Kazalı 1991 Applause'umu Nerede Onartabilirim?

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Kazalı 1991 Applause'umu Nerede Onartabilirim?

Mesajgönderen commspro tarih 09 Ara 2009, 23:20

Arkadaşlar herkese merhaba!

Öncelikle sitenizin oldukça yeni sayılabilecek bir üyesiyim. 7 Ekim 2009'da üye oldum ve aralıklarla da olsa siteyi takip ediyorum. Sayenizde son derece faydalı olduğuna inandığım bilgiler edindim, katkı sağlayan herkese çok çok teşekkür ederim.

Benim sorum ve sorunum 1991 Model Daihatsu Applause'umla ilgili:
13 Kasım 2009 tarihinde bir kamyonla maddi hasarlı talihsiz bir trafik kazası geçirdim ve arabamın sağ ön tarafı hasarlandı. Trafik sigortasından da paramı alamadığım için (bu konu gerçekten uzuuun bir hikaye) arabamı kendim yaptırmak zorundayım.

Kazadan hemen sonra aracımı götürdüğüm ve karşı tarafın trafik sigortasıyla anlaşmalı olan Bostancı Oto Sanayii'deki bir servis bana ilk olarak 1500-1600 TL gibi bir masraftan bahsetti. Tabii, paranın sigorta tarafından ödeneceğinden hareketle bu miktarı sizler gibi ben de başta abartılı buldum ama sesimi çıkartmadım. Karşı tarafın sigortası tarafından kusur bana yüklendikten (gerçekten aynen öyle yaptılar, detayları arzu eden olursa başka zaman anlatabilirim) ve TRAMER'e yaptığım itiraz başvurum da reddedildikten sonra geçen Cumartesi tekrar Bostancı'daki servise gittim ve masaya oturup fiyatı yeniden değerlendirdik. Bu kez bana 870TL gibi yine oldukça yüksek yeni bir fiyat verdiler, ben de aracımı alıp tanıdığım başka yerlerle görüşmek üzere servisten ayrıldım. Dün ve bugün yaptığım araştırmalarda çıkan fiyat ise PARÇA HARİÇ 450-500TL oldu. Bu fiyat esasında yalnızca hasarlı üç parçanın boyanması ve yerine takılıp ayarlanmasını içeriyor.

Hasara gelince ön tamponun sağ köşesi sağ sinyal ve sağ ön farla birlikte kırıldı. Ayrıca sağ ön çamurluk ta epey hasar gördü. Bu hasarın dışında ön ızgaranın farın altında kalan kısmında da biraz göçük oluştu. Davlumbaz, ponyalar, motor ve yürüyen aksamda ise herhangi bir hasar yok.

İstanbul Anadolu Yakası'nda oturuyorum. Bu aracı Ekim 2009 ayında aldım ve aldıktan hemen sonra bana çıkardığı yaklaşık 2000TL'lik masraf açıkçası epey belimi büktü. Bu civarda aracımın hasarını hesaplı bir şekilde yaptırabileceğim bir yer tavsiye eder misiniz? Ve en önemlisi ihtiyacım olan parçaları (Ön Tampon, Sağ Tampon Sinyali, Sağ Ön Far ve Sağ Ön Çamurluk) nereden temin edebilirim?
DSC00606.JPG

DSC00611.JPG
DSC00612.JPG
commspro

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Kazalı 1991 Applause'umu Nerede Onartabilirim?

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Ara 2009, 00:25

Geçmiş olsun. Eğer parça değişimi olmayacaksa bence sadece kaporta için 500-600 Lira makul bir tamir ücreti. Yani 870 Lira'lık teklif bana çok da pahalı gözükmedi. Sanki 750 makul sayılabilir gibi? Elbette aranarak daha ucuza yapacak yer de bulunabilir. Tamir için kaportacı tavsiye edemiyorum. Forumda araştırırsanız daha önce tavsiye edilmiş yerler vardı diye hatırlıyorum ya da bir arkadaşımızın tavsiyesini bekleyebilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

Not: Canınızı sıkmayın, o kadar da büyük bir kaza değil. Allah beterlerinden korusun.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen commspro tarih 10 Ara 2009, 13:06

Zaten araştırmalarım da bana bu şekilde düşündürtmeye başladı. Zira, hangi parçacı veya çıkmacıyı arasam fiyatlar 3 aşağı- 5 yukarı aynı gibi. Kaporta-boya için talep edilenler de aynı seviyede seyrediyor. Ben belki bir umut "parçaları kendim alsam ve tek tek boyattırıp sonra taktırsam belki rakam çok daha aşağılarda olur" diye düşünmüştüm ama görüyorum ki çıkma parça bulmak bile neredeyse imkansız. Belki ben yanlış yerleri arıyorum, bilemiyorum, ama şu ana kadar 12 yer aradım, buna bu siteden bulabildiğim 1-2 yer de dahil, sadece 1 yerde kaporta parçası, 5 yerde far ve/veya sinyal bulabildim. Fiyatlarına gelince de totalde servisin bana biçtiği 870 TL'lik rakamı bulacağım yine.

Belki de servise verip tek bir yerle muhatap olmak ve hazır parçalar ellerinde varken arabayı yaptırtmak en mantıklı yol olacak.

Bu arada kaza konusundaki anlayışlı cevabınıza teşekkür ederim. Bu hususta size tamamen size katılıyorum, çünkü kaza ben sola dönüş yaparken meydana geldi. 50 cm daha ileride olsaydım, darbeyi şoför tarafından alacak ve belki de sizlere bu satırları bile yazamayacaktım. Kaznın gerçekleştiği yer tam da sol tarafta yüksek bir duvar olduğu için sol taraftan gelen araç var mı yok mu göremeyeceğiniz bir yerdi. Benim arabanın burnunu çıkartmamla şehir içinde 70 Km/saat yapan bir TIR'ın aracımı fotoğraftaki hale sokması bir oldu. Ne diyelim cana geleceğine mala gelsin.
commspro

Model: Applause

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Ara 2009, 13:14

Geçmiş olsun... İstanbul'da yaşayıp da kazasız belasız hayatı idame ettirmek gerçekten mucizevi bir şey... Bazan bu şehirde tesadüfen yaşadığımızı (hayatta kaldığımızı) ciddi ciddi düşünüyorum.

Umut'un dediği gibi, size verilen fiyat bence de çok makul. Ne diyeyim ucuz atlatmışsınız... Tekrar geçmiş olsun...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Ara 2009, 14:40

Far ve sinyal için ufak bir tavsiye: http://www.otoyedekci.net/daihatsu/daih ... parca.html

Dilerim bulduğunuz fiyatlardan uygundur... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir