Gösterge Saati SÜPER Oldu.

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Gösterge Saati SÜPER Oldu.

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 20 Oca 2009, 21:15

Arkadaşlar geçen hafta gece ve gündüz dahil okuyamadığım (Öyle çok tozlanmışki rakamların beyaz karakterleri simsiyah olmuş) Km ve Devir saatlerinin olduğu gösterge panelini söküp temizlemeye karar verdim. ilk önce dış plastik çerçeveyi sabitleyen 2 tane vidayı söktüm ( bu iki vida üst tarafta ve yıldız başlı) ve çerçeveyi kendime doğru hafif zorlayarak çekip çıkarttım. daha sonra saati karşı gövdeye sabitleyen vidaları söktüm ve saati birkaç santim kendime doğru çekebildim. Daha sonra elektrik bağlantı jakını çekip çıkarttım ayrıca km saati mekanik telini elle sökebildim artık saat boşa çıktı alıp eve getirdim tabii. hemen ampulleri söktüm hem fazla kullanımdan hamde tozdan kararmışlardı hemen yenilerini aldım osram cool blue beyaz renk ampuller. daha sonra ampullerin etrafındaki şeffaf mika parçaları temizledim ( bu mikalar ışığı yayma görevi görüyorlar) daha sonra sayaçtaki rakam tanburunu kulak temizleme pamuğu nu ıslatarak sabun yardımıyla temizledim ne gördüysem temizledim gerekli gereksiz her yeri temizledim. Sonuç harika oldu tabii özellikle gece ampuller hafif beyaz ışık verdiğinden gösterge prıl prıl oldu. Hepinize tavsiye ederim eliniz biraz tornavida tutuyorsa çok kolay üstesinden gelirsiniz. henüz fotoğraf makinam olmadığından gece görüş fotosunu çekip gönderemiyorum ama içimizde bunu daha önce yapan arkadaşlar varsa konu ile ilgili görüş ve tecrübelerini ve ayrıca fotoğrafları paylaşmasını rica ederim.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Gösterge Saati SÜPER Oldu.

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 21 Oca 2009, 14:38

Arabana olan ilgine ve sevgine saygı duydum . Bazı araçlar vardırki hertürlü ilgiyi ve sevgiyi hak eder ve karşılıksız bırakmazlar.Eline sağlık.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen serkan tarih 21 Oca 2009, 18:39

eline sağlık tahsin.keşke yapım aşamasını da fotograflayabilseydin.güzel bir döküman olurdu.ben kendim sökmedim ama söktürüp ampulleri değiştirdim.güzel oldu.hala da severek kullanıyorum.belki daha sonra yeşile çevirebilirim.
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 23 Oca 2009, 06:31

keşke cuorenin de göstergesi bu denli kolay çıksa :(
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 29 Oca 2009, 01:45

Beni de gaza getirdin arkadaşım; ben de aracımın göstergelerini söküp temizledim ,ışıl ışıl oldu fakat km telini takarken çok zorlandım. Ana km gösterge rakamlarını silmek de zor oldu yerinden çıkarıp silmek istedim çünkü pamuklu çubukla her yerini silemedim . Yerinden söktüm ve de elim değmişken sıfırladım . Ne de olsa son sahibiyim,satışı da fatih evlendirme dairesinde almıştım zaten :D
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen bountr tarih 04 Kas 2009, 14:00

Ben de bu yazıyı okuduktan sonra gaza geldim :D . Aynı işlemleri ben de yaptım ama ben kilometre telini sökmeye cesaret edemedim. Biraz zor da olsa ampulleri elimle çıkardım. Göstergeleri de kulak temizleme çubuğuyla temizledim. Ben ampulleri 4 ledli olanları ile değiştirdim. Toplam 4 tane gösterge ışığını 14 liraya aldım. Şimdi çok güzel oldu. Gece sanki yeni araba kullanıyorum zannediyorum :) . Herkese tavasiye ederim yapması çok kolay.
bountr

Mesajgönderen hasan01 tarih 15 Ara 2011, 00:07

arkadaşlar bende aynı temızlıgı yaptım ama ben lambaları led taktım anlatamam super aldu lambaların tcıftı 3 tl 4 tane var kesın memnun kalırsınız
hasan01

Mesajgönderen eyupuygun tarih 15 Ara 2011, 01:03

Denemek lazımda elimde kalırsa diye korkuyorum şimdi. benim kinin camında bir leke var çözemedim gitti. Km göstergesinin önünü kapatıyor. Çok bir şey değil ama rahatsız etmeye yetiyor.
Kullanıcı avatarı
eyupuygun

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir