Kaçak ve kalitesiz yakıtlar

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Kaçak ve kalitesiz yakıtlar

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Nis 2008, 21:08

Arkadaşlar şu son haberlere çıkan rezaletlerden sonra (pompalarda satılan yakıtların %70'inde ulusal marker çıkmaması ve hatta ulusal marker'in önemli bir bölümünün kayıp olması ve daha da ötesi ulusal marker'in çoktan kopyalanmış olması) kalitesiz yakıt satan istasyonların çoğunlukta olduğuna dair fikrim kesinleşmiş oldu.

Ben Total 97 oktan alıyordum şimdiye dek. Genel kanı olarak Shell iyi deniyor. Benzin markamı kalitesinden emin olduğum bir marka ile değiştirmek istiyorum. Şikayetim olduğu için değil, emin olmak için.

Sizlerin bu konuda görüşlerini merak ediyorum. Ne dersiniz? Hangi marka en az kazığı atıyor müşterisine?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Kaçak ve kalitesiz yakıtlar

Mesajgönderen Sirion gti tarih 15 Nis 2008, 12:12

Ben genelde opet alırım ama kasap arkasını döndüğünde güvenmiyceksin derdi babam hiç birine güvenim yok
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Doorman tarih 15 Nis 2008, 18:51

Sirion gti yazdı:Ben genelde opet alırım ama kasap arkasını döndüğünde güvenmiyceksin derdi babam hiç birine güvenim yok

Abi ben hep shellden aldım bu gune kadar ama shellden almanında bir esprisi yok çünkü benzinlikler şahıs işletmeleri, her nekadar denetim yapılıyor olsada bir yerden sonra onların insafına kalıyorsun.
Birde söyle birşey duyöustum. Benzin firmalarının kendilerine ait olan benzinlikler varmış. onlardan almak en güvenli olan imiş. ama, mesela ankarada 1 tane shell'in kendine ait benzinliği varmış.

Abi baban çok doğru söylemiş.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen FaTiH tarih 16 Nis 2008, 01:48

Doorman in dediği gibi bu olaylar bayiiden bayiiye değişiyor..Markalara mâletmek yanlış olur..Ben hep Opet ten alıyorum işin açığı..95 Oktan..Buradan almamın üç nedeni var.. 1.Acayip sık bir biçimde opet benzin kalite kontrol aracını istasyonda görüyorum..Bu beni işin doğrusu etkiliyor! 2. Türk iştiraki bir firma..Shell gibi falan değil.. 3. ise Opet kart ı parolu kartlardan olduğu için heryerde kullanabiliyorum..Kazandığım puanlarla biçok şey yapabiliorm..Ve Shell Club Smart kart gibi;atıyorum "1milyon puan biriktir;sana deniz topu verelim" tarzı aptal bi kataloğu yok Opet in!İstersen biriktirdiğin puanlarla benzin alabiliosn!Bence oldukça hoş..(Not:Bilmeyenler için..Migros Club kartlarınızı da aynen opet kart gibi kullanabilirsiniz..) Biraz reklam koktuysa affedin beni ama tercih sebeplerimi yazmayı uygun gördüm..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Nis 2008, 08:27

FaTiH yazdı:Doorman in dediği gibi bu olaylar bayiiden bayiiye değişiyor..Markalara mâletmek yanlış olur..Ben hep Opet ten alıyorum işin açığı..95 Oktan..Buradan almamın üç nedeni var.. 1.Acayip sık bir biçimde opet benzin kalite kontrol aracını istasyonda görüyorum..Bu beni işin doğrusu etkiliyor! 2. Türk iştiraki bir firma..Shell gibi falan değil.. 3. ise Opet kart ı parolu kartlardan olduğu için heryerde kullanabiliyorum..Kazandığım puanlarla biçok şey yapabiliorm..Ve Shell Club Smart kart gibi;atıyorum "1milyon puan biriktir;sana deniz topu verelim" tarzı aptal bi kataloğu yok Opet in!İstersen biriktirdiğin puanlarla benzin alabiliosn!Bence oldukça hoş..(Not:Bilmeyenler için..Migros Club kartlarınızı da aynen opet kart gibi kullanabilirsiniz..) Biraz reklam koktuysa affedin beni ama tercih sebeplerimi yazmayı uygun gördüm..

:lol: :lol: :lol: Çok güzel yazmışsın yaa. Ne reklamı FaTiH'cim rahat ol, bizbizeyiz. Yoksa Ankara'da Opet benzin istasyonun var da bizi mi kandırıyorsun öğrenciyim diye :wink:

Shell'in kampanyaları gerçekten rezalet. Aynen dediğin gibi milyon puan topla, çer çöp bişeyler verelim. Eskiden BP alıyordum, şimdi Total'e döndüm. Yalnız otomatik Sirion'larda bir avans vuruntusu olayı var 1750 devir civarında her viteste geliyor. Bunu genellikle duyuyordum çünkü aldığım tüm benzinler kalitesiz idi (ister istemez-maalesef). Servis bu ses kalitesiz benzinden oluyor demişti de inanmak istememiştim. Ayda yılda bir, aldığım bazı benzinlerden sonra arabadan bu ses gelmiyordu ya da ciddi şekilde azalıyordu da şaşırıyordum.

O yüzden mutlaka dürüst bir benzinci bulmak lazım ama nasıl...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 16 Nis 2008, 11:21

BEnimde opetten almamın nedeni türk iştiraki olması shell sarı kırmızı beni bozar total tamamıyla fransız ordan bir kere bile almadım bp den bir kere aldık araba silkelemeye başladı bence en iyisi opet.Ama dedikleriniz doğru benzinlikçiler üç kağıt yapıyor bunun markayla çokta alakası yok
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Nis 2008, 11:47

Bu arada Total'den alma sebebim kampanya. Yolumun üstündeki bir Total benzinliğinde sürekli kampanya var. Her 100 liralık alışverişe sıvı sabun, 150 ytl'ye kolonya, 200 ytl'ye şampuan veriyorlar :) Bedava yıkaması da var. Ayrıca benzini de iyi gibi. Yani memnun sayılırım. Ama hiç katkısız tertemiz benzin alabileceğim bir yer arıyorum işte...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Nis 2008, 12:03

Ben pederin arabayı kullandığım zamanlarda BP'den alıyordum benzini, bir sorun yaşamadım, ama Cuore'yi aldığımdan beridir hep Shell'den alıyorum benzini V-Power 97 oktan, onunla da şimdiye kadar bir problemim olmadı, ama benim de aldığım benzin bir türlü içime sinmiyor. Ben de Türk kuruluşu olan benzinliklerden almayı istiyorum ama Türk firması dediklerimizin bile bin türlü üçkağıdı çıkıyor... Eğer güvenebileceğim bir benzin istasyonu bulursam hiç affetmem, oraya transfer olurum anında... :)

Bu arada benim benzin aldığım istasyonun da belli bir miktarın üstüne bedava yıkaması var Umut, ama ben o otomatik yıkamalara kesinlikle sokmam arabayı, boyasını mahvediyorlar maalesef...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Nis 2008, 12:08

SonCuoreci yazdı:Bu arada benim benzin aldığım istasyonun da belli bir miktarın üstüne bedava yıkaması var Umut, ama ben o otomatik yıkamalara kesinlikle sokmam arabayı, boyasını mahvediyorlar maalesef...

Evet ayrıca farları da çiziyo uyuz aletler. Ben zaten sadece çok zorda kalırsam (vakitsizlik) giriyorum. Onun dışında hep köpüklü bıcı bıcı yapar arabam :lol:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Nis 2008, 12:14

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:Bu arada benim benzin aldığım istasyonun da belli bir miktarın üstüne bedava yıkaması var Umut, ama ben o otomatik yıkamalara kesinlikle sokmam arabayı, boyasını mahvediyorlar maalesef...

Evet ayrıca farları da çiziyo uyuz aletler. Ben zaten sadece çok zorda kalırsam (vakitsizlik) giriyorum. Onun dışında hep köpüklü bıcı bıcı yapar arabam :lol:

:D Valla ben de haftasonu uzun yol yaptım geldim, malum bahar ayı, biraz da yüksek hız olunca TEM'in üstünde avare avare uçmakta olan bütün börtü böcek benim fara, tampona, plakaya, kaputa, cama vs. yapıştı kaldı... Dün yıkatacaktım arabayı, internetten meteorolojinin sitesine girip bir bakayım hava ne durumda diye, bugün için sağanak yağmur yazıyordu, ben de vaz geçtim yıkatmaktan, şimdi ise hava günlük güneşlik ve ben meteorolojiye bir kez daha kanmış olduğum için kafamı taşlara vuruyorum :shock:

Bu arada Umut, sana bir şey daha soracağım: benim avatardaki ibrenin 0'dan 180'e uçmasında senin parmağın var mı acaba? :twisted:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Nis 2008, 12:20

SonCuoreci yazdı:Bu arada Umut, sana bir şey daha soracağım: benim avatardaki ibrenin 0'dan 180'e uçmasında senin parmağın var mı acaba? :twisted:

Yok desem, inanacakmışsın gibi sanki :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen FaTiH tarih 16 Nis 2008, 12:49

haha!!! :lol: Cuore me bak yaavs!!Canavar maaşallah!! :D Abi bu kadar zamandır tepki vermemiş oluşun da ilginç yalnız!!Yattın hemen 180 in üzerine uzun zaman!! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Nis 2008, 12:50

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:Bu arada Umut, sana bir şey daha soracağım: benim avatardaki ibrenin 0'dan 180'e uçmasında senin parmağın var mı acaba? :twisted:

Yok desem, inanacakmışsın gibi sanki :roll:

:D Yok, zaten şüphem yoktu da şimdi emin oldum :mrgreen:
Ben photoshopsuz bir tane gönderiyorum aşağıda size, gerçi tam 180 olmadı, 170'te kaldım ama olsun idare eder herhalde :mrgreen:
Bak sakın bunun ibresiyle oynayıp 0'a çekme ama tamam mı? :D
Görüntü048.jpg
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Nis 2008, 12:52

FaTiH yazdı:haha!!! :lol: Cuore me bak yaavs!!Canavar maaşallah!! :D Abi bu kadar zamandır tepki vermemiş oluşun da ilginç yalnız!!Yattın hemen 180 in üzerine uzun zaman!! ;)

Ya, tepki verecektim de bir türlü fırsat bulamamıştım, konusu açılınca sorabildim en sonunda... :)
Yok canım bizde bedavaya 180'in üzerine yatmak yok! bak kendimiz gerçeğini yapıp koyuyoruz resmini icabında :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Nis 2008, 12:59

Bu arada depo boş olsaymış ve azıcık da yokuş olsaymış, 180 görürmüşsün gibi görünüyor :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir