Kışlık Lastik ve Ses Sorunu

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Re: Kışlık Lastik ve Ses Sorunu

Mesajgönderen fuchka tarih 13 Ara 2010, 01:41

150 lira tanesi maximum a 6 taksit 3 ay erteleme yaptı.
14 jant olsaydı 120 lira tanesi...ama 15 jantlar nedense daha pahalı...
gerçekten çok konforlu oldu araç. yaza nokian alacam ben de yazlıkları attım gitti sana da tavsiyem nokian alman...alan arkadaşlarım var acaip memnunlar
Kullanıcı avatarı
fuchka

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 13 Ara 2010, 22:38

valla oyle diyorsan tercihimiz nokian olur.. :wink:
goztepeli_TR

Mesajgönderen furfuru tarih 18 Ara 2010, 22:46

fuchka yazdı:merhabalar arkadaşlar
bilmem göreniniz oldu mu ama aracımı çok yol sesi aldığı için ve yoldaki herşeyi hissettirdiği için satılığa çıkarmıştım. kaldı ki 2. elde daihatsunun yavaş gitmesinden ötürü ve kış geleceği için kışlık lastik almaya karar verdim.
neyse aracımın orjinal lastikleri 185*55*15 idi laastikçiye yol sesi ve darbe şikayetinden bahsedince bana 185*60*15 lastik almamı tavsiye etti.
continental in 185*60*15 ebatlarındaki kışlık lastiği aldım ve aracım inanılmaz derecede sessizleşti üstelik continental marka ve kışlık lastik almama rağmen.
eğer aracınıza yeni lastik almayı düşünecek olursanız bu yazdıklarımı gözardı etmeyin.
şimdi yazın tekrar lastik alacağım zaman jantları 14 e düşürüp yanak kalınlığını 70 yapmayı düşünüyorum biraz maliyetli olacak ama bana materiadan nefret ettiren yol sesini gidermiş olacak ve materia ya aşkım devam edecek sanırım :D

selam fuchka
materia nın orjınal lastıgının aldıgı darbe ve ses gercekten arabadan sogutacakk ve sattıracak kadar cok mu?
bılıyorsun ben de materıa arıyorum ve alabılırsem %90 ankara sehır ıcınde kullanacagım. sehır ıcı ama yollarımız cok da baskente yakısmıyor. kısmet olur da alırsam aşkın ılk hevesı gectıkten sonra satmayı ısteyecek kadar cok rahatsız eder mı?
furfuru

Marka: Henüz Arabam Yok

Mesajgönderen furfuru tarih 18 Ara 2010, 22:51

http://www.araba.com/3372715/Daihatsu%20Materia
materia cı arkadaslardan ılanı yorumlamalarını ısteyebılır mıyım?
saygılar
furfuru

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 19 Ara 2010, 10:17

@furfuru, hocam bu aracın rengi buz mavimsi olan renk gibimi yoksa duz beyaz rengi mi.angora bejı nasıl oluyor anlamadım.herneyse fiyat oldukça uygun ki aracın başka bir sorunu olup olmadıgına iyice baktırt.ben 21bin tl ye aldım 38binde idi araç.bordo renk aldım resimleri mevcut forum sitesinde.aracın rengi beyaz ise düşünülebilir ki pazarlık payıda bırakmış anlaşılan düz 20bintl ye bırakıcak.aracın gorsel duruşu ve herkesin gözünü kamaştıran dikkat çekici bir araç alıcaksın.bunlara baştan hazırlıklı olmalısın :mrgreen:

beni düşündüren aracın 60bini geçmesi.bilmiyom gerçi benimde 2 seneye ancak 60 bin km ye ulaşır.bu fiyata alınabilir.motoru çok iyi baktırt servise.ama buz mavisi rengini pek begenmıyorum ben..düz beyaz ise alırdım hemen.beyaz rengine hastayım çünkü. :roll: hayırlısıyla bakalım 2-3 aya kadar benim arac gelın arabası olucak .resimleri yuklerim .evleniyorumda. :D
goztepeli_TR

Mesajgönderen furfuru tarih 19 Ara 2010, 12:24

goztepeli
bir iki gun ıcınde gıdebılırım araca bakmaya.
yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.
bırsey sorabılır mıyım benım ıcın konfor cok onemlı ve bır arkadas ses ve yoldakı darbelerı almasından oturu aracını satısa cıkardıgını yazmıs. gercekten bu kadar on planda mı konforsuzluk?
evlilik konusundaysa mutluluklar dılerım.
materıa, sen ve esın mutlu bır omur gecırın umarım.
furfuru

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 20 Ara 2010, 02:31

valla yorumlardanda okuyacagın gibi benım herhangi bir problemim yok.ya da ben duymuyorum o sesi..rahatsız eden bir durum soz konusu değil ki izmir şuan resmen köy yollarını geçti metro çalışması yuzunden.ancak 60 yanak lastiklerde daha konforlu oldugunu belirtmiş bende fark edilcek duzeyde ise bende yazın 60 yanak lastik taktırmayı düşünebilirim diye yazdım ..zaten aracın lastıklerı ömrünü yaza kadar doldurur diye düşünüyorum.takmışken 60 yanak taktırtırırım dedim.

KIsaca ben ses yalıtımı ile ilgili hiçbir problem yaşamadım.gayet memnunum dostum :wink:
goztepeli_TR

Mesajgönderen setlerss tarih 20 Ara 2010, 11:14

beni düşündüren aracın 60bini geçmesi.bilmiyom gerçi benimde 2 seneye ancak 60 bin km ye ulaşır.bu fiyata alınabilir.motoru çok iyi baktırt servise.ama buz mavisi rengini pek begenmıyorum ben..düz beyaz ise alırdım hemen.beyaz rengine hastayım çünkü. :roll: hayırlısıyla bakalım 2-3 aya kadar benim arac gelın arabası olucak .resimleri yuklerim .evleniyorumda. :D[/quote]

İbrahim Hayırlı olsun abicim şimdiden tebrik ederim sonunda bizim kervana katılıyorsun mutluluklar dilerim sana materiadanda ne gelin arabası olur be Sırf arabayı süslemek için nikahmı tazelesem ne? :D

Bu arada ilandaki araba baya diri duruyor yıpranmamış ama renge gelince valla ne yalan söyleyim güzel bi renk değil bana göre materia'ya yakışmayan ikinci renk birincisi ise beyaz(Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş benimki o hesap)sırf renkten dolayı iki kere düşünülür bu araba kapıda ufak bi sorun var o hiç bi şey değil 100-200 tl yaptırırsın ama içine sindiyse bi expert yaptırıp keyfini sür derim...
setlerss

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 21 Ara 2010, 08:09

experte muhakkak sok kardeşim.100tl ekspertiz ücreti zaten.standart fiyat :wink:

ayrıca ekspertizdensonra yorumlarını burda beklıyoruz ki bana göre buz mavisi rengine hiiiç bulaşma.

ilkercim bu arada iuyi dileklerin için çok teşekkür ederim.yüzyüze tanışamasak da dilersen davetiyeler basıldıktan sonra bir tane de sana yollayabilirim.beklerim her zaman.belki tnaışmamaıza vesille olmuş olur benim düğün ;)

geçen hafta kargo ya giderken par kyeri arıyordum.aracımı parkettim arkamı i döndüm tam karşımda 2 tane yanyana park etmiş materia. biri bordo renk biri de gri renkte idi.izmir de git gide sayısımı artıyor yoksa ben mi önceden denk gelmiyordum şaşırıyorum. :mrgreen: bu arada yanlarında boş yer olsaydı oraya park edicektim de yoktu hueuheuhe :D
goztepeli_TR

Mesajgönderen setlerss tarih 21 Ara 2010, 18:52

goztepeli_TR yazdı:experte muhakkak sok kardeşim.100tl ekspertiz ücreti zaten.standart fiyat :wink:

ayrıca ekspertizdensonra yorumlarını burda beklıyoruz ki bana göre buz mavisi rengine hiiiç bulaşma.

ilkercim bu arada iuyi dileklerin için çok teşekkür ederim.yüzyüze tanışamasak da dilersen davetiyeler basıldıktan sonra bir tane de sana yollayabilirim.beklerim her zaman.belki tnaışmamaıza vesille olmuş olur benim düğün ;)

geçen hafta kargo ya giderken par kyeri arıyordum.aracımı parkettim arkamı i döndüm tam karşımda 2 tane yanyana park etmiş materia. biri bordo renk biri de gri renkte idi.izmir de git gide sayısımı artıyor yoksa ben mi önceden denk gelmiyordum şaşırıyorum. :mrgreen: bu arada yanlarında boş yer olsaydı oraya park edicektim de yoktu hueuheuhe :D

Rica ederim Ne demek yakınlarda olsa muhakkak gelirdim ama izmir çok uzak olsun o tarafa yolum mutlaka düşer sana uğramadan kesinlikle geçmem davetiye için teşekkür ederim hiç zahmet etme ama fotosunu çekip bizim 9 sayfalık başlığa eklersen oradan bakarım sana tekrar mutluluklar dileri.

Unutmadan dediğin gibi bi kaç materi yan yana gelince acayip dikkat çekici oluyor bence sen önceden denk gelmiyodun :lol:
setlerss

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 22 Ara 2010, 13:35

ilkercim dedigin gibi dostum snaırım ben onceden denk gelmıyordum. :mrgreen:
goztepeli_TR

Önceki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi