Geliyorum inşallah aranıza :)

Sohbet ve tanışma forumu.

Geliyorum inşallah aranıza :)

Mesajgönderen selman tarih 11 Şub 2009, 23:25

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle şunu söylemek isterim ki kayıt olmamda en büyük etken, forumdaki arkadaş ve sohbet ortamını gerçekten sıcak bulmamdır.

Sirion'u keşfedeli çok az zaman oluyor yaklaşık 2-3 hafta gibi...O zamandan bu zamana her gün ilanlara bakıyorum ve inşallah yazın Sirion ailesine katılacağım.Ayrıca alırsam Sirion ilk arabam olacak.

Yalnız birşey dikkatimi çekti -muhtemelen bu konu çok konuşulmuştur burada- Daihatsu neden 2004-2005 te çıkardığı güzelim kasayı değiştirip, açıkçası bana göre pek de hoş olmayan bir kasa yaptı anlamış değilim. Bu önceki kasalara resmen aşık oldum..

Her ne kadar forumda okuduğum kronik sorunlar aklımda soru işaretleri bırakmış olsa da, Sirion'dan vazgeçmeme sebep olamadı :)

Bu arada benim düşündüğüm aracın temel özellikleri şöyle;

2004 ya da 2005 model
Km 50-60 bin civarı
ABS
Sürücü yolcu hava yastığı
Klima
Sunroof
Mümkünse tiptronik vites
ve mümkünse açık mavi rengi

Bu özelliklerdeki bir Sirion'a en fazla ne kadar mantıklıdır acaba.İlanlara internetten bakıyorum ve bence internet fiyatları çok önemli bir ölçü değil.

Umarım aradığım Sirion'u uygun fiyata bulabilirim.Bakalım yaza kadar araştırmaya devam edeceğim..

Sizlerin de görüş ve önerilerini, tavsiyelerini almak isterim.Beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim :p
selman

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Re: Geliyorum inşallah aranıza :)

Mesajgönderen cumhur tarih 11 Şub 2009, 23:48

Aramıza hoşgeldin dostum.Ben de senin gibi bu site sayesinde bir sirion hayranı oldum ve yaklaşık bir aylık aramalar sonucunda otomatik vites sirion aldım,çok memnunum.Dediğin gibi internet fiyatı tam olarak piyasayı yansıtmıyor.Beğendiğin arabayı mutlaka servise göster,sorun yoksa gerisi senin pazarlık yeteneğine kalıyor.Özellikle içinde bulunduğumuz kriz ortamında pazarlık payı oldukça yüksek.Kafana takılan bir konu olursa çekinmeden yaz :wink: ,ben daha yeniyim ama sitede mutlaka sana cevap verecek bir arkadaş olacaktır.Umarım istediğin gibi bir sirion bulursun.
Kullanıcı avatarı
cumhur

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen selman tarih 12 Şub 2009, 00:08

Çok teşekkürler...

Açıkçası şu anda kafama en çok takılan teknik servis.

Öğretmenliğim sebebiyle Iğdır'da çalışıyor ve yaşıyorum.Normalde İstanbul'da oturuyordum.Iğdır'da da Daihatsu teknik servisi yok malesef.Buraya en yakın servis Van'da bulunuyor. Bu yüzden sıkıntı çekerim diye korkuyorum.

Arabayıda yüksek ihtimalle İstanbul'dan alacağım yazın.

Bunlar dışında benzin lambasının olmaması garibime gitmedi değil :) bir de arabadan gelen tıkırtılar ve 1.vitesten 2.vitese geçerken zorlanması.Çok sorun olur mu bilmiyorum ama sırf bu yüzden otomatik düşünmüyorken onu da düşünmeye başladım.

Bu arada İlker Bey'in tüp taktırdığı yeri de öğrenmek lazım ilerde lazım olursa gerçi bunlar sonraki işler tabi.
selman

Mesajgönderen Sirion gti tarih 12 Şub 2009, 13:03

Servisle pek işin olmaz herhangi bir yerdede yağ,yağ filtresi ve hava filtresinide değiştirebilirsin olmadı istanbuldan alırsın 2 şer tane km si gelince orda değiştirirler.Vites geçişlerindeki problemde çok üst devirlerde oluyo normal kullanımda sıkıntı yok .
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen ozgursula tarih 12 Şub 2009, 18:03

Valla kardeşim ben de alırken o kronik arızalar diye bir başlık koymuşlar ürkmüştüm. Sirionu hiç kullanmamış ve sadece yakından görüp tipi hoşuma gitmişti. Dizel 2004 fiat Palio multijet'imi sattım aynı gün 2004 sirionu aldım.

Daha dün akşam konuştuk. Benim hanım öğretmen, aracı çoğu zaman o kullanıyor ve dedi ki; bu arabayı çok seviyorum inşallah satılmasını gerektiren bir maddi sıkıntımız olmaz da satmayız. Şöyle bir zarf atayım dedim ona; ya üst model başka bir araba alalım. Hayır saçmalama ben bu arabayı çok seviyorum hem niye değiştirecekmişiz... Sopa atacak nerdeyse. Ben de çok seviyorum. Sokaktan geçen insanlarda çok seviyor. tatlı bir tebessüm oluyor yüzlerinde dönüp dönüp bakıyor.

Acayip ilgi çekiyor Allah nazardan saklasın hepimizin arabasını. Bu arada çok şükür hiç bir problem çıkartamadı. Bir de ben manuel kullanıyorum hiç bir sıkıntım olmadı vites geçişlerinde.
ozgursula

Mesajgönderen selman tarih 12 Şub 2009, 18:14

Ne güzel ya inşallah benim alacağım Sirion da böyle sorunsuz olur maşallah...

Sahibinden.com a bakıyorum her gün ama genelde aynı ilanları tekrar veriyorlar..Çok az satan var sanırm bu arabayı..

Bir de mesela adam yazmış 2005 model, 2007 trafiğe çıkışlı diye..Bu neden böyle oluyor acaba ?
selman

Mesajgönderen Daihard tarih 12 Şub 2009, 19:06

buyur sana cillop gibi bir sirion arkadaşım
http://www.sahibinden.com/daihatsu_siri ... isplayitem

tabi gidip görmek lazım ama burdan bakılınca gayet iyi duruyor herşeyi :wink:
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi

Mesajgönderen selman tarih 12 Şub 2009, 21:35

Gördüm bu arabayı da abs yok sanırım bunda..İşaretlememiş varsa bile bilmiyorum..

Bir de yaza almayı düşünüyorum..Mavi rengine hastayım bu arabanın bir de sunrooflusunu bulursam yazın, kaçırmam
selman

Mesajgönderen ozgursula tarih 13 Şub 2009, 10:43

Arka çamurluklarda paçalık da yok gibi geldi bana. Dediğiniz gibi çok satan yok bu arabayı, satanlar da büyük ihtimal ihtiyaçtan satıyordur.
ozgursula

Mesajgönderen FaTiH tarih 13 Şub 2009, 11:01

Zaten Comfort olan ABS siz modelde arka çamurluklar yok..Bunu kesinleştirmenin enarantili yolu gösterge tablosunu tam karşıdan görecek bir fotoğraf istemektir..ABS siz ler de ABS yanması gereken gösterge panelindeki noktada hiç bir ibare olmuyor! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Sirion gti tarih 13 Şub 2009, 12:55

Fiyat makulse abs aramam ben abs siz olanıda 2 sene kullandım hiçte durmakta sıkıntı yaşamadım arabayıda aşırı agresif kullanırım ama hep zamanında durabildim.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen selman tarih 13 Şub 2009, 15:53

arkadaşlar 110000 km çok mu bu araba için ? şu araba çok hoşuma gitti de...

http://www.sahibinden.com/110_bg_gucund ... isplayitem

bir de 250 krş yakıyor demiş..normalde 200 değil mi bunun ortalama yakıtı ?
selman

Mesajgönderen Daihard tarih 13 Şub 2009, 16:24

ben begenmedim fikrimi sorarsan 110000 km henüz 5 yasına girmiş bir araba için çok fazla :wink: hadi km yi gectim arabanın sahibi olan arkadas subaru mini karması bişi yapmaya çalışmış ama çok komik olmuş :? neden bu kadar bozarlar şu araçların orjinalligini bir türlü anlayamam bence kötüler kötüsü
Daihard

Mesajgönderen ilker tarih 13 Şub 2009, 16:48

Daihard yazdı:ben begenmedim fikrimi sorarsan 110000 km henüz 5 yasına girmiş bir araba için çok fazla :wink: hadi km yi gectim arabanın sahibi olan arkadas subaru mini karması bişi yapmaya çalışmış ama çok komik olmuş :? neden bu kadar bozarlar şu araçların orjinalligini bir türlü anlayamam bence kötüler kötüsü

Ben de beğendiğimi söyleyemem... Dış görünüş itibarıyle en azından... Epey bir oynanmış olması ihtimali var ... Kilometresine gelince, benim arabam 2005 model ve 117.000 km de... :D daha çok uzun zaman yarışır :wink:

Ha diyeceksiniz ki ; araba oynanmış olabilir diyorsun, her ay gidip arabayla yarışa giriyorsun... Ama ben arabamı asla satmayacağım ki ... Yarın ona şöyle kıvamlı bir 100 oktan çakayım.... Malum 14 Şubat :D
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen Daihard tarih 13 Şub 2009, 18:38

ilker abi satmadan binilecekse km nin tabiki önemi yok zaten öyle olsaydı bizim applause ları atmamız gerekirdi coktan :lol: ancak arkadaş ilk arabasını alıyor ve 2. el bakıyor her türlü maliyeti ıvırı zıvırı düşününce km si az yeniye yakın bir araç alıcı için daha makul.

bu arada daha önce 100 oktan kullandın mı aracında :roll: :?: Ben sakıncası var diye biliyorum aşırı besleme veya turbo besleme olmadığı için subaplara zararı olabilir diye düşünüyorum kaliteli bir 97 de hayli hayli koşturur bence senin kırmızı şeytanını
sürc-i lisan ettiysek affola nacizan fikrimdir :wink:
Daihard

Sonraki

Dön Sohbet & Tanışma

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir