Haydaaaaa! Egzos bummmm...

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Haydaaaaa! Egzos bummmm...

Mesajgönderen snnoslm tarih 21 Kas 2010, 00:01

Geçen sabah uyandım ise gitmek üzere arabama bindim ve bir an önce ayılmak icin açtım teybimin sesini sonuna kadar ışıklarda bekliyorum yanıma bi audi a3 bi de golf geldi öyle bi gaz koptum aralarından ama öyle böyle değil yani uçtu araba neyse sonra dört kilometre kadar gidip dükkana geldim teybi kapattım ki bi gürültü filan dedim yanıma abart egzoslu şahin filan geldi herhalde ulan bi baktım hiç araba yok etrafta dedim hayirdir ya bu ne gürültü dayı oğluna sordum eğildi egzosa bi bez kapattı filan ses gitti demezmi yavrum egzos patlamış bedava modifiye iste diye :) ulan iyi de cok bağırıyor ya valla ama ne tıkırtı ne başka bi ses hiç bi sey duymuyorum valla gürül gürül gidiyorum da bu motora bi zarar verirmi arkadaşlar bi de tamiri ne kadara mal olur bi de internette egzos doldu malzemesi diye bir sey var tamir ve kaynak gerektirmeyen donan bi malzemeymis tavsiye edermisiniz arkadaşlarım :)
snnoslm

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Haydaaaaa! Egzos bummmm...

Mesajgönderen snnoslm tarih 21 Kas 2010, 21:21

Ya herkes okumuş ama kimse bir sey yazmamis :( üzüldüm doğrusu bi de hepsi burada aksesuar bölümünde 20 liraya bi kolcak var benim arabamda kolcak yok ve cok istiyorum acaba arabama uyarmı onu sormak istiyorum.
snnoslm

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Kas 2010, 22:28

Selamlar,

Hala tatilde herkes. Cevap o yüzden verilmemiş olabilir. Onun dışında egzoz için bir egzozcuya göstermeniz gerekir. Basit bir kaynakla da çözülebileceği gibi, egzoz değişimi de gerekebilir. O ancak orada ortaya çıkacak birşey. İlle de orjinal aksam kullanmanıza da gerek yok egzozda. Güvendiğiniz bir egzozcu varsa onun sözüne göre hareket etmenizi öneririm.

Kolçağın uyup uymayacağı için Hepsiburada'da eğer ölçüleri yazıyorsa, araba üstünden ölçü almayı deneyebilirsiniz ama gerçekten hiç gerek yok çünkü o kolçakların aynıları hatta daha fazla çeşitleri aksesuarcılarda mevcut. Fiyatı da üç aşağı beş yukarı aynıdır. Montajını da onlar yapar, uğraşmadan işi çözersiniz :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen snnoslm tarih 22 Kas 2010, 00:06

Beklediğim üye beklediğim cevap :) teşekkür ederim babacim valla senden fatih arkadaştan filan cevap bekliyordum açıkçası diğer arkadaşlarında geçmişte yaşadığı tecrübeleri baştan asagi okudum valla :) hanımdan arabaya gösterdiğim özenden dolayı değilde forumu okumak icin telefonu elden düşürmüyorum onun icin cok fırça yiyorum o da ayrı konu valla :) egzos icin dediğiniz gibi yapacam salı günü arabamin vurugunu yaptıracam üç gün kadar sürer o arada egzosuda aradan çıkarırım kolcak icinde dediğiniz gibi yapalım çünkü hepsi burda işi sakat olur uyar uymaz kumar oynamaya değmez gider paşa paşa taktıririmda bi sey kafama takıldı ya ben arabayı aldim arabada sigortada sporty yazıyor ruhsatta touring yazıyo nedir baba benim arabam Allah aşkına arabada iki airbag var dört cam otomatik sunroof yok eski sahibinin dediğine göre abs yok klima var elektrikli ayna var nedir bileyim allah aşkına ya. Bu arada otu b.ku soruyorum kusuruma bakmayın Allah aşkına arabamı iyice tanımak istiyorum ondan hevesliyim yani :) arabamin 52.500 bakımına bin km kaldi ne dersiniz maslaka cok yakınım ama tavsiye ettiğiniz bi servis varsa asya yakasında filan farketmez giderim sorun değil masrafı da ne kadar tutar merak ettim doğrusu.
snnoslm

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Kas 2010, 08:20

Periyodik bakım ücretleri Daihatsu web sitesinde mevcut. Hangi servise gitmeliyim sorusuna yanıt olsun diye bir servis yorum tavsiye bölümümüz var zaten, orayı okumanızı tavsiye ederim. Ruhsatta Touring yazıyorsa arabanız Touring'dir. Touring zaten üst model. Endişeye gerek yok. ABS'niz de olması lazım. Boş bir yolda 100 ile falan giderken direksiyonu sabit tutmaya dikkat ederek frene dibine kadar basın. Pedal tır tır tır edip bir sürtünme hissederseniz arabada ABS var demektir. Arabanızda sporty paket olmuş olsaydı sunroof ve deri koltuklu olurdu ve bir de alaşım jantlı.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 22 Kas 2010, 14:37

Diğer arabaları yararken güzeldi değil mi :D sonra da egzostum yarıldı dersin tabii :D Önemli birşey değildir halledersin. Diğer arabaların motoru yarılmıştır belki de senin haberin yoktur. :lol:
ozgursula

Mesajgönderen snnoslm tarih 23 Kas 2010, 23:27

Evet sevgili arkadaşlar bugün itibariyle aracimi vurugu icin tamire tanıdık bi abimizin yerine götürdük eksper denen yaratık :) gelene kadar da beklerken o arada bi egzoscuya gittik kaldırdı arabayı egzosun susturucuya bağladığı yerden kopmuş adam bi güzel kaynatti bi lira da para istemedi ama güzel iş yaptı bi yirmilik ateşledim :) oldu bitti korktuğum bi sey yokmus yani :) bir de geçen dükkanda oturdum televizyon izliyorum bi müşteri geldi buyrun dedim ki bi baktım üstünde daihatsu yeleği var dedim abi hayirdir sen kimsin demezmi ben naki karakuş :) per otonun sahibi o da denk geldi tanışmış olduk abimle.
snnoslm

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 23 Kas 2010, 23:41

Egzozun önemli bir masraf çıkarmadan hallolmuş olduğuna sevindim, güle güle kullanın...
Gazlamaya devam.. :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen anzerli tarih 01 Ara 2010, 20:54

geçmiş olsun biraz geç cevaplamış oldum ama tatil iş güç koşturmaca derken yeni oturabildim bilgisayarın başına. umarım aynı sıkıntıyı bir daha yaşamazsın.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir