Gözdeler BURSA

Ceketçiler / Bursa ile ilgili bilgiler, müşteri deneyimleri ve puanlamaları.

Ortalama Puanı: 10 (1 kişinin puan ortalaması)
Telefon iletişimi: 10, Yüzyüze iletişim: 10, Üslup, tavır: 10, Teknik yeterlilik: 10, Parça yeterliliği: 10, İlgi, alaka: 10, Fiyat standardizasyonu: 10, Bekleme salonu: 10, Hizmet süresi: 10, Randevu alma kolaylığı: 10
Forum kuralları
Yaşadığımız bayi ve servis deneyimlerini aktarırken lütfen ölçülü bir dil kullanmaya ve otokontrol yapmaya özen gösterelim. Aksi taktirde yazdıklarınız nedeniyle sizler veya sitemiz zan altında kalabilir ve bunu engellemek için yazılarınız uygun bir dille yumuşatılmak zorunda kalabilir. Lütfen bu durumdan kaçınmak için ve anlatmak istediklerimizin kendi kelimelerimizden oluşmasını sağlamak için, kullandığımız dilin ölçülü olmasına özen gösterelim. Bu foruma birbirini kötülemek isteyen rakip servis ve bayilerin girişi kesinlikle yasaktır. Öyle bir durum yakalanırsa ilgili yazılar/puanlar silineceği gibi, bu girişimde bulunan kurum ifşa edilecektir.

Re: Gözdeler BURSA

Mesajgönderen BlackEdition tarih 05 Şub 2012, 03:02

argyle yazdı:Sen Bursa'da mısın arkadaşım?
Öyle birini bulursan bize de haber ver lütfen.

Maalesef.. İstanbuldayım. Başım teknik olarak çok sıkışırsa İstanbul Maslakta oto sanayi var oraya gidip siriondan kim anlar bir araştırma yaparım. Şimdilik ciddi bir sorunum yok. Kapı kilitleri ve birde şanzuman yağı değişimi ile ilgili bir araştırma yapabilir (havalar biraz düzelsin yolum o tarafa düşürse tabi.)
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 05 Şub 2012, 19:46

Ben de İstanbul'dayım canım, Bursa'daki servis konusuna yazınca sorayım dedim.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 13 Şub 2012, 17:53

Evvveeeeeet,
günlerce süren internet ve telefon aramalarım sonucu Motul otomobil serisi motor yağları hakkında edindiğim bilgiler:

Atılganlar 1 yıl önce Motul işini bırakmış Fatihçiğim.
Otomobil yağlarının temsilciliğini Kompet isimli bir firma yapıyor.
3 adet yağ var; 300V, 8100 ve 6100, tam sentetik bunların ilk ikisi.
JDMWORKS.net adlı Ataşehir'de bulunan bir müesseseye telefon açtım; 5W 30 için aldığım fiyatlar 300V pist yarışı araçları içinmiş, 4 L fiyatı 300 TL, 8100'ün ise 4 L fiyatı 140 TL. 8100 bize daha uygun.
Kompet'e telefon açtım; bana yakın satış yapan yerler olarak Bostancı Oto Sanayii Sitesi'nde" Bosch Car Service Dadaşlar" ve "VW Tek" adlı müesseselerin perakende satış yaptıklarını, oralarda da bulamazsam onların başka yerlere yönlendirebileceğini söyledi.
Bakalım, Castrol Edge 5W 30'un 4L fiyatı 120 TL, bu fiyata Motul bulabilirsem Motul deneyeceğim. Özkan'ın etkisi ile :) . Ama Castrol Edge daha iyidir diyen varsa dinlemeye açığım. Neden bu kadar pahalı yağ arıyorsun derseniz, 89 bin km oldum, iyi bakmak lazım.
Sevgiler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen BlackEdition tarih 14 Şub 2012, 00:13

argyle yazdı:Evvveeeeeet,
günlerce süren internet ve telefon aramalarım sonucu Motul otomobil serisi motor yağları hakkında edindiğim bilgiler:

Atılganlar 1 yıl önce Motul işini bırakmış Fatihçiğim.
Otomobil yağlarının temsilciliğini Kompet isimli bir firma yapıyor.
3 adet yağ var; 300V, 8100 ve 6100, tam sentetik bunların ilk ikisi.
JDMWORKS.net adlı Ataşehir'de bulunan bir müesseseye telefon açtım; 5W 30 için aldığım fiyatlar 300V pist yarışı araçları içinmiş, 4 L fiyatı 300 TL, 8100'ün ise 4 L fiyatı 140 TL. 8100 bize daha uygun.
Kompet'e telefon açtım; bana yakın satış yapan yerler olarak Bostancı Oto Sanayii Sitesi'nde" Bosch Car Service Dadaşlar" ve "VW Tek" adlı müesseselerin perakende satış yaptıklarını, oralarda da bulamazsam onların başka yerlere yönlendirebileceğini söyledi.
Bakalım, Castrol Edge 5W 30'un 4L fiyatı 120 TL, bu fiyata Motul bulabilirsem Motul deneyeceğim. Özkan'ın etkisi ile :) . Ama Castrol Edge daha iyidir diyen varsa dinlemeye açığım. Neden bu kadar pahalı yağ arıyorsun derseniz, 89 bin km oldum, iyi bakmak lazım.
Sevgiler.

Hocam sen 89 binde böyle yağ arayışı içine girdiysen ben 95 bindeyim. Benim halim duman :)
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen FaTiH tarih 14 Şub 2012, 00:29

0-100 ü mü 1 saniye geriye çekeceğini bilsem belki veririm ama; bana göre gereksiz; ben yarı yarıyadan da uygun fiyata koydurduğum tam sentetik Mobil 1 imle falan takılmaya devam edeyim iyisi mi! :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 14 Şub 2012, 14:08

Fatih senin km kaç?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 15 Şub 2012, 01:31

73 ya da 74000 lerde olmalıyım tam hatırlamıyorum şimdi dostum..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen BlackEdition tarih 17 Nis 2012, 13:26

FaTiH yazdı:0-100 ü mü 1 saniye geriye çekeceğini bilsem belki veririm ama; bana göre gereksiz; ben yarı yarıyadan da uygun fiyata koydurduğum tam sentetik Mobil 1 imle falan takılmaya devam edeyim iyisi mi! :)

Hocam mobil 1 in tam sentetik ve yarı sentetik olanı var mı yoksa. Hepsi tam sentetik midir? Servisdekiler biz Mobil 1 kullanıyoruz deyince açıkcası içime sinmediği için gitmedim..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen FaTiH tarih 17 Nis 2012, 16:28

Mobilin 1 serisi yanlış bilmiyorsam tamamen tam sentetik ürün gamından oluşuyor; ancak Mobil in diğer serileri karışık..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen BlackEdition tarih 17 Nis 2012, 21:25

FaTiH yazdı:Mobilin 1 serisi yanlış bilmiyorsam tamamen tam sentetik ürün gamından oluşuyor; ancak Mobil in diğer serileri karışık..

Hocam Castrol Transmax Dex III veya CASTROL TRANSMAX Z düşünüyordum ama Mobil1 yeterli midir sence?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen FaTiH tarih 17 Nis 2012, 23:36

Şimdi dostum; şanzuman yağı olayı biraz daha değişik..Öncelikle şunu belirteyim; Mobil in 1 serisi; yani "Mobil 1" serisi sadece motor yağı sınıflandırmasında geçerlidir..Bu seride şanzuman yağı yoktur!Ha Mobil ATF 320 diye bir otomatik şanzuman yağı var bizim araçlar için; o ayrı..Bu yağ da tam sentetik değil benim bildiğim..Bu yağ yarı sentetik özelliğiyle Castrol Transmax Dex III le hemen hemen muadildir..Castrol ün Transmax Z si ise piyasadaki nâdir tam sentetik otomatik şanzuman yağlarından biridir..Öyle ki; bildiğim kadarıyla Mobil de bu özelliğiyle muadili falan da yoktur bu yağın..Gelgelelim biraz tuzludur..Ama toptancıdan falan litresi 20 TL den v.s. bulabilirsen de hiç kaçırma derim orası ayrı..

Yanlııız; bir önceki sayfada grafiklendirerek, toplamda iyi bir performans elde etmek için gerekli yağ değişim miktarı olarak 6-7 Lt yağı işaret eden argyle dostumuzun incelemesini iyi bir değerlendirmeni öneririm..Çünkü varolan şartlar altında yağımızın sadece 2 Lt civarını değiştirmek ve eskiden kalma içerideki yağ ile karışarak üstün koruyuculuk-performans beklemek yanlış olur; değiştire değiştire eskiden kalma yağı mümkün olunca yüzdesel olarak azaltmak gerek..
İşte bu noktada azaltabilsek bile eski yağ ile karıştığında sorun çıkarmayacak bir yağa ihtiyacımız olacak..Ben geçmişte yaptığım detaylı araştırmalar neticesinde bir marka-modele ulaştım..O da Febi isimli Alman firmasının "29934" kodlu otomatik şanzuman yağı...
Bu yağın üretici firma dökümanına girdiğim zaman, bizim kullanıcı kılavuzumuzda belirttiği değer olan "Dexron III" yı karşıladığını görmemin yanısıra, Daihatsu nun eskiden (özellikle eskiden) kendi araçlarında koyduğu otomatik şanzuman yağı gereksinim değerlerini de karşıladığını gördüm..Bu değerin adı da: "Daihatsu Alumix ATF" olarak geçiyor..Çoğu kişi bilmez bile bu değeri..Bizim güncel modellerimizde otomatik şanzumanımızı hâlâ Daihatsu kendisi mi üretiyor (yoksa Mitsubishi nin Colt modelinde yaptığı gibi Getrag gibi bir firmaya mı ürettiriyor?), bu değeri karşılaması acaba muhakkak gerekli mi ya da ne derece faydalı; tüm bunları bilemiyorum tabii..Ancak fazlayı dâhi karşılıyor olması benim için önemli bir artı..Bütün bunların yanısıra en önemlisi ise üretici firma dökümanında ayrıca "..can be mixed with all branded ATFs" de diyor; yani başka yağlarla karıştırılabilir!Ki bu işte çok önemli..Çünkü diğer hemen hemen tüm yağ firmaları bu durumu hoş görmez; yapılmaması tavsiye edilir der, men eder bunu yapmaktan!Üstelik de başta da bahsettiğim gibi ister istemez şanzumanımızda bir miktar eski yaşlı yağ kalmış oluyor bu tarz yağ değişimlerimizde..Sözkonusu 29934 kodlu yağ özellikle uzak doğu-japon menşeli araç üreticilerinin otomatik şanzuman yağı ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekliyle üretilmiş..Zaten konuyla ilgili detayı birazdan paylaşacağım döküman link.inde sizlerde göreceksiniz..Bilmeyenler için de ayrıca belirteyim febi bir alman markası!
Kendileriyle iletişime geçip, İstanbul da ürünlerini nerden bulabileceğinize dair soru yöneltebilirsiniz: http://www.febi.com/febitr/ana-sayfa.html

Ayrıca bu da bahsettiğim yağa ilişkin dökümanın link.i: https://docs.google.com/viewer?url=http ... _gb_01.pdf
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen BlackEdition tarih 18 Nis 2012, 08:25

Peki hocam bu yağ değişimi olayı madem 1 seferde tamamen yapılamıyor. O zaman çok kaliteli yağ almanın da bir mantığı yok gibi. Çünkü muhtemelen içerdeki eski yağ miktarı yeni koyulan temiz yağı da bozacağı için verilen o kadar paradan da beklenilen verim alınamayacak. Belki sizlerin dediği gibi aralıklarla temiz yağ koyarak eski yağdan kurtulma yöntemi yapılabilir. Fakat maliyeti acısından da bunu kimse yapmayacaktır.

Aslında 1-2 L yağ çok bir para değil. Ama işin içine işçilikte gireceği için bu peyder pey yağ değişimi can sıkıcı olur. Bu şanzıman yağını bizim değiştirme imkanımız olamaz mı? Yani motor yağı için arabanın kaldırılması yada boş bir çukura denk getirilip alttan tıpayı açarak vs. şeklinde yapıldığını herkes biliyor. Ama şanzıman yağı nasıl değişir kısmıyla ilgili hiç bir bilgim yok.. Aslında bu işi insan kendi yapabilse, o bahsedilen aralıklarla temiz yağ koyarak yağın tamamen değiştirilmesi işlemin yapılabilir. Öte yandan şanzıman sakat bir yapıya sahip olduğu için belkide hiç bulaşmamak en iyisi:)

Bu arada bahsettiğin firmaya mesaj attım. Bakalım Türkiye de Febi marka yağ satan bir dağıtıcıları var mı? Fatih kardeş son olarak ben eğer sanayide bu yağ değişim işlemini yaptırmak istersem yanıma kaç litre yağ almam mantıklı olur? 2 tane 1 L iyi midir? Yoksa 4 litrelik yağlardan mı almak lazım? Yada hiç uğraşma götür servise Mobil1 koysunlar kafan rahat mı olsun diyorsun? (Servis 85TL istedi yağ değişimine ama buna yağ filtresi sanırım dahil değildi..) Başka bir servis yağ filtreside değişecekse 150-200TL yi bulur dedi..!
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen FaTiH tarih 18 Nis 2012, 20:19

Yağı kendin koyabilirsin aslında diye düşünüyorum ben şahsen..Yukarıdan zaten servisin de yağı eklediği yer; bizim şanzuman yağı seviyesini ölçtüğümüz çubuğun borusu!Altta da illa ki bir tapa v.s. olayı vardır..Bu işlem için dışarıda normal sanayi de bir dükkan en fazla 30-40 TL işçilik alır (çok bile söyledim)..
Febi için firmaya mail attığımda benimle Ank.dan bile iki üç adres-telefon numarası paylaşmışlardı..İstanbul da ciddi araştırırsanız illa ki bulursunuz düşüncesindeyim..
85 TL ücret, tahminen iki litre falanlık bir değişimi içeriyordur ve kesinlikle filtre değişimi de dahil değildir!
Bence paraya kıyılmalı bu konuda..6-7 litre yağ alınmalı, filtre de alınmalı..Bir 100000 km.ye mahsus 300 TL civarı bütçeyle bu işlem yaptırılmalıdır!
Ama sen idare etsin diyorsan daaaaa; al iki litre yağ, dışarıda koydur; 60-70 TL ile çıkarsın işin içinden şimdilik...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen BlackEdition tarih 18 Nis 2012, 23:03

Febi ile ilgili benim maile hala cevap gelmedi. Bu gün yağ değişimi yapan bir yere uğradım.. Adam ne dese beğenirsiniz.. "Şanzıman yağı değişmez ki" "tamam oldu hayırlı işler" deyip çıktım bende:) Başka bir yerin adresini buldum ama geç olduğu için yarına kaldı bakalım oradan bir şey çıkacak mı? Bu işin bu kadar sancılı olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Yağ değişimi olayını kendim yapmak isterdim. Aslında seviyorum tamirat ve mekanik işlerini ama evimin önü hiç müsait değil bu işler için:(
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen argyle tarih 19 Nis 2012, 13:14

Ha ha! Öyle yaygın bir inanış, hurafe var cidden. :lol:

Ya abicim o kadar sancılı değil, sen çok pimpiriklisin. Ben de öyleyim. İş esasen parada bitiyor. Otomatiklerin şanzıman yağı değişimi daha meşakkatli ama iki yol var, ya 2 küsur L değiştirilebilir miktarı değiştirtirsin, ya da aşama aşama 6-7 L değiştirtirsin, para mevzusu.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

ÖncekiSonraki

Dön Ceketçiler / Bursa

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir