Herkese merhabalar. Artik bende sizden biriyim dostlar.

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Herkese merhabalar. Artik bende sizden biriyim dostlar.

Mesajgönderen snnoslm tarih 06 Kas 2010, 00:56

Öncelikle herkese selamlar saygılar. Kendimden bahsedeyim ismim Sinan. 25 yaşında 2 senelik evli istanbul mecidiyeköyde ikamet eden esnaf bir arkadaşınız kardeşinizim. Hayatimda ilk defa şahsıma ait bir arabam olacaktı. Yedek parçası yok ikinci eli yok servisi yok o yok bu yok diyenlere aldırış etmeden yüreğimin kıpırdadıgi ve eşiminde hayran olduğu 2004 model Daihatsu Sirion manuel aracıma sahip oldum. Aracı alalı bu gece tam bir hafta oldu ilk aracıma 100 tl 27 litre benzin aldim ve bugün tam 400 km oldu benzin bitti biter. Sorularım yakıtla alakalı değil normaldir araba bu benzin yakacakki forumdan okuduğum kadarıyla ortalama bir yakıt tüketimi olmuş. Aracımi cok seviyorum ama aracımi alalı daha 2 gün oldu ki park halindeyken bi transit aracıma sürttü ama kaçıp gitmedi neyse daha yaptırmadım yaptıracam adam belli suçu da kabul etti neyse kapı ve çamurluk boyanacak canımız sağolsun. Neyse iyice dağıttım konuyu ya :) sorularımla sizleri boğmaya başlayabilirim artik.
1. Aracımı çalıştıracağım zaman kontağı açtığımda motor lambası yanıyor fakat motor çalıştığı zaman sönüyor sadece motor kapalı ve kontak açıkken yanıyor. Hatta bazıları benzin bitmeye yakın yanıyor filan dedi ben bugün özellikle benzinsiz bıraktım aracı problem yok bu korkulacak bir sey değildir umarım. Motor kapalı kontak açıkken yanan lamba.
2. Arabayı 50.400 kmde aldim 400 km daha yaptım ve henüz servise gitme şansım olmadı. Bu bilgiler dahilinde araç sabahları soguk hava da ilk çalıştırmada 1 ile 1.5 saniye arasında mars alıyor fakat motor sicakken mars alması 0.5 saniye bile tutmuyor. Bu normalmi yoksa bujiler yenilenmeli mi dersiniz arkadaşlar.
3. Babamın dizel fiat doblosu var onu çalıştırmak icin kontağı 5 sn kadar açık tutuyoruz sonra bi takım lambalar sönüyor filan öyle çalıştırıyoruz benim küçük yaramazimda böyle bir sey yapmama gerek varmi yoksa direk basayim mi marsa :)
4. Aracimin debriyaji inanilmaz derecede yukarda kavrıyor yani resmen ayağımı tam çekeceğim noktada bunu ayarlama imkanı varmi maliyeti nedir :)
5. Frenlerdende soguk olduğu zaman bi ufak ses geliyor sanki korkuyor gibiyim ama ne dersiniz sağlammidir illa usta bakmalımi yada en temizi balatalari yenilemek ne kadar tutar maliyet :)
6. Motor soguk yavaş yavaş gitmeye başladık aracı sürerken cok düşük devirde ufak bir cik cik cik sesi alıyorum ama en fazla 3 dk kadar araç ne çekişte ne başka şeyde sorun yapmıyor bu cik sesi soğuktan mi yoksa bi sorun mu var ki cok az duyuyorum bu sesi.
7. Araçta bi tane sony cd çalarli güzel bi teyp var bu orijinal teypmi yoksa abim sonradan mi takmış ve bu teypin ekranı çalışmıyor tahmin ettiğiniz gibi maliyet :)
8. Aracimin aydınlatma sistemi pek iyi değil sanki zayıf gibi hangi tip hangi marka ampul tercih edersiniz bu geveze kardeşinize :)
9. Aracımin motor sesi içeriye cok geliyor ya bu normalmi dersiniz gerci hep teyp açık ama bazen sessiz sakin gidesim geliyo o ara rahatsiz ediyor varmi çözüm takma kafayami dersiniz.
10. Ve son sorum arabamda sürücü tarafı sürücü cami açma düğmesinin yayı cikmis gibi sert bırakınca cami indiriyor asagi ama efendi efendi kullanınca dengede duruyor sorun yapmıyor arkadaşlarımın bahsettiği gibi söküp yapıştırıcı ile tamir olayına gireyim mi yoksa o sayfaların çıktısıni alip bi tamirciye 20 lira verip ona mi yaptırayim dersiniz zira beceriksizin tekiyimdir :)
11. Vallahi son dedim ama iki sorum daha olacak yolcu tarafında ki düğmede de aynı problem var yenileri dünya kadar para sanirim nedir uygun fiyatlısi bunların acaba.
12. Trafik sigortami yaptırdım 280 liraya ama kaskoyu yaptıramadim gitti çünkü hayvan adamlar (özür) 1.800 tl istediler benden sizce normalmi.
13. Şükürler olsun son sorum dostlarım 50.000 km bakimi servisinde ne kadar tutar değişmesi gereken parçalar dahilinde. Ve Aracimin lastikleri 165*65 r14 değiştirmek istersem hangi marka ve model boyut tavsiye edersiniz.
Değerli daihatsu severler bana katlanıp cevap verdiğiniz icin şimdiden teşekkürler ederim.
snnoslm

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Herkese merhabalar. Artik bende sizden biriyim dostlar.

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Kas 2010, 08:16

Arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın diyeceğim ama kısmet işte. Çok takmayın kafanıza. Oluyor öyle şeyler.

1. Durum normal. O ışıklar anahtarı ON konumuna getirdiğinizde test amaçlı yanar.
  2. Normal.
  3. Dizellerde oluyor o hadise. Canınız isterse anında basabilirsiniz marşa ama bizim gibi saplantılı olursanız eğer arabanız konusunda, hiç değilse 3-4 sn içinde sönen airbag ışığının sönmesini bekleyebilirsiniz :)
  4. Ayarlanabilir. Ücreti gittiğiniz yere göre değişiklik gösterecektir.
  5. Balatalarınızın bitip bitmediğini her usta, hatta lastikçiler bile arabaya dokunmadan üstünden bakarak kolayca tespit edebilirler. Balatalarınız bitmeye yüz tuttuğunda zaten o ciiiik sesi her zaman varlık gösterecek ve siz yeni balatalarınızı hemen taktıracaksınız. Bence zamanınız var biraz daha. Yine de bir bilene gösterin tabii.
  6. Kayıştan geliyor olması kuvvetle muhtemel. Bizim arabada da başladı. Artık arabaların yaşı dolayısıyla normal bir durum bu. Servisten fiyat almıştım 120 TL civarı birşey olması lazım.
  7. Orjinal diyebiliriz ona. Şöyle ki, bizim arabalar Japonya'dan buraya üstünde teyp olmadan geldi ve Sony'ler burada sıfır satılmadan önce takıldı. Dolayısıyla orjinal diyebiliriz. Sony'nin yeni seri teypleri 200 lira civarında. Sony ya da Pioneer düşünebilirsiniz. Bana göre geri kalanların tamamına yakını hikaye.
  8. Farlarınızda kararma yoksa Osram'ın dı sanırım, Night Breaker serisi olması lazım. Onlar çok methediliyor.
  9. Takma kafaya :) Normal.
  10. Karar sizin :) O kırılan minik parça kaybolmadan önce yapsanız iyi olur ama.
  11. Uygun fiyatlısı diye birşey yok :) Bir rivayet var Mazda 323'ün eski modellerininki uyuyuyor diye (yanılmıyorsam-forumu aratın lütfen). Bu işin çözümü 160 TL civarı fiyatı olan o parçayı yenisi ile değiştirmek. Araçlar garanti kapsamındayken o parçayı Daihatsu Türkiye ücretsiz değiştiriyordu.
  12. Fazla istemişler. Daha önce kazanız var mı (başka araçla vs)? O yüzden yüksek çıkmış olabilir. Bizim araçlar için kasko fiyatları 600-1300 TL arasında değişiyor. Ben Anadolu'dan %2 muafiyetli 575 TL'ye yaptırdım bu sene.
  13. 50.000 bakımı diye birşey yok. 52.500 var. Yanlış hatırlamıyorsam ucuz bakımlardan biriydi. 200 TL'nin altında tutması lazım. Daihatsu web sitesinde kesin cevabı var bu sorunun.
  14. Boyut değiştirmeyin. Aynı boyda Michelin Energy Saver tavsiye ederim.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen kepir tarih 06 Kas 2010, 10:15

kardeş öncelikle hayırlı olsun,umut herşeye cevap vermiş.benim sana söyleyeceğim şey kasko ile ilgili,ben de yeni aldım 2004 model sirion.u kasko için 3-5 yerden fiyat aldım ve taksitle 900tl.ye full kasko yaptırdım maphre sigortadan.bilgin olsun.1400 çok fazla bir rakam.
Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin...
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen snnoslm tarih 06 Kas 2010, 15:53

Sevgili umut gültekin vermis oldugun cevaplar ve göstermiş oldugun sabırlar icin cok teşekkür ederim gerçekten gönülden cevaplar vermissin senin sayende gidip arabami opesim geldi ama cok tozlu biraz daha temiz olsun da bakarım artik cok sağol tekrardan.
snnoslm

Mesajgönderen serdarsword tarih 06 Kas 2010, 19:12

snnoslm yazdı:Sevgili umut gültekin vermis oldugun cevaplar ve göstermiş oldugun sabırlar icin cok teşekkür ederim gerçekten gönülden cevaplar vermissin senin sayende gidip arabami opesim geldi ama cok tozlu biraz daha temiz olsun da bakarım artik cok sağol tekrardan.

ARACINIZI ÖPÜN AMA DİKKAT EDİN BEN DE OLDUĞU GİBİ EŞİNİZLE ARANIZA GİRMESİN :lol:
SONRA '' ARABANA GÖSTERDİĞİN İLGİYİ BANA DA GÖSTER ,HA BİRE ARABANI YIKAYACAĞINA GEL EVDE BANA YARDIM ET , ARAÇ PARFÜMÜ ALACAĞINA EVE KOKU AL GİBİ '' ŞEYLERLE KARŞILAŞMAYIN
ŞAHSEN BENİM EŞİM ARACIMI KUMASI OLARAK NİTELENDİRİYOR SİNİRDEN :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 06 Kas 2010, 20:42

serdarsword yazdı:
snnoslm yazdı:Sevgili umut gültekin vermis oldugun cevaplar ve göstermiş oldugun sabırlar icin cok teşekkür ederim gerçekten gönülden cevaplar vermissin senin sayende gidip arabami opesim geldi ama cok tozlu biraz daha temiz olsun da bakarım artik cok sağol tekrardan.

ARACINIZI ÖPÜN AMA DİKKAT EDİN BEN DE OLDUĞU GİBİ EŞİNİZLE ARANIZA GİRMESİN :lol:
SONRA '' ARABANA GÖSTERDİĞİN İLGİYİ BANA DA GÖSTER ,HA BİRE ARABANI YIKAYACAĞINA GEL EVDE BANA YARDIM ET , ARAÇ PARFÜMÜ ALACAĞINA EVE KOKU AL GİBİ '' ŞEYLERLE KARŞILAŞMAYIN
ŞAHSEN BENİM EŞİM ARACIMI KUMASI OLARAK NİTELENDİRİYOR SİNİRDEN :mrgreen:

Her evde olağan şeyler bunlar... Az önce biz de eşimle bizim arabanın muhabbetini yapıyorduk, "Arabamla aramda duygusal bağ var." diyince bir anda kıskançlığa bağladı hanım :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen snnoslm tarih 06 Kas 2010, 21:46

Allah'tan benim hanimda arabayı seviyorda şu an icin problem yaşamıyoruz ama kapısını filan sert kapattığı zaman fırçayi atıyorum sonra iki saat gönlünü almak icin uğraşıyorum bi de alarm var araba da marsa basınca kapılari kilitliyor ben motoru kapatmadan da kapıları açmıyor aceleci eşimde kapının kilidini eliyle açınca kıyameti kopardım nerdeyse ağlayacaktı her arabada bu şeyi yapiyorum kimse senin gibi tepki vermiyor deyince dedim canin sağolsun ya senden değerli değil filan ama öyle değil tabi icim cız ediyor basina bi iş gelecek arabamin diye hele vurugunu yaptıracam bi de bakımını yaptırdımmi ohh arabama kral gibi bakacam valla :)
snnoslm

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 Kas 2010, 22:17

SonCuoreci yazdı:Her evde olağan şeyler bunlar... Az önce biz de eşimle bizim arabanın muhabbetini yapıyorduk, "Arabamla aramda duygusal bağ var." diyince bir anda kıskançlığa bağladı hanım :)

Biz bunları sitenin adını Daihatsu Aşkına koyarken aşmıştık :lol:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen feylesof tarih 08 Kas 2010, 00:53

Aramıza hoş geldiniz, iyi günlerde kullanın inş.

Sevgili Umut Sorularınıza en güzel yanıtları vermiş zaten. bende bir kaç maddeye ilavede bulunmak istedim.

4. Sanırım ayarlanmıyor benimki ortaya yakın kavrıyor, ilk bakımda servise kontrol ettirmenizde fayda var.

10. 11.Sürücü ve yolcu tarafındakiler farklı yerlerden kırılıyor, yolcu tarafı genelde düğmeden, sürücü tarafı ise genelde ana mekanizma üzerindeki plastiğin kırılmasından kaynaklanıyorki tamiri imkansıza yakın, yolcu tarafındaki ise düğmeden kaynaklanıyorsa servisten rica etseniz belki daha önce hurdaya çıkmış sürücü tarafının sağlam dümelerinden verebilirler, yada kırılan parçayı yapıştırabilirsiniz.
Ben artık bu parçaya güvenmediğim için orjinalini takmak son seçeneğim olur, mazda yada toyota uyan birşey bulursam onu takardım.

13. Benimki 185/55/14 michelin energy saver ebat ve lastikten memnunum.
feylesof

Mesajgönderen AYDİNY tarih 08 Kas 2010, 11:32

Merhabalar ,daıhatsuaşkına hoşgeldiniz.
Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.
AYDİNY

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Kas 2010, 14:43

6. için v kayışı eskimesi gibi görünüyor. 85 tl ye ben yaza doğru değiştirmiştim. Belli bir yıldan sonra değiştirmek gerekiyormuş, servis öyle söyledi.
YağmurAdam

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Kas 2010, 17:51

snnoslm yazdı:...bi de alarm var araba da marsa basınca kapılari kilitliyor ben motoru kapatmadan da kapıları açmıyor aceleci eşimde kapının kilidini eliyle açınca...

İlk zamanlar alarmın bu gıcıklığı beni de sinir ediyordu ama daha sonradan çözdüm..Araç çalışıyorken dahi anahtara bağlı kumandadaki düğmeye basın; kapılar açılır.. :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Kas 2010, 17:55

Debriyaj kavrama yükseklikleriniz ayarlanabiliyor arkadaşlar..Dipte de kavrattırabilirsiniz; yukarıda da..Yetkili servislerde söyleyin ayarlasınlar.. :wink:
Şöför tarafı 4 lü takım biraz zor ama yan yolcu tarafı cam düğmesini bir iki bildiğim çıkmacıda belki ben bulabilirim..Ama yine ucuz olmaz diye tahmin ediyorum...60-70 i bulur..Yine de araştır derseniz bir araştırırım??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen snnoslm tarih 08 Kas 2010, 23:40

Sevgili daihatsu severler aranıza hoş buldum. Hepiniz sevgi dolu, sicak güzel insanlarsiniz. Yorumlarınız icin cok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize kulak vereceğim mutlaka bi arkadaşımız o cam açma düğmesini söküp tamir etmişti ben bi o formülü deneyecem fatih arkadasim senden de ricam olsun o parça icin kulağında bulunsun bi çıkmacida filan bulabilirsen onu da değerlendirebilirim. Saygılar. Sinan.
snnoslm

Mesajgönderen ozgursula tarih 09 Kas 2010, 15:02

Aramıza hoşgeldiniz. Aracanız da hayırlı ve uğurlu olsun. Night Breaker ampul çok güzel tavsiye ederim. Lastik ben de michellin energy saver kullanıyorum çok memnunum. Diğerlerini arkadaşlar yazmışlar zaten. :D
ozgursula

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir