far ayarı hakkında bilgi

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

far ayarı hakkında bilgi

Mesajgönderen anzerli tarih 07 Eki 2010, 20:30

merhabalar sirioncu dostlarım abilerim :) yere bakan yürek yakan minisirionumun farları ayarsız servise gitmeden ve herhangi bir ustaya gitmeden ayarlayabilme imkanım varmı. farın üstüne falan baktım ama herhangi bir ayar vidası falan birşey göremedim. servise gitmek istedim bir ara ama işime gelmedi bulunduğum bölgede en yakın servis AYDIN- MİLAS-BODRUM üçgeninde ne tarafa gitsem bir buçuk iki saat sürüyo bi far ayarı içinde oralara gidilmez geceleri uyuz oluyorum nerdeyse sinirden el feneri kullancam :)yukar kaldırıyorum karşıdan gelenler selektör yakıyo aşağı indiriyorum önümü göremiyorum :) paylaşacağınız bilgiler için şimdiden teşekkürler...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: far ayarı hakkında bilgi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 07 Eki 2010, 22:49

Far ayar makinası pek çok yerde var. Sanayide lastikçilerde bile var artık. 10 liraya falan yapıyorlar. Kendiniz düzgün ayarlayamazsınız. O makinada farın ışığının denk düştüğü yere bakıp ona göre ayar yapılıyor.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Eki 2010, 09:47

Ayrıca sirion için ayar vidası bir taraf için hemen yukarıda ama bir taraf için biraz aşağılarda.
Geçen serviste bir sirion için far ayarı yapıyorlarda Umut'un söylediği o aletle.
5 dakika bile sürmüyor ayar.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen anzerli tarih 08 Eki 2010, 18:33

öncelikle vermıs oldugunuz cevaplar ıcın tesekkur ederım yarın hemen denemek ıstıyorum. aslında bunları ogrenerek arabamla ıc ıce olup her hangı bır sıkıntı oldugun da mudahale etmek ıstıyorum...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir