hangi iridyum buji?

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

hangi iridyum buji?

Mesajgönderen xfreex tarih 14 Ara 2010, 13:44

selam arkadaşlar. iridyum buji ile ilgili bir başlık var ama benim sorum farklı. internette gezinirken buji satan bir yer buldum. birkaç mesaj üzerine satıcı yrv turbolar için NGK markalı BKR6EIX kodlu bujiyi ve araçta lpg varsa BKR6EIX-11 kodlu bujiyi önerdi. fiyat olarak da neredeyse orjinal serviste takılan bujilere yakın bir fiyat verdi. acaba bu kodlu bujiler bizim orjinal bujilermi yoksa iridyummu? ikinci sorum da lpg li araçlar için çıkarılan bujiler daha iyi mi sonuç verir? bilgilerinizi bekliyorum.
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: hangi iridyum buji?

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 14 Ara 2010, 15:43

Yine ben atlayacağım ama sanırım bu konuda ilgim olduğundan hızlı cevap yazabiliyorum.
Bizim orijinal bujilerin kodları biraz karışık. Katalog ve araçlardaki ürünler farklı. Ama iridium olmadıkları kesin. NGK ve Denso kataloğunda bizim araca uygun olarak gösterilen bujileri servis takmıyor. 3 yıl önce denso takarken şuan ngk nın bizim araca özel bujisini takıyorlar. Kodunu hatırlamıyorum, kutusunda da yazmıyordu diye hatırlıyorum.

BKR6EIX ise birçok aracı kapsayan ngk iridium buji. Ben de bunu sipariş verdim yurtdışından.
BKR6EIX -11 olanı niye LPG için önerdi onu anlayamadım. Biraz garip geldi detayları biliyor musunuz?
Bildiğim kadarıyla LPG olunca gap aralığı azaltılıyor fakat 11 olanda 0.2 mm daha fazla. Bir tezat var.

iyi günler..
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 14 Ara 2010, 16:39

allah senden razı olsun. valla ben de anlamadım bu lpg olayını. ama densda a var lpg li araçlara uygun bujiler. ama tekrara sorayım satıcıya. arkadaşım bu iridyumlar kaç km gider?
xfreex

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 14 Ara 2010, 19:25

eger bulursanız benımkı benzinli değiştirme zamanı geldi yardımcı olursanız sevinirim
josefsalvatini

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 15 Ara 2010, 09:01

NGK da LPG'li için ayrı var ama ben onu almadım. BKR6EIX-LPG diye geçiyor.

100.000 KM diyorlar genel olarak ama 20-30 k da bir kontrol etmek gerekir.
Bujiden genelde ustalar anlıyor ama ben yine internette buji sağlığı ile ilgili birçok resim ve yazı var. Buji durumu ve olası sebebi yazıyor görsel olarak.

http://www.ngk-elearning.de/ bu adreste installation video bölümünde olası buji hatalarından bahsediyor ama ingilizce. Eskiden fotolu gösteriyorlardı video'ya çevirmişler. Türkçe kaynaklar da mevcut..

Son olarak ben NGK iridium sipariş vermiştim. BKR6EIX modelini. 2 Hafta içinde gelmesini bekliyorum bir sorun olmazsa. 8 tane sipariş verdim. 4 tanesi kullanılacak diğerlerini isteyene verebilirim. Öbür araç için aldım fakat onun buji değişimine biraz daha süre var.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 15 Ara 2010, 11:23

arkadaşım nereden getirttin? benim araç lpgli. acaba lpg uyumlu buji daha iyimi olur? arkadaşım bujilerin bana kaça mal olur?
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 15 Ara 2010, 20:53

Ebay'den aldım. Gelmesi biraz uzun sürüyor. Daha yolda yani. Gelince haber veririm.

Fiyat olarak da 65 TL civarı birşey tutar.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 16 Ara 2010, 12:09

ebaydan hiç alışveriş yapmadım. nasıl yapılıyor? yurtiçi internet alışverişleri gibi mi? arkadaşım bujilerin geldiğinde geri kalanına talibim. sen de ok dersen bujileri alayım.
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 16 Ara 2010, 16:27

Ebay'den paypal kullanarak alması daha mantıklı. Hesap yaratıp alınabiliyor.
Takipli kargo olmadığından ne zaman geleceği hakkında fikrim yok, zaten pek acelem de yok. Yusuf hocam sen de alayım istiyorsan ingiltere'den takipli kargo ile sipariş için araştırayım. Veya sen de bakabilirsin.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 21 Ara 2010, 13:54

selam yağmuradam arkadaşım. bujiler eline geçtimi? bir de bu bujiler için kaç numara buji anahtarı gerekiyor biliyormusun? bakımları kendim yapmayı düşünüyorum.
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 21 Ara 2010, 14:25

Daha gelmedi ürünler. Sanırım 2 hafta sonra elimde olurlar. Buji anahtarı numarası hakkında bilgim yok malesef. Ama gittiğim heryerde sorunsuz çıkartılıyor. Sanayide biryere sorarsanız yardımcı olurlar sanırım.
YağmurAdam

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 04 Oca 2011, 12:24

Selam Arkadaşlar,

Bujiler bugün geldi. Daha taktırmadım. Muhtemelen frenler ile birlikte taktıracağım. xfreex sen de istemiştin sanırım. Şimdilik fazla olan 4 taneyi sana gönderebilirim.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 05 Oca 2011, 10:33

gönderirsen sevinirim yağmuradam arkadaşım. adres bilgilerimi sana özel mesajla göndereyim. görüşmek üzere.
xfreex

Mesajgönderen xfreex tarih 05 Oca 2011, 10:35

yağmuradam arkadaşım. sana özel mesaj atamıyorum.
xfreex

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 Oca 2011, 13:24

xfreex yazdı:yağmuradam arkadaşım. sana özel mesaj atamıyorum.

tekrar deneyin, şimdi atabileceksiniz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir