Kırmızı Antifriz kullanın.

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Kırmızı Antifriz kullanın.

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 29 Eki 2008, 22:26

Arkadaşlar, malum kış ayları geldi: eğer daha önceden kırmızı antifriz kullanmadıysak ve değiştireli 1 yılı geçtiyse soğutma sistemimizdeki antifrizi ve suyu mutlaka değiştiriniz. Niye mi ?... yaptığım araştırma sonucu benzin istasyonlarında ,büyük marketlerin otomobil reyonlarında veya sanayi deki yağcıların çoğunda satılan mavi, yeşil,sarı renkli antifrizlerin ömrü 1 yılı geçmiyor. şöyleki bakım istasyonlarında adamlar antifrizi ölçerek donma derecesini söyleyebiliyorlar ,değişmeye gerek yok diyebiliyorlar AMA unutulmamalıdırki antifrizin diğer bir özelliğide motor içindeki su kanallarında oluşacak KOROZYON VE KİREÇLENME yi önlemektir.Tamirciler ve yetkili servisler dahil hiç kimse soğutma suyunu değiştirirken SAF SU kullanmıyor oysa araç bakım kitapları mutlaka saf su kullanın diyor.Motor arızalarınında bir kısmı korozyondan bozulan su kanallarından kaynaklanıyor, meraklılar belki görmüştür aliminyum blok daki kanallar sanki ağaç kurtları ağacı yemiş gibi oyuluyor. iŞTE Kırmızı diye tabir ettiğimiz antifrizler hem 5 yıl koruma yapabiliyorlar hemde çok kaliteli olanlarını musluk suyu ilede kullanabiliyorsunuz. Sıfır km fabrika çıkışlı araçların hepsinde kırmızı antifriz kullanılıyor.Radyatörümüze mutlaka SAF SU koyalım kırmızı antifriz kullanalım kaliteli ürünler şunlar BP procool,Mobil Advanced ,Texaco, Total ( bu ürünlerin fiyatlarıda 3 litresi 30 ytl ) ben başka marka kırmızı antifriz göremedim. AMACIM , tecrübemi sizlerle paylaşmak tı teşekkür ederim.
Tahsin Aytimur

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: Kırmızı Antifriz kullanın.

Mesajgönderen Sirion gti tarih 29 Eki 2008, 23:03

paylaşım için sağol alırsak kırmızı alırız artık
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 30 Eki 2008, 08:41

Su yerine sadece antifriz konsa ne olur?
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen ozgursula tarih 30 Eki 2008, 13:31

Ben de senin gibi sadece antifriz koysak sorusunun cevabını sanayidekilere sordum. Antifriz saf olduğunda örneğin -10 derece'ye kadar dondurmuyor ama su ile karıştığında bu derece -20-25 dereceye kadar donmayı engellediğini söylüyorlar. Yani çok fazla ve eksik antifriz olduğunda işlevini tam görmüyormuş. Bu benim duyduğum bakalım başka arkadaşlar ne diyecekler. Doğrusunu bilen arkadaşlar yorumlasınlar.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 30 Eki 2008, 19:07

Arkadaşlar antifriz oranını %50 den fazla koymakta yazın soğutma işlevini zayıflatıyormuş, galiba Toyota ların servis bakım kitapçığında yazıyordu .Bizim için en ideal oran %33-%40 civarı antifriz kullanmaktır, dolayısı ile 2.5-3 litre kırmızı antifriz yeterli olacaktır.
Tahsin Aytimur

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 31 Eki 2008, 09:35

Bor konulduğunu duymuştum.. Soğutmaya da çok yardımcı oluyormuş donma noktası da düşükmüş ancak detay yok.. Yani üretici marka vesair.. Ne kadar sağlıklıdır onu da bilmem
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 01 Kas 2008, 16:21

Sevgili Sinan kardeşim, daha önce sahip olduğum 92 model toyota corolla 1.6 karbüratörlü aracıma 200bin km de iken BARON SİLK markalı bor madeni ihtiva eden yağ katkısı koymuştum,ki bu ürün türk mühendis ALİ ERDEMİR tarafından NASA nın patent hakkını almış olduğu dünyadaki tek motor yağı katkısdır.( double-up , motor-up,404,vs bu ürünün yanına bile yaklaşamaz bence) .Ürünü motora koyduktan sonra bir şey hissetmedim ama mutlaka faydası vardır diye düşünüyorum.Daihatsu ma yeni motor yaptırdığım için henüz bu katkıyı kullanmayı düşünmüyorum kutunun üzerinde yeni motorlar kullanmasın yazıyordu.Hepsiburada.com da bu ürün satılıyor ilgilenenlere duyrulur.Sinan bey kardeşim ve bu mesajları takip eden diğer daihatsu cular, Bizim sitemiz daha yeni olduğu için bazen TOYOTA CLUP forum sitesini takip ediyorum ve hayrete düşüyorum: Bu sitede yazan toyota kullanıcıları özellikle yeni nesil toyota lardan şikayet halindeler, özellikle 2009 model corolla nın 9bin km de arıza yapıp yolda bırakması ve servisin 8-10 gün tamiri sürebilir diyip müşterisine araç tahsis etmeden göndermesi sahibini ve diğer kullanıcılarıda şaşırtmış olmalı . Bu olay tek değil birazcık okuyun özellikle 2000 yılından sonra üretilmiş araçlardaki problemlere hayret edeceksiniz.Ben applause mu özel toyota servisine götürüyorum ufak tefek şikayetlerim var ( Karterden yağ kaçağı, iç taraf aks körüğü,keçe değiştirmek vs.) bide ne göreyim 2004 kasa corolla motor yaptırıyor.Ustaya soruyorum ne iş diye artık yeni arabaların kalitesiz malzeme ile üretildiklerini söylüyor.Yine bir arkadaşımda Citroen C4 var hava filtresi değiştirmek için motor montaj kulakları sökülüp motor kriko ile askıya alınıp öyle değişiyormuş filtre tam ön camın altındaymış el girmiyormuş.SERVİSLERE TAM BAĞIMLILIK İSTİYORLAR herhalde. Vallaha ben APPLAUSE mu çok seviyorum beni hiç yoldada bırakmadı varsın karizması olmasın bana ne........
Tahsin Aytimur

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 18:17

Applause esasında oldukça karizma bir araba. Çok temiz, otomatik ve tercihen beyaz bir tane bulabilirsem alıp iyice toparlamayı isterim. Kısmet... Bakalım.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 01 Kas 2008, 18:45

Düzeltiyorum Applause gerçekten karizmatik bir araba , benim arabamın mevcut dış görünüşü çok yeni olmadığından öyle düşünmüş olmalıyım. Otomatik şanzumanlar her zaman daha kullanışlı ve rahat dır .Sitede de daha önce yazdığım gibi çıkma bir otomatik şanzuman bulsam arabama koymak isterim. Arkadaşlar aslında daha sık konuşabilsek ve paylaşabilsek yararımıza olacaktır ŞÖYLEKİ: yaklaşık 15 gün önce arabama parça sormak için maltepe tarafında bir Daihatsu servisine uğradım, orada ön sağ köşesinden orta derecede darbe almış( motor yerinden oynamamış, radyatör değişecek,sağ çamurluk değişecek,sağ far, tampon ve ön panjur keyfi değişecek) durumda beyaz bir Applause vardı araba 15 er gün arayla aynı yerde öylece durunca sordum ne iş diye: sahibi çıkan masrafı duyunca satmak istemiş ( adam yetkili servislerdeki pahalı fiyatları duyunca ne yapsın) serviste 1milyara satın almış ee dedim hala ne bekliyor çıkma parça temin etmeye çalışıyorlarmış yapıp satacaklar tabii ya bana göre arabanın 1.5 milyar masrafı yok bırak hurda olsa bile parçaları 2-3 milyar eder aklım kaldı tabii öyle bir arabada ben bulsam yedek parça niyetine almak isterim.Sitemizin yöneticileri çıkma yedek parça konusunda elinde malzeme olup ta satmak isteyenler için bir başlık ayarlasalar çok yararımıza olur diye düşünüyorum.Saygılarımla
Tahsin Aytimur

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 18:51

İkinci El bölümümüz yeterli olmaz mı diyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 01 Kas 2008, 21:08

İkinci el bölümünü tekrar itina ile okudum.benim istediğim şey mümkün değil galiba, biryerlerde çıkma parçalar olacak bizimde bu yerlerden ve fiyatlarından haberimiz olacak yada elinde çıkma parçası olan ilanda yazacak en iyisi ikinci el sirion cantı aranan ilandaki gibi galiba neyse kafam karıştı ben önce ne istediğimi çözeyim sonra sizinle paylaşırım kardeşim.
Tahsin Aytimur

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 21:13

Tahsin Aytimur yazdı:İkinci el bölümünü tekrar itina ile okudum.benim istediğim şey mümkün değil galiba, biryerlerde çıkma parçalar olacak bizimde bu yerlerden ve fiyatlarından haberimiz olacak yada elinde çıkma parçası olan ilanda yazacak en iyisi ikinci el sirion cantı aranan ilandaki gibi galiba neyse kafam karıştı ben önce ne istediğimi çözeyim sonra sizinle paylaşırım kardeşim.

:) Zannediyorum ki ikinci el kısmı yeterli olacaktır bu iş için. Şu ana kadar çıkma parça satmak ya da almak isteyen pek kimse olmadığı için bu konuda eksiklik var. Arz ve talepler eklendikçe zamanla zenginleşecektir.

Konu hakkında veya başka konularda fikirlerinizi bekleriz elbette :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen mustafa tarih 05 Kas 2008, 14:15

tahsin bey antifiriz konusundaki bilgi paylaşımından dolayı teşekkürler.
ben böyle bilgilenmelerden çok mutlu oluyorum. yedek parça hakkında söylediklerinize katılıyorum. yedek parça arayanlar ve satanlar bir başlık altında yazışabilirler gayet güzel olur. applehause nasıl bir arabadır her y6önüyle detaylı bilgiler ve deneyimlerinizi anlatırsanız sevinirim.
mustafa

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 10 Kas 2008, 21:49

Mustafa bey, Daihatsu aslında Toyota tabanlı bir araba diyebiliriz, iki markada birbirleriyle ortaklar ve her iki araçtada birbirlerinin bazı parçalarını kullanmışlar şöyleki : ilk gözüme çarpan Applause marş motoru üzerinde Toyota yazıyor yine sirion ların küllük altına bakınca Toyota yazısı göze çarpıyor.Zaten sirion lar Japonyada Toyota markalı olarak satılıyorlar yine Terios da Toyota markası ile satılıyor .Daihatsu Applause yanılmıyorsam 1990-1998 yılları arasında model yenilemeye ihtiyaç duymadan tüm dünyada iyi satan bir model bence Türkiye için şanssızlık bu markayı türkiye de satışını yapan firmanın beceriksizliği. Ö ğrendiğime göre Daihatsu Türkiye Sudi Arabistan kökenli bir firma adamların araba çok satmış az satmış umurunda değil . Geçen sene birkaç basit tv reklamından başkaBöyle sorunsuz bir marka Doğuş otomotiv çatısı altında olsaydı bence hem 20-30 kat satardı hemde ikinci elde Toyota gibi aranan araba olurdu. Bizim Daihatsu nun merkez servisini gören varsa bilir sanayii sitesi tamirhanelerinden farksız ne yazıkki oysa avrupada ingilterede Toyota ile aynı çatı altında satılıyormuş.
Tahsin Aytimur

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Kas 2008, 21:56

Tahsin Aytimur yazdı:Bizim Daihatsu nun merkez servisini gören varsa bilir sanayii sitesi tamirhanelerinden farksız ne yazıkki oysa avrupada ingilterede Toyota ile aynı çatı altında satılıyormuş.

O bahsettiğiniz yer eski mekan (yine de o kadar kötü değildi canım :) ). Yeni yer uzay üssü gibi. Gidip görmenizi tavsiye ederim ;)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir