Haydi Lpg ciler fulleyin depoları

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Haydi Lpg ciler fulleyin depoları

Mesajgönderen Sirion gti tarih 08 Kas 2008, 11:27

Sabah araca lpg aldım aha bir de baktımki 2.01 den 1.71 e düşmüş süper yawww
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Haydi Lpg ciler fulleyin depoları

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 08 Kas 2008, 12:07

Sirion gti yazdı:Sabah araca lpg aldım aha bir de baktımki 2.01 den 1.71 e düşmüş süper yawww

Peeh ben de tam seviniyordum LPG'yi söktürdüğüme :?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Doorman tarih 08 Kas 2008, 16:28

SuperSonic yazdı:
Sirion gti yazdı:Sabah araca lpg aldım aha bir de baktımki 2.01 den 1.71 e düşmüş süper yawww

Peeh ben de tam seviniyordum LPG'yi söktürdüğüme :?

Umut sen söktürdünmü LPG'yi???
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen maruf37 tarih 08 Kas 2008, 16:31

SELAM. OTOMATİK SİRİONA LPG NASIL OLUR? KULLANAN VAR MIDIR?
Kullanıcı avatarı
maruf37

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 08 Kas 2008, 17:59

Doorman yazdı:Umut sen söktürdünmü LPG'yi???

Evet. En sonunda söküp attık. Parasını da geri aldık. Çünkü bir türlü beceremediler. Her gönderdikleri yer bir öncekine suç attı. Her oldu denişinde bir türü olmadı. Benzin gibisi, orijinal gibisi yok. Mutlaka LPG sistemleri yeterince gelişkin sistemler. Ama Türkiye'de bu işi hakkıyla yapacak yeterlilikte kişi bulunduğuna artık inanmıyorum. Arabam LPG ile işliyor ve hiç sorunum yok diyenler ya 1/1000 gibi piyangovari bir oranda şanslı insanlar, ya arabanın dilinden anlamıyorlar ya da "amaaan en kötü satar kurtulurum" diye düşünüyorlar. Kısaca LPG'si olup da, problemi olmayan araba sayısı bence yok denecek kadar az. Arabasını seven hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Yok, arabayı a noktasından b noktasına götürecek bir araç olarak görüyorsanız, o zaman sorun yok. İdare edersiniz, problemle, ayarlarla, sorunlarla, yalanlarla, en kötü arabayı satar kurtulursunuz, kaybınız fazla olmaz, yıpranmazsınız. Ama arabayı ailenin ferdi olarak gören ben ve benim gibi düşünenlere kesinlikle tavsitye etmiyorum LPG dönüşümünü.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 08 Kas 2008, 22:06

Umut kusura bakma ama geldinmi lafıma.
Delik filan delmişlermiydi. montaj izleri bellimi?
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 08 Kas 2008, 22:18

Doorman yazdı:Umut kusura bakma ama geldinmi lafıma.
Delik filan delmişlermiydi. montaj izleri bellimi?

Geldim canım arkadaşım. Kim dediyse negatif şeyler, hepinizin lafına geldim :)

Manifolddaki delikler konu için üretilmiş ürün ve yalıtım malzemeleri ile kapatıldı. Sonra Daihatsu Türkiye'de kontrol edildi. Kompresyon testi yapıldı. Sonuç gayet iyi çıktı. Bagaj zeminindeki delik plastik kapak ile kapatıldı. Konsolda açılan delik ise daha genişletilerek yerine bir tweeter takılmak suretiyle kapatıldı :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen mustafa tarih 11 Kas 2008, 12:17

herşeyin en güzeli orjinal halidir. bu nedenle umut beye katılıyorum. benim lpg ile ilgili hiç tecrübem yok ama tecrübesi olanları dinlemek en akıllıcası.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen baterist tarih 12 Kas 2008, 15:24

arkadaşlar benim sirionum lpg li ve hiç bir sorunda yaşamadım :?
evelallah otoyolda 190 asılıyo.e tabi basınca biraz yakıyor ama uslu durunca benzinliğin yolunu unutuyorsunuz.
aracımın orjinalliğine gelince;görünen sadece lpg göstergesi var.gerçi bu işi yapan yer tanıdık tı ama işçilik güzel ve garantili.benim için en önemlisi yakıttan ziyade arabayı yorma ve yıpratma korkusuydu.hiçbirşey korktuğum gibi olmadı,performansıda orjinalliğide aynı.tavsiye ediyorum diyemicem çünki peder ben askerdeyken yaptırmış.ben sivilde olsaydım izin vermezdim çünki bende aracımın eskisi gibi olmayacağını düşünürdüm ama şuan asla lpg yi dönüştürmeyi düşünmüyorum çünki gerçektende çok memnunum.özelliklede aracımın kilometrede 110 kuruş yaktığını söylediğimde insanların yüzünün ifadesi beni çok mutlu ediyor:)
lpg tankı da stepne olduğu için yer kaplamıyor ama lastik patlamasın diye dua ettiriyor :D
Kullanıcı avatarı
baterist

Mesajgönderen Sirion gti tarih 12 Kas 2008, 18:04

baterist yazdı:arkadaşlar benim sirionum lpg li ve hiç bir sorunda yaşamadım :?
evelallah otoyolda 190 asılıyo.e tabi basınca biraz yakıyor ama uslu durunca benzinliğin yolunu unutuyorsunuz.
aracımın orjinalliğine gelince;görünen sadece lpg göstergesi var.gerçi bu işi yapan yer tanıdık tı ama işçilik güzel ve garantili.benim için en önemlisi yakıttan ziyade arabayı yorma ve yıpratma korkusuydu.hiçbirşey korktuğum gibi olmadı,performansıda orjinalliğide aynı.tavsiye ediyorum diyemicem çünki peder ben askerdeyken yaptırmış.ben sivilde olsaydım izin vermezdim çünki bende aracımın eskisi gibi olmayacağını düşünürdüm ama şuan asla lpg yi dönüştürmeyi düşünmüyorum çünki gerçektende çok memnunum.özelliklede aracımın kilometrede 110 kuruş yaktığını söylediğimde insanların yüzünün ifadesi beni çok mutlu ediyor:)
lpg tankı da stepne olduğu için yer kaplamıyor ama lastik patlamasın diye dua ettiriyor :D

bu 110 kuruşu uzun yolda 90 km civarı falanmı yakıyor birde lpg sistemi ne marka
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen baterist tarih 12 Kas 2008, 18:13

110 kuruşu otoyolda saatte 100 ile 110 kilometre arası yakıyor,şehir içide trafikte 140 kuruş.orjinal italyan sıralı sistem,montajı da milangazda yapılmış.
Kullanıcı avatarı
baterist

Mesajgönderen Düdük tarih 12 Kas 2008, 19:15

Benim copenle bolu sünnet dönüşünde 0,114 yaptı.
Düdük

Model: Copen

Mesajgönderen Sirion gti tarih 13 Kas 2008, 12:49

baterist yazdı:110 kuruşu otoyolda saatte 100 ile 110 kilometre arası yakıyor,şehir içide trafikte 140 kuruş.orjinal italyan sıralı sistem,montajı da milangazda yapılmış.

Belkide benim lastik ölçülerindendir (185-55-15) belkide başka bir şeyden şehirler arası 145 şehiriçi 190 civarı yakıyo lpg ile
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen nvrmnd tarih 13 Kas 2008, 14:43

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:Umut sen söktürdünmü LPG'yi???

Evet. En sonunda söküp attık. Parasını da geri aldık. Çünkü bir türlü beceremediler. Her gönderdikleri yer bir öncekine suç attı. Her oldu denişinde bir türü olmadı. Benzin gibisi, orijinal gibisi yok. Mutlaka LPG sistemleri yeterince gelişkin sistemler. Ama Türkiye'de bu işi hakkıyla yapacak yeterlilikte kişi bulunduğuna artık inanmıyorum. Arabam LPG ile işliyor ve hiç sorunum yok diyenler ya 1/1000 gibi piyangovari bir oranda şanslı insanlar, ya arabanın dilinden anlamıyorlar ya da "amaaan en kötü satar kurtulurum" diye düşünüyorlar. Kısaca LPG'si olup da, problemi olmayan araba sayısı bence yok denecek kadar az. Arabasını seven hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Yok, arabayı a noktasından b noktasına götürecek bir araç olarak görüyorsanız, o zaman sorun yok. İdare edersiniz, problemle, ayarlarla, sorunlarla, yalanlarla, en kötü arabayı satar kurtulursunuz, kaybınız fazla olmaz, yıpranmazsınız. Ama arabayı ailenin ferdi olarak gören ben ve benim gibi düşünenlere kesinlikle tavsitye etmiyorum LPG dönüşümünü.

LPG denen o lanet sistemden kurtulduğuna cok sevindim abicim...
bence LPG 1600cc altındaki araclara takılmamalıdır motorun ömrünü kısaltıyor...
Ailemde 2000cc Laguna var onda baya işe yarıyor ama 2000cc sonuçta...
Kimse tavsiye etmiyor 1600cc altındaki motorlu araclara...
Ki saten bizim minikler cok tasarruflu araclar değilmi ne gerek var onlara bu zulümü yapmaya:S...
DAİHATSUforever!!!
nvrmnd

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen baterist tarih 14 Kas 2008, 13:39

Sirion gti yazdı:
baterist yazdı:110 kuruşu otoyolda saatte 100 ile 110 kilometre arası yakıyor,şehir içide trafikte 140 kuruş.orjinal italyan sıralı sistem,montajı da milangazda yapılmış.

Belkide benim lastik ölçülerindendir (185-55-15) belkide başka bir şeyden şehirler arası 145 şehiriçi 190 civarı yakıyo lpg ile

benim lastik ölçüleride (195,50,15) neden öyleki acaba :?
ben birazda yüksek vites,düşük devirde kullanıyorum arabayı fark edermi bu yüzden?
Kullanıcı avatarı
baterist

Sonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir