Hangi yağ?

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Hangi yağ?

Mesajgönderen Dirrtyyy tarih 25 Mar 2010, 22:03

arkadaslar benim sirion 1.3 sporty için hangi marka ve numara yag kullanmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
SiRiOn 1.3 SpOrTyYy
Kullanıcı avatarı
Dirrtyyy

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Hangi yağ?

Mesajgönderen FaTiH tarih 30 Mar 2010, 12:37

Zannedersem 5W-30 kullanıyor sizin araç da..
Valla ben şahsen DEW kullanıyorum..Sebeplere gelince;
-Hem Türk malı olan çok nadir bir iki markadan biri olduğu için.. (Ben de böyle konularda biraz milliyetçilik hakimdir; ülkem sanayisi kazansın v.s. falan diyerekten)

-Hem fiyat olarak tam sentetik bir yağ olmasına rağmen, rakiplerine göre oldukça uygun olduğu için! (40TL 5W-30 tam sentetik)

-Hem de kullanılan yağ yüzünden araçta bir sıkıntı çıkmayacağına; çıkma korkusuna karşı da garanti sundukları için..!

Şu anda kendi aracımla birlikte tanıdığım iki ayrı Sirion sahibi ve bir de Citroen Xsara sahibi bu yağı kullanıyoruz..Hiç birimizde bir sıkıntı yok..

Karar sizin tabii ki..
WEB sayfasını ziyaret etmek isterseniz: http://www2.dewpetroleum.com/tr-tr/

Ayrıca diğer kullanan arkadaşların birinin Sirion u otomatik vites..Aynı markanın şanzuman yağı ile kırmızı antifrizini de kullanıyor..Onlar da oldukça uygun fiyattalar.. Dediğim gibi; araçta herhangi bir sıkıntı yok..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 30 Mar 2010, 13:00

Dökümanlar kısmında aracınızın kullanım kılavuzu var. Ordan istediğiniz bilgileri temin edebilirsiniz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen hijyenik tarih 30 Mar 2010, 14:59

Ya o Dew'in reklamına ifrit olduğum için kullanmam bir kere.
Şaka bir yana bu kadar kötü reklam yapılabilir. Ürünü tanıtmayı bırakın insanda antipati uyandırıyor.
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Mesajgönderen FaTiH tarih 30 Mar 2010, 17:15

hijyenik yazdı:Ya o Dew'in reklamına ifrit olduğum için kullanmam bir kere.
Şaka bir yana bu kadar kötü reklam yapılabilir. Ürünü tanıtmayı bırakın insanda antipati uyandırıyor.

Orası doğru; ama hatayı anladılar; Super Lig deki pano reklamlarından başka reklam yapmaz oldular son zamanlarda..Ha bir Ralli organizasyonunda da sponsorlukları var bu arada..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 31 Mar 2010, 08:38

5-30w olan dew'in tam sentetik olduğuna emin misin Fatih?

Sitesinde tam sentetik olduğundan bahsetmiyor.
YağmurAdam

Mesajgönderen FaTiH tarih 31 Mar 2010, 11:30

YağmurAdam yazdı:5-30w olan dew'in tam sentetik olduğuna emin misin Fatih?

Sitesinde tam sentetik olduğundan bahsetmiyor.

Eminim abi; 3 ayrı araca alırken de kutuda "Full Synthetic" yazıyordu..Hem de zaten sitesindeki tanımlamalarında tam sentetik Quinze 5w-30 için "sentetik esaslı" ibaresi geçiyorken; mesela yarı sentetik olan Quinze 10W-40 içinse "sentetik yağ ile güçlendirilmiş mineral esaslı" ibaresi geçiyor..Nitekim arkadaşımın 2000 model XSara sında bu yarı sentetiği kullanıyoruz..(Bu arada yarı sentetik 10W-40ı da en son 30 TL ye almıştık bir kaç ay önce)

Açıkçası abi senin (eğer ki denersen) yorumlarını acayip merak ediyorum..Çünkü sen sürekli bayağı pahalı bir yağ olan tam sentetik Castrol EDGE 5W-40 kullanıyorsun..Fark gözlemleyebilecek misin; en çok merak ettiğim konu bu.. :!:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 31 Mar 2010, 15:04

Açıkcası benim anlayabileceğim bir fark olur mu bilmiyorum. Pek de zannetmiyorum.
Motor ömrü boyunca kullanımları kısaylama şansımız olsa belki anlayabiliriz. O da yıllar sürecek birşey.

Sonuç olarak tam sentetik olduktan sonra yağlar arasında uçurum olmaz. Ben 30-40 lira fazla verip kendimce motoru daha fazla korumaya çalışıyorum. En azından kendimi avutuyorum.
YağmurAdam

Mesajgönderen daysum tarih 18 Kas 2011, 17:44

aracımın yağ değişim zamanı geldi yağ konusunda karasız kaldım ben sirionların arka camında helix amblemini gördüm acaba aracın tavsiye edilen yağı bu mu? artı bor power katkı maddesi veya double up nano kullanan oldu mu?...tavsite edermisiniz?
daysum

Mesajgönderen argyle tarih 18 Kas 2011, 18:14

daysum,
var bunların cevapları, arama kısmına istediğin kelimeleri yaz çıkar.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdarsword tarih 18 Kas 2011, 21:11

daysum yazdı:aracımın yağ değişim zamanı geldi yağ konusunda karasız kaldım ben sirionların arka camında helix amblemini gördüm acaba aracın tavsiye edilen yağı bu mu? artı bor power katkı maddesi veya double up nano kullanan oldu mu?...tavsite edermisiniz?

Arka cam da shell helix yazıyo diye onu kullanmak zorunda değilsiniz ayrıca gideceğiniz servis hangi marka yağ satıyorsa direk onu koyar arkadaki yazıya falan bakmaz merak etmeyin.
Misal Antalya da 2 adet servisten biri Opet diğeri Castrol kullanıyor.İlla istediğniz bir marka varsa alın servise onu götürün.Burada bence dikkat etmeniz gereken eğer ustanın yanında durabiliyorsanız ki çoğu servis ve usta bundan hoşlanmaz,yağ kutusunun kapağını açtığınızda üzerinde bir koruma bandı vardır yağı ilk defa sizin kullanacağınızı gösterir,buna dikkat edin.
Benim bu şekilde bir olay başıma geldi o yüzden diyorum,söyledim yeni kutu açtılar.
Bor power ben kullandım,açıkcası bir zararını görmedim ama bir yararını da görmedim keyif sizin.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen daysum tarih 02 Oca 2012, 20:04

forum sitemizi karıştırırken yağ değişiminin yakıtı etkilediğini okudum böyle bir ihtimal varmı?...aracımın yağ değişimde 10/40 motor silk marka yağ aldım...yağ konusunda bilgi sahibi değilim ama sanırım aracıma olması gereken tam sentetik 5/30 oranlarında yağ olması gerekiyormuş..(teşekkürler forum sitemiz). :D :D :D
daysum

Mesajgönderen FaTiH tarih 02 Oca 2012, 23:19

Sevgili daysum; bilgi sahibi değilim demeyin rica ederim..!Yazdıklarımız havada kalıyor diye içerliyorum doğrusu!Yağınızı almanızdan önce danışmıştınız; biz de size belirtmiştik 5W-30 un tavsiye edilen motor yağı viskozitesi olduğunu!Hâttâ delili de bu linkte:
yag-degisimi-t321-15.html

Artık bişey diyemiyorum doğrusu..Her neyse;

5W-30 daha ince bir yağdır 10W-40 a göre!Artı olarak daha düşük sıcaklıklara kadar özelliğini koruyabilen bir yapıya sahiptir 10W-40 a göre..Yakıt tüketimi açısından da biraz farkedebileceğini düşünüyorum 5W-30 a göre..Bilginize...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen rastaTR tarih 10 Oca 2012, 22:58

Kaliteden şaşma mobil1 0w-40.... fakat tavsiye edilen 5w-30
2005 Sirion 1.3 LS otomatik
2010 Materia 1.5 Gold otomatik
2006 Copen 1.3
rastaTR

Model: Materia

Mesajgönderen mirzacik tarih 10 Oca 2012, 23:10

"Kaliteden şaşma mobil1 0w-40.... fakat tavsiye edilen 5w-30" japon mühendisler salak yanlış viskozite tavsiye ediyorlar diyosun yani, sen belirledin ki sanırım motoruda sen ürettin! 10w-40 kullanın diyosun doğrumudıur.Ya arkadaşlar Daihatsu Aşkına !!! böyle yanlış-saçma şeyler yazıp insanların kafasını karıştırmayın.
mirzacik

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir