Farklı marka yağ kullanmak!!

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Farklı marka yağ kullanmak!!

Mesajgönderen Doorman tarih 15 Şub 2008, 14:24

Yağ değişimde, mevcut kullanılan yağ markasından başka bir marka yağ kullanmanın, ilk 1000-1500 km'de yakıt tüketimini artırdığını duymuştum. 60.000'de yağ değiştirdim markasınında değiştirdim. tüketim bir miktar yükseldi daha sonra normale döndü. 75.000'de yağ değişiminde; kullandığım ürünü yakınlarda bulamadığım için markayı tekrar değiştirdim. Gene tüketim arttı. şu anda 76.200 civarında km. Yarın yada bu akşam depoyu doldurup son tüketime tekrar bakıcam.
Bu konuda yorumu, fikri yada bilgisi olan arkadaşlar LÜTFEN BURAYA!!
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Farklı marka yağ kullanmak!!

Mesajgönderen ilker tarih 15 Şub 2008, 23:29

Doorman yazdı:Yağ değişimde, mevcut kullanılan yağ markasından başka bir marka yağ kullanmanın, ilk 1000-1500 km'de yakıt tüketimini artırdığını duymuştum. 60.000'de yağ değiştirdim markasınında değiştirdim. tüketim bir miktar yükseldi daha sonra normale döndü. 75.000'de yağ değişiminde; kullandığım ürünü yakınlarda bulamadığım için markayı tekrar değiştirdim. Gene tüketim arttı. şu anda 76.200 civarında km. Yarın yada bu akşam depoyu doldurup son tüketime tekrar bakıcam.
Bu konuda yorumu, fikri yada bilgisi olan arkadaşlar LÜTFEN BURAYA!!

Yağ markasının değişimi ile yakıt tüketimi artışını ilk defa duydum ... Sebep ?

20-50 yerine 10-40 veya 5-30 kullanırsan hadi bir derece fark eder diyelim de....bunu fark etmek için hep mi aynı devirde vites değiştirip, aynı süratte aynı mesafeyi katedip , aynı derecedeki eğimleri hep aynı viteste çıktığın bir parkurda arabayı kullandın :)

Cevabın evetse, benim de cevabım " Evet motor yağı markanızı değiştirirseniz, tüketiminiz artar "
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen FaTiH tarih 19 Tem 2008, 01:04

Ark.lar bir süredir; "şu yağ konusunda da bi bilinçleneyim" diodum..Arabamın da yağ değişimi geldi de geçiodu bile..Castrol ün sitesine girdiğimde Sirion larımız için 5W-30 luk Castrol Performance A1 i önerdi bana öneri motoru..Bende bugün çıkıp iyi bi piyasa yoklaması yaptıktan sonra bir Bp istasyonundan bu yağı buldum..4 litrelik kutuyu 50 ytl ye aldım..Yağ filtremi kendim almıştım daha önce 13 ytl ye.. 10 ytl de yağ değişimine verdim.. 21 ytl ye de daha önce haa filtremi almıştım.. Anlayacağınız arabamın en ana bakımını böylece yaptım...
Bakalım Castrol Performance A1 5W-30 nasıl çıkacak..Yarın 300 km.lik bir yol yapacağım..Uzun ve kısa vadede deneyimlerimi aktaracağım..Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen coure tarih 26 Tem 2008, 10:26

Arkadaşlar Merhaba,

Aracım Coure eski nesil motor yağı için hangi markayı tavsiye edersiniz ve kaç numara olsun birde yağ filtresini değiştireceğim. Ne tür yağ filtresi almam gerekecek her tür filtre uyarmı birde motora koyacağım yeni yağ ve yağ filtresinide göz önünde bulundurursak kaç litre motora yağ koymam gerekecektir...

Teşekkürler...
coure

Model: Cuore

Mesajgönderen coure tarih 26 Tem 2008, 10:33

Arkadaşlar bir sorum daha vardı eklemeyi unuttum kusura bakmayın artık... :)
Yaz ve kış için kullanmam gereken yağ numaraları aynımıdır? Yağ filtresi ve motora koyacağım yağ miktarıda aynımı olmalıdır...

Teşekkürler...
coure

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Tem 2008, 11:10

10W-40 ya da 15W-40 uygun olacaktır diye düşünüyorum. Yaz-kış farkedeceğini sanmıyorum kışları Alaska'da geçirmediğiniz müddetçe :) Diğerleri hakkında fikrim yok...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen coure tarih 28 Tem 2008, 18:15

Teşekkür Ederim...
coure

Mesajgönderen FaTiH tarih 20 May 2009, 00:02

Arkadaşlar aranızdan bazıları "Türk malı yedek parça - araç sarf malzemeleri" inadımı bilirler!Bu kapsamda epeyden beri denemek istediğim tam sentetik 5W-30 luk DEW marka Türk malı motor yağımı birkaç gün içinde aracımla paylaşacağım!Bu arada bu ayrıca benim ve Sirion um için ilk tam sentetik yağ denemesi olacak! Yağ ile ilgili inşaallah sorunsuz kullanımlarımı burada sizlerle de paylaşacağım uzun vadede emin olabilirsiniz!Uzun süredir yağ araştırması içerisindeydim ve lafına sözüne güvendiğim bir kaç bilgili kişi de dahil olmak üzere bir çok kişi gerekli sertifikasyonları sağladıktan sonra marka fark etmez şeklinde fikirlerini beyan ettiler!Bu noktada DEW firmasının da güven verici tutumu beni bu bilinmeyen yağ markası konusunda daha da cesaretlendirdi!Tabii bir de tam sentetik olması ayrı bir cezbedicilik kattı benim gözümde! Neyse;hadi bakalım;

Görelim mevlam neyler; neylerse güzel eyler!!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen serdarsword tarih 05 Ağu 2010, 22:29

CASTROL EDGE 0W-30 TAM SENTETİK YAĞ + YAĞ FİLTRESİ
BUGÜN SERVİSTE DEĞİŞTİRDİM 136 TL BONUS A 5 TAKSİT :mrgreen:
SERVİS USTA ÖNERİSİ 10W-40 MAGNATEC HATTA ELEMANLARINI AZARLIYORDU O SIRADA İŞ EMRİNDE 0-30 YAĞI GÖRÜNCE DEDİM BEN İSTEDİM O YAĞI.HE TAMAM O ZAMAN DEDİ.
0W-30 EDGE İ CASTROLUN YAĞ SEÇİMİ ARAMA MOTORU DİYİM ADINA ORADAN ÖNERİSİ BU OLDU.
YAĞ DEĞİŞTİRECEKLERE VE FİYAT ARAŞTIRANLARA DUYURULUR.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Ağu 2010, 10:55

DEW 5W-30 Tam sentetik yeniden koydurdum yaklasik 11000 km sorunsuz kullandiktan sonra..Yag 40 TL.Uygun alternatif arayanlara duyurulur...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 11 Ağu 2010, 13:34

Karışmak gibi olacak ama antalya için 0 numara almak pek gerekli değiş. -30 -40 larda işe yarar o kadar düşük numara.
Ayrıca 30 yerine de 40 kullanmak Antalya sıcağı için daha uygun olacağı kanısındayım.

Bu konu hakkında detaylı bilgi aşağıdaki linkte var.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=6792166
YağmurAdam

Mesajgönderen serdarsword tarih 10 Kas 2010, 19:35

YağmurAdam yazdı:Karışmak gibi olacak ama antalya için 0 numara almak pek gerekli değiş. -30 -40 larda işe yarar o kadar düşük numara.
Ayrıca 30 yerine de 40 kullanmak Antalya sıcağı için daha uygun olacağı kanısındayım.

Bu konu hakkında detaylı bilgi aşağıdaki linkte var.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=6792166

EVET ANTALYA İÇİN 0-30 YAĞ BİRAZ İNCE GELİYORMUŞ BUGÜN ÖĞRENDİM ARKADAŞLAR :roll:
ŞAYET BUGÜN TEKRAR 10-40 MAGNATEC YAĞ ALDIM
ARABAMDA KAÇAK YOK AMA SANIRIM YAĞ YAKTIM VE SICAKTA ETKİLİ OLDU.
BU ARADA BOR DA EKLEDİM YAĞA BAKALIM BİR ŞEY DEĞİŞECEKMİ , YANLIZ BOR KOYDUKTAN SONRA EKSOZ DAN SİYAH RENKTE SU DAMLACIKLARI GELMEYE BAŞLADI DURDUĞU YERDE ,ŞİMDİYE KADAR HİÇ OLMAMIŞTI.
USTAYA SORDUM NORMAL OLDUĞUNU SÖYLEDİ ,SÜREKLİ DE ATMADI ZATEN BİR SÜRE ATTI KESİLDİ.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen kepir tarih 12 Kas 2010, 12:25

periyodik bakımda yetkili serviste araca konulan yağ mobil 10w 50 . maliyeti 4lt.si 79 tl.
bilgi olması açısından paylaşayım dedim.
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Kas 2010, 12:47

Bazi yetkili servislerin kendilerine daha ucuza mâloldugu icin,en optimum model olan 5W-30 yerine 10W-40 ya da -50 koymalarini anlayamiyorum dogrusu..!Bu kadar da olmamali... :evil: Neysseee.....
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 12 Kas 2010, 13:48

Özellikle Yrv turbo sahibi arkadaslar. Ya 0 yada 5 ile başlayan tam sentetik yağ tercih ediniz. Turbo ömrü acısından yağ inceliği önem arzediyor.
İkinci numarayi ise Lgpli ve sıcak iller 40 diğerleri 30 seçebilirler.
YağmurAdam

Sonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir