Kare Plaka çıkartma (Nova Plaka)

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Kare Plaka çıkartma (Nova Plaka)

Mesajgönderen Sirion gti tarih 11 Nis 2008, 12:24

İlk olarak aracınızın kayıtlı olduğu şubeye gitmeden plakanızın kaybolduğuna dair bir dilekçe yazılır daha sonra şubeye gidip ilgili memura nüfus cüzdanı ve ruhsat fotokopisiyle teslim ettikten sonra size verilen makbuz tarzı kağıtla cemiyete gidip kare yani nova plaka almak istediğinizi söliyeceksiniz onlarda neden falan diycek abi arabanın plaka yeri kare diğeri olmuyor dedikten sonra tek plaka için 8 ytl ödedikten sonra plaka basan en yakın şubeye gidilir plaka bastırılır daha sonra plaka alınarak tekrar kendi şubenize gelip plakaya son mührü vurduktan sonra olay bitiyor.Paylaşıyım dedim çünkü diğer forum sitelerinde herkes kafasına göre sallamış bide muameleci bu 8 ytl lik işlem için 70 ytl istiyor haberiniz olsun :)
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Kare Plaka çıkartma (Nova Plaka)

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 11 Nis 2008, 13:12

Sirion gti yazdı:İlk olarak aracınızın kayıtlı olduğu şubeye gitmeden plakanızın kaybolduğuna dair bir dilekçe yazılır daha sonra şubeye gidip ilgili memura nüfus cüzdanı ve ruhsat fotokopisiyle teslim ettikten sonra size verilen makbuz tarzı kağıtla cemiyete gidip kare yani nova plaka almak istediğinizi söliyeceksiniz onlarda neden falan diycek abi arabanın plaka yeri kare diğeri olmuyor dedikten sonra tek plaka için 8 ytl ödedikten sonra plaka basan en yakın şubeye gidilir plaka bastırılır daha sonra plaka alınarak tekrar kendi şubenize gelip plakaya son mührü vurduktan sonra olay bitiyor.Paylaşıyım dedim çünkü diğer forum sitelerinde herkes kafasına göre sallamış bide muameleci bu 8 ytl lik işlem için 70 ytl istiyor haberiniz olsun :)

Abartmış :)

Bizim arabanın iki plakasını birden çaldılardı da muameleye 80 lira vermiştik yanlış hatırlamıyorsam. O zaman sormuştum bu işlemin masrafı 40 lira olur demişti bizim muameleci.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Sirion gti tarih 11 Nis 2008, 15:18

SuperSonic yazdı:
Sirion gti yazdı:İlk olarak aracınızın kayıtlı olduğu şubeye gitmeden plakanızın kaybolduğuna dair bir dilekçe yazılır daha sonra şubeye gidip ilgili memura nüfus cüzdanı ve ruhsat fotokopisiyle teslim ettikten sonra size verilen makbuz tarzı kağıtla cemiyete gidip kare yani nova plaka almak istediğinizi söliyeceksiniz onlarda neden falan diycek abi arabanın plaka yeri kare diğeri olmuyor dedikten sonra tek plaka için 8 ytl ödedikten sonra plaka basan en yakın şubeye gidilir plaka bastırılır daha sonra plaka alınarak tekrar kendi şubenize gelip plakaya son mührü vurduktan sonra olay bitiyor.Paylaşıyım dedim çünkü diğer forum sitelerinde herkes kafasına göre sallamış bide muameleci bu 8 ytl lik işlem için 70 ytl istiyor haberiniz olsun :)

Abartmış :)

Bizim arabanın iki plakasını birden çaldılardı da muameleye 80 lira vermiştik yanlış hatırlamıyorsam. O zaman sormuştum bu işlemin masrafı 40 lira olur demişti bizim muameleci.

İyi muamele çekmiş demekki :)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen mustafa tarih 11 Nis 2008, 17:34

Paylaşım için teşekkürler Sirion gti.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen ozgursula tarih 21 May 2008, 09:07

Bu arada ben de ön plakayı kare yaptırdım ancak mühür yok. Orjinal mühürlü plakayı bagajda gezdiriyorum acaba bir problem olur mu.
ozgursula

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 21 May 2008, 09:17

ozgursula yazdı:Bu arada ben de ön plakayı kare yaptırdım ancak mühür yok. Orjinal mühürlü plakayı bagajda gezdiriyorum acaba bir problem olur mu.

bi sorun çıkmaz cunku muhure bakmıyolar polısler fakat kıl bırıne rastlarsan o zaman kötü...
aslında muhuru hemen vururlar sorun olmaz bence dıgerınıde tasımaktansa mudur vurdurun daha ıyı cunku eskısı kadar sıkı tutmuyolar ama bılal arkadasımızın dedıgı gıbı sorular hatda yok olmaz bıle cekıyolar ama plakalık yerı kare dedın mı iş bitiyo
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen bailiwick tarih 01 Kas 2008, 15:49

http://www.sahibinden.com/app_plaka_sok ... isplayitem
Arkadaşlar konu ile alakalı bu ilanı gördüm ve aradım sordum sadece ruhsat fotokopisinin faxlanmasını istiyorlar. Nasıl oluyor bu iş hiç anlamadım.
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 17:56

bailiwick yazdı:http://www.sahibinden.com/app_plaka_sok_fiyat_kapida_odeme_tum_turkiye_de_WQQaXQQ10354879WQQpXQQdisplayitem
Arkadaşlar konu ile alakalı bu ilanı gördüm ve aradım sordum sadece ruhsat fotokopisinin faxlanmasını istiyorlar. Nasıl oluyor bu iş hiç anlamadım.

Ruhsat fotokopisine gerek yok. Bir yanlış anlama olmuş herhalde. Ben bu ilandaki şirketi yetkilisi Güray Bey ile görüştüm. Sadece plakayı ve istediğiniz tipi söylüyorsunuz, app plakanız 2 gün içinde kargo ile geliyor. Daha geçen hafta bizim arabanın plakalarını yaptılar. Yarın buluşmada görebilirsiniz :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen bailiwick tarih 01 Kas 2008, 18:12

APP plakanın açıklaması nedir trafikte sorunsuz kullanabilirmiyim?
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 18:23

bailiwick yazdı:APP plakanın açıklaması nedir trafikte sorunsuz kullanabilirmiyim?

Yanlış bilmiyorsam trafikte kullanımı kanunen yasak esasında çünkü üstlerinde damga yok. Daha düzgün şekilli plakalar bunlar. Yarın bizim arabada görebilirsin. Gördüğüm kadarıyla normal plakadan farkları:

1. Işığa duyarlı TC yazıları yok
  2. Damgası yok
  3. Plakalarda olan ve ne olduğunu bilmediğim dalga görünümlü yukarı aşağı kıvrımlar yok

Ben esasında APP plakayı daha çok şeklinden dolayı değil, güvenlik için yaptırdım. Bizi eski arabanın 2 plakasını birden çalmışlardı. Ondan sonra yok jandarmadan rapor al, yok muameleciye başvur o zamanın parasıyla 100 küsur lira para ödemiştik, 2-3 gün arabasız kalmak da cabası. Bu plakalar 50 lira. Çalınırsa zararım yarı yarıya. Diğer plakaları takarım olur biter :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 01 Kas 2008, 19:18

ben 8 ytl masraf ettim demekki çok daha karlı iş :) Git trafiğe plakam düştü kareydi de çıkarsınlar sana 1 saatte bir plaka nasıl fikir hemde damgalı mühürlü harbi plaka
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir