Geçen gün aracımdaki küçük bir problem için Çekmeköy merkez servise gittim. Servisin kapandığını bu yüzden biraz ilerideki Aykon Otomotiv'e gitmemi söylediler.
Aykon'a gittiğimde ise yedek parça bölümünün içler acısı olduğunu gördüm. Hiçbir parça stokta yok, ne salıncaklar, ne tampon braketi, ne de ayna stoklarında yoktu. 15 gün önce buji siparişi vermiştim (evet yanlış duymadınız buji) 3 tane yerine 2 tane buji geldi. Diğerinin ne zaman geleceği belli değil.
Bununla birlikte Daihatsu servisleri bir bir kapanıyor, Daihatsu Kar Citroen, Özaydın ise Mazda yetkili servisi olmuş.
Sadece sirion'un değil, Coure'un parçalarını da bulmak neredeyse imkansız, yedek parçada çalışan arkadaş, şanzımanla ilgili sorunlu bir parça için bir aracın yaklaşık 1 aydır parça beklediğini söyledi.
Daihatsu yetkililerinin şunu gayet iyi bilmesi gerekiyor sanıyorum, bu araçlar sadece yağ filtresi, hava filtresi ve karter tapa contası değiştirilerek yürümüyor.
Araçlar ne kadar çekici olursa olsun, bu ilgisiz tutum beni bir daha daihatsu almaktan alıkoyacak sanıyorum.
Ayna, tampon, buji, salıncak, rotil, rot kolu, amortisör gibi araçların yürümesi için gerekli temel parçaları temin edemiyorlarsa, Daihatsu Türkiye bu işi beceremiyorum desin olsun bitsin....
Bu işkence niye.....