Herkese Merhaba,
Amatörce kendi yaptığım araç kaplama fotolarım aşağıdadır, daha öncede belirttiğim gibi 15 tl maliyet artı sabahtan akşamakadar bir gün, folyo malzemeyi bursada folpa adlı bir şirketten aldım 2 metre tabi hepsini kullanmadım aslında aralık ayında yaptım uygulamayı 3 aydır kullanıyorum, folyonun markasını yada kalınlığını bilmiyorum parlak siyah renk.
Uygulama için sıcak bir ortam tercih edilmesi gerekiyormuş mümkünse temmuz sıcağı, soğuk hava elverişli değilmiş ama ben buz gibi havada yapmıştım, aslında benimki bir denemeydi. Uygulama esnasında bir çok hata yaptım amacım bunda tecrübe edinip yazın daha iyi ve kalıcı olanı yapmak.
Uygulamayı yaparken ölçü almak için bir metre yada mezura lazım, Makas ve falçata, ve folyoyu gövdeye yapıştırma esnasında kullanılacak spatula denen bir şey, ben onun yerine uzun ve kısa cetveler kullandım yapıştıracağım yerin boyutlarına göre, çizmemesi için araya çok ince bir bez vs. koymak gerekiyor fakat bunu birkaç başarısız denemenin sonucunda keşefettim. düz olmayan kavisli yerleri küçük parçalar halinde yapıştırdım çünkü oluşan potluğu engelleyemiyordum.
su sızma olayı suunrof ile kaporta arasından meydana geliyor tavanı yaparken bu bölümü en sona bırakın, folyoyu soonrofa yanaştırın fakat üzerine çıkmasın bir miktarda sunroofun kenarındaki siyaf bölümün üzerine folyo uygulayın arasına siyah silikon çekilecek üzerine silikonu kapatacak şekilde tekrar folyo uygulayın.
acil işim çıktı kusura bakmayın acele yazdım fırsatını bulunca tekrar devam ederim.
görüşmek üzere.