Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

eski kasa otomatik sirion kaç vites

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

eski kasa otomatik sirion kaç vites

Mesajtalip, 09 Ara 2008, 20:46

eski kasa otomatik sirion kaç vites bilen varmı
talip

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: eski kasa otomatik sirion kaç vites

MesajUmut-Gultekin, 09 Ara 2008, 21:16

talip yazdı:eski kasa otomatik sirion kaç vites bilen varmı

Selamlar,

Pek çok otomatik araç gibi; 4 ileri - 1 geri vitestir.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajsandoz, 02 Mar 2010, 14:01

sanırım 4 viteste çift dişli gibi bir şey var D4 de ikinci bir vitese atıyormuş gibi oluyor
sandoz

MesajFaTiH, 02 Mar 2010, 15:07

Tam detayını bilemiyorum teknik olarak fakat evet 4. viteste ikinci bir vitese daha atıyor..Yani 5.vites diyebiliriz..Bu da tam olarak 64-65 km. hız civarındayken oluyor..Dolayısıyla uzuuun bir süre Manuel Sirion kullanıp; arkasından bir süredir otomatik Sirion kullanan biri olarak size net olarak şunu söyleyeyim; Otomatik vites Sirion Manuel vites Siriondan stabil yüksek süratlerde (Yüksek derken 65 ten sonrasından bahsediyorum ve aracın motoruna yüklenmeden yapılan kullanımlardan bahsediyorum) kesinlikle daha az yakıt tüketiyor! İsteyene aynen ispatını da yapabilirim aracı kullanırken! Şu kadarını söyleyeyim; bunca yıldır boşuna manuel vites kullanmışım....! :roll: :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 02 Mar 2010, 15:32

FaTiH yazdı:Tam detayını bilemiyorum teknik olarak fakat evet 4. viteste ikinci bir vitese daha atıyor..Yani 5.vites diyebiliriz..Bu da tam olarak 64-65 km. hız civarındayken oluyor..Dolayısıyla uzuuun bir süre Manuel Sirion kullanıp; arkasından bir süredir otomatik Sirion kullanan biri olarak size net olarak şunu söyleyeyim; Otomatik vites Sirion Manuel vites Siriondan stabil yüksek süratlerde (Yüksek derken 65 ten sonrasından bahsediyorum ve aracın motoruna yüklenmeden yapılan kullanımlardan bahsediyorum) kesinlikle daha az yakıt tüketiyor! İsteyene aynen ispatını da yapabilirim aracı kullanırken! Şu kadarını söyleyeyim; bunca yıldır boşuna manuel vites kullanmışım....! :roll: :)

Dediğiniz olayın ismi overdrive :)

Yaaaa, yıllardır diyorum sana, ancak otomatiği alınca ikna oldun di mi :) Hızlı karar verdikleri ve sürakli vites değiştirdikleri kadar, efendi kullanıldığı zaman gayet ekonomik de bizim otomatik şanzımanlar.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajtalip, 03 Mar 2010, 01:14

yaa süper otomatik csnım
istedi
talip