Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Kaporta ve modifiye istekler

Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Kaporta ve modifiye istekler

Mesajlevent kocaman, 21 Ağu 2008, 14:19

7 kişilik terios başlığı aracılığı ile aranıza katıldım ve yaratıcı birkaç arkadaşın olduğunu görmek gerçekten güzel

sizlerden aracınızda ne tür değişiklikler olmasını istediğinizi bu bölüme yazmanızı, illaki modifiye şart değil onarımda dahil her türlü sizlere yardımcı olmak isterim

bir müşterilerim aracın ön tarafının kısa ,tamponun ise kenarlardan çok uzun ve biçimsiz oluşundan şikayetçiydi

bende kafamdan bi uygulama yaparak müşterimin isteğini gerçekleştirdim

çok beğendiğini ve aracın kısalığındaki rahatsızlığınıda dile getirmesiyle
bende hemen 1 ay içerisinde aracını tamamen yeni bir görünüme kavuşturdum

ön tamponu tamamen el işçiliği galvaniz paslanmaz sacdan şekillendirerek daha sağlam ve bebeksi görünen ön kısmı biraz daha vahşileştirdim. bu sayede tamponumuz artık yeni bir görünüme kavuştu

bagaj kısmı çok kısa olduğundan arka kelebek camı kısmından tamamen kesilerek 30 cm galvaniz takviye yapıldı ve artı bir kelebek camı ilave edildi
bu sonuçlada hem geniş bagaj hacmi hemde jeep görünümü elde ettik

son olarakta ön motor kapağı ve ön çamurlukları 15er cm uzatarak bildiğiniz jeep havasını vermiş olduk

aracı görenler çok beğeniyor ve çok şaşırıyor
çünkü bu aracı ben yaptıktan 6 ay sonra çekik gözlü üretimciler aynı tasarımın uzun şeklini yani 7 kişilik teriosu üretiyorlar =)

bu gerçekten şaşırtıcı sanıyorum

daha güzel fikirlerinizi ve kendi aracınızda görmek istediklerinizi çekik gözlülerden evel benimle paylaşırsanız çok sevinirim

şimdiden çok teşekkür ediyorum ilginiz için...

atölyem bostancı san. sitesindedir tel. 0216 572 28 82 gsm 0534 355 68 06 levent usta
Eklentiler
06042008182.jpg
06042008184.jpg
06042008185.jpg
ferhat kingston 053.jpg
levent kocaman

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: Kaporta ve modifiye istekler

MesajSirion gti, 21 Ağu 2008, 18:32

Lenet bey benim bir maruzatım var hesaplamadan aldığım jant lastik seçimi yüzünden araç çamurluğu tekere sürtme yapıyordu bunun verdiği rahatsızlık yüzünden yayların arasına plastik bir parça taktılar araç şimdi daha az esniyor faka çukurlarda çok ses yapıyor bu sorunun çözümü acep sizdemi :?:
Aklıma gelen çamurlukları açtırmak ama bunu yapınca nasıl olur boya gerektirirmi orasını siz daha iyi bilirsiniz şimdiden cevao için teşekkür ederim..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajlevent kocaman, 22 Ağu 2008, 13:30

3 seçeneğimiz var ,

1: çamurlukları sürtmeyecek şekilde biraz açmak , tabiki aracın arka iki çamurluğun boyanması gerekir
bunun herangi bi zararı olmaz aksine modifiye yapılmış bi görüntü verir (çamurluk kabartma) tek zararı boyanması :)

2: amörtisör ve yayları yükseltip aracı 2 veya 3 cm yukarı kaldırmakki tabiri caizze tempra durumu meydana gelir =) biçimsiz olacağından hemen son seçeneği ve en kolayını yazıym

3: aldığımız jant ve lastiği geri iade edicez :)

masraf soracak olursan eğer iki çamurluk boya ve açma tahminen 300 ila 400 ytl arası bişeye malolur
seçim sizin ,geçmiş olsun
levent kocaman

Model: Terios 2. Nesil

MesajSirion gti, 22 Ağu 2008, 16:45

yardımınız için sağolun artık böle bir işimiz olduğunda kapınızı çalarız sizde bize fiyatlarda kıyak yaparsınız öle yaşayıp gideriz :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajsirion gti 2, 23 Ağu 2008, 17:37

levent kocaman yazdı:3 seçeneğimiz var ,

1: çamurlukları sürtmeyecek şekilde biraz açmak , tabiki aracın arka iki çamurluğun boyanması gerekir
bunun herangi bi zararı olmaz aksine modifiye yapılmış bi görüntü verir (çamurluk kabartma) tek zararı boyanması :)

2: amörtisör ve yayları yükseltip aracı 2 veya 3 cm yukarı kaldırmakki tabiri caizze tempra durumu meydana gelir =) biçimsiz olacağından hemen son seçeneği ve en kolayını yazıym

3: aldığımız jant ve lastiği geri iade edicez :)

masraf soracak olursan eğer iki çamurluk boya ve açma tahminen 300 ila 400 ytl arası bişeye malolur
seçim sizin ,geçmiş olsun

Levent bey 3. tercihiniz çok daha güzeldi ama bilal kıyıpta gerı vermez o yuzden sarsılmaya devam edıcek cukurlarda.... bende olsam vermem anternatıfler bulurdum :oops:

Ayrıca bende kırmızı bı sırıon var onu eger sartlar musaıt olursa bu sartda sınav sonuclarım oluyo :lol: guzel bı tasarımla akıl almaz hale getırıcem o yuzden yerınızı zıyaret edıp sızıde tanıma fırsatım olur ınş.
Son olarakta unuttum sanmayın gercekten terıos cok guzel ve daha havalı durmus tebrıkler....
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajserkan, 15 Kas 2008, 21:03

terios mükemel olmuş.elinize sağlık.günahı ne tuttu bunun komple ?
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajC32AMG, 03 Şub 2009, 00:09

levent hocam sizi ayakta alkışlıyorum !!!! çok iyi bir çalışma olmuş ... fakat araç sahibinin trafikle alakalı bir sorunu oldumu yoksa proje çizdirme gibi bir yöntem mi kullanıldı ?
Kullanıcı avatarı
C32AMG

Mesajbailiwick, 03 Şub 2009, 02:08

Benim Materiam için şu an tek istediğim turbo beslemeli olması fakat motora zarar veririm diye korkmuyor değilim açıkçası
bailiwick

Model: Materia

MesajUmut-Gultekin, 03 Şub 2009, 09:56

bailiwick yazdı:Benim Materiam için şu an tek istediğim turbo beslemeli olması fakat motora zarar veririm diye korkmuyor değilim açıkçası

Yüksek basınç olmadığı ve çok zorlamadığın müddetçe zarar vermen zor ama turbo aksamının tamamen uyumlu olması ve uzun ömürlü bir motor için benim tavsiyem hiç o işe hiç girme. Bu aralar internette boyalı-değişeni olan YRV Turbo vardı bir tane 13.000 miydi neydi fiyatı. Bir sürü temiz araba da var, gerçi fiyatları daha yüksek... Al bence bir YRV Turbo, keyifle kullan. Ya da dersen ki ben Materia'mın turbo olmasını istiyorum; o zaman bul bir pert YRV Turbo. Motoru komple değiştir :) Tabi Materia'yı uğraşlar sonucu Turbo da yapsan, motoru da değiştirsen, sonuç aynı olacak; muayeneden geçemeyeceksin :) Dolayısıyla zor işler bunlar ;)

O yüzden bence al bir YRV Turbo, hevesini çıkarana kadar kullan, sonra sat. Hazır fiyatlar bu kadar geberikken şimdi alıp, yazın satmak bana mantıklı geliyor eğer maddi durum müsade ediyorsa :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajALBAYIM, 19 Mar 2009, 17:03

Profesyonel bir turbo charger uygulamasinin hiç bir sakincasi olmaz. Motorun ömrünü kisaltacagi tabiki bir gerçek. Ama TURBO buna deger =) Turbo bir hastaliktir.
Etikete gerek yok, eskiler bizi iyi tanır..
Kullanıcı avatarı
ALBAYIM

Mesajguneri, 17 Ağu 2009, 19:08

levent bey ,,, sorum sıze

copen baslığı altına da yazmışdım..

copeni 4 kişilik yapılabılme olasılıgı nedır..

yapabılır misiniz
guneri

Model: Materia

MesajAPP, 27 Haz 2011, 12:32

iYİ GÜNLER LEVENT BEY APPLEUASE MODİFİYE İÇİN TAMPONLARIN KALIPLA YAPILMASI GEREKMİŞ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.Nerede kim yapar?
APP

Model: Applause

Dön Kaporta

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir