Kıbrıs'tan merhaba

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Kıbrıs'tan merhaba

Mesajcosworth, 30 Haz 2009, 20:04

Arkadaşlar merhabalar daha 1 hafta öncesine kadar sarışın 2002 YRV Turbo sahibi oldum 12.000 liraya patladı bana ses sistemi vs vs ; ) Lafın kısacası şu ben de artk bu sitenin abonmanlarından oldum artk ; )

Foruma üye olur olmaz sizlere bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.Bu sıkıntımın ana kaynağı yakıt sıkıntısı.Kıbrısta benzin 1.85TL ve bir depo benzin ile 350 km yol yaptım yani 60 liraya doluyor sanrım depo.Bu menzil bana az geldi.Hava filtresini fln deiştirdim ama gene de birşey deişmedi.Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Saygılar
Resim

Resim
Beygirin kadar hava yap , Kornan kadar öt ,Fren mesafen kadar kısa kes...
Kullanıcı avatarı
cosworth

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Kıbrıs'tan merhaba

MesajUmut-Gultekin, 30 Haz 2009, 20:44

cosworth yazdı:Arkadaşlar merhabalar daha 1 hafta öncesine kadar sarışın 2002 YRV Turbo sahibi oldum 12.000 liraya patladı bana ses sistemi vs vs ; ) Lafın kısacası şu ben de artk bu sitenin abonmanlarından oldum artk ; )

Foruma üye olur olmaz sizlere bir sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.Bu sıkıntımın ana kaynağı yakıt sıkıntısı.Kıbrısta benzin 1.85TL ve bir depo benzin ile 350 km yol yaptım yani 60 liraya doluyor sanrım depo.Bu menzil bana az geldi.Hava filtresini fln deiştirdim ama gene de birşey deişmedi.Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Saygılar

YRV Turbo'ların 40 litrelik yakıt deposu ibre E yi bile gösterse maalesef numara yapıyor :) O noktada bile arabada 10+ litre benzin oluyor. Yani E gösterdiği an depoyu fulleseniz 30 litre alıyor araba. 30 litre ile ben 400-420 km civarı gidiyorum. Agresif kullanırlırsa ya da çok trafiğe girilirse olabilir gibi sanki... Siz de arabayı yeni aldığınız için tanımak baabında çok basmış olabilir misiniz acaba :twisted:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajcosworth, 30 Haz 2009, 21:48

Walla biraz turbosunu kullanmadım değil ama aşırı basmadım...şu an 275 km yaptım çeyrek depo kaldı..Bana da çok yakıyor gibi geldi.Kıbrıs şartlarında hesaplamaya kalkarsak km'de 18 kuruşa yakın bişey yakıyor.TR şartlarında hesaplamak bile istemıorm ; ) Bujilerden fln olabilir miki acaba :?:
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
cosworth

MesajUmut-Gultekin, 01 Tem 2009, 08:13

Bence biraz daha kullanın. Birkaç depoluk bir ortalama değer üstünden konuşalım. Şu an söylediğiniz değerler normalin %10-20 civarı üstünde. Çok büyük bir aşırı yakma söz konusu değil. Koşullardan olabileceğini düşünüyorum. İçiniz rahat etsin isterseniz, hava filtresi-yağ ve yağ filtresini değiştirin, bujilerin ne zaman en son ne zaman değiştiklerini öğrenin ve eğer 45.000 km olmuşsa onları da değiştirin. Bunların yanı sıra trafiğe girmek, performanslı kullanmak, geniş tabanlı lastikler gibi başka etkenler de olabilir.

Aracınız 1.3 litre ve 130 beygir değil mi?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajcosworth, 01 Tem 2009, 10:07

evet sanırım 130 hp fakat benim ibre 180 gösteriyor. ben de acaba 110 luk fln mı bu dedim ama sanırım 130luk... hava filtresini yeni değiştirdim 5-6 gün oluyor.aracın şu an üzerinde bulunan standart bujilerden yani 10.000km'lik bujilerden.ondan da kaynaklanıo olabilir.çunku bunların bujileri farklı bildiğim kadarıyla...abarth egzost da biraz küflenme var o da yapabilir belki...paracıkları topliyalım da komple bi deişime sokacağım aracı bakalım o zaman ne değişecek...ilgin için teşekkür ederim dostum....
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
cosworth

MesajFaTiH, 01 Tem 2009, 10:14

Bujilerden kaynaklı olabilir..Arabanın kılavuzunu yanında vermediyse eğer satan kişi buradan YRV Turbo nun ihtiyacı olan bujilerin kodunu Supersonic ark.ımız paylaşacaktır sizinle..Bu arada henüz tüketim açısından net birşey söylemek için erken gibi görünüyor..Depoyu bir iki kez doldurup boşaltın;arabanın deposuna sığdırdığınız litre bazından hesap yapın bakalım ne olacak..Çünkü Empty ye geldiğinde bile depoda 10 lt. civarlarında benzin kalması az değil yani!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajFaTiH, 02 Tem 2009, 08:45

Bu arada NGK marka bujilerde YRV Turbo için üretilen bujinin kodu: BKR6EP-8

Bulmanız zor olabilir belki..İllaki bu olsun derseniz ebay dan ya da http://www.mister-solutions.co.uk/ adresinden satın almanızı öneririm..Tr için sorun olmadan gönderiyorlar..Kıbrıs için durumlar nasıldır onu bilemiyorum..Bu arada mister-solutions dan alışveriş yaparken TR için tek bir kargo seçeneği sunuyordu o da "Airmail for Europe" bu konuya dikkat edin..Kıbrıs a da gönderim yapıyorlarsa kesin bu kargo tarzını istiyorlardır..Bu arada her iki site de bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere paypal ile çalışıyor..Ödeme güvenliği açısından sorun yaşamazsınız... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajDoorman, 02 Tem 2009, 10:50

Egsoz'da orjinal değilmiş. onunda katkısı vardır. ama %10 ciddi bir fark değil. kullanıcılar arasında aynı araçta bile bu kadar fark olur.
Bu arada gözleriniz parladı beni görünce dimi? :lol: :lol: :lol:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 02 Tem 2009, 11:38

Doorman yazdı:Egsoz'da orjinal değilmiş. onunda katkısı vardır. ama %10 ciddi bir fark değil. kullanıcılar arasında aynı araçta bile bu kadar fark olur.
Bu arada gözleriniz parladı beni görünce dimi? :lol: :lol: :lol:

Evet özlettin kendini valla. Sen bence yarisamayan yaris'ini sat da sana da bir YRV Turbo alalım. O zaman görürsün yaris nasıl oluyor :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajcosworth, 02 Tem 2009, 19:44

egzost orjinal abarth egzost...onla ilgili olmayabilir ama biraz küflenme war tbikide.bujilerden kaynaklanıyor die düşünüyorum ben de ama buralarda bujilere 200 TL çekiyorlar 4lüsüne...TR'de ve ya nette bunların fiyatları nasıl ??
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
cosworth

MesajUmut-Gultekin, 02 Tem 2009, 22:30

cosworth yazdı:egzost orjinal abarth egzost...onla ilgili olmayabilir ama biraz küflenme war tbikide.bujilerden kaynaklanıyor die düşünüyorum ben de ama buralarda bujilere 200 TL çekiyorlar 4lüsüne...TR'de ve ya nette bunların fiyatları nasıl ??

60 veya 90 lira civarı idi yanılmıyorsam. Emin değilim, ama 90 liradan fazla olmadığına eminim!
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 02 Tem 2009, 22:31

Ben kendiminkilerin NGK markasındakileri E-Bay dan (İngiltere) kargo dahil 54 TL ye aldım..ki Tr şartlarında bu fiyat bile ucuz denemez!Tr den yetkili servislerden Denso markasının ilgili modelini zannedersem 40 TL civarına temin edebilirsiniz..Mersin yetkili servisle temasa geçmenizi tavsiye ederim...Belki Kıbrıs lı Daihatsu culara bir şekilde gönderim yapabiliyorlardır..! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcosworth, 03 Tem 2009, 07:18

FaTiH yazdı:Ben kendiminkilerin NGK markasındakileri E-Bay dan (İngiltere) kargo dahil 54 TL ye aldım..ki Tr şartlarında bu fiyat bile ucuz denemez!Tr den yetkili servislerden Denso markasının ilgili modelini zannedersem 40 TL civarına temin edebilirsiniz..Mersin yetkili servisle temasa geçmenizi tavsiye ederim...Belki Kıbrıs lı Daihatsu culara bir şekilde gönderim yapabiliyorlardır..! ;)

Bugun mersin'i bir arayacağım...inanmicaksnız ama Dr.Car die bi yer war burda orjinal getiriorm uzakdoğudan dior ama ne kadar doru bilemicem 200 TL çekti 4lü bujiye.Dedim naptınız ya gümüş mü bunlar fln derken çıktım gittm oracıktan... Kıbrıs'tan alınacak gibi deil...
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
cosworth

MesajFaTiH, 03 Tem 2009, 13:35

25 Haziran da E-bay dan ısmarladığım NGK bujilerim bugün itibariyle elime geçti!!Sapasağlam, gümrükte takılma olmadan!Bugün yarın taktırırım..! :wink:

Bu arada NGK nın ilgili codlu YRV Turbo için üretilmiş bujileri fiyat olarak hiç de uygun değilmiş! 41Paund..44 paund civarı da kargolu hali..Bu da nereden baksanız 110TL yi buluyor..İyisi mi siz Mersin yetkili servisle irtibata geçin..Yetkili servislerde Denso marka bulunuyor.. Bakalım ne fiyat verecekler..Bu arada Denso nun YRV Turbo için bujilerinin kodunu da buldum: PK20PTR-S9 Aradığınız bujinin kodunun bu olduğundan emin olun...! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcosworth, 03 Tem 2009, 18:32

eyw fatih'cm kıbrıslara gelirsen beklerim eğer işin de düşerse her zaman yardımcı olurum...daihatsu'cu kardeşlerime tekrardan saygılar sevgiler...ilginiz ve alakanız için sizlere minnettarım görüşmek üzre...
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
cosworth

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir