DAIHATSU Sirion'un En Güçlü Modeli Türkiye'de!!

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

DAIHATSU Sirion'un En Güçlü Modeli Türkiye'de!!

MesajFaTiH, 02 Kas 2007, 23:37

Resim
Evveeeet;işte daihatsu bekleneni yapıyor!Üstelik tüm dünyayla aynı anda Türkiye`de de!Sirion, 1.5 litrelik yeni motor seçeneğinin sunduğu yüksek performansa karşılık düşük yakıt tüketimi, çekici tasarımı ve kullanışlılığıyla gönülleri fethedecek. Daihatsu model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Şehirde aktif yaşam tarzını benimseyenler için otomobiller geliştiren Daihatsu’nun son yeniliği performansa önem verenlere hitap ediyor. Sirion, tasarımı, kullanışlılığı, 1.0 ve 1.3 litrelik yüksek performanslı ve tutumlu motorlarıyla kısa sürede sınıfında özel bir yere sahip oldu. Daihatsu’nun şehir otomobili uzmanlığının tipik bir örneği olan Sirion’un 1.5 litre 103 HP’lik motora sahip yüksek performanslı modeli de artık Türkiye pazarında. Tasarımıyla genç ve dinamik görünen Sirion 1.5, 3.630 mm’lik boyunun tüm avantajlarını sürücüsüne yaşatıyor. Sıkışık alanlarda manevra kolaylığı, dar park yerlerinden faydalanma gibi pratik özellikler, Sirion sahipleri için standart donanım olma özelliğini sürdürüyor. Modern tasarımlı iç mekan da karmaşadan uzak ve şık. Dış boyutlardan beklenmeyecek kadar geniş ve huzurlu bir iç mekan Sirion’un yolcularını karşılıyor. Kaliteli malzemelerden oluşan iç mekan, kendinden üst sınıftaki otomobillerle yarışıyor. Sirion 1.5’te kullanılan 1495 cc hacmindeki, 16 supaplı ve çok noktadan enjeksiyonlu modern tasarımlı motor, performans ve yakıt tüketimi ilişkisini mükemmel hale getiren DVVT (Daihatsu Variable Valve Timing: Daihatsu Değişken Supap Zamanlaması) sistemine sahip. DVVT sayesinde benzerlerinden daha yüksek performans sergileyen ve Euro 4 emisyon normuna uygun motorun ortalama yakıt tüketimi de 1.3 litrelik motor seviyelerinde. 6000 d/d’de 103 HP güç, 4400 d/d’de 132 Nm tork üreten 1.5 litre motor, 100 km’de ortalama 6.2 litre yakıt tüketiyor. Sirion 1.5’in 0’dan 100 km/s’ye hızlanma süresi 10.5 saniye ve azami hızı da 175 km/s. Sirion 1.5, çok zengin bir standart donanım sunuyor. VSC (Araç Denge Kontrolü), ABS, EBD, sürücü-yolcu, yan ve perde hava yastıkları gibi üst düzey güvenlik donanımları, bu sınıfta az bulunur özelliklerden. Ayrıca, klima, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yükseklik ayarlı servo direksiyon, radyo-CD çalar, elektrikli yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, asimetrik katlanabilen arka koltuklar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, arka hoparlörler ve ön sis farları standart olarak sunuluyor.
Resim
Fiyatı mı?Her zaman ki, gibi standartların üstünde bir otomobil, standartların altında bir fiyatla! 27000 YTL den 2008 modelleri tüm yukarıda bahsettiğim standartlarla başlıyor! =)
Resim
En son FaTiH tarafından 05 Kas 2007, 16:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 04 Kas 2007, 15:52

Sirion Sport daha önce açıklanan 1.5 motor 130 bg verisinden geri kalarak, Materia ile aynı güçteki motoru ile piyasaya sürüldü yani 103 beygir... Bu durumda adı sport olan modelimiz bile 1.5 motordan 103 beygir çıkartabilir duruma geldi. Bana kalırsa sport'luk isimden öte olmaya gitmiyor. Daihatsu'nun 2-4 sene önceki 1.3 motordan 102 beygir çıkartan Sirion'u ve 1.3 turbo motordan 130 beygir çıkartan YRV Turbo'su dururken bu yeni modeller bana pek "Sport" gözükmüyor. Hem motor hacmi ve dolayısıyla yakıt tüketimi ve vergisi büyüyor, hem de güç azalıyor... Üzülerek söylüyorum ama bence böyle...

Bence adı sport olacak bir Sirion'un 130 beygirden aşağı olmaması gerekirdi... En azından bana araba değiştirmek için bir sebep verebilmesi açısından...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajapplause, 09 Kas 2007, 23:49

bence daihatsu'nun ürün gamını genişletmesi tanınırlığı ve tercih edilirliği açısından iyi olur. zaten anladığım kadarıyla bu spor bir model değil. sadece 1.3 L lik versiyonda da bulunan sporty donanımına sahip 1.5 L lik bir versiyon. bu arada güncel sirion hafif bir makyaj geçirdi galiba haberiniz var mı? tamponun alt kısmının tasarımı değişmiş biraz
applause

Mesajwolrath, 24 Kas 2007, 03:45

hala yrv turbo... :)

keske bızım k3-vet ı koysalarmıs.. hem ar-ge felan falan para da vermezlerdı :)
wolrath

Mesajapplause, 27 Kas 2007, 21:15

daha önce de dediğim gibi 1.5 L lik versiyonla birlikte diğer versiyonlarda hafif makyajlı olarak satışa sunulmuş
applause

MesajDoorman, 17 Ara 2007, 14:04

Bende anlamış değilim eski sirion 1,3L 102 hp YRV-turbo 1,3L 130 hp şimdi 1,5L 103 hp. nasıl bir mantıkdır bu. ya bu amcalar bir bomba patlacak ( umut fakirin ekmeği diye boşuna dememişler ) yada... yadası yok. ama böyle bir hesapta yok herkes ileri gitmeye çalışıyor. toyota en son 1,6L atmosferik motoru 124 hp yaptı bizimkiler üstüne hacim büyüttü ama güc aynı. işin kötüsü torkta'da öyle aman aman bir artış yok. 139 Nm yanlış değilsem. bu motoru yeni diye kime yutturacaklar merak ediyorum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 17 Ara 2007, 14:24

Doorman yazdı:Bende anlamış değilim eski sirion 1,3L 102 hp YRV-turbo 1,3L 130 hp şimdi 1,5L 103 hp. nasıl bir mantıkdır bu. ya bu amcalar bir bomba patlacak ( umut fakirin ekmeği diye boşuna dememişler ) yada... yadası yok. ama böyle bir hesapta yok herkes ileri gitmeye çalışıyor. toyota en son 1,6L atmosferik motoru 124 hp yaptı bizimkiler üstüne hacim büyüttü ama güc aynı. işin kötüsü torkta'da öyle aman aman bir artış yok. 139 Nm yanlış değilsem. bu motoru yeni diye kime yutturacaklar merak ediyorum.

Benim tahminim şu yönde... Bu motor piyasadaki diğer standart araçların motorlarıyla eşdeğer güç üretiyor ama bizlerin bildiği bir potansiyeli var. Zira bu motor bildiğimiz k3-ve'nin downgrade edilmiş versiyonu. Dolayısı ile bence Daihatsu gelecek yıllarda bu motorun sıkıştırma oranı ile oynayıp ürettiği gücü 120 beygir civarına getirecek. Eğer turbo da eklerlerse 150 beygir gayet olası görünüyor.

Gerçi bana kalsa motoru hiç değiştirmez ve k3-ve ve k3-vet ile iki versiyon sirion çıkartırdım. Niçin hacim büyüttüklerini anlamıyorum ben de... Herhalde yaygınlaşmak istedikleri Avrupa pazarının talebi bu yönde...

İzleyelim görelim :D Tabii arada 150 beygir Turbo Sirion çıkarsa almayı unutmayalım :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajapplause, 19 Ara 2007, 23:10

acaba emisyon normlarıyla ilgili olabilir mi eski motorlar kadar yüksek güç üretmemeleri?
applause

MesajFaTiH, 26 Ara 2007, 22:51

Paylaşmasam çatlardım!Muhteşem değil mi!Yeni Sirion un tasarımını her ne kadar beğenmesemde;şöyle bir sirion görsem hiç kaçırmazdım!Fazla abartmadan nasıl gözalıcılık kazanılıra güzel örnek!! :wink: Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSirion gti, 31 Ara 2007, 15:08

bu motor birde eski sirion kasasında yapılsaydı tadından yenmezdi
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Re: DAIHATSU Sirion'un En Güçlü Modeli Türkiye'de!!

Mesajilker, 03 Oca 2008, 01:29

Sadece adı Sporty olmuş bunun. Ortaokulda orantı kurmayı öğrenen her Türk genci 1.5 lt Sirion' un Sporty veya GTI ünvanı alması için minimum 117 beygir üretmesi gerektiğini bilir :) Ha yok bu illa ki Sporty ise, o zaman bizim 1.3 lt 102 beygirler Sirion TYPE-R :D
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

MesajUmut-Gultekin, 03 Oca 2008, 08:46

ilker yazdı:Ha yok bu illa ki Sporty ise, o zaman bizim 1.3 lt 102 beygirler Sirion TYPE-R :D

:D Bıcır Type-R
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 23 Oca 2008, 12:21

Bence bu motor tamamen avrupa için üretilmiş ki boon X4'un japonyada piyasaya çıkması bu tezimi destekliyor.
Avrupa küçük hacimden daha çok sıkıştırma ve daha çok devirle güç elde etmek yerine. bir miktar büyük hacimle daha az devir çevirerek - daha sakin - sürüşler yapmayı tercih ediyor düşüncesindeyim.
İşin kötü tarafı, anlaşılan bizim ülkemizde avrupalı tüketiciler sınıfına sokularak avrupaya gönderilen modeller satışa çıkıyor. tabi daihatsu TR'nin stratejisi'de malumunuz.
Ne diyebilirim ki?
Söyle bir gerçek var. ben bu sene aracı değiştirmek isteyip sirion'u sattığımda, daihatsu bayiisi bana hangi aracı önericek ve nasıl savunacak çok merak ediyorum?
yeni sirion'mu?
adi sporty olan sirion'mu?
materia'mı? ( 1.5L motorun tüketim değerlerinin çok iyi olmadığı yönünde haber okudum )
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajcamoka, 24 Oca 2008, 10:34

ee bana lpg'li bir sirion ya da lpg'li yeni terios'u pekala önerebilirler. ayıla bayıla kabul ederim.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajUmut-Gultekin, 24 Oca 2008, 10:52

Ben de Doorman ile aynı fikirdeyim... Yeni araçlarda malesef eski ruh yok. Zaten bunun kanıtı da şu: Piyasaya sürülmelerinin üstünden 2 sene falan geçti. Sitedeki üyelerimizin %90'ından fazlası hepsi eski kasa Sirion sahibi. Kabul etmek lazım ki eski Sirion ve o jenerasyon diğer modeller Daihatsu'nun kendini kanıtlama ve pazardan yer kapma amaçlı ürettiği özel arabalardı. Yeni kasalar satmıyor mu? Elbette satıyor. Öyleyse niye bu araçları alan insanlar arabaları hakkında bizler gibi hevesli değiller ya da öylelerse bile niye adetleri çok düşük? Ve neden bizi bulup, burada sohbetlerimize katılmıyorlar/az katılıyorlar? Çünkü eminim ki çoğu arabasını sadece "araba" olarak görüyor. Bu kötü birşey değil elbette. Yeni kasa araçlarla ilgili şikayet eden de yok çünkü...

Ama yeni araçların tasarım olarak güzel (özellikle copen-yeni terios ve materia) olmalarına rağmen, motor konusundaki yanlış seçimlerin araçları ruhsuz bıraktığına inanıyorum. Türk insanının daha büyük motor hacmine ihtiyacı yok. Ya dizel motora, ya da küçük motordan yüksek sıkıştırma ile büyük güç ve ekonomi üreten modellere ihtiyacımız var. Umarım gelecek seneki stratejiler yapılırken bunu dikkate alırlar. Yoksa Daihatsu satmaz mı? Satar. Ama bizim gibi arabasına aşık insanlar yaratma oranı ciddi biçimde düşer ve sonuçta şirketin zaten kısıtlı yaptığı pazarlama faaliyetleri, bizim gibi fısıltı gazetesi yazarlarının sayısının da azalmasıyla iyice sekteye uğrar.

Amma yazdım yahu. Bu konuda dertliymişim meğerse :)

Ben de Materia'ya güzel tasarımı ve iç genişliği yüzünden çok niyetlenmiş ama sadece motoru yüzünden vazgeçmiştim. Hem 1.5 olacak çok yakacak, hem vergisi çok olacak, hem de otomatik vitesli versiyonu 12.5 saniye gibi uzun bir sürede 100 km sürat görecek... Yani motoru neresinden bakarsan kötü... Halbuki o motorun sıkıştırma oranını yükseltip gücü 120 beygire çıkarsalar, o zaman aynen ben de Doorman gibi değiştirmek için bir sebep bulabilirim. Derim ki, performans aynı, ama motor büyük(vergi çok-yakıt çok) ama hiç değilse araba da daha büyük... Ama şu şartlarda Daihatsu bu arabaları daha önce eski modelleri kullanan insanlara biraz zor satar.

Yine de Daihatsu'nun global stratejisini uzun süredir incelediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki, her geçen sene Daihatsu bu araçları satmak için yeni şeyler ekleyecek. Umuyorum ki bu eklenecek şeyler arasında daha yüksek performanslı motorlar da olacak. Bu belki 2009-2010 olabilir yani insanların gözü yeni kasa araçlara iyice alışınca...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir