Honda Cbr 125 Motor

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Honda Cbr 125 Motor

Mesajgönderen Düdük tarih 25 Eyl 2008, 10:34

Bu cihazı almayı düşünüyorum Copeni sattığım zaman ( arsa + bu motor veya geniş araç + bu motor)

Cbr ile ilgili bilgisi olan var mı? İnternette çok araştırma yaptım ve %99luk bi memnuniyet var.

Aslında Kanuni Racer(s) 200 almak istiyordum hem 2 bin YTL daha ucuz hem de parça fiyatları daha ucuz.

Ama neredeyse %90 bi memnuniyetsizlik var..
Düdük

Marka: Daihatsu
Model: Copen

Re: Honda Cbr 125 Motor

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Eyl 2008, 10:36

Benim gibi motor cahilleri için bir de şu aracın fotoğrafını koysaydınız süper olurdu :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Düdük tarih 25 Eyl 2008, 12:19

Düdük

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 25 Eyl 2008, 13:11

Arkadaşım, öncelikle motosiklet ile ilgili geçmiş tecrüben nedir? Hiç yoksa tecrüben bilmelisin ki ehliyet şart.. Direk yakalarlar bağlarlar motoru ve cezası çok büyük.. Bilmelisin ki full korumalı binmen şart motora ve bu koruma ekipmanlarına 600-800 arası minimum bütçe ayırmalısın..

İlerdeki hedefin nedir? Racing sürmek mi? Boyun kilon yaşın kaç?

Şimdilik bunları cevapla sonra neticelendirmek çok kolay olacak :)
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen Düdük tarih 26 Eyl 2008, 17:07

Motor konusunda Scooter tecrübesi var o kadar. Genelde bu tarz araçlarda dengem iyidir.

Korumalar konusunda, motoru almaya gitmeden önce tüm o aksesuarlar alınmış olacak zaten:) Kasksız.. Montsuz.. Dizliksiz.. vs.. binmem..

Arabada bile hayatımda hiç 165i görmedim.. Yani öyle motorla sürat filanda yapmam.

Ehliyet konusu şu şekilde olacak. Önce Honda'nın Eğitimlerine katılıcam. 1. kuru zaten yeni başlayanlara yönelik..

Hayatında hiç vitesli motor kullanmamışlar, ehliyetsizler, motorsuzlar vs..

Pratik aldıktan sonra kursa yazılıcam.. Ehliyetimi aldığım günde gidip daha önce kaporasını verip anlaştığım bayiden motoru teslim alıcam:)

Boyum 1.76, Kilo ise şimdilik 87.. Ama bu şimdilik.. 80e doğru iniyorum :)
Düdük

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 27 Eyl 2008, 07:55

CBR 125 1.60 boyu 45 kilosu olan hatun kişilere yönelik az gelişmiş bisiklet tipli motordur.. İlla racing diyorsan Ninja 250 'ye bakmanı öneririm.. Şahsi fikrimi soracak olursan, tipi herkesin hoşuna gitmez ama klasik tiptir 30 sene sonrada güncelliğini yitirmez, cbf 250 almandır.. Makina 6 vitesli gayet seri ideal dengeli güzel duruş mesafesi olan kalıplı bir motordur..

125 alan herkes, ben dahil, ikinci hafta pişman olmuştur.. Yahu gitmiyor bu makina diye.. Son hız herşey değil.. Zaman zaman ivmelenme hayati önemlidir.. CBF 250 alırsan belki bir daha değiştirme ihtiyacı bile hissetmezsin sürüşü yeterince tatmin edebileceği için.. Ama CBR 125 de millet kısa sürede dalga geçebilir küçük olduğu için, ayrıca sen performansını beğenmemeye başlarsın düzgün kullanabildiğin anda..

Bu giriş kısmı.. Detalı soruların varsa seve seve yanıtlarım.. Kask eğitim vesair konularındaki hassasiyetini tebrik ederim..

Motosiklet camiasında önde gelen isimlerden Reşat (DonaldDuck) Arbaş abimizin yazdığı bir kitap var.. Motosiklet Teorisi.. Bu kitabı D&R da bulabileceğin gibi internetteki versiyonunu da okuyabilirsin.. Çok büyük faydasını göreceksin.. Takıldığın nokta olursa (ki olacak) sorabilirsin..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Düdük tarih 27 Eyl 2008, 09:03

Şu an rastladığım bulduğum her türlü dökümanı okuyorum.

Kilo boy konusunda sadece bayanlara özgü bir motor olduğu konusuna maalesef katılamicam. Çünkü 675 sayfa olmuş bir Cbr 125 konusuyla ilgili topicde yazanların tamamı erkek ve kilo boylarımız çok yakın.

Evet bir süre sonra değiştirmek istiyorlar yükseltme amacıyla.. Ama ben motorda hiç bir zaman 110 km hızı görebileceğimi düşünmüyorum. İstediğim kadar da eğitimli tecrübeli olayım.

Motor benim için bir keyf..

Ha o dediğin olur da değiştirmek istersem emin ol satmam. Eşim de kullanmak istiyor.. Ben öğrenme tecrübe sürecimi atlattıktan sonra ona motor almaktan kurtulmuş oluruz:)

İşte o zaman kendime yüksek cc li bir motor alabilirim.

Şimdilik duruş olarak Cbr 125 beklentilerimi karşılıyor. Aslında Racer 200 düşünüyordum (Kanuni ama dedim ya.. Güvenemedim.
Düdük

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 27 Eyl 2008, 09:50

Kanuniden uzak dur.. Ya hasta ya usta olursun servisden çıkamayınca.. CBR125 ile ilgili yazan herkes erkek evet.. Ben neden o yapıda bayan motoru olduğunu yazdım? Sadece o yapıda bayanlar üzerine oturduğunda komik durmuyor motor.. Alıcı gözüyle incele, yanındakilerin fikrini sor, üzerine bin resim çektir sonra bak.. Arkadaşlarına gönder nasıl diye sor.. Hala caymadıysan hayırlı olsun derim..

Ayrıca unutma eşin de cbf 250 de sürmeyi rahatlıkla öğrenebilir :wink:
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Düdük tarih 27 Eyl 2008, 11:03

cbf 250 daha heybetli duruyor evet.. ama fiyat farkı var :?

Kanuni Racer den zor vazgeçip 2000 ytl daha ekleyip Cbr 125 düşündüm ama şimdi 2,5 daha da ekleyip cbf 250 zor..
Düdük

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 27 Eyl 2008, 15:38

CBR 125 kaç para? illa sıfır mı olmak zorunda? ikinci elde bütçene uygun cbf bulabilirsin cbr parasına..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen twona tarih 29 Eyl 2008, 01:57

slm. 2000 yılından beri 13 tane motorum oldu.ve halada kullanmaktayım, en küçük 125 cc en büyükte 600 cc 122 bg race e kadar hepsini uzun süre kullandum. cbr 125 im olmadı ama arkadaşlarımın motorlarnı kullandım. honda nın kalitesi zaten ortadadır motorla ilgili bir problem yaşayan görmedim. görünüş olarak tüy siklet bir racing diyebiliriz ama sadece görünüş olarak130 km gibi süratleri uzun düzlükler ve bayır aşşağıya görmen mümkün. uzun süre kullanımda bel ve sırt ağrısı yaşarsın( oturuş pozisyonundan dolayı) kanuni olayına sakın girme motordan soğursun. şunuda söylemek isterimki motosiklet bir hastalıktır. eğer bir kere o rüzgarı yersen bir daha vazgeçemezsin ve emin ol herzaman daha kuvvetli bir motorun olsun isteyeceksin. yani aldığın hiç bir mototr 3 aydan sonra seni kesmemye başlıcaktır. ben hemen hemen hepsini kullanmış biri olarak sana tavsiyem hem şehir içi hemde şehirler arası kullanabilceğin bir maxi scooter almandır. konforlu, az yakıtlı, sorunsuz, artçı(yolcu) için çok rahat, kesinlikle uzun yolda ve yüksek süratlerde rüzgar almayan en keyifli motorlardır. bende şu an kymco agility marka bir scooter var. race motorumu sattım ve şimdi maxi scooter almayı düşünüyorum. yamaha x-max 250 cc. tabiyki karar senin. ama ne alırsan al sakın çin malı alma çok pişman olursun... son olarak sana çok elit bir site adresi veriyorum. burada maxi scooter larla ilgili bir çok konuyu bulabilirsin. bende üyeyim bu siteye. incelemeni tavsiye edrim. maxi scooter ayrı bir dünyadır arkadaşım bubu zamanla sende anlayacaksın...

www. scooturk.net
Kullanıcı avatarı
twona

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 29 Eyl 2008, 09:19

Valla scooter işiin içine girdimi hepten ayrı düşeriz.. Taburede oturur vaziyette motosiklet kullanmak üstelik vitesi olmayan motosiklet kullanmak bir süre sonra çok sıkıcı oluyor.. X9 500 kullandım bir sezon.. Onun harici katılıyorum.. HEr zaman daha güçlüsünü istersin o gücü kullanmasan bile.. Motosiklette serilik esastır.. 40 beygir x9 dahi yeterince seri değildir.. Motosiklette zaman zaman vites küçültüp tehlike mahallinden sıyrılmak gerekir.. Her zaman fren değil, zaman zaman gaz vermek kurtarır.. Scooterler biraz tehlikeli araçlardır.. Gerek sürüş pozisyonları gerek teker boyları istanbul için çok uygun değil.. Italyada yaşıyor olsaydık güzel olabilirdi.. Bu kadar bozuk yolun olduğu memleketimde ne yazıkki çok tehlikeli..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen twona tarih 29 Eyl 2008, 12:26

tabiyki bı bir tercih meselesidir. ben dediğim gibi suzuki gsx r 600 ü mü yeni sattım. 2007 model. daha önce maxi olarak nexus 500 ve x-max 250 im vardı. en keyifle kullandığım motor x-max tı. 160 km ye kadar sürat yapabiliyor ve yakıtı az konforlu ve atak sayılabilecek bir motor sele altı bagajı çok büyük 2 kask alabiliyor mont eldiven vesaire yada bir kask ve bir laptop koyabiliyordum bunun yanında en azından standart bir araçtan çok daha hızlı. 0-100 km 8 sn gibi bir rakamdı. buda yeterli bence. zaten arkadaşımız keyifle binmek için bir mototr alacakmış ve sakin bir kullanıcı olduğunu söylüyor, bu tanımada en iyi maxi ler uyar bence. gerek kullanıcı rahatlığı olarak gerkse kullanım bakımındann. bu arada tekerlekler çokta ufak değil. x--max lerde 15 inch, x-city ninde tekerlekleri 16 inch dir. yani, kullandığımız araçların kinden daha büyüktür. tabi bunlar benim fikrim son söz yine arkadaşımızındır.
Kullanıcı avatarı
twona

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 29 Eyl 2008, 16:38

Beverly sevdiğim bir maxi scooterdır lastik ebatından dolayı.. Konfor dersen evet orda kesinlikle haklısın.. Sele altı çok hoş bir artı.. Birde topcase varsa değmeyin keyfime.. Dünyaları sığdırırsın.. Ancak asfalta bağımlı kalırsın.. Her taraf fiberdir düşünce zararın büyük olur.. Şu an kullandığım gsxf750 de de öyle gerçi.. Nexus 500 gayet güzel ve bacak arasında duran dolayısıyla daha kontrollü bir makina ancak burda başka bir engelle karşılaşıyoruz o da arkadaşımızın bütçesi :roll: maalesef o bütçeyle maxi scooter alınmaz..
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Sirion gti tarih 02 Eki 2008, 17:49

Yeni motorlardan anlamam ama ben tam bir klasik jawa hastasıyım 55 modeline dahi bindim bu kadar sağlam bir makine görmedim..yeni çin malı motorlardan 50 sene önce yapılmış ama çok daha sağlam bir alet.Bende bir tane jawa aldım inş bu yaz istanbula getirecem ..Twona nın dediği gibi motor olayı bir hastalık bırakması zor
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Sonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir