Sirion gti yazdı:Olsa fiattan evliya sokmam avluya İsterse 16 yastığı olsun fiat,citroen,reno,opel almam varsa yoksa japon.
Yıllarca Marea kullanmış ve bir çok kez arabanın ultra dandikliği yüzünden yolda kalmış bir Fiat mağduru olarak söylediklerine sonuna kadar katılıyorum... Mağduriyetlerimin birkaçını da sıralayayım da örnek teşkil etsin (Araba pederin arabasıydı, sadece kendi mağduriyetlerimi yazıyorum...)
- 2003'te 75000 km'de Sirkeci yönüne sahil yolundan giderken ışıklarda kalktım, 2'den 3'e atarken debriyaj balatası sıyırdı... saatlerce yolda kaldım... Bilmem kaç yüz milyon masraf...
-2003'te B.çekmece-Beykent'ten İstanbul yönüne E-5 bağlanan virajda araba önden kaydı, hemen köşedeki benzinliğin duvarına girdim. (Umut belki bilir bu virajı ve benzinliği... Ayrıca yıllardan beridir hala duvarda durmaktadır benim kazanın izleri

)
-2004'te akşam trafiğinin en civcivli saatinde İncirli'den Topkapı yönüne giderken triger kayışı koptu... E-5'in ortasında kala kaldım, güç bele 200 m. ilerdeki benzinliğe ittim aracı... çekici geldi, servise gitti araç, meğer triger giderken yalnız gitmek istememiş, yanında 3 subabı da götürmüş... bir milyar küsür masraf
-2004'te aracı park yerinde daha yeni çıkarmışken aracın altından müthiş bir zangırtı, akabinde ABS arıza lambasının yanması ile ABS'nin devre dışı kalması (Babam uyuz oldu yaptırmadı... Hala araç ABS'sizdir ve bu yüzden 2,5 yıl önce yaptığım bir kazam daha vardır ki bunu daha sonraki zamanlarda anlatırım... ayrı bir maceradır çünkü kendileri)
-2005'te tam işyerinin otoparkına girmek üzere debriyaja basıp vites küçültmek istediğim esnada sol ayağımın altından gelen "ÇAT" sesiyle birlikte ayağımın ileriye fırlaması... Bir baktım ki debriyaj teli kopmuş ve pedal öylece en dipte kalakalmış... yine çekici... servis... bilmem kaç yüz milyon masraf...
-2007'de babamın en son söylediğine göre Salıncaklar arızalanmış bilmem kaç yüz milyon daha masraf...
Daha aklıma gelmeyen, anlatmaya gerek duymadığım bir ton ufak tefek arıza...
SONUÇ: ASLA VE ASLA FİAT ALMAM, ALDIRMAM, ALANA DA "AKILLI ADAM" MUAMELESİ YAPMAM... DAİHATSU'DAN DA ASLA VAZGEÇMEM!