devirdaim problemi

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

devirdaim problemi

MesajHBT34, 17 Mar 2010, 00:40

Slm , arkadaşlar alalı 1 ay olmadan sanayiden çıkmaz oldum. Güya bakımlı 1.sahibinden araba aldık ama bizim şanssızlığımız mı anlamadım. İlk hafta normal yağ ve filitre değiştirdik , ikinci hafta akü bitti yolda kaldık yenisi ile değiştirdik. Üçüncü hafta ön fren balatalarını değiştirdim. Bu hafta sonuda sanırım yine sanayideyim bu seferde devirdaim arızalı diyorlar. Bir hafta sonuda gezebilsem gam yemiyecem. Size bir danışayım araç 100 000 km de 2005 model sizce devirdaim bu kadar zamanda bozulması normal mi , içinizden hiç değişiren oldumu yan sanayide araştırdım 75 - 135 arası bir parça fiyatı aldım işçilik hariç servisde klasik elinde yokmuş. Aküyüde fren balatasınıda bulamamıştık sağ olsunlar siparişle çalışıyorlarmış. Açıkcası güzel bir lafınız varya " Bir daihatsu ancak benzin biterse yolda kalır " O lafa ekleme olarak bakımlı olmazsa her araba yolda kalır. Ben akü yüzünden kaldım bu arada benzinde full du. O yüzden araçlarımıza karşı sevgimiz kadar ilgimizde olmazsa yolda bırakırlar. Bu bıcırığı çok sevdiğimizdenmidir bilemem yolda da kalsak sinirlenemiyoruz ...
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: devirdaim problemi

Mesajbfd, 17 Mar 2010, 02:16

geçmiş olsun
devirdaim arızası ile ilgili forumda bir başlık yok, problem ne hararetmi yapıyor araba? kronik bir vaka olmasında bizde daha 45 e geliyoruz 100 tecrübemiz yok olan arkadaşlar sanırım bu başlığa deneyimlerini aktaracaklardır

şu başlıkta 70.000 de coure nin devirdaim arızasından bahsediliyor

link: gonderi5584.html?hilit=devirdaim#p5584
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

MesajUmut-Gultekin, 17 Mar 2010, 09:48

Bugüne kadar hiçbir Sirion'da duymadım böyle bir sıkıntı. Tam olarak sorun nedir?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajHBT34, 17 Mar 2010, 14:46

Umut-Gultekin yazdı:Bugüne kadar hiçbir Sirion'da duymadım böyle bir sıkıntı. Tam olarak sorun nedir?

Şuan sadece motor çalışırken garib bir ses yapıyor bir şeylerin yolunda olmadığı belli oluyor önce zincirmi gevşedi dedim ama dikkatlice bakınca devirdaimin bağladığı çark oynuyor yerinden ve oynadıkça ses yapıyor. Tamirci devirdaim önüde keçe olduğunu belli bir süre bu şekilde gider su akıtır ileride de yolda bırakır dedi. Ben de o sıkıntıyı yaşamamak için değiştirmeye karar verdim.
Kullanıcı avatarı
HBT34

Mesajfeylesof, 19 Mar 2010, 22:23

ilk sahibinden 2.5 sene önce aldım hala tekbir masrafım olmadı.
feylesof

Mesajmaster, 25 Mar 2010, 10:48

Bence yağ ve yağ filitresini masraftan saymayın nasılsa bu her yıl değişecek bütün arabalarda olduğu gibi.
Ayrıca akü de öyle birgün mutlaka bitecek ve 2005 model bi arabada ilk akü ise kesin bitecek. Yenisini alıp takmak masraf değil tam tersi kendini sağlama almaktır.Bence onuda masraf olarak görmeyin.Fren balatalarına gelince zamanı gelmiş ise değişecek aksi taktirde diskleri aşındıracak daha cok masraf ayrıca fren ve lastiğe verilen paraya masraf demeyin çünkü hayatımız onlara bağlı.Bu arada sirion 1 lere TRV marka fren balatası uyuyor.Ben taktırdım 1 sene oldu problem yok.Devir daime gelince benim aracımda 76bin de şimdilik böyle bir sorunum yok.Bende ilk defa duyuyorum.
master

Mesajoguzkirer, 29 Mar 2010, 13:14

Hayatimda kullandigim en guvenilir araba. Hic problem yasatmadi benim Sirion. Ama ben gozum gibi baktim. Bakimlarini hic aksatmadim. Ne ben onu uzdum ne de o beni. Tek problem hizi. Dİreksiyona gecince insana enerji veriyor. Kullanimi cok zevkli. Hayatta baska araba kullanmam ki uc tane arabam var. Sirion'dan inmiyorum.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

MesajSonCuoreci, 29 Mar 2010, 17:08

oguzkirer yazdı:Hayatimda kullandigim en guvenilir araba. Hic problem yasatmadi benim Sirion. Ama ben gozum gibi baktim. Bakimlarini hic aksatmadim. Ne ben onu uzdum ne de o beni. Tek problem hizi. Dİreksiyona gecince insana enerji veriyor. Kullanimi cok zevkli. Hayatta baska araba kullanmam ki uc tane arabam var. Sirion'dan inmiyorum.

Hocam, satmaktan vazgeçtin galiba?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajHBT34, 30 Mar 2010, 21:31

master yazdı:Bence yağ ve yağ filitresini masraftan saymayın nasılsa bu her yıl değişecek bütün arabalarda olduğu gibi.
Ayrıca akü de öyle birgün mutlaka bitecek ve 2005 model bi arabada ilk akü ise kesin bitecek. Yenisini alıp takmak masraf değil tam tersi kendini sağlama almaktır.Bence onuda masraf olarak görmeyin.Fren balatalarına gelince zamanı gelmiş ise değişecek aksi taktirde diskleri aşındıracak daha cok masraf ayrıca fren ve lastiğe verilen paraya masraf demeyin çünkü hayatımız onlara bağlı.Bu arada sirion 1 lere TRV marka fren balatası uyuyor.Ben taktırdım 1 sene oldu problem yok.Devir daime gelince benim aracımda 76bin de şimdilik böyle bir sorunum yok.Bende ilk defa duyuyorum.

Yazımda belirtmiştim ben de devirdaime kadar çıkan masrafları nasıl olsa her arabada olabilir arızalar diyordum. Zaten masrafsız araba bile alsan yeni aldığın arabaya yağ değişimi yapacan ama bakmış masraf açmaya başlayacak diye satmış arabayı bizde atladık balıklama. (sirion olmasa zordu ya bu balıklama) Benim sıkıntım aracın parçaları zor bulunduğu ve biraz pahalı olduğu için ve mümkün olduğu kadar uygun fiyatlı orjinal parça alayım istiyorum. Şikayet anlamında değil ama benim bir prensibim var düzenli yağını filitresi değiştirmeyen birinin arabasını almam. Sonuç bir filitre değişimin de bile arabasına özenmeyen birinin arabasını almış olmak sinirimi bozdu.
Kullanıcı avatarı
HBT34

Mesajfeylesof, 02 Nis 2010, 22:05

Size çok hak veriyorum, insan bazen çok istediği arabaları alırken gözü bağlanıyor, ben şanslıyım aracın tüm bakımları zamanında ve yetkili servisinde yapılmış önceki sahibide itinalıymış, sanırım sizin araba hem hor kullanılmış hemde bakımları aksatılmış inşalah bundan sonra problem çıkartmaz.
Ben yinede servis ve parça fiyatlarının yüksek olmadığını düşünüyorum.
feylesof

MesajHBT34, 10 Nis 2010, 21:14

sonun da yaptırdım arabayı devirdaim kendi orjinali bulamadık toyota yarisinki birebir aynı imiş neyseki orjinal japan parçayı alıp taktırdık hazır sökülmüşken dedik kayışda değişsin. Bujilere de bakıldı. 3tırnaklı denso buji çıktı üstündeki ama değişmeye gerek görmedik gayet iyi idi durumu. Şimdi sorunsuz oldu arabamız hele şükür . İnanın arabanın gidişi ve sesi bile değişti işte sessiz japon arabası budur dedirtti bana .
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajFaTiH, 10 Nis 2010, 22:35

Cok sevindim arabanin hayirlisiyla hallolduguna;artik guzel guzel masrafsiz binersiniz insaallah;sahi kaca patladi simdi tam olarak?Bu arada Yaris in parca fiyati nasilmis Daihatsu ya gore merak ettim dogrusu?¿
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajfeylesof, 11 Nis 2010, 16:12

İnşallah bundan sonra yüzünüzü güldürür.
feylesof

MesajHBT34, 17 Nis 2010, 11:36

FaTiH yazdı:Cok sevindim arabanin hayirlisiyla hallolduguna;artik guzel guzel masrafsiz binersiniz insaallah;sahi kaca patladi simdi tam olarak?Bu arada Yaris in parca fiyati nasilmis Daihatsu ya gore merak ettim dogrusu?¿

sağol, kardeş devirdaim 85 tl , kayış 30 tl sökmüşken antifiriz değişti tabii 15 tl , işçilik 75 tl hepsi 205 tl hallettik. Servis tek devirdaime 180 tl demişti bence ucuza çözmüş olduk. Ama şunu söyleyeyim araba inan o kadar fark etti ki o yüzden 200 tl helal olsun...:))
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajHBT34, 17 Nis 2010, 11:40

feylesof yazdı:İnşallah bundan sonra yüzünüzü güldürür.

sağol inşallah diyorum ama ufak tefek başka şeylerde olabilir o kadar önemli değil, bu arabalarda değiştirdiğin parçayı unutursun bir daha değiştirme gereği hissettirmez. Benim sıkıntım hepsinin bir ay içinde çıkması idi yaklaşık 700 tl para harçadım aldıktan sonra tertemiz masrafsız arabaya (satan adam masrafsız diye üstüne basa basa söyledi de )
Kullanıcı avatarı
HBT34

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir