Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

KAPLAMA YONTEMIYLE ARAC RENK DEGISIMI

Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Re: sirion alıyorum acil yardım

Mesajcamoka, 03 Mar 2010, 12:02

http://www.birkamask.com/arac-renk-degisimi.html
benim de gunlerdir kafamı kurcalayan bir şeydi, kaplama yapılabilir mi diye? yapılıyormus, hem de gayet guzel gorunuyor, madem bu kadar niyetlisin bir de bunu arastir bakalım, satarken ekstra zarar yazmaz böylece yaptırdıgın kaplama.
yeni kasa sirionlarda begendigim bir renk vardı, o da asagıdaki linkte 78 no'lu renge cok yakın, ben mercan kırmızısı diye biliyorum bunlar 'Coral' diye yazmış.
http://www.birkamask.com/images/renk_kartelasi.jpg
bu konuda ekstra bilgi (fiyat-adres) olursa buraya yazarsanız iyi olur, biz de öğrenmiş oluruz.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: sirion alıyorum acil yardım

MesajHBT34, 03 Mar 2010, 14:22

Kutup_Kurbasi yazdı:
camoka yazdı:http://www.birkamask.com/arac-renk-degisimi.html
benim de gunlerdir kafamı kurcalayan bir şeydi, kaplama yapılabilir mi diye? yapılıyormus, hem de gayet guzel gorunuyor, madem bu kadar niyetlisin bir de bunu arastir bakalım, satarken ekstra zarar yazmaz böylece yaptırdıgın kaplama.
yeni kasa sirionlarda begendigim bir renk vardı, o da asagıdaki linkte 78 no'lu renge cok yakın, ben mercan kırmızısı diye biliyorum bunlar 'Coral' diye yazmış.
bu konuda ekstra bilgi (fiyat-adres) olursa buraya yazarsanız iyi olur, biz de öğrenmiş oluruz.

firmayla konuştum.malzeme dıştan kaplanıyor araç içinde ve içte kalan detaylarda renk değişmiyor.
her parça için ayrı kesim yapılıyor.örneğin farlar ve yan çıtalar kapılar vs sökülüp ona özel kesim yapılıyor.kaplanan malzeme içe döndürülerek yıkama vb etkenlerle kalkmasının önüne geçiliyor.
firmanın elamanları yurt dışında eğitim görmüşler vs.3 yıl garanti veriyorlar.malzemenin de -50 + 110 dereceye kadar ve 7 yıl dayanımı varmış.
aracı satmaya kalktığınızda tahmini 300 ytl bedelle tekrar söküm yaptırabiliyor muşsunuz.orjinal rengi böylece aynı kalıyormuş.yalnız kaplanacak aracın orjinal boyasında çizikler ya da sökülmüş lokal bölgeler varsa ,bu malzemenin sökümü sırasında lokal olarak aracın orjinal boyası kalkabiliyormuş.o zaman da kendi orjinal boyasıyla rutin küçük parça boya yaptırılıp tamirat yoluna gidilebilirmiş.
sirion için 1400 fiyat verdiler.ruhsata işletmek için fatura gerekli olduğundan ve bu faturanın da en az 300 ytl olması gerektiğinden,bu 300 ün kdv si de 1400 e ilave ediliyor.yani 1450 gibi bir fiyat çıkıyor.üzerine 400 küsür de ruhsata işletme masrafları var.oldu gene 2000 tl:)
kaplanan malzemenin üstüne normal boyalarda olduğu gibi pasta ve cila uygulaması da yapılabiliyormuş.
önemli detay: kaplanan malzeme 100 mikron muş
aynı firmanın yaptığı 250 mikronluk karbon fiber kaplama da mevcut.bunun dayanımı folyo kaplamaya göre daha fazla ve aracı koruyucu özelliği de bu anlamda daha iyi.karbon fiber için de yaklaşık 4000 dolar fiyat çıkar dediler.sadece siyah ve gri alternatifleri varmış şu an için.

Taksicilerin yaptığı uygulama bu. Onlarda normal arabayı sarı olarak kaplatıp sonra satarken söktürüp satıyorlar. Bu şekilde aracın rengini değiştirmek boyatmaktan daha uygun gibi en azından sadece renk için yapıldığı gayet açık. Ama ben hala aynı fikirdeyim boya veya kaplama sonuçta uğraşcaksın ve sonuç olarak kullan istediğin renk bir araba bulursan değiştir. Arabalarımız manevi emanet değildir ölene kadar sahip çıkalım uygun şartlar olursa değiştirilebilir . ( YENİ ALINACAK ARABA DA DAİHATSU OLURSA TABİİ ::::) )
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

KAPLAMA YONTEMIYLE ARAC RENK DEGISIMI

MesajKutup_Kurbasi, 03 Mar 2010, 14:34

camoka yazdı:http://www.birkamask.com/arac-renk-degisimi.html

firmayla konuştum.malzeme dıştan kaplanıyor araç içinde ve içte kalan detaylarda renk değişmiyor.
her parça için ayrı kesim yapılıyor.örneğin farlar ve yan çıtalar kapılar vs sökülüp ona özel kesim yapılıyor.kaplanan malzeme içe döndürülerek yıkama vb etkenlerle kalkmasının önüne geçiliyor.
firmanın elamanları yurt dışında eğitim görmüşler vs.3 yıl garanti veriyorlar.malzemenin de -50 + 110 dereceye kadar ve 7 yıl dayanımı varmış.
aracı satmaya kalktığınızda tahmini 300 ytl bedelle tekrar söküm yaptırabiliyor muşsunuz.orjinal rengi böylece aynı kalıyormuş.yalnız kaplanacak aracın orjinal boyasında çizikler ya da sökülmüş lokal bölgeler varsa ,bu malzemenin sökümü sırasında lokal olarak aracın orjinal boyası kalkabiliyormuş.o zaman da kendi orjinal boyasıyla rutin küçük parça boya yaptırılıp tamirat yoluna gidilebilirmiş.
sirion için 1400 fiyat verdiler.ruhsata işletmek için fatura gerekli olduğundan ve bu faturanın da en az 300 ytl olması gerektiğinden,bu 300 ün kdv si de 1400 e ilave ediliyor.yani 1450 gibi bir fiyat çıkıyor.üzerine 400 küsür de ruhsata işletme masrafları var.oldu gene 2000 tl:)
kaplanan malzemenin üstüne normal boyalarda olduğu gibi pasta ve cila uygulaması da yapılabiliyormuş.
önemli detay: kaplanan malzeme 100 mikron muş
aynı firmanın yaptığı 250 mikronluk karbon fiber kaplama da mevcut.bunun dayanımı folyo kaplamaya göre daha fazla ve aracı koruyucu özelliği de bu anlamda daha iyi.karbon fiber için de yaklaşık 4000 dolar fiyat çıkar dediler.sadece siyah ve gri alternatifleri varmış şu an için.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Re: SIRION ICIN KAPLAMA YONTEMIYLE RENK DEGISIMI

Mesajcamoka, 03 Mar 2010, 16:03

al milli noterimiz Nihat BEYAN'ı, servise beraber gidin; "araba gördüğün gibi sağlam, sadece keyiften boyatıyorum, sen de şahitsin şekerim" diyip arabayı boyat ne diyeyim. 2000 TL çok yüksek maliyet, koşarak uzaklaşırım o mekandan.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajHBT34, 03 Mar 2010, 17:19

camoka yazdı:al milli noterimiz Nihat BEYAN'ı, servise beraber gidin; "araba gördüğün gibi sağlam, sadece keyiften boyatıyorum, sen de şahitsin şekerim" diyip arabayı boyat ne diyeyim. 2000 TL çok yüksek maliyet, koşarak uzaklaşırım o mekandan.

:::)) çok güldürdün . koşarak uzaklaşmak gerek bencede ...
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajKutup_Kurbasi, 03 Mar 2010, 23:47

camoka yazdı:al milli noterimiz Nihat BEYAN'ı, servise beraber gidin; "araba gördüğün gibi sağlam, sadece keyiften boyatıyorum, sen de şahitsin şekerim" diyip arabayı boyat ne diyeyim. 2000 TL çok yüksek maliyet, koşarak uzaklaşırım o mekandan.

aynen ben de güledurdum epey dakikalar boyunca.:)
vergi cennetiyiz.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Re: KAPLAMA YONTEMIYLE ARAC RENK DEGISIMI

Mesajbailiwick, 04 Mar 2010, 01:20

Şu mat siyahı hep çok beğenmişimdir. Materia da güzel duracağına inanıyorum. Ama şu ruhsat işlemleri falan çok paraya çıkıyor valla.
bailiwick

Model: Materia

MesajUmut-Gultekin, 04 Mar 2010, 11:24

bailiwick yazdı:Şu mat siyahı hep çok beğenmişimdir. Materia da güzel duracağına inanıyorum. Ama şu ruhsat işlemleri falan çok paraya çıkıyor valla.

Doğru söylüyorsun. Mat siyahın güzel duracağı belki de tek Daihatsu modeli Materia'ymış gibi geliyor bana da. Sana da yakışır hani 8)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajbailiwick, 04 Mar 2010, 21:23

Umut-Gultekin yazdı:
bailiwick yazdı:Şu mat siyahı hep çok beğenmişimdir. Materia da güzel duracağına inanıyorum. Ama şu ruhsat işlemleri falan çok paraya çıkıyor valla.

Doğru söylüyorsun. Mat siyahın güzel duracağı belki de tek Daihatsu modeli Materia'ymış gibi geliyor bana da. Sana da yakışır hani 8)

Abi valla güzel olur ama maliyeti çok bu aralar imkansız. Belki yazdan sonra :)
bailiwick

Model: Materia

Mesajbfd, 05 Mar 2010, 21:50

2000 TL
+ 300 sökme // olduki sökülmesi gerek kaza.vs.vs...
+400 //tekrar ruhsat değişikliği

ettimi 2700 bu rakamlara 2 kere komple metalik fırın boya yapılır
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajsalih karali, 11 Mar 2010, 15:31

http://www.maxxcar.com.tr/arackaplama_renkdegisim.asp
bi de buraya bakın fiyatları daha uygun kaliteli mazeme ve temiz işçilik
alakam yoktur yanlış anlaşılmasın orda bi arkadaşımın 106 kaplandı sadece resimleri de sitede
Kullanıcı avatarı
salih karali

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajfeylesof, 12 Mar 2010, 23:08

Slm. Arkadaşlar.
Ben aracın tavanını cast folyo parlak siyah renk ile kendim kapladım 2 metre fazla bile geldi, toplam maliyet 15 tl birde keyif aldım tabi. henüz temiz bir anını denk getirip foto çekemedim, en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım.
feylesof

MesajUmut-Gultekin, 12 Mar 2010, 23:23

Sabırsızlıkla bekliyorum fotoğrafları. Ben de aynı niyetteyim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajfeylesof, 13 Mar 2010, 00:23

Bu arada işlem aynı zamanda suunrof içinde sızdırmazlık oldu.
feylesof

MesajUmut-Gultekin, 13 Mar 2010, 00:34

feylesof yazdı:Bu arada işlem aynı zamanda suunrof içinde sızdırmazlık oldu.

O zaman iki kat sabırsızlıkla bekliyorum :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Kaporta

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir