Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

KAPORTADA MİNİK MİNİK BOYA KALKIKLARI

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

KAPORTADA MİNİK MİNİK BOYA KALKIKLARI

Mesajarmagandc, 16 Şub 2010, 15:58

arkadaşlar,
biliyorsunuz aracımızı daha yeni aldık sayılır uydumarket'ten.yani daha bir ayını bile doldurmadı.
araç ta yeni sayılır.2007 model.
bizim ilk aracımız olması nedediyle, sizlere bişeyler danışacağım.

aracın motor kapağında ve tavanda 0,2 ve 0,3 cm çapında iki adet yuvarlak hatlı boya kalkmış noktalar var.
aracı yıkayıp parlattığımızda kendimiz şans eseri gördük.

yoldan taş çarpması gibi etkenler olabilir tabi.bunlar için sizler nasıl bir önlem alıyorsunuz?
aracın boyasına boya koruma mı yaptırmak lazım, macun kıvamlı kapayıcılar mı yoksa boya mı?

bir de fren-gaz pedallarının olduğu yerdeki dikey sac lavhanıza bir ara bakar mısınız?
bizimkinin o kısmında çillenme tabir edilen hafif paslanma başlangıcı gözlemledim.
aracın içeriden pas alması ilginç geldi bana!
sizlerde de bu tip durumlar var mı? neler yapmamız lazım acaba?

ziebart'ta araç pas koruma programı var. veya diğer koruma gibi şeyler.ama bayağı tuzlu...
Armağan Durmaçalış
armagandc

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: KAPORTADA MİNİK MİNİK BOYA KALKIKLARI

MesajUmut-Gultekin, 16 Şub 2010, 18:25

Sevgili Armağan,

Lafa Güzin Abla gibi başladığımı farkettim hemen düzeltiyorum :D:

Bahsini ettiğin şeyler 2-3 mm çapında boyanın üstündeki tabakanın kalkması ise sıkıntı vernik kalkması olabilir. Genellikle tekrar boyanan parçalarda oluyor bu durum ve taş çarpması ile ilgisi var. Tek çözümü o parçanın tekrar boyanması. Tazyikli su değdikçe bahsini ettiğim kalkmaların çapı gittikçe artacaktır. Korumak için yapabileceğin birşey yok. Taş yememeye bak :) Boya koruma denen olayın değil darbelere, en basit doğa koşullarına karşı bile doğru dürüst bir koruma sağladığı şüpheli. Zaten yaptırsan bile arabayı bir kere bile "herhangi bir yerde" yıkatsan, akıp gidiyor. Yani kendini bile koruyamıyor, değil arabayı koruyacak. Bu konuda bir yazım vardı "boya korumalar kendini bile koruyamıyor" diye. Onu bulup okuyabilirsin.

Aracın içinde pedalların olduğu yerlerde içeriden hafif pas normal. Şimdiye kadar kullandığım belli bir yaşı aşmış tüm Daihatsu'larda vardı.

Ufak şeyler bunlar :) Kafanı takmamanı tavsiye ederim. Böyle şeylere kafayı taktıkça (özellikle boya) arabanın başına birşeyler gelmesi olası :) (nazar)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir