feroza jant-lastik

Daihatsu'nun Terios'dan önceki 4x4 mini-suv segmentindeki aracıdır. Feroza ayrıca, Rocky, Sportrak ve Rugger isimleri ile de satılmıştır.
Forum kuralları
Sayın Feroza / Rocky / Sportrak Kullanıcısı:
Sitemizde aracınızla ilgili yeterli bilgi bulunmadığını ya da aradığınızı bulamadığınızı düşünüyorsanız, sizi merak ettiklerinizi sormaya davet ediyoruz. Daihatsu ve modelleri ile ilgili her türlü bilgiyi derleyip siz üyelerimize sunmak için gayret sarfediyoruz. Bu bağlamda çeşitli bilgileri sorulmaksızın ekliyoruz. Fakat herkesin, her modelle ilgili ihtiyacı olabilecek her türlü bilgiyi düşünüp bulmaya ve yazmaya takdir edersiniz ki fırsat bulmak olanaksız. Bu yüzden, eğer aradığınızı bulamadıysanız, sizi, sorunuzu yöneltmeye davet ediyoruz. Daihatsu Aşıklarından birisi size mutlaka yardımcı olacaktır :)

feroza jant-lastik

Mesajgönderen tayfunsozer tarih 12 Ara 2009, 00:37

Bir süre önce 1994 model Feroza SE satın aldım.Üzerinde Wrangler Radial 205/75/15 lastikler var.Diş derinlikleri iyi görünmekle beraber minik çatlakları ve 2004 üretim tarihli olması,önümüzün kış olması nedeniyle lastikleri değiştirmek istiyorum.Aracımın tutunma ,yakış,performans özelliklerini fazla etkilemiyecek jant/lastik kombinasyonunun ne olabileceği hakkında bilgisi ve zamanı olan arkadaşlardan yararlanmayı umut ediyorum.Lastik çapı ve genişliğini abartmadan arttırabilirmiyim.Çoğunlukla asfalt arasıra araziye çıkacağım düşünüldüğünde en uygun MT lastik seçenekleri neler olabilir ? Teşekkür ve esenlik dileklerimle.
tayfunsozer

Marka: Daihatsu
Model: Diğer

Re: feroza jant-lastik

Mesajgönderen tayfunsozer tarih 07 Oca 2010, 22:49

Büyük bir sessizlik !
tayfunsozer

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 07 Oca 2010, 23:00

Feroza'm ya da bu konuda deneyimim olsa kesinlikle yanıt verirdim. Feroza kullanıcı sayısı gerçekten az. İnşallah en kısa zamanda yanıt alırsınız.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen tayfunsozer tarih 09 Oca 2010, 20:58

Değerli Umut Bey.Üzülmeyin gerçekten çok değişik görüşlerin olduğu bir konuydu.Fazlaca da önemsenmiyor.Ben net'te yaptığım araştırma sonunda tüm araç kullanıcıları için geçerli olduğunu düşündüğüm şu sonuçlar vardım:

1) Lastik basıncı tartışmasız ARAÇ ÜRETİCİSİ'nin Kapı içi,Depo Kapağı ,torpito gözü gbi yerlerde etiketlediği veya kullanım kitapcığında gösterdiği değerlerde olmalıdır.(Standart ya da üreticinin belirttiği ölçülerdeki lastikler için)
2)Araç üreticisi bu degerleri;araç ağırlığının ön ve arka akslara dağılımı ve yük durumunu dikkate alarak belirlemektedir.Bu değerler lastik soğuk iken lastik cidarına cm2başına yapması gereken basıncı ifade etmektedir.Cant ve lastik ebatları bu basıncı etkilememektedir.Sabit bir ağırlık altında şişirdiğimiz (örneğin 28 PSİ) iki lastikten büyük olanın iç hacmi ve aldığı hava daha fazla olmasına rağmen cm2 başına düşen basınç yine aynı (28 PSİ)olmaktadır.
3)lastiklerin üzerine lastik üreticisi tarafından yazılan değerler ise o lastiğin dayanacağı azami basıncı göstermektedir.Yani araçta blirtilen değerler lastikte belirtilenden fazla ise o lastik o araçta kullanılamıyacaktır.
4)Aracınız hangi marka ve lastikleriniz hangi tür ve ebatta olursa olursa olsun araç üreticisinin belirlediği basınçlar dikkate alınmalıdır.
5)Soğukken araç üreticisini belirttiği lastiklerin havalarını sıcakta veya uzun yolda artması durumunda(ki bu doğal bir sonuç olmaktadır) lastik üreticisini verdiği değerleri geçmediği sürece(pek olsı değildir) düşürmemek gerekir.
6)Lastik tamir ve uygulamacıları düşük basıncın lastiğe zarar verdiğini söyleselerde fazla şişirmenin aracımızın yol tutuşunu ,direksiyon hakimiyetini dolayısı ile güvenliğimizi tehlikeye atacağini,araç ve yürüyen aksama zarar veraceğini unutmamalıyız.

Sevgi ile kalınız.
tayfunsozer

Mesajgönderen tayfunsozer tarih 09 Oca 2010, 21:16

Yaptığım küçük bir araştırma sonunda aracıma üreticinin belirttiği aralıkta (çoğunlukla asfaltta kullandığımı dikkate alarak) A/T 215/75/15 lastikleri aldım,belirtilen değerlerde şişirerek çok konforlu bir şürüş elde ettim.Teşekkürler iyi günler.
tayfunsozer

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Oca 2010, 20:13

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Dön Feroza

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir