1. Aracımı çalıştıracağım zaman kontağı açtığımda motor lambası yanıyor fakat motor çalıştığı zaman sönüyor sadece motor kapalı ve kontak açıkken yanıyor. Hatta bazıları benzin bitmeye yakın yanıyor filan dedi ben bugün özellikle benzinsiz bıraktım aracı problem yok bu korkulacak bir sey değildir umarım. Motor kapalı kontak açıkken yanan lamba.
2. Arabayı 50.400 kmde aldim 400 km daha yaptım ve henüz servise gitme şansım olmadı. Bu bilgiler dahilinde araç sabahları soguk hava da ilk çalıştırmada 1 ile 1.5 saniye arasında mars alıyor fakat motor sicakken mars alması 0.5 saniye bile tutmuyor. Bu normalmi yoksa bujiler yenilenmeli mi dersiniz arkadaşlar.
3. Babamın dizel fiat doblosu var onu çalıştırmak icin kontağı 5 sn kadar açık tutuyoruz sonra bi takım lambalar sönüyor filan öyle çalıştırıyoruz benim küçük yaramazimda böyle bir sey yapmama gerek varmi yoksa direk basayim mi marsa
4. Aracimin debriyaji inanilmaz derecede yukarda kavrıyor yani resmen ayağımı tam çekeceğim noktada bunu ayarlama imkanı varmi maliyeti nedir
5. Frenlerdende soguk olduğu zaman bi ufak ses geliyor sanki korkuyor gibiyim ama ne dersiniz sağlammidir illa usta bakmalımi yada en temizi balatalari yenilemek ne kadar tutar maliyet
6. Motor soguk yavaş yavaş gitmeye başladık aracı sürerken cok düşük devirde ufak bir cik cik cik sesi alıyorum ama en fazla 3 dk kadar araç ne çekişte ne başka şeyde sorun yapmıyor bu cik sesi soğuktan mi yoksa bi sorun mu var ki cok az duyuyorum bu sesi.
7. Araçta bi tane sony cd çalarli güzel bi teyp var bu orijinal teypmi yoksa abim sonradan mi takmış ve bu teypin ekranı çalışmıyor tahmin ettiğiniz gibi maliyet
8. Aracimin aydınlatma sistemi pek iyi değil sanki zayıf gibi hangi tip hangi marka ampul tercih edersiniz bu geveze kardeşinize
9. Aracımin motor sesi içeriye cok geliyor ya bu normalmi dersiniz gerci hep teyp açık ama bazen sessiz sakin gidesim geliyo o ara rahatsiz ediyor varmi çözüm takma kafayami dersiniz.
10. Ve son sorum arabamda sürücü tarafı sürücü cami açma düğmesinin yayı cikmis gibi sert bırakınca cami indiriyor asagi ama efendi efendi kullanınca dengede duruyor sorun yapmıyor arkadaşlarımın bahsettiği gibi söküp yapıştırıcı ile tamir olayına gireyim mi yoksa o sayfaların çıktısıni alip bi tamirciye 20 lira verip ona mi yaptırayim dersiniz zira beceriksizin tekiyimdir
11. Vallahi son dedim ama iki sorum daha olacak yolcu tarafında ki düğmede de aynı problem var yenileri dünya kadar para sanirim nedir uygun fiyatlısi bunların acaba.
12. Trafik sigortami yaptırdım 280 liraya ama kaskoyu yaptıramadim gitti çünkü hayvan adamlar (özür) 1.800 tl istediler benden sizce normalmi.
13. Şükürler olsun son sorum dostlarım 50.000 km bakimi servisinde ne kadar tutar değişmesi gereken parçalar dahilinde. Ve Aracimin lastikleri 165*65 r14 değiştirmek istersem hangi marka ve model boyut tavsiye edersiniz.
Değerli daihatsu severler bana katlanıp cevap verdiğiniz icin şimdiden teşekkürler ederim.