Daihatsu - Toyota - Subaru işbirliği genişliyor

Daihatsu'dan Güncel Haberler (Bu bölüm Daihatsu ile ilgili haberler içindir. Modeller ile ilgili haberler için, ilgili modelin kendi sayfasının kullanılması rica olunur)

Daihatsu - Toyota - Subaru işbirliği genişliyor

MesajUmut-Gultekin, 16 Haz 2008, 13:04

Şirketlerden yapılan açıklamaya göre, Toyota grup çatısı altındaki bu 3 marka içindeki işbirliğinin artırılması hedefleniyormuş. Bu işbirliği daha çok modelin bu 3 marka altında satılabileceği ya da motor da dahil olmak üzere birçok bileşenin bu 3 markanın ortaklığı altında farklı araçlarda kullanılması sonuçlarını beraberinde getirecek gibi gözüküyor.

Bu işbirliğinin meyvelerini verecek ilk resmi kararlar ise şöyle: Subaru küçük araç üretiminden çekilerek, Daihatsu'nun bu konuda önünü açacak fakat Daihatsu ürettiği bazı araçları Subaru logosu altında satılmak üzere Subaru'ya da verecek, Subaru ve Toyota, motoru Subaru'dan alınacak arkadan itişli bir spor araba geliştirecekler ve bunu 2011 senesine kadar her iki markanın logosu ile ayrı ayrı satışa çıkartacaklar.
848852419.jpg
848852419.jpg (56.61 KiB) 676 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Daihatsu - Toyota - Subaru işbirliği genişliyor

MesajUmut-Gultekin, 16 Haz 2008, 13:28

Subaru logosu altında satılan ilk model Sirion olmuştu. İkincisinin ise Materia olacağı söyleniyor!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 05 Haz 2009, 09:51

Arabam.com bu haberi bizden neredeyse 1 sene (354 gün) sonra haber yapmış. Haberlerinde aracın 4 çeker olacağı söylenmiş ki bence bir Subaru için olması gereken de budur zaten. Kod adı 086A olan bu modelin piyasaya sunulması durumunda, Avrupa piyasasındaki en önemli rakibi Scirocco olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada bir üstteki mesajımda geçen sene Materia'nın Subaru markası altında satılacağı söylentisini yazmıştım. Bugün bu gerçek olmuş durumda :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajTOPCAKE, 11 Haz 2009, 00:30

Japon otomobillerine (Harikalarına) aşığımdır. Özellikle Subaru ve Daihatsu'ya... Bu haber benim için ne kadar sevindirici anlatılmaz... Belki alamam bu ortak üretim spor bebeği ama olsun uzaktan görmek bile hoşuma gider yollarda... Düşünsenize damarlarında İmpreza taşıyan bir Daihatsu.... amanın açın yolları... :twisted:
TOPCAKE

Model: Terios 2. Nesil

Dön Daihatsu'dan Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir