şirinde iyi olmuş bunu aldığımız" cümlesi ile "niye beni bu kadar uğraştırdın almamak için" diye saçlarımı yoldurmuştu.
Şu anda ise abim dahil ailede herkesin sulandığı araba sirion!!
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 03 Mar 2008, 15:47

alırken ön yargı aldıktan sonra tek yargı süpermiş..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajozgursula, 16 May 2008, 14:57

3-4 sene önce Ankara migros'un yanında metro girişi var onun otopark'ında mavi bir sirion görüyordum sabahları. Yaa arkadaş bu ne güzel bir araba diyordum kendime. Hatta bir gün servisten orada indim ve arabaya yakından baktım süper bir şey. Neyse o günden bu yana hep beğenmişimdir. 2 gün önce palio'yu sattım yine palio düşünüyordum sonra bir de gariplik olsun diye sirionlara bakmaya başladım internetten. o mu bu mu derken hanım a internetten arabanın resmini gösterdim aaaa çok güzelmiş hemde kırmızı falan demeye başladı. Hemen sordu bunda airbag var mı bilmem direksiyon hidrolik mi? vs. vs. Parçası ucuz mu? tabi ben hemen parça olayını atlayıp 2 airbag, abs, hidrolik, sensör, klima ıvır zıvır falan onu ikna ettik. Bu arada babamlardayız o da soruyor ne yaptın araba işini baktın mı palio falan. Dedim ki; ya baba bi araba daihatsu japon, toyota motorlu araba full çok temiz bilmem öyle böyle.

İnternette resmi var bir bak istersen. Bir baktı güzel araba valla olum bence bunu al. :D öyle oldu. Sabah adamları aradım ben evin önündeyim arabam yok gelin beni alın arabayı test'e sokalım problem çıkmazsa oradan notere gidiyoruz para cebimde. Araba geldi ki biraz pasaklı arka lastik yarıdan fazla inik. Gösterdik araba süper . Hemen noter, satış, hayırlı uğurlu olsun.

Hayatımda ilk defa siriona bindim belki benim ki birçoğunuzdan farklı oldu. Sebebi: sizlerin sözünü dinleyerek ve sadece satın aldıktan sonra direksiyonuna oturarak. İş işten geçtikten sonra :D iyi de oldu...

Bu arada Testten dört dörtlük çıkınca hiç bagajını açmadım. Akşam hemen cila ve ufak çizikler için pasta olayına girişiyordum. Bagajı bir açtım tertemiz krikoya bakalım yerinde mi. Stepneyi görünce kriz geldi :D aha da motorsiklet lastikli stepnelerden diye gülmeye başladım ama baktım ki lastik hiç ama hiç yerinden bile sökülmemiş bırakın kullanmayı.

Allah kimseye kaza bela vermesin, Allah nazardan saklasın güzel arabalarımız var çünkü. Bu sitedekiler kıymetini bilenler diye düşünüyorum.

Evet bu arabayı alma sebeplerimden biri de bu site. aha da bu site. Sordum siteden insanlara kulaklarımda çınlayan bir ses; bırak abi palio'yu ben de daha önce palio kullandım onunla kıyaslama. Buyrun sonucu. :D 2004 daihatsu sirion kırmızı

Yok mu bana daihatsu sirion yazısını kullanmayıp da vermeyi düşünen biri yaaa. Benimki yok da :D
Kullanıcı avatarı
ozgursula

MesajUmut-Gultekin, 16 May 2008, 15:11

ozgursula yazdı:Yok mu bana daihatsu sirion yazısını kullanmayıp da vermeyi düşünen biri yaaa. Benimki yok da :D

:) Çok güzel yazmışsınız. Dış görünüş zaten süper. Hele bir de kullanmaya devam edin, kendini iyice sevdirecek ufaklık size, marifetleriyle şaşırtmaya devam edecek. Malesef bir çok Daihatsu modeli değeri anlaşılmadan piyasaya giriyor ve çıkıyor... Bugüne bugün Türkiye'ye gelmiş en yüksek performanslı 1.3 atmosferik motorlu araç Daihatsu Sirion 'dur. Türkiye'deki bütün 1.3 motorlu arabalar içinde fabrika çıkışı en güçlü atmosferik motora sahip araba benim arabam demek bile başlı başına bir keyiftir. Bırakın ki 1.3 yazısına aldanıp bagaj kapağına yapışıp selektör yapan 1.6 ların önünde uzamayı vs...

Hele ki arabanız otomatik olsaydı, psikopatın gaz köklenince vitesi 4'den 1'e indirip şahlanışını görseydiniz, bir daha Daihatsu'dan başka arabaya binmem! diyeceğinize hiç şüphem yok :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 16 May 2008, 15:34

Önceki gün Maslak'tan eve dönüyordum. Saat 6-6,5 arasıydı ve trafiğin en yoğun olduğu saatti. Kendi halimde sol şeritten trafiğin izin verdiği ölçüde sakin sakin giderken arkama modifiyeli bir Focus dayandı. Bir sağdan bir soldan burnunu sokup geçmeye çalışıyor beni. "Yol versem nereye gideceksin sanki" dedim içimden. Baktım akıllanmayacak, "Yer misin yemez misin" dedim, minik Cuoremi devasa arabaların arasından kaydıra kaydıra süzülmeye başladım. Focus iyice kudurdu, yakalamaya çalışıyor, ama benim geçtiğim yerlere sokamıyor bile burnunu!
Tam Cevizlibağ'da haşin bir BMW 6.50 çıktı tali yoldan, o da delirmiş gibi makas atmaya çalışıyor, bir ders de 6.50'ye verdikten sonra kendi yoluma devam ettim mağrurca 8)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 16 May 2008, 16:01

SonCuoreci yazdı:Önceki gün Maslak'tan eve dönüyordum. Saat 6-6,5 arasıydı ve trafiğin en yoğun olduğu saatti. Kendi halimde sol şeritten trafiğin izin verdiği ölçüde sakin sakin giderken arkama modifiyeli bir Focus dayandı. Bir sağdan bir soldan burnunu sokup geçmeye çalışıyor beni. "Yol versem nereye gideceksin sanki" dedim içimden. Baktım akıllanmayacak, "Yer misin yemez misin" dedim, minik Cuoremi devasa arabaların arasından kaydıra kaydıra süzülmeye başladım. Focus iyice kudurdu, yakalamaya çalışıyor, ama benim geçtiğim yerlere sokamıyor bile burnunu!
Tam Cevizlibağ'da haşin bir BMW 6.50 çıktı tali yoldan, o da delirmiş gibi makas atmaya çalışıyor, bir ders de 6.50'ye verdikten sonra kendi yoluma devam ettim mağrurca 8)

bücürük ya, çok tatlı şu Cuore'ler :)

bu arada Cuore İtalyanca kalp demek :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 16 May 2008, 16:03

SuperSonic yazdı:bücürük ya, çok tatlı şu Cuore'ler :)

bu arada Cuore İtalyanca kalp demek :)

Evet, biliyorum... Bugüne kadar bunu belirtmek hiç aklıma gelmemişti ya... Sağol :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajcamoka, 16 May 2008, 16:21

artık masraf olmasın diye ışıklarda gaza yüklenerek kalkış yapmıyorum; yavaş yavaş kalktıktan sonra, sakin süren insanları taciz eden ticari bineklerden (fiesta, palio vb) birini peşime takıyorum, 2. vites 2500 devir civarı. sonra bu abiler tacizi bırakıp geçmek için gaza yüklenince, ben 2. vites 4000 devire cıkıyorum. bakıyorlar hala geçememişler son bir gayret gaza abanıyorlar, sonra küçük araba tacizcilerine son bir bakış atıp 6000-7000 devire uzanıyoruz Songoku ile.
normal hayatta hep sakin birisi olduğumu söylerler, şoför koltuğunun nasıl bir büyüsü var anlayamıyorum. bir anda böyle bir ders verme havasına giriyor insan. ya da yapmış olduğu araba seçiminin ne kadar doğru olduğunu cümle aleme duyurma isteği mi acaba? yani sonuçta japon yapımı bir araç, biz Türklere noluyor ki? neyse konu nereden nereye geldi. aşıksan vur saza, sirioncuysan bas gaza. supersonic sen bağdaş kur.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Sonraki

Dön Hatıralar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir