Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

GAZ PEDALINDA PROBLEM VARMI

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

GAZ PEDALINDA PROBLEM VARMI

Mesajalper038, 02 Eki 2009, 13:49

BUNDAN YAKLAŞIK BİR YIL KADAR ÖNCE 99MODEL TERİOS ALMAYA KARAR VERMİŞTİM ARACI KONTROL AMACIYLA SERVİSE GÖTÜRÜRKEN GAZ PEDALININ OLDUĞU YER ÇOK DAR OLDUĞUNU FARK ETTİM VE YOL BOYUNCA PEDALA YAN BASMAKTAN AYAĞIMA KRAMP GİRMİŞTİ BU ALANIN DAR OLMASI SİZDE PROBLEM OLUYORMU BURASI GERÇEKTEN NEDEN BU KADAR DAR HALEN ŞÜPHELERİM VAR ACABA ALSAM PROBLEM YAŞARMIYIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ.(BAKTIĞIM ARAÇ ARKADAN DARBE ALDIĞI VE KOMPLE BOYA OLDUĞU İÇİN VAZGEÇMİŞTİM)
alper038

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: GAZ PEDALINDA PROBLEM VARMI

Mesajalper038, 18 Eki 2010, 00:40

ya arkadaşlar nerede kaldı kardeşlik kimse soruma yanıt vermiyor tam 1 yıl oldu ve ben yine bu soruma cevap alamadığım için 2 defa vazmı geçeceğim bu sevdadan acil cevap bekliyorum yoksa baktığım araç uçup gidecek :evil:
alper038

MesajSinanATASOY, 18 Eki 2010, 10:05

Japon mühendislerine sorman lazım neden o kadar dar olduğunu.. Burdan alacağın cevaba göre mi karar verip alacaksın kullanmaktan rahatsız olduğun aracı? Herkes evet dar bizde yan basıyoruz ama bizi rahatsız etmiyor derse , alışırım düşüncesiyle alacakmısın aracı?
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajriogrande, 18 Eki 2010, 10:09

problem yok.

gaz pedalı rahat muhtemel olarak siz düz vitesli bir araç kullandınız.

debriyaj pedalından kaynaklanıyor o darlık.

otomatik alın pedallar rahat.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajalper038, 18 Eki 2010, 12:12

sinan kardeşim çok sağol bir yere vurup tekme atmadığın kaldı nasıl bir cevap şimdi bu ben maduriyetimi anlatıyorum sen tutmuş bana ben böyle kullanıyorum dersem alacakmısın diyorsun evet senin demenle bu aracı almayacağım ben aracı kullandığımda ayağımda postal vardı ve o postal günün yaklaşık 10 saati ayaklarımda anlayacağın hafta sonu hariç işe gidip gelirken bu şekilde kullanmak zorunda kalacağım ondan sordum ama yinede teşekkürederim zaman ayırdığın için. :twisted:
alper038

MesajSinanATASOY, 18 Eki 2010, 13:47

Arkadaşım desen ki nasıl yakar, desen ki vergisi nedir, desen ki yedekparçası servisi parçası pahalımıdır sık bozulur mu? O zaman mantıklı cevaplar alabilir ve o cevaplar doğrultusunda karar verebilirsin. Ama pedallar neden sıkışık sizde böyle sorun varmı? Siz rahatmısınız tarzında bir soru sadece abestir. Cevap verilmemesi de büyük olaslılıkla ondandır.

Ha aracın sağlamlığını soracaksan, defalarca kez tartışıldı.. Motor ömrü olarak da araç dayanıklılığı olarak da 10 numara araçtır..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajriogrande, 19 Eki 2010, 09:40

fazla strese gerek yok.

alper bey,sinan arkadaşım dogru söylemiş.biz sizin arabayı nasıl kullanacagınızı bilemedigimiz için,sinan arkadaşım o şekilde cevap vermiş.

postal ile kullanacagınız söylemişsiniz,daihatsu terios kompact sınıf bir araçtır yani çok büyük kocaman bir araç degildir.postal ile sadece teriosu degil diger ufak araçların hiçbirini istediginiz gibi kullanamazsınız.

bence postal ile araç kullanmak çok tehlikeli.Benim kendi düşüncem postal ile araba kullanmayın.

iyi günler.

not ayrıca bu sitenin altında bu siteyi ve bizleri çok iyi açıklayan bir yazı var.Onu okursanız iyi olur kanımca.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajalper038, 19 Eki 2010, 22:32

sevgili arkadaşlar yıllarca daihatsu kullandım üstelik bir değil aynı anda iki aracım vardı kapımda(applause-1.nesil sirion)aracın sağlamlığı yedek parça tamir şartlarının ne olduğunu bende sizin gibi çok iyi biliyorum ve sitedeki kayıtlı üye arkadaşların ve site içeriğindende haberim var benim amacım burdan kimseye taş atmak veya karalamak kızmak değil dışarıdaki insanlar daihatsuyu tanımadığı ve kullanmanın nasıl birşey olduğundan bihaber olduklarından bu soruma yanıt alabileceğim en uygun yerin bu site olduğuda tartışılmaz bir konudur bence.benim kırgınlığım sadece bana daihatsu kullanan arkadaşlarımın böyle bir cevap vermesiydi ki beni üzen bu oldu.arkadaşlar ben askeri personelim sözlerim keskin ve kırıcı olabilirim buda bizim mesleğin bir cilvesi eğer yazdığım kelimelerle birilerini kırdıysam affola.ama yinede ben sorumu tekrarlıyorum çünkü bu aracıda kullanmak istiyorum.sorum size mantıksız geldi ama baktığım aracın arkadan darbesi var dediklerinde direk kafama takılan gaz pedalı olmuştu çünkü basmakta zorlanmıştım pedalı kontrol ettiğimde pedalda kaynak olduğunu görmüştüm kafam ondan karışmıştı acaba o bölgededemi sorun var diye ama hata benim bunu yazmayı unuttum....HAYAT KİMSEYİ KIRIP ÜZECEK KADAR UZUN DEĞİL.
alper038

MesajFaTiH, 19 Eki 2010, 23:20

O zaman muhtemelen o araca ozgu bi meseledir;cunku bunca zamandr bu konuda ilk defa bu kadar net bir sikayet duydum..Siz iyisi mi postallarinizi giyip bir de saglikli bir Terios kullanip deneyin! ;) Ha bu arada bende otomatik tavsiye ederim.Mutlu aksamlar...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir