düz vites yrv turbo olmayan model nasıldır

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

düz vites yrv turbo olmayan model nasıldır

Mesajgönderen talip tarih 17 Eyl 2008, 22:11

bu aracı kullanan var mı arkadaşlar tavsiye edermisiniz 60 binde 13000 ytl 2006 model ne dersiniz alalımmı lpg taktırıp kullanacaz lpg li ne kadar yakar acaba
talip

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: düz vites yrv turbo olmayan model nasıldır

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Eyl 2008, 08:49

talip yazdı:bu aracı kullanan var mı arkadaşlar tavsiye edermisiniz 60 binde 13000 ytl 2006 model ne dersiniz alalımmı lpg taktırıp kullanacaz lpg li ne kadar yakar acaba

Normal YRV ile yeni nesil Sirion'ların motorları aynı. Ağırlıkları da benzer. Dolayısıyla tüketimleri de aşağı yukarı aynı olacaktır. 6 - 6.5 litre civarı.

LPG yapılırsa %40 civarı kârınız olur.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen talip tarih 18 Eyl 2008, 17:34

sağlamlık ve dayanıklılık nasıldır 1, nesil sirion ile ilgili yağ ve suyuna dikkat et yıllarca masrafsız kullanırsın dediler bu yrv içinde geçerli mi
talip

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Eyl 2008, 18:28

talip yazdı:sağlamlık ve dayanıklılık nasıldır 1, nesil sirion ile ilgili yağ ve suyuna dikkat et yıllarca masrafsız kullanırsın dediler bu yrv içinde geçerli mi

Geçerli tabi zaten temelde aynı araç bunlar. Platform kardeşi. Motorları da aynı. Sadece YRV'ninki sade, Sirion-1'inki biraz fabrika çıkışı modlu, YRV Turbo'nunki ise turbo şarjlı :) Yollarımızda 2002 YRV Turbo ve YRV'ler geziyor bu arabalar 6 yaşına gelmiş. Benimki mesela 5 yaşında ama kaya gibi :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen talip tarih 21 Eyl 2008, 13:32

yrv turbo ile turbo olmayan düz vites arasında kasa ebat bagaj hacmi vsvs gibi konularda fark var mı acaba
talip

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Eyl 2008, 14:14

talip yazdı:yrv turbo ile turbo olmayan düz vites arasında kasa ebat bagaj hacmi vsvs gibi konularda fark var mı acaba

Hayır, airbag sayısı, motor ve donanım farkları var. Kasa, bagaj hacmi gibi konularda fark olmaması lazım. Broşürler kısmında YRV broşürünü bulup inceleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen talip tarih 21 Eyl 2008, 21:34

13000 ytl ye yrv düz bulduk bu araca lpg taktıracağım sizce nasıl olur airion 1, kasa kadar performans vermez ama yrv de güzel araç böyle bir aracı 5 sene fazla masraf açmadan kullanmak istiyorum kasko yaptırmayacağım yavaş ve sakin kullanırım genelde problemsiz bir araç diye duydum almak istememin sebebi bu
talip

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Eyl 2008, 08:21

talip yazdı:13000 ytl ye yrv düz bulduk bu araca lpg taktıracağım sizce nasıl olur airion 1, kasa kadar performans vermez ama yrv de güzel araç böyle bir aracı 5 sene fazla masraf açmadan kullanmak istiyorum kasko yaptırmayacağım yavaş ve sakin kullanırım genelde problemsiz bir araç diye duydum almak istememin sebebi bu

Bazı parçaları pahalı. Kendi adıma, kaskosuz binmenizi tavsiye etmem. Siz kaza yapmasanız, yavaş ve dikkatli bile olsanız birisi gelip size çarpabilir? Park halindeyken çarpabilir...

Sirion-1'in parça fiyatları diğer ithal arabalarla eş denilebilecekken, YRV Turbo'nun parça fiyatları diğer ithal markalardan daha yüksek. Hatta neredeyse iki katı. Gerçi standart YRV'de pahalı olması gerekebilecek parçalar daha az ama yine de bence kasko yaptırın.

Bilgi olması için;
Sirion-1 stop 75 YTL
YRV Turbo stop 225 YTL
Normal YRV'nin şeffaf olmayan standart stoplarının fiyatını bilmiyorum ama bu ikisinin arasında bir yerdedir diye tahmin ediyorum :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen umittayfur tarih 20 Kas 2008, 16:37

arkş bende 2005 1300 yrv var 20.000 km 15750 alım satım dahil 16.000 ytl ye maal oldu bu aracı çok tavsiye ediyorum bu benim 2 nci daihatsum birde materia var dediğim gibi çok ekonomik bir araç fakat lpg taktırman taraftarı değilim malum enjeksiyonlu araç bunlar servisteki arkş düşüncesi aynı bu sebeple fiyatı iyi diyebilirim ama emin olman için bir servise götür çünkü ben bu aracı direkt satış servisindeki arkş aracılığıyla aldım kayıtlarına iyi bak servise girişleri düzenlimi yoksa dışarıdamı yapılmış bakımları bu benim için çok önemliydi sana tavsiyem bu yönde iyi günler
umittayfur

Model: YRV

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir