Kaçak ve kalitesiz yakıtlar

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Kaçak ve kalitesiz yakıtlar

Mesajgönderen mustafa tarih 22 Nis 2008, 11:11

Hız 100 km. nin altında özellikle 2-3-4 viteslerde eski cuore ve suziki altolarda olan şanzuman sesi gibi bir ses. Uğultu gibi bir ses düşük hızda giderken gazdan ayağını çekip dikkatli bir şekilde dinle
Benzin konusundaysa 12-13 yıldır hep shell ve bp den benzin aldım, özellikle shellin daha fazla yol alın dediği benzin en çabuk biten oldu. 2 arabaya ayda yaklaşık 6 depo benzin alıyorum. Kredi kartı kanpanyalarından dolayı ilk defa total ve po dan benzini bu yıl aldım. Anladımki firmanın değil bayiinin önemi var. ve ardından rafineri. son bir aydır 97 oktan alıyorum. 95 oktandan daha fazla yol yapıyorum. Özellikle sabah erken hava serinken benzin alın ve pompanın en yavaş devirinde doldurun, pompa attıktan sonrada çektirmetin. Her basışta pompadan hava geçmektedir. mümkünse araba kullanırken az frane basın, başarabilirseniz hiç basmayın öndekine çarparak durun.
benzin dışında altarnatif bir yakıtla ilgileniyorum. fikir olgunlaştığı zaman sizlerle paylaşırım. Kazancımın 1/3 ünden fazlasını benzin parası olarak ödüyorum. Yeter artık.
mustafa

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Nis 2008, 11:12

mustafa yazdı:Hız 100 km. nin altında özellikle 2-3-4 viteslerde eski cuore ve suziki altolarda olan şanzuman sesi gibi bir ses. Uğultu gibi bir ses düşük hızda giderken gazdan ayağını çekip dikkatli bir şekilde dinle
Benzin konusundaysa 12-13 yıldır hep shell ve bp den benzin aldım, özellikle shellin daha fazla yol alın dediği benzin en çabuk biten oldu. 2 arabaya ayda yaklaşık 6 depo benzin alıyorum. Kredi kartı kanpanyalarından dolayı ilk defa total ve po dan benzini bu yıl aldım. Anladımki firmanın değil bayiinin önemi var. ve ardından rafineri. son bir aydır 97 oktan alıyorum. 95 oktandan daha fazla yol yapıyorum. Özellikle sabah erken hava serinken benzin alın ve pompanın en yavaş devirinde doldurun, pompa attıktan sonrada çektirmetin. Her basışta pompadan hava geçmektedir. mümkünse araba kullanırken az frane basın, başarabilirseniz hiç basmayın öndekine çarparak durun.
benzin dışında altarnatif bir yakıtla ilgileniyorum. fikir olgunlaştığı zaman sizlerle paylaşırım. Kazancımın 1/3 ünden fazlasını benzin parası olarak ödüyorum. Yeter artık.

:)

yahu şu alternatif yakıtı bize de söyleyin ne olur. meraktan çatlayacağız
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen mustafa tarih 22 Nis 2008, 11:16

Az kaldı zamanı gelince söyleyeceğim, belkide bütün Daihatsucular olarak toptan değiştireceğiz.
mustafa

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Nis 2008, 11:18

mustafa yazdı:Az kaldı zamanı gelince söyleyeceğim, belkide bütün Daihatsucular olarak toptan değiştireceğiz.

İnşallah. Keşke. Bekliyorum o zaman LPG yaptırmıyorum. Sonra dalga bişey çıkmayacak ama di mi? Mesela geceden şişirdiğimiz hepsinin ağzı tek bir ipe bağlı 100 tane balonu arabanın arkasına monte edip, ipi çekince oluşan rüzgar basıncı ile gitmek gibi bişey değilse, ben beklemeye razıyım :) Çok şakacı üyelerimiz var. O yüzden emin olmak istiyorum şaka olmadığından :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Nis 2008, 11:20

SuperSonic yazdı:
mustafa yazdı:Az kaldı zamanı gelince söyleyeceğim, belkide bütün Daihatsucular olarak toptan değiştireceğiz.

İnşallah. Keşke. Bekliyorum o zaman LPG yaptırmıyorum. Sonra dalga bişey çıkmayacak ama di mi? Mesela geceden şişirdiğimiz hepsinin ağzı tek bir ipe bağlı 100 tane balonu arabanın arkasına monte edip, ipi çekince oluşan rüzgar basıncı ile gitmek gibi bişey değilse, ben beklemeye razıyım :) Çok şakacı üyelerimiz var. O yüzden emin olmak istiyorum şaka olmadığından :wink:

:lol: :lol: :lol:
Süperdi... Çok güldüm... :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Sirion gti tarih 22 Nis 2008, 12:13

Bakalım altından ne çıkacak bu işin ben yeni lpg taktırdım fazla masraflı bişiy değildir inşallah
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen camoka tarih 22 Nis 2008, 12:30

bor sıvısını falan düşünüyor olabilir, mustafa bey kardeşim. ama bu gizem ne ben de çözemedim henüz
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen Sirion gti tarih 22 Nis 2008, 13:09

Resim

Mustafa abi bunu gibi bişiy değildir inşallah :lol:
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Nis 2008, 13:13

Sirion gti yazdı:Mustafa abi bunu gibi bişiy değildir inşallah :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: yabadabaduu
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen camoka tarih 22 Nis 2008, 13:33

mustafa bey olaya el koyacak, sizi bi güzel rafine edip, LDF(Liquefied Daihatsu Fan) olarak kullanıcak. çok sıvılaşmış gördüm sizi canım... :mrgreen:
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen mustafa tarih 22 Nis 2008, 14:46

Akıl akıldan üstündür demiş atalarımız, gizemli olması miktarını bilirsek iyidir. Yeni güzel fikirler çıkar.
ben olmayan bir enerji kaynağını icat etmedim. tüm dünyada kullanılıyor ama ülkemizde yaygın değil. Araştırmalarıma göre araçlar için en uygun enerji kaynagı yani optimum. Belkide sizler bana yardımcı olursunuz. Bence dizel ve lpg iyi bir yakıt değil. Bor un lafı geçti Türkiyenin en büyük şansı ve şanssızlığı bor ve toryum. Lpg ye geçmeyi düşünenler biraz beklesin derim, şöyle benzin 5 ytl falan olsun.
mustafa

Mesajgönderen camoka tarih 29 Nis 2008, 11:46

mustafa yazdı:Bence dizel ve lpg iyi bir yakıt değil. Bor un lafı geçti Türkiyenin en büyük şansı ve şanssızlığı bor ve toryum. Lpg ye geçmeyi düşünenler biraz beklesin derim, şöyle benzin 5 ytl falan olsun.

mustafa bey benzin 3,42 oldu hala bir alternatif sunmadınız yakıt olarak. şiştim ya, soda yok mu?
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 29 Nis 2008, 12:05

bu sabah depoyu 3.49'dan fulledim. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 29 Nis 2008, 12:55

Ekonomik çöküntüyü örtmek için baş örtüsü yok çeteler yok işçiler taksime çıkmasın yok bilmemne diyerek ekonominin çöküşünü gizliyolar bir kaç ay önce 13 liraya alınan yağ şu anda 22 lira olmuş bunun adı develasyon paramız acayip derecede değer kaybetmeye başladı :?
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Önceki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir