fenni muayenede motor numarası istediler ne yapmam lazım

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

fenni muayenede motor numarası istediler ne yapmam lazım

Mesajpotemkin, 18 Şub 2010, 13:33

motorla şanzıman arasında felan dedindi okutmak için ne yapmam gerekli :) okunamasa geçebilirmi muayeneden
potemkin

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: fenni muayenede motor numarası istediler ne yapmam lazım

MesajFaTiH, 18 Şub 2010, 14:13

Okunmazsa geçemez muayeneden!Muayeneye bile almazlar haberiniz olsun!Motor kaputunu kaldırdığınızda tam karşınızda bir metalik plaka üzerinde yazıyordur..O plaka kayıpsa bile yine aynı hizada saşe üzerine içe gömük simgeler halinde yazıyordur!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajuydumarket, 18 Şub 2010, 15:05

FaTiH yazdı:Okunmazsa geçemez muayeneden!Muayeneye bile almazlar haberiniz olsun!Motor kaputunu kaldırdığınızda tam karşınızda bir metalik plaka üzerinde yazıyordur..O plaka kayıpsa bile yine aynı hizada saşe üzerine içe gömük simgeler halinde yazıyordur!

şase numarasını söylemiyor arkadaş fatih. motor numarası şart değil.aramaya üşeniyorlar kanala çekip alttan bakmaları lazım .bunada üşendikleri için hafif kuşurlu geçiyor araç bir problem olmaz.şase numarası çok önemli fatihin dediği gibi gömme karşınde duruyor onu görürler zaten etiketi dikkate almıyorlar.gömülü yazının üstünü bezle silin .klima borularının üstünde ön camın altına denk geliyor motor kısmında...
uydumarket

Mesajriogrande, 18 Şub 2010, 20:34

motor numarası çogu arabada okunmuyor kolay kolay.

hafifi kusur diye geçiyor.
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajpotemkin, 19 Şub 2010, 19:58

tam olarak nerede servise yolluyorlar göremezlerse bir form verip servbis doldursun diyolar banada servis uzak piyasadaki ustalara görülecek şekilde söktürmem lazım üstten bakıldığında görülebilirmi görülmesi için hangi parçalar sökülmeli
potemkin

Mesajuydumarket, 20 Şub 2010, 01:57

potemkin yazdı:tam olarak nerede servise yolluyorlar göremezlerse bir form verip servbis doldursun diyolar banada servis uzak piyasadaki ustalara görülecek şekilde söktürmem lazım üstten bakıldığında görülebilirmi görülmesi için hangi parçalar sökülmeli

herhangi bir parçanın sökülmesine gerek yok. bir tamirciye gidin 5-10 tl verin bunun motor numarasını bana gösterin deyin ve sizde görün .muayenede gösterirsiniz.......
uydumarket

Mesajpotemkin, 21 Şub 2010, 19:15

baktırdım akü söküdü normalde görülmüyor bir kaç parça daha oksit yapmış zımpara fealn ayna ile bakıldı yarım saat uğralşla 30 tl ye serviz mühürledi olay bitti
potemkin

Mesajuydumarket, 23 Şub 2010, 01:07

potemkin yazdı:baktırdım akü söküdü normalde görülmüyor bir kaç parça daha oksit yapmış zımpara fealn ayna ile bakıldı yarım saat uğralşla 30 tl ye serviz mühürledi olay bitti

aküyü anlamadım . akü kafa girsin diyemi söküldü. alttan niye bakılmadı biraz açıklarmısınız....otomatikmi aracınız şanzuman mı engel oldu görmenizde alttan....yada mühürün resmini çekebilirseniz forum için çok yararlı bir iş olur.teşekkürler
uydumarket

Mesajjosefsalvatini, 24 Şub 2010, 21:30

motor numarasına bakmadan hafıf kusurlu cıkardılar bende ıtıraz ettım numara burada duzeltın dedım:I)I))))
josefsalvatini

Model: YRV Turbo

Mesajpotemkin, 28 Şub 2010, 01:37

satış esnasında ise yani muayene geçmişse direk motor numarası şart yoksa ağır kusurlu geçiyor ama noter satışı sorun deilse hafif kusurdan geçiyor ancak ayna ile bakılabiliyor çok ters yerde değil kafa el bile girmesi zor devir daimi akyü felan söküp zımparalayıp anca okunuyor pas giderici felan yani ark durum bu ama teferruatı pek yok 10 dak felan sürüyor ma işte git gel serviz hep para motorla plogun arasında tersten okunuyo görmek gözle imkansız
potemkin

Mesajposalar, 12 Nis 2010, 23:29

15 günlük cuare sahibiyim.10 nisan 2010 tarihinde muayene yapturdım ve motor numarası okunmuyor dediler ve ağır kusur yazdılar.Ben de yetkili servise giderek bir form onaylattırdım ve muayeneden geçtim.diyeceğim o ki motor numarası şart.
posalar

MesajOGOG, 09 Haz 2010, 14:57

İstanbul Samandıra Muayane İstasyonunda motor ve şase numarası için hiç problem çıkarmadan geçti, arkadaşların bilgisine.

Eğer ki "bunun numarası nerede, bulamadık" gibi bir soru gelse idi cevabım hazırdı, "bu kadar muayane ücretini bana verin ben bulayım" diyecektim.

Pislenmiş / paslanmış olmadıkça numarayı bulmak okumak onların görevi.
OGOG

MesajSonCuoreci, 16 Haz 2010, 16:58

OGOG yazdı:İstanbul Samandıra Muayane İstasyonunda motor ve şase numarası için hiç problem çıkarmadan geçti, arkadaşların bilgisine.

Eğer ki "bunun numarası nerede, bulamadık" gibi bir soru gelse idi cevabım hazırdı, "bu kadar muayane ücretini bana verin ben bulayım" diyecektim.

Pislenmiş / paslanmış olmadıkça numarayı bulmak okumak onların görevi.

Temmuz'da benim Cuore'nin de muayene zamanı geliyor, bakalım bizim başımıza neler gelecek.
Bu arada hazırlamış olduğun cevap süpermiş OGOG, eğer başıma böyle bir şey gelirse -ki umarım gelmez- mutlaka senin hazırlamış olduğun cevabı kullanacağım. :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir