ısıtma problemi

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

ısıtma problemi

Mesajgönderen anzerli tarih 18 Ara 2010, 02:58

merhaba sevgili sirion severler. malumunuz kış ayı çok çetin geçeceğe benziyor bu sene. benim şöyle bir sıkıntım oldu görüşünüze ihtiyaç duydum. hava cok soguktu ve normal olarak ısıtcıyı actım ama soguk üflemeye başladı ısınır dusuncesıyle bıraz bekledım ama olmadı herhlade arızalanmıştır dedım sanayıye gıttım. yakınlarımda daihatsu yetkili servis olmadıgından sanayideki ustalara gösterdim tabi doğal olarak hiçbiri yorum bile yapmadı arabayı tanımadıkları için. daha önce ısıtmayla ilgili başına böyle bir olay gelen sirion sever varsa düşüncelerini yada ne yapmam gerektiğini yazarsa sevinirim. hani acaba büyük bir arızamı yada bu işin bir püf noktası vardırda hani bir arkadaşımızın başına böyle bir olay gelmiştir gibi...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: ısıtma problemi

Mesajgönderen serdarsword tarih 18 Ara 2010, 14:25

MOTOR ISINDIMI VE ORTA KONSOLDA BULUNAN BİR AYAR VAR ADINI DİYEMEDİM ŞİMDİ,ARACIN DIŞARDAN HAVA ALMASINI SAĞLIYOR YADA İÇERDEKİ HAVAYI DEVİR DAİM YAPTIRIYOR.
O KISMI DIŞARIDAN HAVA ALMA KONUMUNA GETİRİRSENİZ ISI AYARINI DA SICAK KONUMDA İKEN MOTORUN SICAKLIĞINI İÇERİYE VERİYOR FAN AÇMADAN
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen anzerli tarih 18 Ara 2010, 19:53

cevabın için teşekkürler onu bende fark ettim ama fanı devreye alınca soğuk üflüyo. camdaki buğuyu önlemek için fanı mecburen açmamız gerekiyo.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen anzerli tarih 31 Oca 2011, 00:40

aynı problem bendede var. anlaşılan bizim araba yaz arabası motoru hemen sogutuyo :) radyatörün önüne kartondan plastik kaplamalı muhafaza yapmayı düşünüyorum kışa özel en yakın zaman da deneyerek size bilgi veririm
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen ozgursula tarih 31 Oca 2011, 12:02

Ben kesinlikle böyle bir problem görmedim. Hatta geçenlerde arkadaşım kullandı sabah ayazında abi acayip çabuk ısıtyor dedi. gayet iyi ısıtıyor. Kalorifer düğme ayarlarını sıcak ayarına getirdiniz ve hala çok ısıtmıyor ise termostatda da problem olabilir. Bunu da arkadaşın rover'inden biliyorum. Kendisi arabayı 20 kilometre kullanıyorum hala ısıtmıyor diyordu hararet göstergesi çeyreğin üzerine çıkmıyor diyordu. Termostatı değiştirdi şimdi normale döndü.
ozgursula

Mesajgönderen anzerli tarih 03 Şub 2011, 01:13

benimkide rolantide çok iyi ısıtıyo yola çıkınca soguk üflüyo ve hararet göstergesi hiç yükselmiyo bu konuyu bi araştırıp ona göre sanayide müdahale ettireyim bulunduğum bölgede yetkili servis yok çünkü vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen ozgursula tarih 03 Şub 2011, 10:44

Büyük ihtimal termostat gibi geldi bana. Araba tam ısınmadan termostat açıyor ve tekrar su soğuyor. Bu yüzden hareket haline geçildiğinde daha çabuk soğuyor ve kalorifer ıstımıyordur tahminim.
ozgursula

Mesajgönderen anzerli tarih 03 Şub 2011, 21:10

cevabınız için teşekkür ederim bize sanayi yolu göründü :)
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen anzerli tarih 04 Şub 2011, 02:49

sonunda sanayiye gitmeden uzun süren araştımalarımdan sonra arızanının sebebini buldum. baş belası termostat. şimdi sanayiye gönül rahtlığıyla gidebilirim :)
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen ozgursula tarih 04 Şub 2011, 10:01

Zamanla bütün arabalarda bu termostat arızası başgösteriyor. Ayrıca unutmadan ekleyeyim. Fan müşürü arızası da benzer sonuçlar verebiliyor. Fan müşürü arızalı olduğunda fanı erken açar ise sürekli radyötörü soğutur ve o da arabanın ısınmasını engeller. Bu durumda yine kalorifer ısıtmaz arabının harareti yükselmez. Tam tersi olursa bu sefer de fanı geç açar araba hararet yapmaya kadar gider. O yüzden bütün arabalarda bu tür kontrolleri takip etmekte fayda var arkadaşlar.
ozgursula

Mesajgönderen anzerli tarih 08 Şub 2011, 22:26

paylaşmış oldugun bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: plusque ve 0 misafir