Herkese Merhaba! Yeni bir Sirioncu :)

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Herkese Merhaba! Yeni bir Sirioncu :)

Mesajgönderen elifairy tarih 09 Oca 2012, 00:34

Herkese Merhaba,

Bugün itibariyle babamı sirion almaya ikna ettim!.İnanılmaz mutluyum,zaten kendisi de tutkun derecede toyotacı:) .Şimdi gelelim konumuza malum ilk arabam olacak o yüzden pek bir bilgim yok :oops: ama uzun süredir sirionu takip ediyorum.İzmir'de 2.nesil 2005 model 1.0 motor Sirion buldum.84binde 14.500 istedi.Sizce fiyatı nasıl?Birde 90 binde bakım masrafları nedir? Öğrenciyim o yüzden çok yüklenir mi bana bakım masrafları :?:
Şimdiden teşekkürler :)
elifairy

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Herkese Merhaba! Yeni bir Sirion'cu :)

Mesajgönderen xfreex tarih 09 Oca 2012, 01:04

aramıza hoşgeldiniz. 1,0 yerine 1,3 düşünmenizi tavsiye ederim. bakımların maaliyeti çok tutmaz. tabiki aracın bugüne kadar nasıl kullanıldığına bağlı. bence km si daha düşük bir araç bakın derim. görüşmek üzere.
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Oca 2012, 01:07

1,3 düşünürseniz de bence otomatik vites olsun..Tabii bunları söyledikçe fiyat artıyor orası ayrı..!Bütçeniz bundan fazla değilse düşünülür gibi duruyor.. 90000 bakımı en ağır bakım; 480 TL oluyor kendileri!Muhtemelen Triger seti değişeceği için bu şekildedir..180000 Km.ye gelene kadar bir daha böyle masrafınız olmaz..Yani bu pahalı bakım haricinde en pahalı bakımınız 280 TL olur yetkili servisde;bilginize.. Bu durum haricinde eğer ki aracın mühim bir sorunu ve ya geçmişte yapmış olduğu ağır bir kazası yoksa fiyat cidden iyi gibi duruyor..İlanı gördüm; sahibi orjinal Daihatsu çelik jant.larına kadar taktırmış; hoş duruyor araç cidden..Ben de üniv.deyken Sirion sahibi olmuştum..Heyecanınızı anlayabiliyorum o yüzden! :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen elifairy tarih 09 Oca 2012, 01:11

Hoşbulduk :)

Aslında benim için farketmez 1.0 yada 1.3 olması.Ama düşük km'de bir araç bulamıyoruz :cry: birde bütçe kısıtlı olunca şartları çok zorlayamıyorum:)
elifairy

Mesajgönderen elifairy tarih 09 Oca 2012, 01:15

FaTiH yazdı:1,3 düşünürseniz de bence otomatik vites olsun..Tabii bunları söyledikçe fiyat artıyor orası ayrı..!Bütçeniz bundan fazla değilse düşünülür gibi duruyor.. 90000 bakımı en ağır bakım; 480 TL oluyor kendileri!Muhtemelen Triger seti değişeceği için bu şekildedir..180000 Km.ye gelene kadar bir daha böyle masrafınız olmaz..Yani bu pahalı bakım haricinde en pahalı bakımınız 280 TL olur yetkili servisde;bilginize.. Bu durum haricinde eğer ki aracın mühim bir sorunu ve ya geçmişte yapmış olduğu ağır bir kazası yoksa fiyat cidden iyi gibi duruyor..İlanı gördüm; sahibi orjinal Daihatsu çelik jant.larına kadar taktırmış; hoş duruyor araç cidden..Ben de üniv.deyken Sirion sahibi olmuştum..Heyecanınızı anlayabiliyorum o yüzden! :D

Ovv ozaman ilk bakımdan babamı haberdar etmeyeyim alana kadar :P ki beklediğim kadar pahalı değilmiş :).Telefonla görüşmemizde kazasının filan olmadığını söyledi.Birde servise göstermek lazım.Bu arada 1.3 ile 1.0 motor arasında donanım farkı varmı?
elifairy

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Oca 2012, 01:18

Var birazcık..Ama donanım farkı Sporty de çok farkediyor.Sporty paket de 1,0 motorlu da yok..Fiyatta maksimum çıkabileceğiniz miktar olarak ne düşünüyorsunuz; bir de illa ki İzmir de olması şart mı aracın!?Bu ikisi önemli sorular..Yoksa 1000 TL daha ekleyip İstanbul da ki şu 1,3 Sporty yi alabilirsiniz mesela; sporty nin farkları; spor ön tampon + sis farları, yan spor marşpiyeller, arka spoiler ; normalde dört havayastığı varken, Sporty de 8 havayastığı v.s. üstelik km.si de düşük diğerine göre: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 4136/detay
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen elifairy tarih 09 Oca 2012, 01:27

İş dolasıyla İzmir dışından alamıyoruz ne yazık ki :( Bütçe olarak da 14.000 diye konuştuk babamla :).Gönderddiğiniz ilandaki sporty modelin cidden albenisi çok yüksek keşke izmir'de olsaymış yada yakın bir ilde :(
elifairy

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Oca 2012, 01:34

O zaman İzmir deki için hayırlısı olsun demekten başka birşey kalmıyor geriye..! Bu arada merak etmeyin; bizzatihi tecrübeyle sabittir, öğrenciyi masraf açısından üzecek bir araba değildir kendileri; siz bakımını rutin & düzgünce yaptırdıktan sonra azıcık yakar; çokca gezdirir!Tabii kaskosu kesinlikle yaptırılmak şartıyla..! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen elifairy tarih 09 Oca 2012, 01:41

FaTiH yazdı:O zaman İzmir deki için hayırlısı olsun demekten başka birşey kalmıyor geriye..! Bu arada merak etmeyin; bizzatihi tecrübeyle sabittir, öğrenciyi masraf açısından üzecek bir araba değildir kendileri; siz bakımını rutin & düzgünce yaptırdıktan sonra azıcık yakar; çokca gezdirir!Tabii kaskosu kesinlikle yaptırılmak şartıyla..! :wink:

hihi :) umarım bir kazası filan yoktur aracın.Teşekkürler :D
elifairy

Mesajgönderen argyle tarih 09 Oca 2012, 18:43

Hoşgeldiniz.
Rumuzdan, kadın olduğunuzu sanıyorum, siz bence babanıza danışın bazı şeyleri, madem hasta Toyotacı'ymış. Misal; "umarım kazası yoktur" demekle olmuyor maalesef, mutlaka Tramer'den sorgusunu yapın. Ya da "1.0 veya 1.3 motor olması farketmez" diye birşey yok, çok açıdan farkeder, hedefinizi belirleyin, ona göre arayışa girin. Fiyatı uygun olduktan ve bakımlı olduktan sonra km önemli değil ama 14 bin TL'ye düşük km ya da otomatik vitesli bulmayı pek beklemeyin. Ucuz olan araçtan kıllanın, galerilere dikkat edin ve bence mümkünse bu forumdan birinden almaya çalışın. İlla İzmir'de olsun diye ısrar ederseniz zaman alır ya da bulabildiğinizle yetinirsiniz. Bence İstanbul ve Ankara'ya kadar genişletin menzili, bir haftasonu gidiliverilir.
Hayırlısı olsun.
Alınca da forumda kalıcı olursunuz umarım, sorup sorup bir daha uğramayanlardan olmazsınız.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen mirzacik tarih 09 Oca 2012, 19:14

birgün bir arabayı sollarken, yada bir bayır çıkarken 1.0 motorlar 1.3 motor arasındaki farkı çokça anlarsınız.ayrıca Serdar'a katılıyorum babanız mutlaka bu işe el atsın alırken.yoksa pişman olacağınız bir araca binlerce lira para vermeyin.
mirzacik

Mesajgönderen elifairy tarih 09 Oca 2012, 23:26

argyle yazdı:Hoşgeldiniz.
Rumuzdan, kadın olduğunuzu sanıyorum, siz bence babanıza danışın bazı şeyleri, madem hasta Toyotacı'ymış. Misal; "umarım kazası yoktur" demekle olmuyor maalesef, mutlaka Tramer'den sorgusunu yapın. Ya da "1.0 veya 1.3 motor olması farketmez" diye birşey yok, çok açıdan farkeder, hedefinizi belirleyin, ona göre arayışa girin. Fiyatı uygun olduktan ve bakımlı olduktan sonra km önemli değil ama 14 bin TL'ye düşük km ya da otomatik vitesli bulmayı pek beklemeyin. Ucuz olan araçtan kıllanın, galerilere dikkat edin ve bence mümkünse bu forumdan birinden almaya çalışın. İlla İzmir'de olsun diye ısrar ederseniz zaman alır ya da bulabildiğinizle yetinirsiniz. Bence İstanbul ve Ankara'ya kadar genişletin menzili, bir haftasonu gidiliverilir.
Hayırlısı olsun.
Alınca da forumda kalıcı olursunuz umarım, sorup sorup bir daha uğramayanlardan olmazsınız.

Hoşbulduk :)
Zaten babam işin içinde nasıl olmasın ki :)Aracı almadan önce mutlaka sorgusunu yaptıracağız zaten servise filan göstereceğiz.Aracı şehir içinde kullanacağım uzun yolda kullanmayacağım için 1.0 yada 1.3 motor fark etmez dedim.Tabi ki bende 1.3 olsun isterim ama bütçem şu an için bu ve otomatik vites kullanmıyorum.Aslında fiyatın böyle olması beni de düşündürdü daihatsu için ama görmeden bir şey diyemem.Birde bulduğum başka bir araç var opel corsa 2001 1.4comfort 60binde.Benim gönlüm daihatsudan yana ama bakalım inş daihatsu sahibi olurum da forumda katılımcı olurum :)
elifairy

Mesajgönderen mirzacik tarih 09 Oca 2012, 23:40

bir araç hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz o aracın forumuna bakmanız yeterli.opel forumlarınıda umarım gezmişsinizdir.kronik sorunu çok olan bir araçtır ama tabi takdir sizin.bence şehir içide olsa 1000 motor düşük bir seviyedir.
mirzacik

Mesajgönderen argyle tarih 10 Oca 2012, 13:38

Corsa'yı boş verin derim. Çok cazip fiyata denk belirse olabilir ama normalde boşverin.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen elifairy tarih 10 Oca 2012, 15:36

argyle yazdı:Corsa'yı boş verin derim. Çok cazip fiyata denk belirse olabilir ama normalde boşverin.

bildiğiniz,tecrübe ettiğiniz seyler varsa paylaşabilir misiniz :?:
elifairy

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir