İspark sağlam kazık attı.

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

İspark sağlam kazık attı.

Mesajgönderen bailiwick tarih 17 Kas 2009, 00:36

Arkadaşlar selamlar.
Bizim sokakta İspark amcalar 3 yıldır "hizmet" veriyorlar. Ara sokak olduğu için otoparkı olmayan insanlarda normal olarak araçlarını oraya park ediyor. Volvo alındıktan sonra ben de Daihatsuyu sokağa park etmeye başladım ve ispark görevlileri plakamı kaydedip burada oturanların ücretsiz araç park edebileceklerini söylediler. Bugün arabama indiğimde baktım camda bir yazı bütün arabalara koymuşlar. Okuduğumda internetten plakamı kontrol edip borcum olup olmadığını sorgulamamı eğer varsa ödemem gerektiğini, ödemessem de icraya gidileceğini yazıyordu. Dedim heralde artık para vericez aylık falan. Yine de bir bakayım dedim açtım interneti ve ŞOKKKKK. 2008 yılından bu yana tam 700 lira borcum varmış. Dedim bir hata var heralde. Müşteri hizmetlerini aradım ve karşıma çıkan evrim geçirmemiş insan adayı "ödüyeceksin kardeşim orda tabela var" diye bir cevap verdi. Dedim ki arkadaşım bakın sizin görevliler böyle böyle dedi, hatta hergün beni aracımı park ederken görürler selam bile verirler ama kimse para istemiyor, çünkü burada oturanların plakalarını aldılar ve ücret almıyorlar. Adamın bana cevabı süper, peki bunun söylendiğine dair ses kaydı var mı elinizde? Direk yüzüne kapattım ve akşam dönüşte ispark görevlilerinin yanına gittim. Telefonun kaydını açtım ve 5-6 görevliyle konuştum ve bütün dediklerini kaydettim. Bakalım şimdi ne diyecekler. Eğer aynı durumdaysanız plakalarınızı kontrol edin ve hakkınızı arayın arkadaşlar. Bir sürü insan var bizim sokakta aynı problemi yaşayan. Yasal değnekçiler sadece sokaklarımızı elimizden almakla kalmadılar birde mafya gibi haraç kesmeye çalışıyorlar.
Ben burada park ücreti vermeye karşı değilim. Sadece önce ücretsiz deyip hiç para talep etmedikleri halde sonra sağlam bir fatura çıkarmak mafyalık değildir de nedir acaba?
bailiwick

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: İspark sağlam kazık attı.

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Kas 2009, 08:45

İnanılmaz... Ama tekrar düşününce... Yok yok vazgeçtim. Bu ülkede her şeye inanılır.

Geçmiş olsun. İnşallah ödemek durumunda kalmazsın.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 17 Kas 2009, 09:32

Yuh ya. 700 Tl acayip bir para. Durduk yere insanı sinir eder bunlar.
Bir ara bir haber vardı, sokaklara araç koyanlardan aylık para alacaklardı.

Umarım sorun çözülür..
YağmurAdam

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 17 Kas 2009, 10:41

Abicim, büyük geçmiş olsun ya, gerçekten çok feci bir durum. Memleketi hükümetlerinin arka bahçesine çevirdiler adamlar. zaten bu ispark olayını hala anlayabilmiş değilim. Paraların kimin cebine gittiği apaçık ortada ve bizim milletimizin hala sesi çıkmıyor. Yalnız ben yakın bir zamanda bekliyorum; bu millet artık sınırına geldi, bıçak kemiğe dayandı. Halkın isyan etmesi yakındır diye düşünüyorum!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 17 Kas 2009, 11:12

SonCuoreci yazdı:Abicim, büyük geçmiş olsun ya, gerçekten çok feci bir durum. Memleketi hükümetlerinin arka bahçesine çevirdiler adamlar. zaten bu ispark olayını hala anlayabilmiş değilim. Paraların kimin cebine gittiği apaçık ortada ve bizim milletimizin hala sesi çıkmıyor. Yalnız ben yakın bir zamanda bekliyorum; bu millet artık sınırına geldi, bıçak kemiğe dayandı. Halkın isyan etmesi yakındır diye düşünüyorum!

İnşallah yakındır..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen bailiwick tarih 17 Kas 2009, 19:23

Saol Onur abi. Arkadaşlar bu arada plakalarınızı kontrol ettirin kime söylediysem 3-5 borcu çıktı. Linki veriyorum. Bu arada linkin adıda blacklist olaya bak ya :D
http://212.175.100.149:6161/BlackList/
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 18 Kas 2009, 10:03

bailiwick yazdı:Saol Onur abi. Arkadaşlar bu arada plakalarınızı kontrol ettirin kime söylediysem 3-5 borcu çıktı. Linki veriyorum. Bu arada linkin adıda blacklist olaya bak ya :D
http://212.175.100.149:6161/BlackList/

Paylaşım için teşekkürler Atalay. Gerçekten önemli bir noktaya parmak bastın. Ben şimdi sorgulattım, temiz çıktı benimki. Umarım sen de başını bu haksız kazanç sağlayan kan emicilerin elinden kurtarırsın...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Kas 2009, 10:58

Benimki de temiz çıktı. İnşallah ödeme yapmak zorunda kalmazsın. Araba alırken zaten arabanın parası kadar vergiyi devlete ver, yetmedi her sene vergi öde, o da yetmedi dünyanın en pahalı benzinini kullan. Bir de yaşadığın olay... Ben şaşıyorum nefes almaya nasıl vergi koymadılar hala...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 18 Kas 2009, 12:07

Umut-Gultekin yazdı:Benimki de temiz çıktı. İnşallah ödeme yapmak zorunda kalmazsın. Araba alırken zaten arabanın parası kadar vergiyi devlete ver, yetmedi her sene vergi öde, o da yetmedi dünyanın en pahalı benzinini kullan. Bir de yaşadığın olay... Ben şaşıyorum nefes almaya nasıl vergi koymadılar hala...

Çok şaşırma.. Yakında o da olur.. Alıştıra alıştıra..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen argyle tarih 20 Kas 2011, 18:21

Onur,
yazılı tarihin başından bu yana bu millet hiçbir zaman isyan çıkarmamıştır. Az gelişmişliğin (gelişmemişliğin) önemli nedenlerindendir.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Kas 2011, 01:50

argyle yazdı:Onur,
yazılı tarihin başından bu yana bu millet hiçbir zaman isyan çıkarmamıştır. Az gelişmişliğin (gelişmemişliğin) önemli nedenlerindendir.

Şimdi yazdığımı tekrar okudum da sanki üstünden çok uzun yıllar geçmiş gibi geldi. :(
Ben 12 Haziran 2011 itibariyle bu türden düşüncelerimin hepsine format attım...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 21 Kas 2011, 16:41

Sebep?
Varsa bir faydası, ben de beyin kıvrımlarımın arasını derz ile doldurayım :) .
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Kas 2011, 01:06

argyle yazdı:Sebep?
Varsa bir faydası, ben de beyin kıvrımlarımın arasını derz ile doldurayım :) .

sebep: kendini yırtsan da parçalasan da değişen hiçbir şey yok. Benim içinde yaşadığım toplum iradesini ortaya koydu ve anladım ki anormal olan benim... Herkes halinden memnunmuş meğerse...
Mezkur tarihin akabinde gördüklerimiz de yaşaıdıklarımız da bu söylediklerimi defalarca kez onaylamaya yetiyor zannımca...
Formatlı beyin mis abicim tavsiye ederim. Senin derz fikri de iyimiş... Kafatasını ortadan yarıp saksı niyetine kullanmak da olası... Bitki yetiştirmiş oluruz vesilesiyle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 22 Kas 2011, 16:21

Sıradan bitki yetmez, hint keneviri yetiştirmek lazım.
Neden 12 haziran 2011 demek istedim abi, birşey mi oldu o tarihte?
Ben o formatı atalı çok oldu yaa, uyar, ikaz et, doğrusunu söyle, kavga et, git döv gibi her yolu denemişliğim var bu millete; olmuyor.
Bir arkadaşımın komiser emeklisi babasının sözlerinden biri:
Bunlara medeniyeti damardan enjekte etsen, geri fışkırtırlar!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Kas 2011, 16:35

argyle yazdı:Neden 12 haziran 2011 demek istedim abi, birşey mi oldu o tarihte?

Son genel seçim tarihi
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Sonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir