Gecenin Bir Vakti Arabama Vurdular!

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Gecenin Bir Vakti Arabama Vurdular!

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 Kas 2008, 02:40

Arkadaşlar,
1 saat kadar önce evde kendime sakin ve sessiz bir ortam yaratmış, kitabımı okurken önce küt diye bir ses ve sonra da arabamın çalan alarmını duymamla birlikte yerimden fırlayıp balkona koştum:
o da ne? Önüme park etmiş bir ford focus park yerinden çıkmaya çalışıyor! Aklım başımdan gitti, hemen aşağı koştum nefes nefese; aşağı indiğimde herif manevrasına devam ediyor, yanına ikinci sıraya bir araç çekmiş, onunla benim arabanın arasından çıkmaya çalışıyor...
Benim hınçla arabanın başına gittiğimi görünce:
-Abi ikinci sıraya park ediyorlar burada... falan gibi bir şeyler gevelerken ben de "Kardeşim ikinci sıraya araba çekiyorlarsa önündeki arabaya vurman mı gerekiyor!" diye kükreyince,
-Ben senin arabana vurmadım, sürttüm. Vurmakla sürtmek arasında kavram farkı var, falan gibi bir ukalalığa girişti. Bende şalter iyice attı, "Arkadaşım sen bana gecenin bu saatinde akıl mı veriyorsun?" dedim, "Demek ki akla ihtiyacın var ki akıl veriyorum" dedi
Burada anlatmak istemediğim bir takım gerginliklerden sonra herifin telefonunu aldım falan filan...
Hülasa;
Bir an önce arabayı yaptırmak ve o (Bu kısımda aklınızdan geçen bütün küfürlü sıfatları sıralayın).... den/dan parasını söke söke almak istiyorum!
Kaportacı mı tavsiye edersiniz yoksa direk Daihatsu Merkez Servis'e mi gideyim? Aracının tamponunu yaptırmış arkadaşlardan acilen fikir istiyorum, lütfen yardımcı olun, şu an elim ayağım öyle titriyor ki bu satırları güçlükle yazıyorum! Arabanın sol ön tamponda büyükçe bir sürtme izi var, en önemlisi tampon yerinden çıkmış ve gecenin karanlığında görebildiğim kadarıyla bir miktar ezilmiş
Şimdiden hepinize teşekkürler!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Gecenin Bir Vakti Arabama Vurdular!

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Kas 2008, 06:18

Geçmiş olsun. Bu aralar da tüm talihsizlikler seni buluyor yahu :(

Mini onarım ile yapılabilecek ayarda birşey ise Auto King'de ücretsiz yaptırabilirsin.

Not: Mini onarımda diyelim ki çizik için limitiniz 10 cm olarak listelenmiş ama sizin çizik 20 cm. Bu durumda iki hakkınızı birden kullanarak onarım yaptıkları olabiliyor. Orada biliyorsun göçük düzeltme hizmeti de var.

En kötü herhangi bir kaportacı halledecektir. İlle de servise gerek yok. Ama boya fiyatlarının uygun olduğu servis sorarsan, Topkapı Kar Otomotiv'i tavsiye edebilirim. Bir ara Bıcır ile her hafta bu tarz birşey oluyordu ya da çoluk çocuk çiziyordu. O dönemde en son parça başı boya fiyatını 80 YTL'ye indirmiştik (yetkili sevis).

Adamdan parayı alma faslına gelince, bu işler peşin peşin olur. Boyacıdan masrafı öğrendikten sonra ilgili tutarı adamdan hemen iste (parça değişimi olmayacağını varsayarak konuşuyorum). Vermiyorsa git polise balkondan gördüm, arabama vurdu kaçtı, plakasını aldım de. Adamla konuşmanda eğer vermezsen şikayet edeceğim demende de fayda var.

Not: keşke fotoğraf çekseydiniz. Megane'ların o plastik yerine denk geldiyse ve adam bu tutarı ödememek için o parçayı yarın değiştirirse ispat etmen çok zorlaşır. O yüzden diyorum fotoğraf çekmeniz faydalı olurdu.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 05 Kas 2008, 07:49

gecmis olsun arkadasim adama bak ya hem suclu hem guclu olmaya calisiyor aman yakasini birakma
josefsalvatini

Mesajgönderen FaTiH tarih 05 Kas 2008, 09:02

Focus muş araç Umut abi..Tüm tampon v.s. gövde rengi olması lazım focusta zannedersem..Ama evet fotoğraf çekimi çok önemliydi;çok iyi olurdu!!Belki de herif şu dakikalarda iz-emare kalmasın inkar eder yırtarım gibi bir düşünce içinde aracını yaptırıyordur..!Öyle bir adam profili çizdiki sizin anlattıklarınızla benim gözümde..Bunu yapabilecek bir tipe birebir uyuyor..!Neyse;geçmiş olsun dostum..Böyle durumlar için Daihatsu aşıkları olarak bir acil durum hattı mı kursak ne yapsak "koşun kavga var" hattı benzeri..! :D :P
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 05 Kas 2008, 09:24

Çok geçmiş olsun. Bizim mahallede böyle şeyler bol bol oluyor. Ben alıştım artık sinirlenmiyorum bile. Ayrıca kasko şirketine göre küçük hasarları ücretsiz tamir ediyorlar(Anadolu sigorta-auto king gibi, Umut söylemişti..). Bunu da bir araştır derim.
YağmurAdam

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 05 Kas 2008, 09:29

Keşke adamı tutup rapor doldursaydın.. Gidicem derse de "buyur ben mani olmyayaım polisle işimi hallederim kaçtı derim sorun değil sende zaman kazanırsın bende" tarzı bir cümleyle kalmasını sağlardın.. Çok geçmiş olsun..Böylesinin hakkı kötektir..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Kas 2008, 10:15

FaTiH yazdı:Focus muş araç Umut abi..

Saat 05.18'de cevap yazınca böyle oluyor :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 05 Kas 2008, 10:59

geçmiş olsun abi.inanın böyle şeyler ınanın ınsanın tadını kacırıyor.bu sabahta benım aracın basına geldı ama yapıcak bısey yok malesef...
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 Kas 2008, 11:16

Fotoğraf çekmek dün geceki o sinirle ve o şerefsizin tavrından sonra hiç aklıma gelmedi açıkçası beyler...
Ancak bu sabah arabaya binerken geldi o iş aklıma ve eve dönüp fotoğraf makinesini alıp geri döndüm... Olay için değil, size arabanın durumunu göstermek için...
Auto King olayını biliyorum, zira geçen seneki haklarımla yaptırdım bu işi.. Ama şimdi bende hata yokken mini onarım hakkımı neden şimdi yiyeyim ki? Haksız mıyım? Öncelikle o herifin yakasına yapışıp paramı kurtarmak niyetindeyim ve aksi ihtimali şimdilik düşünmek istemiyorum... İşte dün geceki tatsız olaydan sonra minik kurbağacığımın bu sabahki ilk görüntüleri:
IMG_2070.jpg
IMG_2071.jpg
IMG_2072.jpg
IMG_2073.jpg
IMG_2074.jpg
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 Kas 2008, 11:49

sirion gti 2 yazdı:geçmiş olsun abi.inanın böyle şeyler ınanın ınsanın tadını kacırıyor.bu sabahta benım aracın basına geldı ama yapıcak bısey yok malesef...

Sana da geçmiş olsun Yusuf... Bu şehir yaşanılası olmaktan iyice çıktı artık, midem bulanıyor!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Kas 2008, 11:57

Onur, canını sıkma fazla birşey yok. Bence Autoking'de yaparlar. Mini onarım hakkı gidecek ama hiç değilse ücretsiz yapılacak. Ne yapalım. Daha kötüsü de olabilirdi, buna da şükür deyip geçeceğiz. İstanbul'da yaşamanın bir numaralı kuralı bu malesef. Her gün, her saniye, başka başka yerlerden kazık yemeyi sindirmeyi başaramıyanların, bu şehirde yaşamaması lazım. Ben mesela bu yüzden şehir dışında oturuyorum. Hiç değilse kazıkların yarısını yiyorum böylece :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 Kas 2008, 12:01

SuperSonic yazdı:Onur, canını sıkma fazla birşey yok. Bence Autoking'de yaparlar. Mini onarım hakkı gidecek ama hiç değilse ücretsiz yapılacak. Ne yapalım. Daha kötüsü de olabilirdi, buna da şükür deyip geçeceğiz. İstanbul'da yaşamanın bir numaralı kuralı bu malesef. Her gün, her saniye, başka başka yerlerden kazık yemeyi sindirmeyi başaramıyanların, bu şehirde yaşamaması lazım. Ben mesela bu yüzden şehir dışında oturuyorum. Hiç değilse kazıkların yarısını yiyorum böylece :wink:

Ama Umut, benim kaskonun süresi taa Ağustos 2009'a kadar, ve senin de üstüne basa basa belirttiğin gibi İstanbul'da yaşıyoruz ve şans eseri hayatta kalıyoruz denebilir... Bu durumda Ağustos'a kadar kimbilir böyle bir olay kaç kez başıma gelecek! Bu yüzden hazır adamı bulmuşken parayı ondan alarak yaptırmam daha mantıklı değil mi? Ya böyle bir olayla yine karşılaşır ve bu sefer de adamı bulamazsam? O zaman mini onarım haklarım da bitmiş olacak ve tamir masrafını cebimden karşılamam gerekecek...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Kas 2008, 12:05

SonCuoreci yazdı:Ama Umut, benim kaskonun süresi taa Ağustos 2009'a kadar, ve senin de üstüne basa basa belirttiğin gibi İstanbul'da yaşıyoruz ve şans eseri hayatta kalıyoruz denebilir... Bu durumda Ağustos'a kadar kimbilir böyle bir olay kaç kez başıma gelecek! Bu yüzden hazır adamı bulmuşken parayı ondan alarak yaptırmam daha mantıklı değil mi? Ya böyle bir olayla yine karşılaşır ve bu sefer de adamı bulamazsam? O zaman mini onarım haklarım da bitmiş olacak ve tamir masrafını cebimden karşılamam gerekecek...

Haklısın. Bu arada "şans eseri hayatta kalıyoruz" a çok güldüm.

Ben zaten en kötü ihtimalle (parayı alamazsan) demek istemiştim. Ama eksik yazmışım. Ben bunu hep yapıyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen fcpasa tarih 05 Kas 2008, 12:10

geçmiş olsun . her şerde bir hayır vardır . bu olay belki başka hayırlara vesile olacaktır.
c.turhal
Kullanıcı avatarı
fcpasa

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 Kas 2008, 12:11

SuperSonic yazdı:Haklısın. Bu arada "şans eseri hayatta kalıyoruz" a çok güldüm.

Ben zaten en kötü ihtimalle (parayı alamazsan) demek istemiştim. Ama eksik yazmışım. Ben bunu hep yapıyorum.

:) :) :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Sonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir