HURDA İNDİRİMİ

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

HURDA İNDİRİMİ

Mesajgönderen Daihard tarih 22 Oca 2009, 17:23

Arkadaslar yeni hurda indirimi düzenlemelerine veya hazırlıklarına ilişkin bilgisi olan var mıdır acaba ?
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: HURDA İNDİRİMİ

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 22 Oca 2009, 18:00

Arkadaşlar bu mevzu şu an için dedikodudan ibaret diye biliyorum yani elimizde hiçbir belge ve yöntem yok. Zaten sıfır oto alımlarında yapılacak vergi indirimi 5000 lira civarında olacaksa ( bu fiyatda dedikodu sonucu belirlenmiş olabilir ) otomobil bayii leri arabalarımıza ancak 3000-3500ytl ödeme yapıp geri kalan farkı masraf ,vergi borcu,kar vs diyip kendilerine yontarlar. Bu olay 2004 yılında böyle işlemişti. SONUÇ: Araçlarımız yürümez durumda veya trafiğe çıkmaya elverişli durumda değil ise gerçekten hurda aracımıza ödenecek birkaç milyar işe yarar gibi gözükebilir ama yürür durumdaki bir Applause a yazık olur.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Mesajgönderen Daihard tarih 22 Oca 2009, 18:41

valla açıkçası arabamı seviyorum ancak artık model yükseltmenin vakti yaşı da böyle bir konuma gelmişken hele ki üstelik bu indirim belgesini aldığınızda aracı çöpe atmaya da luzüm yok diye biliyorum istanbul dışında kasabamda kullanacagım ben sahsen bu tip bir durumda
Daihard

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 22 Oca 2009, 21:10

Daihard , yanlış anlamışsın diye tahmin ediyorum şöyleki 2004 yılının ilk aylarındaki uygulamada araç hurdaya çıktığında kimse hurda aracın akibetini sormuyordu ve köylerimizde ve taşrada bu arabaları plakasız olsada kullananlar var dı.. Ancak etrafta dolaşan hurdaya çıkmış araçların farkına varan devlet hemen mevzuatı değiştirerek bu araçların Makina ve Kimya Endüstrisi ne teslimini şart koydu.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Mesajgönderen Daihard tarih 22 Oca 2009, 21:28

o zaman yapacak birşey yok hem daha kesinleşmesi de gerekiyor . Kısmet bu işler biraz da :)
Daihard

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir