Kasko Tercihleriniz

Daihatsu'nun, şehir içi kullanım için tasarlanmış, ekonomi profesörü, bücür aracıdır. Daihatsu Cuore, çeşitli ülkelerde Mira, Domino ve Charade adları altında da satılmaktadır.

Kasko Tercihleriniz

Mesajgönderen m.firat34 tarih 08 May 2009, 21:05

Arkadaşlar 2 gün evvel buradada zannedersem üye olan bir arkadaşımızdan bıcır mı bıcır 2005 Model cuore satın aldık.
Sizden isteğim.Kasko tercihlerimiz neler olmalı.Nelere dikkat etmeliyiz.
m.firat34

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Kasko Tercihleriniz

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 May 2009, 11:27

Benim tek tavsiye edeceğim şey; mini onarım hizmeti olan bir kasko şirketi tercih edin.

Benim önerilerim Anadolu veya HDI.

Arabanız ve üyeliğiniz hayırlı olsun :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen m.firat34 tarih 09 May 2009, 16:46

Teşekkür ederim.
Araştırmalarımda,koçalianz,Axa sigorta için iyi diyorlar
m.firat34

Mesajgönderen mustafa tarih 11 May 2009, 10:53

geçen sene cuore için en iyi fiyatı aviva vermişti. mini onarımda var.
mustafa

Mesajgönderen uydumarket tarih 11 May 2009, 22:28

m.firat34 yazdı:Arkadaşlar 2 gün evvel buradada zannedersem üye olan bir arkadaşımızdan bıcır mı bıcır 2005 Model cuore satın aldık.
Sizden isteğim.Kasko tercihlerimiz neler olmalı.Nelere dikkat etmeliyiz.

telefonunuzu verdim.sizi arayacaklar.on numara hizmet veriyorlar.herhangi bir kaza vs. başınıza geldiğinde hiç karışmıyorsunuz .bir telefonla evinizden aracı alıyorlar yerine kullanabileceğiniz bir araç bırakıp yapıldıktan sonra en kısa zamanda teslim ediyorlar ve mümkün olduğunca kaskonuzu delmiyorlar.fiyatıda çok uygun.....
sevgiler..... :)
uydumarket

Mesajgönderen m.firat34 tarih 12 May 2009, 22:08

Eyvallah Metin ağabey hayırlı alışverişler size
Hangi kasko için bu konuştukların acaba?
m.firat34

Mesajgönderen uydumarket tarih 13 May 2009, 12:35

m.firat34 yazdı:Eyvallah Metin ağabey hayırlı alışverişler size
Hangi kasko için bu konuştukların acaba?

onlar hangi şirketi uygun görürlerse ona yaptırın.zorluk yaşamayacakları kasko şirketlerini seçiyorlar.işin ayrıntılarını biz tüketiciler pek anlayamayız ama telefonunuzu verdiğim arkadaşlar hangisi iyi hangisi kötü hizmetleri nasıl anlaşmalı tamircileri vs. hepsini daha iyi biliyor.benim araca en son yaptıkları sigorta dubai sigorta idi mesela..siz telefonda bunu özel olarak belirtin."siz hangi kasko şirketini öneriyorsunuz" diye sorun.herhangi bir durumda hasar vs için tamircileride zorluk çekmesin ve sonradan "o eksikmiş bu eksikmiş şunu karşılamıyor bunu karşılamıyor "diye bir sorun çıkmasın.tabi en önemlisi fiyatıda uygun olsun tabii...sevgiler
uydumarket

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 13 May 2009, 13:07

Benim şahsi tavsiyem sigorta şirketi seçiminizi alacağınız hizmetlere göre kendiniz yapın. Seçimi acenteye bırakmak genellikle o dönemde acenteye en çok kâr bırakan sigorta şirketinin müşterisi yapılmak ile eşdeğerdir. Bunu Metin'in önerdiği yer için söylemiyorum, tanımıyorum kendilerini. Ama genel olarak birden fazla sigorta şirketinin acenteliğini yapan şirketler, avantajsız olsa bile, sadece daha fazla komisyon kazanmak için müşterilerini daha kötü hizmet alacakları yere bile bile yönlendiriyorlar. Buna çok şahit oldum ve bizzat 3-4 kere yaşadım farklı konularda-zamanlarda.

Büyük şehirlerde yaşıyorsanız mini onarım hizmeti önemli. Kaza durumunda hasarsızlık indiriminin silinmesi veya geri kademelere düşmesi ile ilgili politikalar önemli. Mesela 3 senelik hasarsızlık indiriminiz var ve bir kazaya karıştınız. Bir sonraki kasko yenilemesinde şirketiniz sizi 2. kademeye mi indiriyor yoksa 3 senelik hasarsızlığı komple mi siliyor? İlgilendiğiniz sigorta şirketinin gittiğiniz yetkili servisle anlaşması olup olmaması önemli. Kaza anında eksper süresi ve tamir sonrası ödeme almanız gerekiyorsa bu ödemenin ne kadar sürede yapıldığı önemli. Ayrıca anahtar çalınması teminatı da çok önemli. Mesela evinize hırsız girdi, arabanın anahtarını da aldı ve arabayı da eşyalarınızla birlikte çalıp gitti. Çoğu kasko bu durumda müşterisine araba için beş kuruş vermiyor. "Anahtara sahip çıkacaktın" diyor. Bu konunun da teminat altına alındığına mutlaka emin olun derim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen FaTiH tarih 14 May 2009, 00:35

Umut abinin bahsettigi meseleler COK onemli
!gectigimiz yil 3.yilini dolduracak hasarsizlk indirimimin TAMAMINI yil icinde gece vurup kacmis bir bilinmeyen sahsa rucu edilememesi yuzunden& buna eklenen Basak sigortanin acimasiz politikasi yuzunden kaybettim!Bu arada www.sigortam.net i tavsiye ederim..Hicbirsey degilse fikriniz olur..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 May 2009, 08:42

FaTiH yazdı:Umut abinin bahsettigi meseleler COK onemli
!gectigimiz yil 3.yilini dolduracak hasarsizlk indirimimin TAMAMINI yil icinde gece vurup kacmis bir bilinmeyen sahsa rucu edilememesi yuzunden& buna eklenen Basak sigortanin acimasiz politikasi yuzunden kaybettim!Bu arada http://www.sigortam.net i tavsiye ederim..Hicbirsey degilse fikriniz olur..

Bak mesela Anadolu Sigorta'da olsaydın, yanlış bilmiyorsam sadece 1 kademe düşüp, 2 senelik hasarsızlıkla yola devam edebiliyordun. Gerçi orada da şöyle bir uygulama var; 3 yıllık hasarsızlık indirimin var. 1 kaza yapıp 2. kademeye indin, aynı sene içinde 2. kazayı yaparsan tamamen siliniyor hasarsızlık. Yani sürekli 1 kademe inmiyorsun. Sene başı 1 kaza 1 kademe indiriyor, ama 2 kaza hasarsızlık indirmini tamamen siliyor. Yanlış bilmiyorsam böyle...

Bu arada Sigortam.net bazen yüksek fiyat verse de bu aralar verdiği fiyatlar makul. Ben Mart'ta acenteden yaptırdım kaskomu. Şu an aynı özelliklerdeki aynı poliçeyi Sigortam.net benim yaptırdığımdan 150 lira civarı daha ucuz satıyor :( Bana denk gelmedi indirim demek ki.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen uydumarket tarih 18 May 2009, 02:03

artık zaman değişti.önceki sigorta şirketlerinin kasıntılı tavırları rekabet ortamı yüzünden kayboldu hala kendini kasan sigorta şirketleri mevcut.kasko değeri 14.000 tl üzerinden full klozlu sigorta bedeli 600 tl.üstelik 8 taksit .bu fiyatı 1000 tl gibi gösterip sanki lütufta bulunuyor gibi "size yüzde 20 indirim yaptık 800 tl" demek 200 tl kazık yemektir.bir hasarsızlık oyunu sürüp gidiyor aman kaskom bozulmasın aman çok pahalı vs diye çoğu şirket ellerinde müşteri tutabilmek için değişik oyunlar oynuyor.1. kademe 2. kademe 3. kademe vs vs insanların kafasını karıştırıyorlar....
işte burada sigortacınız ile yakınlığınız devreye giriyor.sigorta şirketleri kampanyalar düzenlendiği için bundan haberdar olamıyorsunuz .artık satışları ne kadar fazlaysa özel fiyat tarifeleri var .eşim işbankasında çalışıyor bir sürü araca anadolu sigorta kasko trafik vs. sigorta yapıyor.kendi aracına benim eşim işbankası çalışanı olduğu halde mensup indirimleri yüzde 40 lara varan indirimi olduğu halde ve hasarsızlığı bile olmasına rağmen.çalıştığımız ve güvendiğimiz sigortacımız daha geniş kapsamlı ve çok daha ucuza sigorta yapıyor.diyeceksinizki hasar olunca görürüz.fakat oda tecrübe edildi sistem o kadar güzel kurulmuş .abimin aracında hasardan sonra hemen başka bir araç getirip bütün hasarı orj gibi giderip 5 kuruş para talep etmedikleri gibi araçta sadece bu kazadan kaynaklanmayan başka kusurları da gidermişler.işte anlatmak istediğim tanıdık farkı.haa bu arada belirteyim çalıştığı şirketler dandik şirketlerde değil en son yapılan sigorta dubai sigorta mesela....varsın sigortacım 50 tl fazla komisyon alsın hiç önemli değil bana sağlattığı avantajlar indirimler zaten bu miktarın ötesinde.bazen çok fazla karışıp şunu istiyorum bunu istiyorum demek te doğru değil.yeterli güveni aldıktan sonra karışmamak bile gerekir.
bir olay daha trafik sigortaları araç satışlarında yanar.sattığım bir araçta trafik sigortasını 3 ay önce yaptırmama rağmen 3 ayı düşüp iade yapabildi.nasıl yaptı bilmiyorum ama buda çalıştığı sigorta şirketi ile alakalı olsa gerek .bu sigorta şirketini ben seçmiş olsaydım bu para yanacaktı (200 tl)
şimdi bana ne zaman telefon açsa nasıl yapalım diye .nasıl biliyorsan öyle yap diyorum.......
uydumarket

Mesajgönderen mustafa tarih 18 May 2009, 11:02

tüm trafik sigortalarında araç satışınızda kalan ayların ücreti iade edilir. bu olay sadece o sigorta şirketi için geçerli değil. aynı şekilde aracı sattıktan sonra bende sigorta iadesi aldım.
mustafa

Mesajgönderen cccengiz tarih 19 May 2009, 10:19

Trafik sigortasında; Aracını sattığın günden sonra, o yıl içerisinde kullanmayacağın ne kadar gün varsa, o günlerin bedeli sana geri iade ediliyor.
cccengiz

Mesajgönderen m.firat34 tarih 28 May 2009, 00:39

Arkadaşlar,dubai sigortaya 500 tl ye yaptırdım.

Herkese teşekkürler.
m.firat34

Mesajgönderen FaTiH tarih 24 Mar 2010, 14:13

Bugün itibariyle ben de Dubai Sigorta dan "7 yıldızlı kasko" müşterisiyim..%30 hasarsızlık indirimim vardı birinci kademeden..Avukatlara da %10 meslek indirimi varmış.Bunlarla birlikte, toplamda 469,07 TL / 8 taksitten kaskomuzu yaptırdık.. Paylaşayım istedim.. Herkese kazasız belasız mutlu mesut günler...! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Sonraki

Dön Cuore

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir