Arkadaşlar herkese merhaba!
Öncelikle sitenizin oldukça yeni sayılabilecek bir üyesiyim. 7 Ekim 2009'da üye oldum ve aralıklarla da olsa siteyi takip ediyorum. Sayenizde son derece faydalı olduğuna inandığım bilgiler edindim, katkı sağlayan herkese çok çok teşekkür ederim.
Benim sorum ve sorunum 1991 Model Daihatsu Applause'umla ilgili:
13 Kasım 2009 tarihinde bir kamyonla maddi hasarlı talihsiz bir trafik kazası geçirdim ve arabamın sağ ön tarafı hasarlandı. Trafik sigortasından da paramı alamadığım için (bu konu gerçekten uzuuun bir hikaye) arabamı kendim yaptırmak zorundayım.
Kazadan hemen sonra aracımı götürdüğüm ve karşı tarafın trafik sigortasıyla anlaşmalı olan Bostancı Oto Sanayii'deki bir servis bana ilk olarak 1500-1600 TL gibi bir masraftan bahsetti. Tabii, paranın sigorta tarafından ödeneceğinden hareketle bu miktarı sizler gibi ben de başta abartılı buldum ama sesimi çıkartmadım. Karşı tarafın sigortası tarafından kusur bana yüklendikten (gerçekten aynen öyle yaptılar, detayları arzu eden olursa başka zaman anlatabilirim) ve TRAMER'e yaptığım itiraz başvurum da reddedildikten sonra geçen Cumartesi tekrar Bostancı'daki servise gittim ve masaya oturup fiyatı yeniden değerlendirdik. Bu kez bana 870TL gibi yine oldukça yüksek yeni bir fiyat verdiler, ben de aracımı alıp tanıdığım başka yerlerle görüşmek üzere servisten ayrıldım. Dün ve bugün yaptığım araştırmalarda çıkan fiyat ise PARÇA HARİÇ 450-500TL oldu. Bu fiyat esasında yalnızca hasarlı üç parçanın boyanması ve yerine takılıp ayarlanmasını içeriyor.
Hasara gelince ön tamponun sağ köşesi sağ sinyal ve sağ ön farla birlikte kırıldı. Ayrıca sağ ön çamurluk ta epey hasar gördü. Bu hasarın dışında ön ızgaranın farın altında kalan kısmında da biraz göçük oluştu. Davlumbaz, ponyalar, motor ve yürüyen aksamda ise herhangi bir hasar yok.
İstanbul Anadolu Yakası'nda oturuyorum. Bu aracı Ekim 2009 ayında aldım ve aldıktan hemen sonra bana çıkardığı yaklaşık 2000TL'lik masraf açıkçası epey belimi büktü. Bu civarda aracımın hasarını hesaplı bir şekilde yaptırabileceğim bir yer tavsiye eder misiniz? Ve en önemlisi ihtiyacım olan parçaları (Ön Tampon, Sağ Tampon Sinyali, Sağ Ön Far ve Sağ Ön Çamurluk) nereden temin edebilirim?