Daihatsu TA-X80

Geleceğe Dönüş (hiç üretilmemiş eski konseptler)

Daihatsu TA-X80

MesajUmut-Gultekin, 03 Nis 2008, 21:22

Daihatsu'nun ilk Super Sport kategorisindeki aracı olan TA-X80 1987 Frankfurt Auto Show'da tanıtılmıştı. 2 kişilik aracın motoru arkaya tam ortaya gelecek şekilde yerleştirilmişti. Bu 996 cc V6 motor tam 130 beygirlik bir güç üretiyordu. Kasanın görünüşüne göre bu güç az gibi gözükebilir ama rakamlara tekrar dikkat çekiyorum. 996 cc motordan 130 beygir gücü ben ilk okula başlarken çıkartabilmiş Daihatsu. 27 Yaşındayım, neredeyse hayatımın yarısı gitti, niye 130 beygir üreten motora sahip olmak için ben hala 1.3 motor kullanıyorum demek gerekiyor ise de konuya da dönmek lazım. Toparlayalım. 3.88 metre uzunluğundaki aracın tüm tavanı camdan oluşuyorken, performansı ve aerodinamik yapısının yanı sıra 4 çeker özelliği ile de göz dolduruyordu.

Çocukken odamda posteri vardı. Ayrıca bunun fotoğrafını bulacağım diye sakız çiğnemekten imanım gevriyordu her gün. Kanımıza işlemiş Daihatsu aşkı.

ta-x80.jpg
TA-X80
ta-x80.jpg (11.82 KiB) 491 kere görüntülendi

ta-x80-2.jpg
TA-X80
ta-x80-2.jpg (11.13 KiB) 491 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Daihatsu TA-X80

MesajFaTiH, 04 Nis 2008, 15:56

Daihatsu!Herhalde kompakt araç üretme kararına varmasaydı!Dünyanın en mükemmel araç firmalarından biri olabilirdi!!

Bu motoru yoksa olduğu gibi Boon X4 e mi koymuşlar 20 yıl sonra ne dersiniz!??Herşey aynı işte!1000 cc 130 beygir civarı!üstelik 4çeker!

Peki ya cam çerçeveler ve tavana ne demeli!!?Bu tarz bir araç hâlâ dünya üzerinde yok!Neyse;biz şimdilik bizimkilerle idare edelim;bakarsınız bir gün biz el atarız Daihatsu` ya!Gerçi el atılmaya lüzum gösterecek bir yanı var mı aslında o da tartışılır ama neyse;tadını çıkaralım bu güzelim modelin!

Bu arada bir konu başlığı ancak bu kadar güzel seçilebilirdi!Tebrik ederim!!!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Dön Geleceğe Dönüş (hiç üretilmemiş eski konseptler)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir