Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

DAIHATSU Sirion'un En Güçlü Modeli Türkiye'de!!

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Re: DAIHATSU Sirion'un En Güçlü Modeli Türkiye'de!!

MesajDoorman, 24 Oca 2008, 12:50

camoka yazdı:ee bana lpg'li bir sirion ya da lpg'li yeni terios'u pekala önerebilirler. ayıla bayıla kabul ederim.

Doğru söylüyorsun sen kendi ihtiyaçlarını karşılamak için LPG'li bir araç tercih ediyorsun ve böyle bir üretim piyasaya çıktığında hiç düşünmeden alırım diyorsun. aslında benimde anlatmak istediğim bu BÖYLE BİR MODEL TR'de YOK MAALESEF!!

ben 93 yılında bizim 90 model şahin'i kaçırarak aaraba sürmeye başladım ( o zamanlarda arabaya çok meraklıydım ). bu zamana kadar LPG'li, benzinli atmosferik, benzinli turbo, eski dizeller, turbo dizeller, miniler, compactlar, lüks araclar, jipler kullandım hem şehir içinde hem şehirdışında. kendimce bir tecrübem oluştu ( övünmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ). bu güne kadar corolla 98 ve 99 ve siriondan aldığım keyfi diğerlerinden alamadım. yada ençok bu iki araç keyif verdi bana. ve en hoşlanmadığım araçlar ise LPG'li olanlardı.
bu sebeple ben hiç bir markanın LPG'li modelini kullanmak için almam.

Öte yandan yeni sirion'u yada materia'yı bu halleriylede almam. çünkü onların mevcut durumları senin gibi benide cezbetmiyor.
OOOFF OFFF şu X4 gelsede alsak!! :mrgreen: :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajDoorman, 24 Oca 2008, 12:51

umutgultekin yazdı:Ben de Doorman ile aynı fikirdeyim... Yeni araçlarda malesef eski ruh yok. Zaten bunun kanıtı da şu: Piyasaya sürülmelerinin üstünden 2 sene falan geçti. Sitedeki üyelerimizin %90'ından fazlası hepsi eski kasa Sirion sahibi. Kabul etmek lazım ki eski Sirion ve o jenerasyon diğer modeller Daihatsu'nun kendini kanıtlama ve pazardan yer kapma amaçlı ürettiği özel arabalardı. Yeni kasalar satmıyor mu? Elbette satıyor. Öyleyse niye bu araçları alan insanlar arabaları hakkında bizler gibi hevesli değiller ya da öylelerse bile niye adetleri çok düşük? Ve neden bizi bulup, burada sohbetlerimize katılmıyorlar/az katılıyorlar? Çünkü eminim ki çoğu arabasını sadece "araba" olarak görüyor. Bu kötü birşey değil elbette. Yeni kasa araçlarla ilgili şikayet eden de yok çünkü...

Ama yeni araçların tasarım olarak güzel (özellikle copen-yeni terios ve materia) olmalarına rağmen, motor konusundaki yanlış seçimlerin araçları ruhsuz bıraktığına inanıyorum. Türk insanının daha büyük motor hacmine ihtiyacı yok. Ya dizel motora, ya da küçük motordan yüksek sıkıştırma ile büyük güç ve ekonomi üreten modellere ihtiyacımız var. Umarım gelecek seneki stratejiler yapılırken bunu dikkate alırlar. Yoksa Daihatsu satmaz mı? Satar. Ama bizim gibi arabasına aşık insanlar yaratma oranı ciddi biçimde düşer ve sonuçta şirketin zaten kısıtlı yaptığı pazarlama faaliyetleri, bizim gibi fısıltı gazetesi yazarlarının sayısının da azalmasıyla iyice sekteye uğrar.

Amma yazdım yahu. Bu konuda dertliymişim meğerse :)

Ben de Materia'ya güzel tasarımı ve iç genişliği yüzünden çok niyetlenmiş ama sadece motoru yüzünden vazgeçmiştim. Hem 1.5 olacak çok yakacak, hem vergisi çok olacak, hem de otomatik vitesli versiyonu 12.5 saniye gibi uzun bir sürede 100 km sürat görecek... Yani motoru neresinden bakarsan kötü... Halbuki o motorun sıkıştırma oranını yükseltip gücü 120 beygire çıkarsalar, o zaman aynen ben de Doorman gibi değiştirmek için bir sebep bulabilirim. Derim ki, performans aynı, ama motor büyük(vergi çok-yakıt çok) ama hiç değilse araba da daha büyük... Ama şu şartlarda Daihatsu bu arabaları daha önce eski modelleri kullanan insanlara biraz zor satar.

Yine de Daihatsu'nun global stratejisini uzun süredir incelediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki, her geçen sene Daihatsu bu araçları satmak için yeni şeyler ekleyecek. Umuyorum ki bu eklenecek şeyler arasında daha yüksek performanslı motorlar da olacak. Bu belki 2009-2010 olabilir yani insanların gözü yeni kasa araçlara iyice alışınca...

AYNEN KATILIYORUM!!!
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDosTeL Otomotiv, 12 May 2008, 14:23

Merhaba,Eski SIRION için söylenenler çok dogru malisef Yeni araçlarda SIRION VE YRV TURBO Nun yerini alacak bir aracı çok beklememize ragmen gelmedi ama su an sıfır araç satışlarında Terıos'u durdurabilene aşk olsun aldı başını yürüyor her ay 100 / 250 YTL arasında zam gelmesine ragmen satışta oldukca iyi gidiyor gecen yıldan bu yıla araç 4000YTL gibi zam yemiş ama bu yıl daha çok satıyoruz sanırım 2010 yılında Daıhatsu daha çok bilinecek ve şunuda eklemeden gecmiyeyim önümüzdeki 1,5 yıl içinde bir sedan araç bekliyoruz.Hadi Hayırlısı.
Kullanıcı avatarı
DosTeL Otomotiv
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

MesajUmut-Gultekin, 12 May 2008, 14:30

DosTeL Otomotiv yazdı:Merhaba,Eski SIRION için söylenenler çok dogru malisef Yeni araçlarda SIRION VE YRV TURBO Nun yerini alacak bir aracı çok beklememize ragmen gelmedi ama su an sıfır araç satışlarında Terıos'u durdurabilene aşk olsun aldı başını yürüyor her ay 100 / 250 YTL arasında zam gelmesine ragmen satışta oldukca iyi gidiyor gecen yıldan bu yıla araç 4000YTL gibi zam yemiş ama bu yıl daha çok satıyoruz sanırım 2010 yılında Daıhatsu daha çok bilinecek ve şunuda eklemeden gecmiyeyim önümüzdeki 1,5 yıl içinde bir sedan araç bekliyoruz.Hadi Hayırlısı.

:) Hayırlısı. Küçük araç uzmanı Daihatsu'nun en küçük modelinin (Cuore) şu an dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkesinde satılmaması, onun yerine en çok satan modelinin en büyük ve en çok yakan (4x4 olduğu için) modeli olan Terios olmasından anlaşıldığı kadarıyla biz millet olarak ya pek aklıselim kararlar veremiyoruz, ya da söylendiği gibi fakir bir ülke değiliz. Bence LPG'li bir sedan çok satacaktır. Türkiye sedan ülkesi. Umarım Altis gelir.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajSirion gti, 12 May 2008, 14:43

Demekki bu gidişle bu arabanın markası ne diye soranlara daihatsu dediğimizde çin malımı diye sormayacaklar onun yerine abi daihatsu fena makineler yapıyo biliyorum diyecek inşallah :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Nedir peki bu VSC ( ESP sisteminin Daihatsu daki adı)!!??

MesajFaTiH, 16 Eki 2008, 19:41

Tr de ESP yi standart olarak sunan en ucuz araç olan Sirion 1,5 Sporty; bu noktada bu fiyat aralığında ister istemez en güvenli araç sıfatına sahip oluyor pek tabii ki! Sırf güvenliğe yönelik ekipmanlara bir bakar mısınız!? EBD destekli ABS + ESP + Sürücü-Yolcu havayastıkları + Yan havayastıkları + Perde havayastıkları!
Resim
Peki ESP ESP diyoruz da nedir bu ESP;ne işe yarar!!??
Buyurun yaptığım alıntıya:

Uluslararası çapta yapılan tüm kaza araştırmalarının sonuçlarına göre, ölümle sonuçlanan kazaların en az yüzde 40 ’ı savrulma neticesinde meydana geliyor.
Savrulma sonucunda oluşan kazaların ise yaklaşık yüzde 80’inde, eğer araçta ESP sistemi bulunsaydı kazanın önlenebileceği ortaya çıkıyor. Geçen yıl Köln Üniversitesi tarafından yapılan bir diğer araştırmanın sonuçlarıysa sadece Avrupa’da ESP sisteminin tüm araçlarda kullanılması halinde her yıl trafikte 4 bin kişinin ölümünün ve 100 bin kişinin yaralanmasının önlenebileceğini gösteriyor.
Amerikan trafik dairesi NHTSA ’nın öngörüleri doğrultusunda, ESP sisteminin tüm araçlarda aktif olarak kullanılması halinde Amerika’da 10 bin kişinin rafik kazalarında ölümünün önüne geçilebilir.

Yazıya lütfen daha ayrıntılı bakın: http://www.radikal.com.tr/Default.aspx? ... goryID=101

AYrıca arabam.com un link.ini verdiğim video içerikli ilgili haberi de oldukça önemli ve dikkat çekici bence: http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1& ... rID=284809

Dolayısıyla Sirion 1,5 eşini emin ellere emanet etmek isteyen beyler için özellikle biçilmiş kaftanken; sözkonusu bayanların sinir katsayılarını artırabilecek bir oyuncağa da dönüşebilir kimi zaman!!Neden mi!?? Kendileri için alınmış bu güvenilir oyuncağın heyecanlı tarafları beyleri tarafından keşfedildikçe; araçlarına kendilerinden çok beyleri tarafından binildiğini görecekleri için!! :wink: :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajsevil_murat, 19 Eki 2008, 02:23

SELAMM ARKADAŞLAR BENDE SIRION HAYRANI OLARAK ARANIZA KATILMAYI DUSUNUYORUM EVET MODELI COK SIRIN GELDI 1.5 SPORTY TABIKIIII AMA FORM DAKI YORUMLARI OKUDUM HERKEZ ESKI KASADAN BAHSEDIYOR YENI KASADAN DAHA GUZEL DIYE....BEN YENI KASA YANI 2009 SIFIR 1.5 SPORTY ALMAYI DUŞUNUYORUM HATAMI EDERIM ??????
sevil_murat

Model: Sirion 2. Nesil

MesajFaTiH, 19 Eki 2008, 09:22

Merhaba;aramıza hoşgeldiniz..Sorunuza geçmek gerekirse; arabadan ne istediğinize bağlı olarak değişkenlik gösterir durum işin açığı..Mesela Sirion 1,5; yukarıda bahsettiğim gerekçelerle;güvenlik noktasında ödediğiniz paranın tam karşılığını fazlasıyla verecek bir araç!!Mesela bizim eski kasalar 3 yıldız alabilmişken Euro Ncap testlerinde; yeni kasa Sirion ise sadece 2005 model yılındaki 1300 motorlu versiyonuyla test edilmiştir (ön hava yastıkları ve yan havayastıkları olan ESP siz (VSC siz) model) ve ona rağmen 4 yıldızı almıştır rahat bir biçimde..Yeni versiyon olan 1,5 Sporty test edilmemiştir...Fakat bu yeni (sizin düşündğünüz) 1,5 in perde havayastıkları ve ESP (VSC) gibi bir standart donanımı da olduğu düşünüldüğünde;muhakkak ki yapılacak bir testte çok rahat bir biçimde 5 yıldızı göğüsleyecektir!!Fakat ben ve diğer bazı üye ark.ların kullandığı eski kasa Sirion larımız; 1300 olmalarına rağmen sözkonusu 1,5 yeni kasa Sporty nin motoruyla aynı gücü üreten üst düzey bir motor sahibiyiz.. (1,5 motorlu yeni versiyon 103 beygir güç üretirken bir önceki kasa 1,3 motor 102 beygir güç üretiyor) .. Üstelik 1300 cc olduğu için vergi avantajı var.. Ama tabii donanım kuvveti olarak güvenlik açısından olduğu gibi birkaç eksiği daha da var eski kasa Sirion un..!Mesela anlık yakıt tüketimi v.s. bilgilerini içeren yol bilg.i 2008 model yılından önceki kasa hiçbir Sirion da yok..Tabii 1500 motorlu Sporty nin klima performansı da kesinlikle bizim eski kasa 1300 Sirion larımızdan iyidir..İç hacim olarak olsun;bagaj hacmi olarak olsun Yeni Sirion kesinlikle daha iyidir!!Kısacası konfor açısından daha doyurucu bir araç olacaktır Sirion 1,5 Sporty..Tip-tasarım mevzuu ise herkesin şahsi fikrine göre değişir tabii ama bizim eski kasa 1300 cc Sirion larımız daha bir şık bulunuyor genelde..Ama Sporty versiyondaki yeni kasa Sirion da Sporty olmayan yeni kasa Sirion a göre bir nebze olsun daha iyi!!Tabii bu zevk meselesi..Eski kasa Sirion u beğenmeyenler de olabilir..Eksileriyle artılarıyla aklıma geldikçe yazmaya çalıştım..Karar sizin tabii ki..
Aklınıza takılan her türlü soruyu lütfen paylaşın bizlerle...İyi günler....
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajsevil_murat, 24 Eki 2008, 17:08

Selammm

Sonunda bende aranıza katıldım gonlumde sporty modelı yatmasına rağmen param yetmedığı ıçın ve ısrarla 2009 ıstedığım ıçın normal sırıon 1.3 otomatık vıtes gumus gri aldım ama olsun yınede çok şırın bır araba sahıbı olduğum ıçın çooook mutluyum ılerkı zamanlarda aracımın resmınıde koyucam hepınızde saygılar hoşcakalın
sevil_murat

Model: Sirion 2. Nesil

MesajSirion gti, 24 Eki 2008, 21:55

sevil_murat yazdı:Selammm

Sonunda bende aranıza katıldım gonlumde sporty modelı yatmasına rağmen param yetmedığı ıçın ve ısrarla 2009 ıstedığım ıçın normal sırıon 1.3 otomatık vıtes gumus gri aldım ama olsun yınede çok şırın bır araba sahıbı olduğum ıçın çooook mutluyum ılerkı zamanlarda aracımın resmınıde koyucam hepınızde saygılar hoşcakalın

Bir daihatsu aşığını daha aranımızda görmek çok güzel..Araçla ilgili resim ve görüşleri sn kısa sürede bekliyoruz inş katılımcı bir üyasinizdir ve forumlarda görüşlerinizi bizlerle paylaşırsınız.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Önceki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir