Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Daihatsu Türkiye'ye Neler Oluyor

Daihatsu'dan Güncel Haberler (Bu bölüm Daihatsu ile ilgili haberler içindir. Modeller ile ilgili haberler için, ilgili modelin kendi sayfasının kullanılması rica olunur)

Daihatsu Türkiye'ye Neler Oluyor

Mesajhijyenik, 23 May 2010, 21:01

Geçen gün aracımdaki küçük bir problem için Çekmeköy merkez servise gittim. Servisin kapandığını bu yüzden biraz ilerideki Aykon Otomotiv'e gitmemi söylediler.
Aykon'a gittiğimde ise yedek parça bölümünün içler acısı olduğunu gördüm. Hiçbir parça stokta yok, ne salıncaklar, ne tampon braketi, ne de ayna stoklarında yoktu. 15 gün önce buji siparişi vermiştim (evet yanlış duymadınız buji) 3 tane yerine 2 tane buji geldi. Diğerinin ne zaman geleceği belli değil.
Bununla birlikte Daihatsu servisleri bir bir kapanıyor, Daihatsu Kar Citroen, Özaydın ise Mazda yetkili servisi olmuş.
Sadece sirion'un değil, Coure'un parçalarını da bulmak neredeyse imkansız, yedek parçada çalışan arkadaş, şanzımanla ilgili sorunlu bir parça için bir aracın yaklaşık 1 aydır parça beklediğini söyledi.

Daihatsu yetkililerinin şunu gayet iyi bilmesi gerekiyor sanıyorum, bu araçlar sadece yağ filtresi, hava filtresi ve karter tapa contası değiştirilerek yürümüyor.

Araçlar ne kadar çekici olursa olsun, bu ilgisiz tutum beni bir daha daihatsu almaktan alıkoyacak sanıyorum.
Ayna, tampon, buji, salıncak, rotil, rot kolu, amortisör gibi araçların yürümesi için gerekli temel parçaları temin edemiyorlarsa, Daihatsu Türkiye bu işi beceremiyorum desin olsun bitsin....

Bu işkence niye.....
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Daihatsu Türkiye'ye Neler Oluyor

MesajOGOG, 09 Haz 2010, 15:08

Evet, merkez servis zaten ölü gibi bir mekan idi, hiç haraket yoktu. 10 gün kadar önce gittim, kapıdaki güvenlik kapandı demedi ama bakımda dedi.

Durum iyi değil.
OGOG

Model: Cuore

Mesajjosefsalvatini, 10 Haz 2010, 22:22

merkez servıs ve satıs kapandı bına sökülüyor toyota olacak sadece şirket merkezi orada olacak az ileride akyıldız actı yenı servıs ve satıs yerı bayıler oldu ve sadece terios var :)
josefsalvatini

Model: YRV Turbo

MesajSonCuoreci, 16 Haz 2010, 16:54

Daihatsu'nun resmi sitesi www.daihatsu.com.tr deki "Yetkili Servis" ve "Yetkili Satıcı" linklerinden Daihatsu Merkez'in adres bilgileri ve telefon numaraları kaldırılmış, bilginize... :oops:
Gerçekten içler acısı bir durum... :cry:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajteriossx, 01 Tem 2010, 12:11

12 milyon dolarlık tesisi yıkıp Toyota kuruyor

ALJ Grup, Türkiye’de bayiliğe de soyundu. Suudi Arabistan’da toplam Toyota bayilerinin 4’te birine, İngiltere ve Almanya’da da Toyota bayilerine sahip olan ALJ Grup, Türkiye’deki ilk bayisini eylül sonunda Çekmeköy’de açacak. ALJ Grup, yine Türkiye distribütörü olduğu Japon Dahiatsu’nun 2 yıl önce Çekmeköy’de 12 milyon dolarlık yatırımla kurduğu dünyanın en büyük tesisinin bir kısmını yıkarak 2 milyon dolar yatırımla Toyota bayisi haline dönüştürecek. Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt, şunları söyledi: “Daihatsu’nun shoowrom tarafını yıkıp üstüne Toyota tesisini kuruyoruz. Servis kısmını ise Toyota olarak giydiriyoruz. Tesisinin içinde ayrıca ikinci el araçların yer aldığı bir park da olacak. Daihatsu’ya ayrı bir yer bundan sonra inşaa etmeyeceğiz. Bu tesisin Toyota’ya çevrilmesi Daihatsu bayileri içinde iyi oldu. Mevcut bayilerin kapasitesi artacak. Daha verimli çalışacaklar.”
arabam.com. alıntıdır.......
teriossx

Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 01 Tem 2010, 16:21

Aman ne kadar güzel. Bravo valla. Daha dünyanın en büyük münferit Daihatsu tesisi diye duyurarak binayı açtıkları ne kadar oldu... Tam Türk işi valla. Sıfır planlama. Bugün yap, yarın yık. Bugün Daihatsu, yarın Toyota. Gecekondu bayicilik sistemi. Bravo ALJ. Daihatsu'yu Türkiye'den tamamen çekseler bile şaşırmamak lazım artık.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajYağmurAdam, 03 Tem 2010, 10:24

Toyota gibi bir markanın satış ve servisi ile aynı grupdayız niye ortak servis olayına gitmiyorlar. Doğru dürüst yılların toyota deneyimine sahip servisler var onlara güzelce daihatsu eğitimi versinler. Renault dacia tarzı birlikte geleceğe yürüyelim. Yoksa Daihatsu'nun Türkiye'deki sonunu pek düşünmek istemiyorum.
YağmurAdam

MesajLION, 03 Tem 2010, 14:38

arkadaşlar bir fikir paylaşımı yapalım....tamda bir kaç ay sonrası için planlarım vardı güzel bir daihatsu terios almak adına.....bu durumda ne yapılmalı..alınır mı?yoksa gelişmeler takip edilmeli mi?servis desteği azalan yada ileri zamanlarda olmayacak bir markanın akibeti proton misali olur mu?
Bu arada büyükçekmece E-5 yolu üzeri olan serviste kaldırıldı bilginize...
LION

MesajLION, 03 Tem 2010, 14:52

ayrıca bugün bilgi almak adına DAIHATSU AKYILDIZ'ı aradım çalışanların bile bu gelişmelerden bilgisi yok
ALJ Otomotiv A.Ş. Tel: [216] 643 01 00 den bilgi alabilirsiniz dediler...
LION

MesajYağmurAdam, 03 Tem 2010, 19:21

Minimum 10 yıl zaten problem yok. Araçlarımız ağır bakımları olmayan araçlar. Yağ ve hava filtresi değişimiyle uzun km'ler kullanılabiliyor. Bence genel olarak sorun yok baktıracak kişi bulmaktan yana ama buradaki problem markanın gelişip başka insanlara da ulaşmaması durumu. Marka imajı durumu.
YağmurAdam

Mesajarmagandc, 29 Tem 2010, 13:04

Herkese Merhaba,

Biz Daihatsu ile nasıl irtibat kurarız?Daihatsu Türkiye artık yok ise, kiminle sorunları paylaşacağız?
Umut, japonya'ya mı yazmak doğru olur?Sen sonuçta bu sitenin kurucususun, ağırlığın bizlerden daha etkilidir elbette.

Bu kadar Daihatsu kullanıcısının başıboş şekilde kalmasını, Daihatsu Merkez ( japonya ) pek te hoş karşılamaz sanırım.En azından ALJ grup'a baskı yapar ve servislerin ortak olmasını sağlayabiliriz.

Ne dersiniz?
Ben bu sorunlar nedeni ile belki de ileride NISSAN'a geçebilirim.
Armağan Durmaçalış
armagandc

MesajUmut-Gultekin, 29 Tem 2010, 19:42

Armağan öyle birşey nereden çıktı? Sakın ha, yanlış anlamışsın eğer öyle anladıysan. Şirketin adı değişti sadece. Artık Daihatsu'ya özel ismi olan bir şirket değil distribütörlüğümüz. ALJ Otomotiv A.Ş. oldu.

O ve merkez servisin kapanmış olması dışında herşey aynen devam ediyor.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajCST, 03 Ağu 2010, 21:43

açıkçası yaşanan bu gelişmeler ve piyasaya bir türlü sağlıklı bilgi verilmemesi, daihatsunun marka değerini çok fazla zedeledi. Birçok insan daihatsu iflas etti, türkiye'den çekildi zannediyor. Servis konusunda toyota ile birleştirilmesi mükemmel ötesi bir durum olur. Çünkü birçok marka araç kullanmış biri olarak servis konusunda Türkiye'de 1 numara toyota ve ford servisleridir. toyota servislerinde aracımıza bakım yaptırma imkanımızın olması inanın marka değerinide arttırır. Servislerde bir salmışlık söz konusu. Geçenlerde daihatsunun sitesinden maslak servisini aradım. Telefon görüşmesinden izlenimim gerçekten berbat ötesiydi. sıradan bir tamirhanedeki muhattap olabileceğiniz seviyede konuşan biri. Dedim aracıma klima taktırmak istiyorum. uzun iş çok uğraştırır dedi. fiyat öğrenmek istiyorum dediğimde de inatla işin zor olduğunu söyledi uzun uğraşlar sonucunda 3.000tl ile 8.000tl arasında birşey tutar dedi. Böyle laubalilik böyle saçmalık ben görmedim. Bu tür servisler varken sanayide herhangi bir yere götürmek çok daha mantıklı geliyor açıkçası.
Ne Mutlu TÜRK'üm DİYENE!!!
Kullanıcı avatarı
CST

Model: Terios 1. Nesil

Dön Daihatsu'dan Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir