mustafa yazdı:Hız 100 km. nin altında özellikle 2-3-4 viteslerde eski cuore ve suziki altolarda olan şanzuman sesi gibi bir ses. Uğultu gibi bir ses düşük hızda giderken gazdan ayağını çekip dikkatli bir şekilde dinle
Benzin konusundaysa 12-13 yıldır hep shell ve bp den benzin aldım, özellikle shellin daha fazla yol alın dediği benzin en çabuk biten oldu. 2 arabaya ayda yaklaşık 6 depo benzin alıyorum. Kredi kartı kanpanyalarından dolayı ilk defa total ve po dan benzini bu yıl aldım. Anladımki firmanın değil bayiinin önemi var. ve ardından rafineri. son bir aydır 97 oktan alıyorum. 95 oktandan daha fazla yol yapıyorum. Özellikle sabah erken hava serinken benzin alın ve pompanın en yavaş devirinde doldurun, pompa attıktan sonrada çektirmetin. Her basışta pompadan hava geçmektedir. mümkünse araba kullanırken az frane basın, başarabilirseniz hiç basmayın öndekine çarparak durun.
benzin dışında altarnatif bir yakıtla ilgileniyorum. fikir olgunlaştığı zaman sizlerle paylaşırım. Kazancımın 1/3 ünden fazlasını benzin parası olarak ödüyorum. Yeter artık.
mustafa yazdı:Az kaldı zamanı gelince söyleyeceğim, belkide bütün Daihatsucular olarak toptan değiştireceğiz.
SuperSonic yazdı:mustafa yazdı:Az kaldı zamanı gelince söyleyeceğim, belkide bütün Daihatsucular olarak toptan değiştireceğiz.
İnşallah. Keşke. Bekliyorum o zaman LPG yaptırmıyorum. Sonra dalga bişey çıkmayacak ama di mi? Mesela geceden şişirdiğimiz hepsinin ağzı tek bir ipe bağlı 100 tane balonu arabanın arkasına monte edip, ipi çekince oluşan rüzgar basıncı ile gitmek gibi bişey değilse, ben beklemeye razıyımÇok şakacı üyelerimiz var. O yüzden emin olmak istiyorum şaka olmadığından

Sirion gti yazdı:Mustafa abi bunu gibi bişiy değildir inşallah
mustafa yazdı:Bence dizel ve lpg iyi bir yakıt değil. Bor un lafı geçti Türkiyenin en büyük şansı ve şanssızlığı bor ve toryum. Lpg ye geçmeyi düşünenler biraz beklesin derim, şöyle benzin 5 ytl falan olsun.
Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir