Selam herkese,
Birkaç ay önce 2. el bir 2008 model 1.3 otomatik vites sirion aldım, zevkle kullanıyorum.
Ancak şöyle bir problem olmaya başladı, normalde aracı parkedip kontağı kapatınca direksiyon kitlenir ya, çıkacağım zaman kontağı açıyorum, vitesi ileri veya geri alsam da (yada parkta kalsa da) direksiyon bazen açılmıyor, ikaz ışıklarında da direksiyon kilitli ışığı yanıyor. Kontağı kapatıyorum, bir dakika bekleyip tekrar açıyorum düzeliyor (bir kere üst üste iki kere oldu, 3. kontağı açtığımda düzeldi).
Her zaman olmuyor ama her 2-3 kalkıştan birinde oluyor gibi, arabayı da çok sık kullanmıyorum 2-3 gün park etmiş beklediği olabiliyor, acaba ondan mı oluyor demiştim ilk ama bugün 1 saatliğine park edip biyere gittim geldim, çıkarken gene aynı durum oldu.
Sürüş esnasında bir problem yok direksiyonda, sadece bazı kalkışlarda kilitli kalıyor ve ikaz ışığı yanıyor yani.
Servise götürmeyi düşünüyorum yakında da, hiç bunu yaşayan veya neden kaynaklanır bir fikri olan var mı?
Bir de direksiyondan alakasız olarak ikaz ışıklarıyla ilgili bir sorum var, anahtarı takıp on konumuna getirince (motor henüz çalışmazken) akü-yağ-motor birkaç ikaz ışığı yanıyor, motoru çalıştırınca sönüyor ikaz ışıkları. Normal mi bu durum?