Hüzün ve mutluluk

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Hüzün ve mutluluk

Mesajgönderen ozgursula tarih 12 Nis 2011, 16:32

Arkadaşlar daha önce de belirttiğim gibi bebeğimiz olacağından aracımı değiştirmem gerekiyordu. İşin ilk aşaması olan aracımın satışını gerçekleştirdim. Bu çok garip bir duyguydu. Yıllardır bizi yarı yolda bırakmayan, kendisine aşık eden bir arabayı gözlerinin önünde gidişini seyretmek inanın çok duygulandırdı. Ağlamaklı olsamda yapmadım. Yanımda arkadaşım olmasaydı daha fazla tutamazdım kendimi eminim. Boğazım düğümlendi yutkundum. Son defa arabamın kaputunu öpeyim diye içimden geçirdim yapamadım.

İlk defa evin önünde Sirion'umu göremeyince işin rengi değişti. Binamızın önündeki diğer arabaların hepsi kapkara geldi nedense. Ne parlayan kırmızı renk vardı ne de güzelim o nikelajları görebildim.

Aracıma ilan vermemiştim. Daihatsuaskina sitemizdeki argyle nickli arkadaşımızın aracım hakkındaki sorularına verdiğim dürüst cevaplardan dolayı olsa gerek benim aracımı almaya karar verdi. Zaten argyle arkadaşımız da uzun süredir piyasayı takip edip Sirion hakkında baya bir bilgi sahibiydi. Ben son derece dürüst oldum hatta kendisi aracımı almaya karar verdiğinde. Ondan habersiz yetkili servise götürüp aracımı sanki ben alacakmışım gibi bakmalarını söyledim. Motoru, şanzımanı, yürüyeni, boyasının her bir noktasına baktırdım. Bilgisayara bağlattırıp kontrollerini sağlattırdım. Herşeyin dört dörtlük olduğunu bilmem gerekiyordu ki mahçup olmamalıydım. Yetkili servisin arabanız gerçekten çok çok temiz demesinden sonra kafam rahat etti. Zaten aksi bir durum olsaydı benim farkında olmadığım bir şey tespit edilseydi hemen bilgisini vermek için bu girişimlerde bulundum. Dürüst olmak için yaptım bunları.

Allaha çok şükür aracımda yüzümü kızartacak en ufak bir şey de yoktu zaten. Site içerisinde aktif olacağını düşündüğüm birisine satış yapmak beni sevindirdi. argyle nickli arkadaşımız son derece efendi bir insan ve bu arabayı sattığım için üzüntümü azaltan, onun hakkını verebilecek birisi olduğunu düşünüyorum. Allah kaza bela vermesin ve güle güle kullansın diyorum.

Yeni sahibi argyle arkadaşımızın ilgisinden dolayı sevinerek aracımı satmış bulunmaktayım.
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Hüzün ve mutluluk

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Nis 2011, 17:04

Satana da alana da hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar...
Özgür açısından okurken epey hüzünlendim ama argyle arkadaşımızı kazandığımızdan dolayı da sevindim, ne diyeyim. Herşey gönlünüzce olsun...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 13 Nis 2011, 09:59

Hayırlı olsun.

Kaputu daha önce öpmüşlüğün var mıydı ki son kez yazmışın? :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 13 Nis 2011, 11:55

Yalan yok öptüm :D
şapon kızıydı benim için o :D
ozgursula

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Nis 2011, 10:15

Allah iyiliğini versin :)

Yeni araba ne olacak? Bir karara vardın mı?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 14 Nis 2011, 14:25

selam arkadaşlar.epeydir ihmalkardım.ama ssiteyi ve sizleri özlemişim..geçenlerde bir girip acı habere göz atmıştım.Yani Daihatsu nun avrupadan satış anlamında çekilme kararına.
Biz aracımızı 60.000 de almıştık ve 1 yılda 15 bin yapmışız şu an 75 de.bir sıkıntı yok.ama ufak tefek kazalar yaşadık son 4 ay içinde.ciddi şeyler değil ama orjinal boyalı olarak gelen arka tampon değişti.şaseyi etkilemeyen bir kırılma hadisesi olmuştu.
şimdi de şöfor taraf çamurluğu ezik. herhangi sahip olduğum bir eşya dahil hiç bir araba için de böyle canım yanmamıştı.
LPG yi ilk taktıranlardan biriydim.Şu an bunda da bir sıkıntı yok.biraz kilometresi düştü ama LPG ayarları ile ilgili imiş.gaz ayarlarının kıstırdım tekrar bakıcam bakalım.
hepinize sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen argyle tarih 20 Nis 2011, 19:12

Merhaba,
ancak yazmaya fırsat bulabildim iş güç yoğunluğundan.
Evet, Özgür Abi'nin kırmızı Sirion'unu aldım, benim o! :)
Uzun süren araştırmalar ve Özgür Abi ile görüşmelerim sonrası kendisinin dürüst birisi olduğuna inandım ve Ankara'ya görmeye gittim. Arabayı servise de götürdük, tamam dendi ve satın aldım. Araba temizdi, bir sorunu yoktu ve kazası falan da yoktu. Aylardır süren 2. el araba arayışlarımdan aldığım ders bu işin çok zor bir iş oluşu. Temiz araba ve yanında dürüst de araba sahibi bulmak zor, bulunca ve içinize sinince kaçırmayacaksınız.
Bana yardımcı olan ve hayır dileyen tüm forum üyesi arkadaşlara çok teşekkür ederim. Aranıza katıldığım için mutluyum. Bundan sonra sitede aktifim. Umarım 2013'e kadar şartlar değişir de Daihatsu Türkiye'de devam eder, zira bundan sonraki arabamı da kısmetse Terios almak isterim.
Görüşmek üzere.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ozgursula tarih 25 Nis 2011, 12:21

Argyre profil resmimi değiştirmesem uygun mu senin için :D Tutup buraya transporter resmi falan koymayayım :D Umut Araba işini sağolsun abim çözdü. Onda iki adet araba var birisi transporter onu bize uzun bir süreliğine hibe etti gerektiğinde o kullanacak. :D yataklı falan full işte. Ye iç yat modeli
ozgursula

Mesajgönderen argyle tarih 26 Nis 2011, 18:14

Kalsın abi sorun değil,
plaka okunmadığı müddetçe dert değil.
Plakayı da gizleme gibi bir sıkıntım yok, satacağım zaman hiçbirşeyi gizlemem zaten de, bana ait hiçbirşeyin internet ortamında alenen bulunmasını istemem sadece. Örneğin, internette benim bir tane bile fotoğrafım yoktur :D . Yarın birgün bir bakarsın, lavuğun teki "Aha bu benim araba" diye internete koymuş. Nitekim araba ararken üç kez rastladım, sahibinden'de bozuk bir İngilizce ile bir şerefsiz olmayan üç farklı arabaya, farklı tarihlerde ilan vermişti. E-posta adresi de vermiş ilana, e-posta attım, anında ilan yayından kalktı ve hayvanoğlu hayvan e-posta ile yazışmayı sürdürdü. Neymiş efendim, Ankara'da çalışan yabancıymış da, iş icabı Londra'ya taşınmış da, arabayı bu yüzden bir an önce satabilmek için yarı fiyatına ilan vermiş de, ama teminat olarak Western Union ile para yollayacakmışım, ancak o zaman Türkiye'ye satış işlemleri için gelirmiş. Aklınızda bulunsun, BİRŞEY PİYASASININ ALTINA SATILMAYA ÇALIŞILIYORSA KESİNLİKLE DOLANDIRICILIKTIR. İnternette her türlü şey var, anlatabilmişimdir endişemi umarım.
Yani abi, özetle; profil fotosu küçük olduğu için kullanabilirsin, seni mi kıracağım. Büyük foto paylaşma yeter.
Selamlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ozgursula tarih 27 Nis 2011, 12:10

Yok kardeşim yaa inan onu esprisine söyledim uygun bir resim bulunca kaldıracağım. Şahsen ben araba alsam eski sahibi hala o resmi kullansa rahatsızlık duyardım. Anlayışın için teşekkür ederim yine de. :D
ozgursula

Mesajgönderen argyle tarih 28 Nis 2011, 15:36

Abi sevgi meselesi bu. Arabayı sevmişsin, kullanabilirsin resmini. Canın sağolsun, n'olacak?
Sağlıcakla kal.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir