Daihatsu'ya reklam filmi önerileri (yaşanmış olaylar)

Daihatsu ile nasıl tanıştınız? Ilk Daihatsu'nuz ne modeldi? Alırken sevinçten zıpladınız mı? Satarken hüzünden ağladınız mı? Bebeğimiz gibi özenle baktığımız Daihatsu'larımıza dair hatıralarımızı paylaşıyoruz.

Daihatsu'ya reklam filmi önerileri (yaşanmış olaylar)

MesajUmut-Gultekin, 19 Mar 2008, 09:40

Ameliyatından sonra yeni taburcu olmuş bir adam ahlaya ohlaya arabasına doğru gidiyor sekerek. Hastanenin otoparkında yürürken "acaba eve kadar araba kullanabilir miyim" diye düşünerek endişeleniyor. Ama bu endişesi pırıl pırıl parlayan kırmızı Sirion'unu görünce yerini her arabaya bakışta kendiliğinden gelen şuursuz gülümseme ve hayran bakışa bırakıyor. Yavaş hareketlerle direksiyona geçmeye çalışıyor. Olmuyor. Koltuğu oflaya poflaya arkaya alıyor. Tam bu sırada yanına süratli bir biçimde bir ambulans yanaşıyor. Ambulans sürücüsü camı indiriyor. Ameliyatlı adam "hastane beni ambulansla eve gönderecek herhalde" diye düşünüp bir anlık bir sevinç yaşarken, ambulans sürücüsü bombayı patlatıyor:

- Abi çok güzel araba bunlar ya, piyasası ne bunların? Memnun musunuz?

Ekran kararıyor. Daihatsu Logosu geliyor.

Yaşanmış olaydır. Yıl 2007, yer İstanbul.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Daihatsu'ya reklam filmi önerileri (yaşanmış olaylar)

MesajUmut-Gultekin, 19 Mar 2008, 10:13

YRV Turbo'yu alınca adamın ilk işi egzos muayenesini yaptırmak oldu. Malum, araba 5 yaşındaydı ve ikinci muayenesinin zamanı gelmişti. Gideceği yerin yanında da bir Fiat bayisi vardı. Şeytan dürtmüş olacak ki, haydi orada yaptırayım egzos muayenesini dedi. Servis kısmına arabayı bıraktı. Ölçüm yapılırken, bayi kısmına geçti. Burası yere kadar kocaman bir cam ile ayrılmıştı servis kısmından. Yani bulunduğu yerden, camdan YRV Turbo'yu görebilirken diğer yanında da sınıfının en hızlısı olduğu iddia edilen Fiat Linea 1.4 TJET vardı.

Tamam güzel araba, yeni nesil. Daha bir albenili duruyor belki ama araba değiştirmek için insanda bir sebep de olmalı... Sadece yeni olsun diye Daihatsu'dan inip Fiat'a binmeyi istemez kimse...

Camın yanında dikilirken, kendi arabası ile Fiat Linea'nın arasında idi. Satıcıya sordu:

• Silindir hacmi nedir? Satıcı 1.4 dedi. Hmm, bizim araba 1.3 dedi. Satıcı dedi ki, e bu da fazla yakmaz zaten, 1.4 de küçük motor sonuçta ama bu araba Turbo var, motoru çok güçlü dedi.
  • Ne kadar çok güçlü diye sordu bizim adam. 120 beygir dedi satıcı, şöyle bir gerinerek. Satıcı YRV'nin 1.3'den 130 beygir çıkarttığını duyunca inanmayıp ruhsata bakmak istedi.
  • Ama dedi, sizinkisi otomatik vitesmiş, bu düz. Bunun hızlanması daha iyidir mutlaka: Tam 9 saniye. Otomatik viteste hiçbir çaba harcamadan 8.5 saniye değeri olduğunu duyunca satıcı biraz daha kızardı.
  • Satıcı dedi ki: Ama dedi böyle hızlı bir arabada güvenlik şart, bakın sizin arabanız gelmiş 5 yaşına, 2003 model. Bu arabada tam 6 tane hava yastığı var. Güzelmiş diye cevap aldı, bizde de 6 tane var, ne tesadüf, yenişemedik.
  • O arabada olmayan fakat YRV-T'da standart olan alaşım jantlar, cam tavan, sis farları ve daha bir sürü şeyin standart olmadığına ve sonradan yapıldığına dair iddiaya girmeye çalışan satıcıya YRV'nin koltuklarının yeteneklerini göstermeye falan hiç yeltenmedi bizim adam. Artık bu iş çok uzamıştı; aracın fiyatını sordu. 34 milyar dendi. 34 milyar'a bizim arabadan 2 tane alabileceğini ve kalan parayla da her ikisine de kasko yaptırabileceğini söyledi bizimkisi. Satıcı omuzlarını düşürdü, pes etti ve bir çay ısmarladı. Kendisi içmedi ama, sanırım bizim adam gittikten sonra bir soğuk su içmiştir.

Yaşanmış olaydır. Yıl 2008, yer İstanbul.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 19 Mar 2008, 12:37

Olsa fiattan evliya sokmam avluya İsterse 16 yastığı olsun fiat,citroen,reno,opel almam varsa yoksa japon.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajSirion gti, 19 Mar 2008, 12:41

Yaşanmış olay arkadaşlarla iş için mertere gitmiştik arabayı ters bir yere park ettim camada telefonu yazdım biraz sonra birisi aradı ve şu park yerindeki subaru sizinmi dedi içimden ahanda biri arabayı pimp my ride a falanmı soktu derken evet benim dedim ama gittiğimde sirion hala normaldi 21'' cant falan yada etrafında zenciler yoktu ama arabaya şaşkınca bakan bi adam vardı benim arabayı subaruya benzetmiş şaşkın :)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 19 Mar 2008, 12:52

Sirion gti yazdı:Yaşanmış olay arkadaşlarla iş için mertere gitmiştik arabayı ters bir yere park ettim camada telefonu yazdım biraz sonra birisi aradı ve şu park yerindeki subaru sizinmi dedi içimden ahanda biri arabayı pimp my ride a falanmı soktu derken evet benim dedim ama gittiğimde sirion hala normaldi 21'' cant falan yada etrafında zenciler yoktu ama arabaya şaşkınca bakan bi adam vardı benim arabayı subaruya benzetmiş şaşkın :)

:)
Sayısız kere bizim Sirion'dan Mini Cooper diye bahseden olmuştu. Artık saymıyordum bile...

Bu arada Subaru'daki Toyota ortaklığı nedeniyle bundan sonra Daihatsu - Subaru arasında bazı paslaşmalar olabilir (araç veya teknoloji anlamında). Heyecanla beklediğimiz bir başka konu :idea:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 19 Mar 2008, 13:48

Sirion gti yazdı:Olsa fiattan evliya sokmam avluya İsterse 16 yastığı olsun fiat,citroen,reno,opel almam varsa yoksa japon.

Yıllarca Marea kullanmış ve bir çok kez arabanın ultra dandikliği yüzünden yolda kalmış bir Fiat mağduru olarak söylediklerine sonuna kadar katılıyorum... Mağduriyetlerimin birkaçını da sıralayayım da örnek teşkil etsin (Araba pederin arabasıydı, sadece kendi mağduriyetlerimi yazıyorum...)

- 2003'te 75000 km'de Sirkeci yönüne sahil yolundan giderken ışıklarda kalktım, 2'den 3'e atarken debriyaj balatası sıyırdı... saatlerce yolda kaldım... Bilmem kaç yüz milyon masraf...
-2003'te B.çekmece-Beykent'ten İstanbul yönüne E-5 bağlanan virajda araba önden kaydı, hemen köşedeki benzinliğin duvarına girdim. (Umut belki bilir bu virajı ve benzinliği... Ayrıca yıllardan beridir hala duvarda durmaktadır benim kazanın izleri :) )
-2004'te akşam trafiğinin en civcivli saatinde İncirli'den Topkapı yönüne giderken triger kayışı koptu... E-5'in ortasında kala kaldım, güç bele 200 m. ilerdeki benzinliğe ittim aracı... çekici geldi, servise gitti araç, meğer triger giderken yalnız gitmek istememiş, yanında 3 subabı da götürmüş... bir milyar küsür masraf
-2004'te aracı park yerinde daha yeni çıkarmışken aracın altından müthiş bir zangırtı, akabinde ABS arıza lambasının yanması ile ABS'nin devre dışı kalması (Babam uyuz oldu yaptırmadı... Hala araç ABS'sizdir ve bu yüzden 2,5 yıl önce yaptığım bir kazam daha vardır ki bunu daha sonraki zamanlarda anlatırım... ayrı bir maceradır çünkü kendileri)
-2005'te tam işyerinin otoparkına girmek üzere debriyaja basıp vites küçültmek istediğim esnada sol ayağımın altından gelen "ÇAT" sesiyle birlikte ayağımın ileriye fırlaması... Bir baktım ki debriyaj teli kopmuş ve pedal öylece en dipte kalakalmış... yine çekici... servis... bilmem kaç yüz milyon masraf...
-2007'de babamın en son söylediğine göre Salıncaklar arızalanmış bilmem kaç yüz milyon daha masraf...

Daha aklıma gelmeyen, anlatmaya gerek duymadığım bir ton ufak tefek arıza...

SONUÇ: ASLA VE ASLA FİAT ALMAM, ALDIRMAM, ALANA DA "AKILLI ADAM" MUAMELESİ YAPMAM... DAİHATSU'DAN DA ASLA VAZGEÇMEM!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 19 Mar 2008, 13:57

SonCuoreci yazdı:-2003'te B.çekmece-Beykent'ten İstanbul yönüne E-5 bağlanan virajda araba önden kaydı, hemen köşedeki benzinliğin duvarına girdim. (Umut belki bilir bu virajı ve benzinliği... Ayrıca yıllardan beridir hala duvarda durmaktadır benim kazanın izleri :) )

Bilmez miyim, hergün geçtiğim yer :) Yarın özellikle bakacağım duvara :) Geçmiş olsun.

SonCuoreci senin de başından amma çok olay geçmiş, hepsi için ayrı ayrı geçmiş olsun diyorum... :shock:

İşte böyle deneyimler insana bir arabada gerçekte neyin önemli olduğunu ister istemez öğretiyor... Nice Avrupa markaları isim vermek istemiyorum servislerde sürünen arabalar yapıyor ve bunları da halkımız peynir ekmek alır gibi alıyor... Sorunsuzluk, dayanıklılık, emektarlık ve ödenen paranın karşılığını vermek... Bunlar ancak Japon arabalarında olan nitelikler ve özellikle Daihatsu'da buna çok iyi örnek teşkil eden bir marka :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 19 Mar 2008, 14:21

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:-2003'te B.çekmece-Beykent'ten İstanbul yönüne E-5 bağlanan virajda araba önden kaydı, hemen köşedeki benzinliğin duvarına girdim. (Umut belki bilir bu virajı ve benzinliği... Ayrıca yıllardan beridir hala duvarda durmaktadır benim kazanın izleri :) )
Bilmez miyim, hergün geçtiğim yer :) Yarın özellikle bakacağım duvara :) Geçmiş olsun.

SonCuoreci senin de başından amma çok olay geçmiş, hepsi için ayrı ayrı geçmiş olsun diyorum... :shock:

İşte böyle deneyimler insana bir arabada gerçekte neyin önemli olduğunu ister istemez öğretiyor... Nice Avrupa markaları isim vermek istemiyorum servislerde sürünen arabalar yapıyor ve bunları da halkımız peynir ekmek alır gibi alıyor... Sorunsuzluk, dayanıklılık, emektarlık ve ödenen paranın karşılığını vermek... Bunlar ancak Japon arabalarında olan nitelikler ve özellikle Daihatsu'da buna çok iyi örnek teşkil eden bir marka :)

Teşekkür ederim... İnsanların o araçlara milyarlar dökmesi gerçekten de acı... Bİzler doğru yolu bulmuş şanslı tüketicileriz... :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 19 Mar 2008, 14:38

SuperSonic yazdı:

Bende bir süre fiat kullananlardanım maalesef.
Benimki 99 palio 1.4'tü. Son Coureci kadar masraf çıkarmasada ( öğrencilik zamanlarım olduğundan bozulsada yolda kalmadığım sürece aldırış etmeden devam ediyordum yola :mrgreen: ) en son tavan ve kaputunun rengi değişmeye başlayınca "oha artık" deyip aynı hafta satmıştım. Sonrada yemin ettim birdah fiat almam diye.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 19 Mar 2008, 14:47

Doorman yazdı:Bende bir süre fiat kullananlardanım maalesef.
Benimki 99 palio 1.4'tü. Son Coureci kadar masraf çıkarmasada ( öğrencilik zamanlarım olduğundan bozulsada yolda kalmadığım sürece aldırış etmeden devam ediyordum yola :mrgreen: ) en son tavan ve kaputunun rengi değişmeye başlayınca "oha artık" deyip aynı hafta satmıştım. Sonrada yemin ettim birdah fiat almam diye.

Pardon ya, arabanın tavan boyasının tamamiyle gittiğini eklemeyi unutmuşum... :lol:

Bir de bitmez tükenmez fan motoru arızasını da eklersek iyi bir çeşni yapmış oluruz... :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajSirion gti, 19 Mar 2008, 15:47

SonCuoreci yazdı:
Doorman yazdı:Bende bir süre fiat kullananlardanım maalesef.

Pardon ya, arabanın tavan boyasının tamamiyle gittiğini eklemeyi unutmuşum... :lol:

Bir de bitmez tükenmez fan motoru arızasını da eklersek iyi bir çeşni yapmış oluruz... :mrgreen:

Ben arabaya atlayıp kafama göre basıp memleketime (safranbolu) gidemiyeceksem ne zaman arıza yapacakta kalcaz diye düşüneceksem otobüsle giderim o arabaya yine binmem o hurdayada araba demem.Parçası ucus yok piyasası var diye araba alınmaz insanın parçası kolay bulunmuyo piyasasıda yok :)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajcccengiz, 20 Mar 2008, 01:19

birisi safranbolu mu dedii:):) vayyy hemşerim diyerek sarılmak istiyorum. Sirion gti bunca zamandır burdayız, hemşeriyiz farkında değiliz. ekte ki resimi gönderiyorum hemen. istanbuldayım, tanışalım, görüşelim ..
Eklentiler
S5002534.JPG
Kullanıcı avatarı
cccengiz

MesajSirion gti, 20 Mar 2008, 13:13

cccengiz yazdı:birisi safranbolu mu dedii:):) vayyy hemşerim diyerek sarılmak istiyorum. Sirion gti bunca zamandır burdayız, hemşeriyiz farkında değiliz. ekte ki resimi gönderiyorum hemen. istanbuldayım, tanışalım, görüşelim ..

Ayıpsın görüşelim tabi ben fatihteyim dükkanım var sen nerdesin hemşerim.Bu resim bu yazın çekildi arkadaşlarla atladık benim arbaya doğru safranbolu manzarasına kurban.

Resim
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajSonCuoreci, 20 Mar 2008, 15:26

Sirion gti, bugün saat 11.30-12.00 sıralarında Vatan Caddesi Migrosun orada seyir halinde miydin(karşı şeridinde)? Senin arabanın aynısını gördüm ama ben karşı şeritteydim, belki de sendin diye bir sorayım dedim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajSirion gti, 20 Mar 2008, 15:40

SonCuoreci yazdı:Sirion gti, bugün saat 11.30-12.00 sıralarında Vatan Caddesi Migrosun orada seyir halinde miydin(karşı şeridinde)? Senin arabanın aynısını gördüm ama ben karşı şeritteydim, belki de sendin diye bir sorayım dedim...

Yok abi ben değildim benim ev karagümrükte dükkan akdeniz caddesinde beni ancak fatih ana caddede görebilirsin.Zaten arabaya en kısa sürede bişiy yapmalıyımki benim arabanın farkı fark edilsin.Herkesle aynı olmayı sevmiyorum eskiden +18 yazıyodu önünde makaraydı
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Sonraki

Dön Hatıralar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir