Hayvan Besliyor musunuz?

Hobilerimize dair veya komik/eğlenceli paylaşımların adresi.

Evde/bahçede hayvan besliyor musunuz?

Beslemiyorum
7
19%
Balık
8
22%
Kuş
3
8%
Kedi
6
16%
Köpek
5
14%
Kaplumbağa
4
11%
Tavşan
0
Oy yok
Tavuk
0
Oy yok
Diğer
4
11%

Toplam oy : 37

Hayvan Besliyor musunuz?

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Oca 2008, 11:31

Bizde yaklaşık 40 nüfuslu bir canlı doğuran akvaryumu var. İçinde lepistesler, neonlar, çöpçüler, kılıçkuyruklar ve iki adet de karides kardeş kardeş yaşıyorlar.
İnsanı hem rahatlatıp stresten uzaklaştırıyor, hem de çok zevkli. Yavruların doğduğunu, büyüdüğünü görmek, karideslerin balıklardan yem çalıp, kollarının arasına alıp kaçması mağaraya sığınması falan alem yaratıklar :)

Ya sizler, evde ya da bahçede hayvan besleneniniz var mı?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Hayvan Besliyor musunuz?

Mesajgönderen cccengiz tarih 16 Oca 2008, 11:50

Umut selam, bizde de 2 kedi ve akvaryum var. Akvaryumumda 7 japon, 2 kılıç , 1 lepistes ve bir çöpçü besliyorum. Kılıç ve lepistesim hamile, yakında doğuracaklar , dört gözle bekliyorum. 35 lt rlik bi akvaryumum vardı geçen gün sahibinden.com dan yeni bi tane daha aldım. 65*35*45 boyutlarında. ilk aldığımda 13 balık birden telef oldu ama neyseki şimdi oturttum düzeni sayılır.
cccengiz

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Oca 2008, 12:01

cccengiz yazdı:Umut selam, bizde de 2 kedi ve akvaryum var. Akvaryumumda 7 japon, 2 kılıç , 1 lepistes ve bir çöpçü besliyorum. Kılıç ve lepistesim hamile, yakında doğuracaklar , dört gözle bekliyorum. 35 lt rlik bi akvaryumum vardı geçen gün sahibinden.com dan yeni bi tane daha aldım. 65*35*45 boyutlarında. ilk aldığımda 13 balık birden telef oldu ama neyseki şimdi oturttum düzeni sayılır.

Çok güzel :)

Bende çöpçü sürüsü var. Doğrusunu söylemek gerekirse en çok sevdiğim balıklar da onlar. Çok oyuncu ve tatlılar.

Ya bir beyaz benek belasıdır kurtulamadım gitti. İkinci bir karantina akvaryumu var. Oraya aldım hasta balıkları, tedavi görüyorlar ama birçoğunda iyileşme olmadı şimdiye kadar. Sadece iki adet kılıç iyileşti gibi görünüyor. Onları eski yuvalarına transfer edeceğim bugün herhalde. Bunun dışında karantinada kalacaklar: 1 kılıç, 2 lepistes, 5 neon

Ayrıca 16 tane yavru lepistesimiz yavrulukta büyüyor. Buna ek olarak bir tane dişi lepistesimiz de hamile :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Oca 2008, 12:06

Ha bu arada, kedi beslemiyoruz ama dolaylı yoldan besliyor da sayılırız çünkü sitenin içi kedi kaynıyor. Artık yoruldum her gün arabanın altından üstünden kedi kovalamaktan. Zaten kaputu çize çize boyatmamda ön ayak olan sebeplerin başında geliyorlardı. Pek hoş birşey değil kedinin arabanın üstünde neler yaptığını ayak izlerinden anlamak (yandaki otlardan tavana çıkmak) oradan yan yan camda kayarak kaputa inmek. Oradan da tırnakları saplayıp (Allahtan her zaman yapmıyorlar) aşağıya kaymak. Dövücem eşşek sıpalarını ama yakalamıyorum (şaka tabii ki) :roll: Ama geçen yaz çok fena ıslattım onları. İntikamımı almıştım :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen cccengiz tarih 16 Oca 2008, 16:48

:):) Bizim kedilerde biraz aşırı evcil diyebilirim. Hatta eve bizden başka biri girdiğinde hemen saklanıyorlar. Biri annesi, biri oğlu. Ana kedi sokağa falan çıkmak istiyor ve onu salıyoruz dışarı. Soğuk havalarda hemen geri dönüyor ama. Geçen akşam çok dışarı çıkmak istedi ben de saldım. Sonra aşağı inip alayım dedim, bi baktım apartmanın önüne yeni park etmiş bi arabanın kaputuna oturmuşç Malum soğuktan bi yerleri donunca,, kendini atmış sıcacık kaputun üzerine :):) Bu ara balık merakım had safhada, sürekli bişeyler alıyorum akvaryum ve balıkcılık adına. Allaha şükür henüz hastalık gelmedi balıklarıma. Yalnız neon çok hassas bi balık diyolar. Ben de ilk başta neon aldım ve hemen ölmüştü.
cccengiz

Mesajgönderen camoka tarih 22 Oca 2008, 13:12

arkadaslar pardon,
ankete katılım az olduğu için (başında kontrol etmediğim için özür diliyorum), verdiğim oy tum listeleri altüst etmis durumda. ben sadece ara sıra sumukluböcek besliyorum diyecektim, yanlıs hatırlamıyorsam son referanduma gidip oy kullandıktan sonra sirion'un tepesinde yakaladım sumukluyu, pek bir sirin goruntuydu ama elimde fotograf makinesi yoktu o anda. e simdi hayvancığı alıp indirmesek yere, 60-70 km hızda başı dönerdi hayvanın mecburen nakil ettik s.boceği.
sonuc olarak referandumlar haricinde hayvan beslemiyorum.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Haz 2008, 10:21

Akvaryumu olup da balık isteyen haber versin bana. Bizim evdeki balık üretim çiftliği sürekli olarak lepistes ve kılıçkuyruk yavrucukları üretiyor. Yavrularımıza bedelsiz olaraktan yuva arıyoruz çünkü vermezsek zavallıcıkların hayatı canlı yem olmaktan ileriye gidemiyor (balıklar böyle hain yaratıklar işte) özellikle kılıçkuyruk. Doğurur doğurmaz arkasını dönüp yiyor yavuları böyle hain balık görmedim. Kendin doğur, kendin ye zihniyetinde bir hayvan yazmışlar ekşi sözlükte. Doğruya doğru yani...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 25 Haz 2008, 13:13

abi dardanel ton falan varsa alabilirim lanet olsun içimdeki şu ton balığı sevgisine :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen cloud2114 tarih 22 Ara 2008, 23:14

bizde de Iran kedisi var. kendisi acaip agrasif bir hayvandir malum donemleri disinda pek yuz vermez gerci benimde sayilamaz nisanlimin kedisi. kucukken tavsanim vardi biraz pis bir hayvandi ama superdi.
cloud2114

Marka: Henüz Arabam Yok

Mesajgönderen ALBAYIM tarih 19 Mar 2009, 21:39

su an evde kardesimden baska hayvan beslemiyorum :lol: :lol: :lol: beslemedigim hayvan yok ama gerçekten. Köpek, balik, hamster, su kaplumbagasi ( kedilerden nefret ederim ) :D
Etikete gerek yok, eskiler bizi iyi tanır..
Kullanıcı avatarı
ALBAYIM

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 23 Mar 2009, 22:03

3 gündür Hamster besliyoruz :)
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen basdogan tarih 30 Mar 2009, 22:24

EVEN BÜYÜK BİR ZEVKLE....
Eklentiler
Görünt001...jpg
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen emin tarih 16 Ağu 2010, 20:49

Blue Turquoise ve Red Marlboro Diskus akvaryumumu bozuyorum. Çok büyük özen yanında maddi olarak ta zorlamaya başlamıştı. Bir daha kuracak olursam yalnızca zevk için harika bir bitki akvaryumu kurucam.
emin

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen serdarsword tarih 16 Ağu 2010, 22:04

BU DA BİZİM KÜÇÜK BEYİMİZ :lol:
Eklentiler
DSC00023.jpg
Kullanıcı avatarı
serdarsword