Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Daihatsu Sirion X4

Daihatsu'nun diğer bazı ülkelerde sattığı, ülkemize henüz gelmemiş veya gelmeyecek olan modelleri.

Re: Daihatsu Sirion X4

Mesajcccengiz, 08 Oca 2008, 16:55

Yalnız dün akşam internette daihatsu ile ilgili gezinirken, çok sinir bozucu bir siteye rastladım. Daihatsu Akyıldız tarafından kurulduğu beyan edilen sitede( bu da bir forum sitesi), daha önce başka bir sitede, sizlerle paylaştığım bir konu hakkında yazdıklarım, aynen kopya edilmiş. Sözde bir üyelik gerçekleştirilip, uyduruktan bir üye adı verilmiş( ad bile değil, muhtemelen otomatik verilmiş bir numara ) . Benim yazdığımla kalsa çok iyi, Umut'un yazdığı bir yorumda aynen oraya alınmış ama Umut'un ismi ile değil. Zaten Umut burada Sitemizle ilgili bölümde, "Daihatsu.com dönüm noktaları" bölümünde bu konuyu yazmıştı. Ben de dün akşam görünce ayıp dedim.
cccengiz

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajSirion gti, 08 Oca 2008, 17:04

adamlar neler çalıyo canım ülkemde bu kadarı gayet normal..emek hırsızı çok bu dünyada
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajcccengiz, 08 Oca 2008, 17:19

Aynen dediğin gibi.
Bişey sormak istiyorum, aslında hoş bir merak edilecek konu değil ama, Sirionla kaza yaptığını söylemiştin. Hatta takla atmışsın. Nasıl oldu, nerde oldu? Kaç km hızla gidiyordun ve en önemlisi kaza sonrası araç güvenliği için ne söyleyebilirsin. Allah bir daha göstermesin. Hepimize kazasız, belasız günler diliyorum.
cccengiz

MesajSirion gti, 08 Oca 2008, 17:55

gerede yakınlarında kemikli rampasında yaptım ağustos ayında saat 5 falandı ben yokuş yukarı 2. şeritten çıkıyodum karşı şerite tek iniş vermişler ama buna rağmen hıyarın biri kamyonun arkasından karşıma bi çıktı hemde en az 130 la falan bende 90 civarı tırmanıyodum rampayı bi baktım adam karşımda bana geliyo ben sağa kaçtıkça üzerime geliyo (hıyar işte) ben arabayı yanladım belki yırtarım diye (karda çok pratik yapmıştım) ama nafile adam arka sol köşeden vurdu ve beni tarlaya attı tarlaya girerken 2 takla attık güvercin misali ..Ama allaha şükür arabada 3 kişi vardı burnumuz bile kanamadı ,arabam sağlam çıktı .Zaten polis bizi ilk gördüğünde eğer araç kuş serisi olsa hepiiniz ölmüştünüz dedi sağolsun.
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajemr, 08 Oca 2008, 23:34

o dalga gecenlerle o sirionla nasıl rezil ettiğim günler oldu size bi anımı anlatayım

bi akşam arkadaşlarla cafede oturuyoruz muhabet falan sonra başka benim tanımadığım ama arkadaşlarımın arkadaşı olan 3 kişi geldi muhabet yine muhabetler falan sonra araba konusu acıldı işte herkez aracını söylüyor falan o yeni gelen 3 arkadaşın 1sinde 106 gti birisinde golf gti (2002) model arabalar varmış
sonra bana geldi sıra sordular ozaman bende daha plakaları yeni takılmış YRV TURBO var

-dediler sen ne var emre dediler
-walla daha yeni aldım daihatsu yrv var dedim
-hımm one ya nasıl bişey o diye güldüler
- walla 1.3 motor ama sizin arabaları yer

- hadi ya falan bana 106gti ve golf gti deki motora yaptıkları modifiyeleri saymaya başaladılar ve beni baya küçümsediler ama ben hala beygir gücünü söylemedim

sonra baya bu muhabet cafe cıkışına kadar gitti benim yrv yi alırken turbo yazısını cıkarmıştım rengide siyah o biçim duruyor araba
cafede dedik emre sen baya iddalısın gel ışıklarda bi kalkalım ssenle dediler bende emin bi şekilde tamam hay hay :) bunlar benim arabayı dışarda gördüler siyah falan bide o kocaman kaput üstünde intercoller hava girişini gördüler tırstılar ama belli etmiyorlar

- arabada baya bıcırmış dediler bende biraz sinir oldum

sonra ışıklara geldik falan street sift vitese aldım :) vede 3-2-1 ateşş yaklaşık 1.5km var diğer ışıklara kalkış o biçim yrv asvaltı resmen kazıdı ben ve yanımdaki kız arkadaşım resmen koltuğa bizim posterimizi cıkardı

sonuç 1 araba boy farkla yaklaşık 600metre ben önde devam ve ettim diğer ışıklarada önde geldim bi daha istediler sonuç yine aynı yanımızdaki kızlarada arkadaşlara o iki arkadaş resmen rezil oldu

araçlardan indiğimizde yüzleri kızarık benim arabaya hayran hayran bakıyorlardı

ve ilk dedikleri şey
- bu araba ne motor var ya ve sen neyaptın buna :)
-dedim bişey yok normal 1.3 motor ama 130hp turbo var :)) adamı böle rezil ederr

hiç unutmam bu anımı :)
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

MesajFaTiH, 08 Oca 2008, 23:47

OFFF!!!işte budur yaaa!!!Bu anıları sadece bizler yaşayabiliyoruz!!Hahaaaaa!!Yaşa valla emre!!YAzıyı suratımda dev bir gülümsemeyle okudum!!Markamı seviyorum yaaa!!! :lol: :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSirion gti, 09 Oca 2008, 13:02

tabiki bilmeden atlayan çok oluyor bende 3.16 yı dediğin gibi kız arkadaşının yanında paçavra etmiştim.
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajFaTiH, 09 Oca 2008, 13:07

Tanınmamış aracın en güzel yanıda bu işte!Arkadan 1.3ü de gördüyse tamam zaten,hemen atlıyor yanına,dokunuyor gaz pedalına..!!!Görmediyse de sen gösteriosun ona sonra!!HAHHAA!! :D 8)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajemr, 09 Oca 2008, 13:50

benim bi arkadaşıma eski kasa sirion sattım 1.3 yazının yanına o yazıya uygun nikelajlı "mü?" koydu

yani 1.3' mü ? diye yaptı :) arkasına gelen o yazıyı okuyunca gülümsüyor :))
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

MesajSirion gti, 09 Oca 2008, 15:00

ben yazıları söktüm ama arabayı küçük görüyolar kore malı falan sanıyolar ama alınca eline japonun gücünü görüyo
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajFaTiH, 09 Oca 2008, 16:08

Ben işin açığı ne markayı sökerim ne motor gücünü..!Millet "bu ne ki;Daihatsu neymiş,üstelik1.3 motor! Peaah" desinde ben de göstereyim onlara neymiş ne değilmiş die!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcccengiz, 09 Oca 2008, 16:43

valla ben de sökmem, elimden gelse kocaman 1.3 Daihatsu Sirion yazarım ki aynadan çok rahat görebilsinler. Bi daha yetişme şansları olmuyor malum :D:D:D:D
cccengiz

MesajSirion gti, 09 Oca 2008, 19:18

tabiki buda düşünce farkı bende arabayı merak edip araştırsınlar diye söktüm yazıları yada gelip soruyolar abi bu mini coopermı diye :=)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 11 Oca 2008, 10:40

bende bir anı paylaşıyım istedim.
tarih bu yaz agustos ayı 29'u
yer konya antalya yolu ( seydişehir sonrası dağlık kısım )
efendim ben tatile gidiyor olmanın sevinçi ve gevşemişliği içinde 90-100 km hız ortalamalayla giderken bir tane toyota avensis'i solluyorum. gayri ihtiyarı geçtikten sonra aynadan arkada kalan araca baktım. amcam önce benim arabayı iyice bir süzdü sonra yanındaki dönüp birşeyler söyledi:
( Muhtemel konuşma )
- buda neymiş böyle
- ne neymiş
- az önce beni sollayan
- araba işte
- küçücük oyuncak gibi bişi nasıl geçer beni! dur şunu bir geçiyimde nasıl geçilir görsün!

sonra amcam hızlanmaya başlar benim gözüm aynada yanımdaki eşim ile:
- hayatım ankaradan beri 90-100 geliyorum sıkıldım biraz eğlenebilirmiyim?
- aşkım bırak şu insanlarla uğraşmayı
- lütfen birazcık sonra bırakcam
- iyi tamam

bende huzlanırım. ( yalnız yol bol virajlı dar dağ yolu bir çıkıp bir inen, bir virajdan çıkmadan öbürüne girilen türden )
neyse..
amcam toyota avensis ( 2004 yada 2005 model ) birkaç zorlamadan sonra virajları benim kadar hızlı dönemediğini fark etti. Fakat işin ucunda yenilgiyi kabul etmek var. Tabii gururuna yediremedi.

Ben önde amca arkada 15 dakika filan gittik. Amca düzlüklerde 140-150 ‘den sonra yaklaşıyor ama, hemen viraj geliyor. İyice hırs yaptı fakat elinden bir şey gelmiyor. Virajın içinde ( süper arka süspansiyonun ve 185 taban süper lastiklerimle!! ) ben hızlanıyorum amca yavaşlamak zorunda kalıyor.

Bu arada olayın içine birde vectra girdi. ( 1994 yada 1995 vectra gt ) ikimiz birden bunu geçince buda gaza geldi. Netice de arkamda birken iki oldular. Buarada sahil şeridine yaklaştıkça yollar iyice daraldı virajlar artık U şeklinde sollamak için 200-400 metre arası mesafeler var. Benim araba kısa mesafelerde birden zıpladığı için ben birden önümdeki aracı geçip viraja gelmeden biraz olsun yavaşlayacak vakit bulabiliyorum ama amcaların ikisi de uzun mesafelere ihtiyaç duyuyorlar. Bide bu iki amca kendi aralarında da ikinciliği paylaşamadılar eğlence iyice arttı.

bir ara ben sigara içmek için yavaşladım ikiside beni geçti ama ne geçiş bir kasabanın içinde yol 3-4 km kadar düz ve geniş. Eh polis amcalarda viraja radar koymacak kadar akıllı. Beni geçtiler ama birerde ceza yediler. Tabi ben ilerde bunlar için oyalanıyorum.

Neyse cok uzattım

Bilenler biliyordur. Konyadan inen yol sahil yolu ile Manavgat yakınlarında birleşir ve orada bir ışık vardır. Işıkta durduğumda toyotacı amcam yanıma durdu ve uzunca bir süzdükten sonra sırıtarak sola döndü ( vectracı amca yolda biryerlerde durdu sanırım ortalarda yoktu ) bende sağa döndüm ve arabanın görüntüsüne aldanıp kovalayacak yeni kurbanlar aramaya koyuldum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 11 Oca 2008, 11:31

:lol: :lol: :lol:

Zaten arabanın en can alıcı aksesuarlarından birisi o 1.3 yazısı :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

ÖncekiSonraki

Dön Türkiye'de Satılmayan Modeller

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir