EKOYAK İLE YAKIT TASARRUFU

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

EKOYAK İLE YAKIT TASARRUFU

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 29 Oca 2009, 02:59

Arkadaşlar size biraz reklam kokacak biliyorum ama bunu sizlerle paylaşmam gerek.Heleki bu ekonomide tasarrufun önemini hepimiz biliyoruz .Ben ekoyak cihazını aracımı satana kadar üç yıl boyunca kullandım ve çok memnun kaldım. Bu cihaz ile şehiriçi yakıtım 6,5 lt ye şehirdışı ise 5 lt ye düştü .Kullandığım araç 2000 yılında 0 km aldığım 1,4 motorlu honda civic idi.2004 yılnda aracımı satın alan kişi birkaç hafta sonra beni arayıp gözlerine inanamadığını söyledi.Bu aracı sıfır aldığımda şehir içi 9 lt şehir dışı 7,5 litre yakıyordu.Aradaki farkı siz kıyaslayın.İstoç daki merkezlerinde adıma düzenlenmiş teşekkür mektubumu görebilirsiniz.Çok para harcamadan basit bir montaj ile ciddi bir ekonomi elde edebilirsiniz .Memnun kalmazsanız paranızı iade ediyorlar . Aracını yıpratmadan kullanan ,limitleri zorlamayan bir kullanıcı kesinlikle tasarruf yapacaktır . Bu konu üzerine daha yazmak isterim fakat geç oldu yatmam gerek. 40 lt . benzin ile 800km( şehir dışı)düşünmeğe değer değil mi?
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: EKOYAK İLE YAKIT TASARRUFU

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 29 Oca 2009, 16:36

Ekoyak taktırdıktan sonra kesinlikle kullanım şeklim değişmedi diyorsan gerçekten mucizevi sonuç derim.. Ama insan ne zaman aracına ekonomiye yönelik bi işlem yaptırsa çok daha dikkatli araç sürmeye başlıyor..

Hani şöyle bir gerçek söz konusu.. Bu araçların motorlarını geliştiren seçkin mühendisler ve bu geliştirme sürecine milyon dolarlar akıtan şirketler bu parçayı hala göremiyormu görüyorsa neden araçlara fabrika çıkışı ekleyip benim aracım piyasadaki en az yakan araç diye reklamını yapmıyor?
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 30 Oca 2009, 00:56

Sinan arkadaşım benim arkadaşlarım içerisinde de ekoyak'ı kullanıp memnun kalmayıp iade edenler oldu,benim gibi memnun kalıp kullananlarda.Arabanızı makul sınırlar içerisinde kullanmanın herzaman tasarruf getireceği aşikar.Bu alet çok teknolojik birşey değil;sadece çok kuvvetli bir mıknatıs .Nasıl tarif edeyim sana hani okadar kuvvetli ki elinle iki yapıştırdığın parçayı birbirinden ayıramazsın.Montajı da sadece benzin hortumuna sarılmasından ibaret.Marifetide bildiğim kadarı ile yarattığı manyetik alan.Bu mıknatısları kullanan otomobil üreticileri var ;mesela Chreysler firması enjektörlerin etrafına sarılı olarak kullanıyor.Bu mıknatısın tasarrufunu ne hikmetse 4-5 depodan önce göremiyorsun ve bunu adaptasyon süreci olarak açıklıyorlar.Benim verebileceğim örnek sadece kendimle sınırlı;33 lt benzinle 637 km yol gittim ve arabamda 3 yolcu ve bagaj vardı,hızım da duruma göre 90-120 arasıydı.Daha fazla bilgi için arzu edersen internet sitesine bir göz atabilirsin;www.ekoyak.com . Ben o aracımı satalı 5 yıl oldu ve ogünden beri hiç benzinle araç kullanmadım .Şu anda kullandığım 1991 model applause'um lpg'li ve çok da memnunum.Hem klimalı hem otomatik vitesli 17 yaşında bir ihtiyar delikanlıya o mıknatısın tasarruf ettirebileceğini bende düşünmüyorum.Bu yüzden lpg kullanıyorum fakat gördüğüm kadarı ile sitedeki üye arkadaşların araçlarının çoğu yeni ve yüksek model yani tasarruf alınması daha kolay.Bedeli az ,montajı veya sökmesi kolay ve koşulsuz iade garantisi var.Bence denemekten zarar gelmez.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 30 Oca 2009, 07:33

http://forum.donanimhaber.com/m_6932169/tm.htm

Konuyla ilgili bir tartışma..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 30 Oca 2009, 14:08

Görünen o ki bu konuda insanların aklı çok bulanmış;en iyisi çokta bızıklamamak!....
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 31 Oca 2009, 08:37

Koşulsuz para iadesi varsa ve çok merak edilliyorsa denenebilir ancak ben de deneme taraftarı değilim.. Blimsel olarak da açıklamalar mevcut forumda...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 01 Şub 2009, 00:47

Denemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir husus var;4 aylık bir süre veriliyor iade için ve deneyen kişinin bu süre içerisinde adaptasyon süreci olan 2000 km'yi aşması lazım ki işe yarayıp yaramadığını görebilsin.Bu da herkesin yapabileceği bir km değil.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir