Arkadaşlar daha önce de belirttiğim gibi bebeğimiz olacağından aracımı değiştirmem gerekiyordu. İşin ilk aşaması olan aracımın satışını gerçekleştirdim. Bu çok garip bir duyguydu. Yıllardır bizi yarı yolda bırakmayan, kendisine aşık eden bir arabayı gözlerinin önünde gidişini seyretmek inanın çok duygulandırdı. Ağlamaklı olsamda yapmadım. Yanımda arkadaşım olmasaydı daha fazla tutamazdım kendimi eminim. Boğazım düğümlendi yutkundum. Son defa arabamın kaputunu öpeyim diye içimden geçirdim yapamadım.
İlk defa evin önünde Sirion'umu göremeyince işin rengi değişti. Binamızın önündeki diğer arabaların hepsi kapkara geldi nedense. Ne parlayan kırmızı renk vardı ne de güzelim o nikelajları görebildim.
Aracıma ilan vermemiştim. Daihatsuaskina sitemizdeki argyle nickli arkadaşımızın aracım hakkındaki sorularına verdiğim dürüst cevaplardan dolayı olsa gerek benim aracımı almaya karar verdi. Zaten argyle arkadaşımız da uzun süredir piyasayı takip edip Sirion hakkında baya bir bilgi sahibiydi. Ben son derece dürüst oldum hatta kendisi aracımı almaya karar verdiğinde. Ondan habersiz yetkili servise götürüp aracımı sanki ben alacakmışım gibi bakmalarını söyledim. Motoru, şanzımanı, yürüyeni, boyasının her bir noktasına baktırdım. Bilgisayara bağlattırıp kontrollerini sağlattırdım. Herşeyin dört dörtlük olduğunu bilmem gerekiyordu ki mahçup olmamalıydım. Yetkili servisin arabanız gerçekten çok çok temiz demesinden sonra kafam rahat etti. Zaten aksi bir durum olsaydı benim farkında olmadığım bir şey tespit edilseydi hemen bilgisini vermek için bu girişimlerde bulundum. Dürüst olmak için yaptım bunları.
Allaha çok şükür aracımda yüzümü kızartacak en ufak bir şey de yoktu zaten. Site içerisinde aktif olacağını düşündüğüm birisine satış yapmak beni sevindirdi. argyle nickli arkadaşımız son derece efendi bir insan ve bu arabayı sattığım için üzüntümü azaltan, onun hakkını verebilecek birisi olduğunu düşünüyorum. Allah kaza bela vermesin ve güle güle kullansın diyorum.
Yeni sahibi argyle arkadaşımızın ilgisinden dolayı sevinerek aracımı satmış bulunmaktayım.